Kolla in "Dom kallar oss roliga" på onsdag!

Hej
Såg nyss reklamen för "Dom kallar oss roliga" som går på 9:an kl.22 på onsdagar. Och vet ni vad? Ni måste kolla på det! Dom ska besöka komikern John Houdi som bor här i Östervåla. Så om ni är sugna på att se en liten glimt hur jag bor i denna lilla håla så kolla in det. Det ska jag verkligen göra.


Baby in my tummy

Här kommer magbilderna som utlovat. Blev tvärr inget knäppt i Turkiet så jag fick ställa mig framför spegeln som vanligt & knäppa lite. Men jag tycker att det är svårt att få till en bra vinkel där man verkligen ser den rätta storleken på maggen. Men här kommer några iaf =)

Den växer så bra så =)

Här syns det hur högt upp den är

Det var dom som blev bra den här gången för jag fick inte knäppa sålänge då min dotter tycket att jag skulle komma & leka lite med henne istället. Så dom här 2 blev det denna gång. Ska knäppa fler senare.

Kram!


Ny vecka

I fredags gick jag ju in i en ny vecka så nu är jag 15 fullgångna veckor. Snart är det dags för RUL & jag är så spänd på att få se vårat lilla underverk där inne. Längtar som bara den =)

Men i vanlig ordning tar vi lite info om veckan då.


Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger fostret bara cirka 70 gram. Det är nu ungefär 11 centimeter långt, från hjässa till rumpa. Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.

Om det känts lite abstrakt att vänta barn, så blir det förmodligen mycket verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr, kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen, kan vara bebisen som gymnastiserar! Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången. Nu mot mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Magbild kommer imorgon =)


Svar på fråga

Jag fick en liten fråga tidigare idag av en anonym som jag tänkte svara på här i bloggen =)

Anonym:
Hejsan.. Jag ska snart resa med min lilla.. Tänkte bara fråga hur det gick med flygresorna med en liten med sig? och hur utbudet var på blöjor och välling där eller om man ska ta med sig lite extra ifall..? :)

Svar:
Åh vad kul att ni ska ut & resa =) Ja jag kan ju säga att resa med Lilly var ju verkligen läskigt lätt. Hon sa inte ett ljud under flygresan & då var hon vaken hela ditresan & somnade innan start när vi skulle hem. Vet inte om dewt har något att göra med det faktum att hon hade sin napp i hela ditresan eller vad det kan ha varit men om din plutt använder napp är det ju bra att pröva ha den i under flygresan & kolla om det funkar. Annars hade vi lite att tugga på till Lilly med oss i skötväskan. För oss vuxna brukade det ju hjälpa att tugga på något så vi förde över det till Lilly. Men det funkade ju br för oss endå men det gottiga försvann ju iaf då hon blev uttråkad under flyget. Men vem vill sitta still i 4 timmar kan man ju undra med =)

Jag kan helt ärligt säga att jag inte såg en enda vällingförpackning därborta & jag såg en förpackning blöjor så jag skulle rekomendera att ta med. Visseligen vet jag ju inte vart ni ska men där vi var ska man nog vara förberedd. Vi hade med oss en förpackning med blöjor vilket var 42 st men det beror ju helt på storlek på blöjor & barnet. Men hellre för mycket med sig än för lite. Har man otur kan dom få magbesvär & då går ju blöjorna åt. Och sen hade vi med en förpackning välling då hon bara äter den kvälls & nattetid så det räckte ju. Och sen hade vi med nyponsoppa som hon får varje frukost.

Men jag är en sån där hönsmamma som packar för mycket men för oss räckte det med en resväska & då var det till 3 personer. Men jag tänkte slänga in en lista på vad vi hade med oss så kanske det hjälper lite =)

1 paket blöjor
1 paket välling
1 paket nyponsoppa
Vätseersättning
Nässpray eller koksalt till den lilla
Alvedon eller ipren eller vad ni använder till den lilla. Kom ihåg sprutan eller skeden vid flytande 
Termometer
Solskyydsfakor 50 & något ifall dom bränner sig
Hatt mot solen

Och sen kan jag ju rekomendera något som dom verkligen gillar att dricka då det är super viktigt i värmen. Lilly åt ju inte supermycket som hon gör hemma men hon drack säkert 1½-2 liter vätska om dagen & jag tycker att det är vikitgast att dom får i sig något & inte vad. Funkar det med läsk eller festis så kör på det. Gillar dom juice så blanda ut den med extra mycket vatten bara så funkar ju det med. Alla medel är tilllåtna vid semester =) Sen ska man vara noga med att bara ge dom flaskvatten & även blanda vällingen med det. Om det inte finns micro så ta tévatten ur en automat. Det gjorde vi & det funkade superbra.

Ja det är nog det jag kan säga & dom tipsen jag har. Hoppas att det var til lite hjälp iaf =)


HEMMA!

Hej!
h nu är vi äntiligen hemma. Gud så underbart. Men veckan i Turkiet var jättehärlig men dt är som dom säger, borta bra men hemma bäst =) Vi kom hem runt 4 inatt till huset. Och nu på dagen har vi varit & grattat alla mammor så nu är det dags att packa upp allt man hade med sig & tvätta en massa tvätt. Och just nu sitter Lilly här brevid mig & äter lite välling så hon vill säker gå i säng snart hon. Så det blir att plocka med det när hon gör det. Och vi ska äta något riktigt gott ikväll med. För nere på hotellet har det ju mest blivt potatis av något slag & kyckling på olika sätt. Så jag vill inte ha kycklig på flera veckor känns det som =)

Men det är otoligt skönta att vara hemma som sagt. Och det ska bli skönta att kunna blogga på vanligt vis nu med. Och få kolla in alla bloggarna! Gud vad jag har saknat att kolla vad som händer i erat liv. Nej nu måste jag kolla alla innan jag dör! =)

Massor med kramar på er!  


Hej alla glada. Här är klockan 10.10 och...

Hej alla glada. Här är klockan 10.10 och vi har precis ätit frukost och ska snart ut i den gassande solen. Men för mig blir det skugga på axlarna och sol på benen. Mina axlar har ju inte hunnit återhämtat sig än utan blir röda för minsta lilla. Jobbigt men vi kommer ju åka hem imorgon och det ska faktist bli skönt. Men just nu njuter jag såklart av att vara här. Om någon timma ska vi ner på stan och äta en god lunch. All mat här ingår ju men man har tröttnat lite då det är kyckling två gånger om dagen och har varit det sen vi kom. Så det ska bli gott med något annat. Nej nu ska jag njuta av semester här men ha en underbar dag <3 XOXO


Visst är jag fin om mina axlar? Var knappt...

100527_123522 (MMS)

Visst är jag fin om mina axlar? Var knappt röd imorse men sen fick jag springa efter min dotter och då blossade det upp fort som bara den. Och nu sover Lilly så nu ska jag lägga mig i skuggan och sova lite jag med. Eller så går jag upp på rummet. Det blir något iaf =) XOXO


Jag tänkte bara ta och säga godnatt nu i...

Jag tänkte bara ta och säga godnatt nu innan jag somnar. Dagen har varit jättebra och jag har hållt mig i skuggan idag men tror ni inte att jag har bränt mig endå när man jagat busen? Familjen Röjerås tog en lite sväng ner på byn lite senare på eftermiddagen då solen hamnade i moln bra länge. Och det var riktigt mysigt med lite ensamtid då Lilly somnade på vägen ner. Ja det är nog det som har hänt idag. Nej nu slocknar jag snart så jag säger godnatt till er mina underbara läsare XOXO


Hej alla glada. Just nu sitter jag vid poo...

Hej alla glada. Just nu sitter jag vid poolen med hela familjen. Alla badar utom jag och Lilly. Jag tycker att det är för kalt och busen sover för natten. Idag har det varit lite skönare ute. Sol men inte supervarmt. Och skönt är väl det då jag har bränt mig på både axlarna och armarna. Har aldrig bränt mig på armarna så jag kan ju säga att jag är riktigt förvånad över detta. Och något som är lika kul är ju att min fötter är svullna som bara den. Underbart! Har varit på stan idag igen och letat efter flippflopps en jag har inte hittat några snygga. Vill ju köpa några man gillar för jag kommer väl få bo i dom i sommar. Men så är det ju när man är gravid på sommaren. Skönt att dom går ner rätt fort iaf. Men vad gör man inte för sitt barn=) XOXO


Hej alla glada där hemma. Just nu sitter j...

100524_124739 (MMS)

Hej alla glada där hemma. Just nu sitter jag här i solen och myser lite. Axlarna är fortfarande lite röda så jag försöker undvika solen där men det går ju inte så jättebra när man springer efter en liten tjej hela tiden. Lilly har badat lite idag med. Tyvärr hade det regnat i en vecka innan vi kom så vattnet är lite för kallt man det gick endå. Men nu ska jag fortsätta mysa lite här. XOXO


Hej alla där hemma. Just nu ligger jag oc...

Hej alla där hemma. Just nu ligger jag och Lilly inne på rummet och jag ska försöka somna efter jag att har uppdaterat er. Idag har det väl inte hänt så jättemycket. Var ju iväg på vår upptäcksfärd där jag lite smått brände axlarna men det känns inte så det är nog lugnt. Sen köpte vi en dunk vatten som var på 5 liter för 10 kr. Tänk om det var så billigt i Sverige va? Visseligen ingår ju allt här men vattnet är ju så himla kalt då och vi vill ju ha lite mer rumstemp på det vi ger till Lilly så vi köpte en stor som vi efter som häller upp i småflaskor som får stå framme. Perfekt. Nä nu börjar ögonen bli tunga så nu är det dags att säga godnatt. Klockan är ju en timma mer här så. XOXO


Här har vi en superglad tjej som är lite t...

100523_130547 (MMS)

Här har vi en superglad tjej som är lite trött idag eftersom vi fick lov att väcka henne imorse. Våran lilla tröttis. Nu ska vi på en liten upptäcksfärd då det blåser en del så ingen av oss är supersugen på att sola eller bada.


Hej hej. Nu har vi landat i Turkiet och ä...

Hej hej. Nu har vi landat i Turkiet och är just nu på väg till hotellet. Är helt slut och det ska bli så skönt att sova sen. Men allt gick superfint på flyget och Lilly sa inte ett knyst. Underbart! Men nu vet ni iaf att vi har kommit fram oskadda. Men jag hör av mig mera imorgonoch resten av veckan med bilder och text. Ha det så underbart hemma i Sverige nu. XOXO


Nu far vi

Hej
Nu ska vi ta & åka till mina föräldrar & kolla hur mycket väskan väger. Tror nog att den väger lite för mycket men vi är ju 3 st som har samma väska så jag tycker ju att dom kan vara lite snälla =)

Men det är ju jättefint väder ute idag så det känns ju skönt att man får en varm & skön dag idag att åka på. Underbart!

Nej, nu ska det packas smink & så sen åker vi. Men jag håller er uppdaterade.

Kramar till mina underbara läsare♥


14 fullgångna veckor

Nu har man gått 14 fulla veckor så nu börjar man närma sig både RUL & halva tiden. Tänk vad allt går fort. Är ju lite läskigt att det kan gå så fort att få ett litet barn att bli fullgånget & redo för världen. Men som vanligt kommer här lite info =)

Nu är bebisen ungefär 9 centimeter lång och väger cirka 43 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

Kring den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Forskare tror att dessa och vissa andra rörelser utvecklas i takt med att impulser i hjärnan utvecklas.

Om du inte gjort ett NUPP-prov, men ändå vill få en uppfattning om hur hög risken för kromosomskador är, kan du göra en serumscreening (biokemisk screening eller Köpenhamnsprov) från vecka 14. Det mäter nivåerna av vissa äggviteämnen i ditt blod och kan ge en bild av hur stor risken är för Downs syndrom eller annan kromosomskada. Resultatet kan visa om det är relevant att överväga ett fostervattensprov, som görs mellan vecka 15 och vecka 18 och som vanligtvis erbjuds om den blivande mamman är över 35 eller har kromosomavvikelser i släkten. Du som är över 35 kan läsa vår artikel om hur ålder påverkar graviditeten.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN


Godnatt

Hej
Idag har det varit fullt upp så det har verkligen inte funnits tid att blogga. När vi kom hem fårn Uppsala blev det till att köpa det allra sista sakerna på affären & sen har vi plockat & haft oss hela kvällen. Men nästan allt är helt klart nu så jag tar ett varv med dammsugaren i morgon innan vi åker & bäddar rent till V´s syster & sen är vi klara för avfärd.

Vi kommer vara på arlanda vid 1 & ska lyfta vid 4 så vi hoppas att allt går som planerat. Vi ska iaf landa i Turkiet runt 8 tiden svensk tid. Bloggar när vi är på arland & när vi landar iaf så ni vet hur allt går. Och sen kommer det bilduppdateringar varje dag via mobilen så n får se lite mysiga semesterbilder & även magbilder.

Nej nu ska jag fixa lite till sen blir det sängen. 

Kramar 


TGIF

Hej
Idag hade vi en mycket trött liten tjej som vaknade halv 10! Hallå. Ett barn ska ju inte sova så länge. Och med tankte på att hon bara är 1 & redan bannar sin middagslur gör ju inte saken bättre. Har vi fått en tjej som tror att hon är 13 år redan eller? Man börjar ju undra lite =)

Snart ska jag & Lilly åka in till Uppsala med bästa Sanne. Hon tog hem våran bil igår så vi kunde åka in i den idag. V jobbar ju men vi ska möta upp honom & hämta lite saker & sen ska vi in på banken & fixa lite där. Är mycket som ska göras innan vi åker imorgon =)

Har precis fixat mitt hår som var en riktig mardröm. Åh att jag aldrig lär mig att jag inte ska tvätta håret innan man lägger sig. Måste alltid föna håret annars ser det ut som att jag inte har borstat det på 2 veckor. Ja vilka problem man har ibland va? =) 

Nej nu måste jag ta & sminka mig så jag är färdig när Sanne kommer så hon slipper stå & vänta på mig. Fast jag tar typ 2 minuter på mig så det är väl ingen fara =)

Kram♥ 


Just nu håller jag och mamma på att göra o...

100520_140123 (MMS)

Just nu håller jag och mamma på att göra om ett par vanliga jeansshorts till ett par mamma vänliga. Finns ju inga snygga någonstans så då får man ju ta saken i egna händer.


Dagens

Hittade kameran så här kommer en liten dagens. Inte den bästa bilden men Lilly var så söt på den här så jag blev tvungen att ta den =)

Mina kläder kommer från H&M´s mama avdelning & den underbart söta tjejen som står nere i hörnet är egen design =)


Underbart väder

Hej
Åh gud vd fint vi har det här hemma idag. Lycklig! Just nu sitter jag i ett par shorts & linne & myser lite. Försökte hitta kameran så jag kunde slänga in en dagens man den verkar vara totalt borta. Hmm. Aja.

Vi ska iaf hoppa på cykeln vilken sekund som helst & cykal den milen det är hem till Lillys mormor & morfar. Känner att det verkligen är ett sånt väder idag.

Nej, jag ska leta ett tag till efter kameran. Hittar jag den så kommer en dagens snart men annars sticker vi iväg & då blir det lite mobilbloggning senare istället.

Kram


Lugn kväll

Hej
Just nu sitter jag & V franför TV:n & tittar på biggest loser. Har presic ätit lite middag som bestod av paj & sallad. Så himla gott. Just nu får man ju lov att tänka efter 2 gånger vad man väljer för mat då jag ju så lätt blir illamående av viss mat. Men det här gick jättebra & det var ju så gott så det är en happy mama som bloggar just nu =)

Ikväll ska jag & min älskling ta det lugnt & mysa lite i soffan. Det behöver vi. Vi har precis som alla andra dåliga dagar & att jag sen är gravid gör ju inte alltid saken bättre. Alla som har varit/är gravid vet precis vad jag pratar om =) Men jag tror att det är bra för förhållandet att småtjafsa någongång ibland. Man kan ju inte alltid vara på topp. Och att man tjafsar gör ibland att man får ur lite ur sitt system vilket resulterar i ett bättre, gladare & lyckligare förhållande =)

Kram♥


Tråkigt väder

Hej
Idag har det varit ett riktigt tråkigt väder ute. Var tog solen vägen? Skönt att man ska iväg på lördag så man vet att man kommer få välbehövlig sol i en vecka iaf =) Åh vad jag längtar.

Idag har vi plockat & fixat här hemma för att det ska vara fint när vi åker iväg. Har möblerat om lite här hemma med. Tycker det är så kul med lite omväxling. Och Lilly blev jätteglad hon med då hon fick en stor möbel att ha alla sina leksaker i & som hon kan krypa igenom =)

Fast nu är hon inte så glad då hon inte har sovit i dag. Så jag måste ta handom henne just nu.

Kram♥


Magen växer

Hej
Tänkte lägga ut lite bilder på den väcxande magen. Är ju lite dålig på att få med bilder i inläggen så jag tror nog att magbilderna är rätt så uppskattade =) Tagna idag i v.13+4

Lite rolig bild då man ser magen i 2 vinklar

Sidan utan tröja. Strunta i kartongerna som inte kommit iväg till återvinningen & den snygga reflexen från vagnen =)

Och sist men inte minst en bild ifrån sidan med tröjan på. Och samma sak här. Strunta i kaoset =)

Växer fint va? Ni kan inte tro hur mycket jag längtar till RUL =) Åh vad jag undrar vad det är för liten filur(eller kanske 2?) där inne.
L O V E


Tisdag

Hej
Åh gud vad jag har dåligt samvete över all den dåliga bloggningen just nu. Jag försöker att komma ihåg att uppdatera men jag bara glömmer hela tiden. Får nog ta & skylla lite på graviditeten =)

Idag ska vi iaf in till Uppsala & hälsa på svärmor. Det är ju iaf det som är sagt men jag vet inte än då min man aldrig kommer till skott & ringa. Och min mamma ringde nyss för kolla om V kunde hämta min bror när han slutar i skolan vilket är vid 15 & det tar en till att åka in till Uppsala & samma hem så om vi skulle åka nu har vi 2 timmar på oss att vara med svärmor. Men men, vi får väl se hur det blir. Får kanske ringa mamma & säga ifrån. Vill ju gärna vara lite med svärmor innan vi åker till Turkiet på lördag.

Nej nu ska jag försöka fixa mig lite så man slipper se ut som en zombie.

Kram♥


The day

Hej
Idag blev det en hel del gjort men nästan inget hemma =) Vi var & hämtade mitt & Lillys pass så nu är det bara att fara iväg på lördag. Sen var vi in & handlade lite byxblöjor inne på hemköp då jag helt enkelt vet att jag inte kommer använda tapeblöjorna. Iaf inte när vi är i Turkiet. Lilly är ju van med att hon ska stå upp när vi byter kissblöjor & då lyfter hon alltid på ett ben i tagen så hon kommer i blöjan. Och jag har även fått för mig att det ska vara skönare att använda byxblöjan. Vet inte varför men då är det =)

Sen var vi iväg hem till mina föräldrar & fikade lite. Hämtade även hem en liten rosa prinsess väska som Lilly lånar av sin moster att ha när vi åker iväg. Kommer ta den som handbagage tror jag. Känns bäst så man vet att allt kommer med.

Just det. Innan vi åkte iväg lät V fönsterna i vardagsrummet & när vi kom hem luktade det kattpiss i hela huset. Så det är någon hankatt som har hoppat in i vårat hus & pissat ner det. Hade till&med kisat i soffan. Blir så himla ledsen när sånt händer. Att folk inte tar & kastrerar sina hankatter. Iaf när man bor lite mer inne i smeten. Dom springer ju & förstör möbler & så. Det är ju inte kul för någon. Visst, jag vet att våran katt precis har fått kattungar & så man vi har flera gånger tänkt kastrerat henne. Hankatten är redan det. Sen länge sen. Men det är så att våran hona har haft en massa problem med sin hy & så satt vi har inte velat kastrerat henne innan hon fick sin första kull då vetrinären trodde att det skulle hjälpa henne. Vilket det gjorde. Och sen blev det ju flytt för oss & en massa annat så vi har helt enkelt flyttat upp det. OOch när vi  såg att hon blev parad kan jag helt ärligt säga att jag började gråta. Jag ville verkligen inte ha flera kattungar men nu är det ju som det är. Lätt att vara efterklokt.

Nej nu ska jag mysa lite här med min man.

Massor med kramar


Underbar natt

Hej
Åh jösses vad våran prinsessa sov bra i sin säng inatt. Tror nog att vi kan ta bort hennes spjälsäng på engång faktiskt. Hon somnade ju vid 17.30 & åt precis innan. Sen åt hon igen vid 23.30 tiden för att sedan sova till 9. Tror ni att vi hade en glad tjej inne på rummet när vi öppnade dörren? =) Och jag kan faktiskt säga att jag & V gick upp vid 8.20 tiden så vi hade varit vakna ett bra tag innan Lilly bestämde sig för att gå upp. Den tiden spenderade vi med att vika ihop lite rentvätt som stod i sovrummet & lade in det i garderoben. Perfekt.

Ska även säga att vi lade en kudde under madrassen precis vid huvudändan som säkerhet så hon inte skulle rulla mot kanten & det kändes skönt att den låg där inatt. Jag tror inte att hon hade ramlat ner men det var en extra säkerhet som gjorde att vi alla sov extra bra.

Idag är det fint väder igen & jag ska försöka tvätta all tvätt som ligger & hänga ut det så vi inte har en massa tvätt när vi kommer hem. Men vi kommer ju ha V´s syster & kille "boende" här under den tiden vi är borta då vi behöver kattvakt. Och det känns skönt att huset inte kommer stå helt tomt när vi är borta med. Men jag ska endå storstäda huset innan vi åker då jag tycker att det behövs. Tror nästan att man ska storstäda en gång i månaden så man vet att det alltid är rent & fräscht.

Nej nu ska vi planera vad vi ska göra idag så jag återkommer senare. Kram!


Dagen som varit

Hej
Idag har det varit fullt upp här hemma. Lilly har inte sovit någonting så det har varit en massa lek hela dagen. Sen har jag även fixat med hennes nya säng. Var ju sugen på att måla den vit men jag orkade inte så jag piffade upp den lite lätt. Och just nu ligger faktiskt Lilly i den & sover. Hoppas att hon kommer sova gott hela natten & inte ramla ur. Visseligen brukar hon inte röra sig så mycket när hon sover men man vet ju inte. Funkar det inte står hennes spjälsäng kvar i hennes rum.

V ligger just nu & sover då han inte känt sig pigg idag. Och Lilly ligger ju som sagt & sover hon med så just nu sitter jag här nere helt själv. Och hungrig är jag med. Men vi har inte mycket gott att äta här hemma men man är ju inte så sugen att traska till affären när det ligger 2 st & sover. Så jag ska fixa lite nudlar med något tillbehör.

Men jag tänkte slänga in bliderna på hur Lillys säng blev iaf så får ni se det ändå =)

En lätt uppfräschning

Så mysigt det ser ut va? =)

Vid fotändan ut mot rummet gjorde jag en liten prinsesskrona i guld

Och ovanför kuddarna har jag gjort en liten krona & även skrivit Lilly så alla vet vems säng det är =)

Blev väl bra va? Jag blev iaf nöjd med det & hoppas verkligen att hon kommer sova skönt i den. Hon har ju börjat visa sitt missnöje med sin spjälsäng så det kändes som att det var lika bra att fixa en annan säng till henne.

Nej nu måste jag fixa något att äta.

Kram♥


Mitt hjärta slår för.....

Min underbara familj♥ Jag är så otroligt lyckligt lottad att ha fått träffat the one for me så tidigt i livet & att vi fortfarnade älskar varandra efter snart 8 år tillsammans. Att jag har fått gå ner mot altaret där min stora kärlek stod & väntade på mig & att vi har lovat varandra evig kärlek. Att jag har fått bära vårat kärleksbarn & fått genomgå en helt underbar graviditet för att sedan fått träffa den underbarast lilla tjejen jag någonsin har träffat. Att jag stolt kan säga att det är min dotter. Att jag får genomgå resan till ännu ett litet barn är verkligen grädden på mosen kan man ju säga. Varje dag vill jag nypa mig i armen för att kolla så jag inte bara drömmer den underbaraste drömmen som finns. Jag trodde aldrig att man kunde vara så här lycklig. Att man kan älska någon så mycket som man gör är ju verkligen helt sjukt. Jag gör allt för min familj. Jag älskar hela min familj så otroligt mycket. Och även om jag ännu inte fått se eller känna den lille i magen så älskar jag den sååå himla mycket med.

Att fånga sin kärlek vid den här åldern är nog otroligt ovanligt. Men för vissa en verklighet

Att få bli en ung mamma till en sån här underbar liten prinsessa kunde jag nog aldrig tro för över 8 år sen

Och att man skulle få bära på ett litet syskon till den lilla prinsessan är verkligen en ära. Jag tackar gudarna för att dom låter mig tillbringa mitt liv med så ortoligt mycket kärlek♥


Kattungar

Japp nu har dom kommit. 5 st små pluttar har kommit just nu men jag tror inte att det kommer flera heller. Det är 4 st som är gula & en som är sköldpaddsfärgad. Alla med svans. Mamman är ju helt utan svans & när hon fick sin första kull fick hon 2 helt utan svans, 1 med stump & en med svans så det vart en hilma chock att alla fick svans denna gång. Och den flerfärgade är tjej som dom alltid är & 3 av dom gula är killar. Den sista har jag inte hunnit kolla än men det skulle inte förvåna mig om den är en pojk med.

Så nu vet ni var vi har haft för oss den senaste tiden. Så nu får ni följa med på dom här missarna på deras uppväxt. Mysigt va? Ingen som är intresserad? Hihi


Den sista var en kille den med om jag inte såg helt fel =)


Sommar!

Hej
Åh gud så varm & fint det är ute idag. Har varit ute hela dagen & fixat. Har precis hängt ut en tvätt på torkvindan nu. det är sommar för mig det. Fräscha kläder som luktar luft =) Hihi. Underbart. Prefekt att det blir lite varmare nu innan vi åker iväg till Turkiet så man hinner känna efter hur vart det kan kännas utomland =) Love it

Var även in på blomsteraffären & kollade om man kanske kunde få hoppa in & jobba dom dagarn V inte jobbar. Skulle vara så otroligt kul att vara där. Älskar blommor & att hålla på & småpilla lite. Hon undrade om jag kanske skulle kunna stå i kassan & så. Har ju hjälpt till lite på ett annat ställe där man fick stå i kassan så lite kan jag ju =) Och jag är ju snabblärd med. Men det är ju det där med att alla frågar konstiga frågor som var problemet. Men hon skulle tänka på saken. Skulle verkligen vilja & behöva jobba lite då mina mammadagar börjar sina lite nu. Kan ju hoppa in & jobba med syrran min med men det är ju så praktiskt att vara vid grannen då jag slipper åka någonstans =)

Får se hur det blir. Nej nu ska vi gå ut i solen & njuta lite till.

Kram


Spänner som bara den

Hej
Åh fy vad det har börjat spänna i magen dom senast dagarna. Kan inte fatta att det redan har börjat spänna. Bebis är ju inte mer än 7-8 cm lång & jag har ju redan fått barn så magen borde ju bara van. Och inte kändes det så här tidigt sist heller. Konstigt. Nä det ska bli skönt att komma iväg till RUL & kolla hur stor plutt är. Och om det bara är en eller om det har råkat bli 2 =/

Kram


13 gångna veckor

Japp! idag har jag gått 13 fulla veckor & har alltså gott in i vecka 14. Tänk vad tiden springer iväg. Och på söndag är det bara en månad kvar till vi får se den lille i magen =) Åh vad jag längtar. Jag har verkligen ingen aning om vad det kan vara där inne så det ska bli extra spännande att se =) Men här kommer lite info om den här veckan då. Bilder kommer senare ikväll =)

Nu är fostret sju till åtta centimeter långt och väger ungefär 23 gram – som en halv banan. De fingeravtryck som ditt barn kommer att bära resten av sitt liv är redan på plats. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet.

Om din bebis är en flicka, så har hon ungefär två miljoner ägg i sina äggstockar nu. När hon är född, kommer de att ha halverats till cirka en miljon. Antalet ägg kommer sedan att fortsätta minska och när hon är 17, kommer hon att ha ungefär 200 000 ägg.

För din del har det kanske börjat lätta nu. De flesta kvinnor upplever att graviditetssymptom som att behöva kissa ofta, utmattning och illamående minskar under andra trimestern. Din mage är så pass stor att folk ser att du är gravid, men har ännu inte blivit så stor att den är i vägen. Brösten har redan börjat producera kolostrum, även om det är flera månader kvar till födelsen ännu.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN


Nu ska jag och Lilly äta våran lunch tills...

100514_125823 (MMS)

Nu ska jag och Lilly äta våran lunch tillsammans. Det blir som ni nog ser ungsfalukorv och potatismos. Är så otroligt mysigt att få laga och äta lunch tillsammans med sin dotter.


Unga mödrar

Hej
Just nu sitter jag & kollar på unga mödrar & jag kan inte låta bli att tappa hakan. Det är en mamma som är lika gammal som mig (21 år) som sitter med värkar & snart ska få tvillingar men vad gör hon? Jo sitter & röker. Jag har otroligt svårt för gravida som röker. Jag tycker att det inte finns något bättre tillfälle än att sluta med den där dåliga vanan som när man får veta att man har ett litet liv i sig. Ett liv man måste vara rädd om. jag bryr mig inte om folk som röker annars & jag har själv gjort det som väldigt ung men när man är gravid har man inte bara sitt eget liv att tänka på utan ett till. Och jag tycker att man som blivande mamma har en skyldighet att se till att sitt barn mår bra i magen & inte sitter & röker eller dricker. För om man ser en gravid inne på krogen eller så brukar det ju bli att himla liv. Men det är ju oftast ingen som säger något om man ser en gravis som röker. Men det är helt enkelt min åsikt.

Vad tycker ni om gravida som röker?


Trött

Hej
Gud jag är så himla trött hela tiden. Jag vet att det har att göra med graviditeten med det är så otroligt jobbigt när man har en liten att ta hand om. Men som tur är så har jag en underbar man som låter mig ligga lite på soffan & vila lite. Och en underbar dotter som låter sin mamma vila & faktiskt inte är på mig & vill leka. Hon är en helt underbar person som bara blir vackrare & vackrare för varje dag som går. Snacka om att vi kommer få det jobbigt när våran tjej börjar bli intreserad av pojkar. Hu!

Man märker att hon gillar att leka lite själv nu för tiden. Hon hittar på en massa saker som hon pillar med & leker. Men helt plötsligt vill hon upp i knät & mysa med pussar & kramar. Så underbar. Snacka om att man har haft tur♥ 

Du är så vacker & underbar att mamma får lov att nypa sig i armen minst en gång om dagen lilla hjärtat


Orolig

Våran honkatt är just nu höggravid & vihittar inte henne någonstans. Jag åkte iväg innan  & han skulle ropa in henne innan han åkte man hon kom tydligen inte eller så glömde han det. Så nu börjar man ju bli orolig för att hon fått sina små någon annanstans & vi inte vet var. Har i haft otur så har hon försökt komma in när vi var borta men ingen har släppt in henne så hon har varit tvungen att fixa allt någon annanstans. Hoppas verkligen ett hon kommer hem snart. Med pluttar i magen.


Nu kom hon äntligen hem. Med pluttar i magen. Gud vad skönt. Men jag tror inte riktigt att hon gillade maten vi hade köpt så jag tror nästan att det är dags bebismat för henne så mjölken kommer igång som den ska & att hon lägger på sig lite mer fett.


Ett besök utan framgång

Hej
Ja vi kom ju in till Gränby efter mycket om & men. Men inget mer än ett par leggings till dottern följde med hem. Stod ett bra tag vid mamakläderna inne på hm för dom hade en hel del på rea men jag fick inget med mig hem endå. Men jag hade ju en man som stod & stampade & ville hem så man blev väl lite stressad. Och att han sen hatar att gå i butiker gör ju inte saken bätter =)

Just nu är han iväg för att handla lite mat & jag sitter & slappar framför tvn. Och jag har inga andra planer heller så jag låter nog min häck vara still här =) Hihi. Nej nu ska jag byta till 4an & vänta på att halv 8 som mig börjar. 

Kram sålänge 


Sötnosen sover för fullt. Vi åkte med mina...

100512_124427 (MMS)

Sötnosen sover för fullt. Vi åkte med mina föräldrar som skulle in till Uppsala dom med. Vi hämtar upp pappa V sen med så då blir det familjemys igen =) Får se om vi hamnar på någon affär med sen så jag får ögonshoppa lite. Kramar till mina underbara läsare!


Växer & drar

Hej
Åh gud vad jag känner att min mage håller på att växa. Eller plutt i magen växer & magen ska dra ut sig igen. Inatt vaknade jag flera gånger av att man kände att det var "växtvärk" & idag har det känts hela dagen med. Känns konstigt då det var ett bra tag sen man var med om det här sist. Och det blir ju lätt så att man inte riktigt hinner mysa lika mycket med magen & allt som har med graviditeten eftersom man redan har en liten sötnos att ta hend om. Men det är ju iaf helt underbart =) Jag älskar att var mamma & jag älskar att vara gravid. Det här är verkligen mitt liv. Det jag är gjord för♥


God morgon

God morgon
Här är det bara jag & Lilly som är vakna. Jag fick ju sovmorgon igår så det var älsklingens tur idag. Men jag var pigg så fort jag vaknade av busen så inte gjorde det något =)

Idag ska V in till sin mamma & vi får se om jag & dottern får följa med till Uppsala eller om vi får lov att stanna hemma. Skulle ju vara skönt att få komma iväg & göra något men jag skulle tro att vi får stanna hemma =(

Nej nu måste jag hålla kolla på sötnosen som håller på att riva hela vardagsrummet =)

Kram


Packar lite

Hej
Ja som ni kanske förstår med tanke på rubriken så håller vi på att småpacka lite hela tiden till Turkiet resan. Just nu är nästan allt fixat till mig & Lilly men till V har vi bara fått ner ett par badbyxor & 2 par sandaler.

Vi har nästan igen klar att köpa till Lillt men vi ska köpa en förpakning med nyponsoppa som ska med så vi kan blanda lite till varje frukost. Sen tror jag att vi ska köpa lite bromhexin att ta med. Är alltid bra att ha med sig för mycket av hemma apoteket än för lite. Ska även köpa lite mer alvedon till oss. Men jag tror nästan att allt annat är fixat på apotekspunkten.

Men det känns otroligt skönt att redan ha småpackat en massa saker så man slipper hålla på med det precis innan man ska åka & glömma saker för att man är stressad.

Det som är lite komiskt är ju att det är Lilly som kommer ha mest packning. Hon behöver ju lite fler ombyten så hon slipper gå i smutsiga kläder. Och sen behöver hon ett paket blöjor, ett paket välling, ett eller två paket våtservetter & en himla massa mer.  Men så är det ju. Barnen är viktigast.


Inget Uppsala

Nähä. Det blev inget stan idag. Dottern sov så länge så mannen ville inte åka in idag. Tråkigt men vad ska man göra.Får bli någon anna dag helt enkelt. Synd bara att jag var äkligt sugen på kinamat & vi har ju inget sån här hemma i byn så jag får helt enkelt försöka strunta i mitt cravings idag.

Kram såläng


Uppsala

Hej
Snart ska vi bege oss in till Uppsala igen. V ska hälsa på sin mamma & jag vet inte vad vi hittar på efter det. Jag skulle vilja gå & fönstershoppa & kanske få med mig något hem men jag vet inte. Äta något gott vill jag iaf göra. På tal om det förresten....

Igår åt vi på donken & jag tog som alltid en mc-chicken men efter ca halva började jag må illa. Och det är samma ska när jag äter pizza. Så jag tror att jag inte fixar fet mat denna graviditet. Är ju mer sugen på nyttig mat & så men inte trodde jag att det skulle bli så himla annorlunda denna graviditet.

 Med Lilly var jag sugen på skräpmat hela tiden  fast jag klarade inte av att äta pizza över huvudtaget men allt med fett var ju supergott. Och jag vräkte i mig godis & glass hala tiden. Åt nog 4 lite glass i vecka där ett tag. Men nu vill jag ha nyttigare mat & äter knappt godis & glass kan jag ta en men sen räcker det. Så sjukt. Man börjar ju nästan tro att det är en pöjk där inne denna gång men svärmor mådde lika under alla sina 3 graviditeter & hon har ju 2 pojkar en en tjej så man vet ju endå inte. Den här gången kan jag faktiskt inte gissa vad det är alls. Får helt enkelt vänta till den 16/6 & RUL =)

Vad tro ni att jag har i magen?


Jobbig morgon

He
Fy vad vi hade en jobbig morgon. Vet inte vad det var med Lilly men vid 5 tiden vaknade hon & bara grät. Det slutade med att V tog in henne i vårat sovrum där hon inte legat sen vi flyttade hit typ. Så vi försökte få henne att sova & efter mycker om & men så somnade hon men hon sov inte så många timmar. Och jag sov så illa när hon låg vid mig & sov. Men när hon hade vaknat & levde om i sovrummet somnade jag om & vaknade när hon satt vid mig & höll på med mitt hår. Vilket sen slutade med att hon drog i det som bara den. Och då känner jag att det är något som ligger vid mitt ben. Och vad är det då? Jo hennes nyponsoppa som har läckt i hela sängen så vårna renbäddade säng var inte så ren längre. Så vi hade en härlig morgon vi =)

Hur har eran dag varit än sålänge?


Vilken tabbe!

Hahahaha! Åh fy vilken tabbe jag har gjort idag märket jag. Jag har köpt både fel välling & fel blöjor. Köpte Sempers välling iatället för Nestlé & jag köpte tapeblöja istället för byxblöja. Herregud. Undra om man har lite för mycket i hövvet? Skulle nog tro det va? Haha. Jaja det är ju inget större problem iaf. Får lära sig att komma ihåg att ha i en halv matsked mindre i flaskan & vi får köra med tapebjöla ett tag. Synd bara att jag köpt 2 paket blöjor & 30 liter välling. Ja jag kan inte göra mer än att skratta. Ibland ska det väl märkas att man är mamma & gravid.

Har ni varit med om något liknande?


Dött batteri

Hej
Ja som ni förstår med tanke på rubriken & brist på mms bloggning så kanske ni förstod att min mobil dog en stund efter att vi hade åkt. Men vi var iaf in på IKEA & fick tag på en madrass till oss & en växa madrass till Lilly. Har fixat en säng till henne som vi ska åka & hämta någon dag. Ska bli skönt att slippa hänga sig över spjälsängen hela tiden när man ska ta upp henen på morgonen. Och det blir ju knappast lättare ju större magen bli heller. Så det känns som ett bra val.

Sen har vi inte köpt så mycket mer. Lite blöjor & välling. Roligare blev det inte.

Nej nu ni känner jag att min dotter behöver en ny blöja. Så jag återkommer.

Kram


Tråkig måndag

Hej
Gud vilket tråkigt väder det är här hemma. Fy. Bara moln & ryggigt. Nä tack, Sol vill vi ju ha =)

Idag kommer vi åka in till Uppsala & fixa lite. Sen ska vi nog hälsa på svärmor som just nu i denna stund ligger på sjukhuset. Vad det handlar om vill inte V att jag skriver om så det tar jag inte upp.

Nej nu ska jag fixa mig så ska vi nog åka snart. Mobilbloggar under dagen.

Kram♥


Följ gärna min blogg via bolglovin

bloglovin


Följ jättegärna min blogg om du är ny här & tycker min blogg verkar intressant =)


Oj oj oj!

Oh herrejösses vad mina besöksstatistik har höjts sen Denise visade skylten jag hade gjort.  Blir ju generad när jag ser att det är så många som är intresserade av att kolla in min blogg. Men såklart jätteglad med =) Tack till er alla som har kollat in min blogg idag & jag hoppas att ni hittar tillbaka hit flera dagar =)

Som ni ser brukar det vara lika många som tittar in dagligen men nu ikväll har det rusat upp i skyn.


Fortfarande vaken!

Men herregud! Lilly är fortfarande vaken. Hon har alltså varit vaken i snart 12 timmar för hon har vägrat att sova lur idag. det ska väl verkligen inte en 1åring orka? Ja jösses. Finns inget att göra utan bara att vänta till hon däckar här hos oss i soffan just nu. Vi brukar ju gå upp & lägga henne men just nu vill vi sitta hela familjen & mysa i soffan framför Wipeout. Min älskade familj♥


Update: Okej, 1 minut efter att jag hade publicerat så somnade hon


Turkey!

Japp vi ska till Turkiet! Har ju hållt det lite hemligt av någon konstig anledning. Vet inte alls varför. Har helt enkelt bara blivit så. Vi kommer att åka iväg den 22:a & kommer hem tidigt den 30:e så vi kommer hem på morsdag.  Men jag kommer såklart MMs-blogga under dom 8 dagarna vi kommer vara borta så jag hoppas ju såklart att ni följer med oss på våran lilla semester. Kommer även leta efter en dator så jag kan svara på komentarer & läsa igeom era bloggar lite då & då.

Det ska bli så himla skönt att komma iväg lite ifrån vardagen & bara ligga & slöa i solen. Och jag kan även säga att min BM tycker att jag skulle ligga i solen & ta det lugnt & få en massa färg då hon inte tycker att det är någon fara att sola som gravid. Så länge som jag dricker en massa vatten & skyddar hövvet så var det lugnt.  Så jag kommer helt klart följa min BM´s ordinationer =)

Så nu vet ni vart vi kommer bege oss om någon vecka. Och som sagt så hoppas jag att ni följer oss även då. Kommer bli en massa magbilder under den tiden.

Kram♥


Present till Denise & Wilgot

Jag skickade iväg en liten present till Denise & hennes son Wilgot här om dagen. Dom fick en liten skylt till W då han fått ett eget rum sen dom flyttade till större. Jag älskar att göra dom här skyltarna & jag gillar ju Denise en massa med så jag tyckte att det var en prefekt gåva till dom =)

Här är Wilgot skylt =) Om ni klickar på bilden kommer ni till inlägget Denise har skrivit =)

Är så himla kul att få ge saker till någon som uppsattar dom =)


Trött mama

Hej
Åh gud vad jag är trött idag. Är nog för att man bara har suttit still idag & inte haft något att göra. Lilly leker man ju så klart med men eftersom vi inte visste när vännerna skulle komma så blev det ju att man bara har suttit & väntat på besöket.

Dom är fortfarande här men jag är lite osocial & sitter bara vid datorn. Är hungrig igen nu. Vet inte om det blir tacos eller om det blir fläskfile. Var ju längesen vi åt tacos så jag skulle gissa på att det blir det.

Nej nu ska jag umgås lite här. Kram


No IKEA

Hej
Vännerna har inte dykt upp än så jag kan nog glömma mina förhoppningar på att åka till IKEA nu. Det tar ju faktiskt nästan 1 timma att åka in till Uppsala härifrån så jag har helt enkelt gett upp om det idag. Så jag vet inte när det blir något då. Har jag tur blir det innan vi flyger iväg & är borta en vecka men jag vågar inte hoppas på något om jag ska vara helt ärlig. Men så är det väl i alla förhållanden skulle jag tro. Den ena vill en sak & den andra en annan sak, Och jag vet att V hatar att vara inne på ikea. Även om det går fort. Så ni kanske förstår varför jag inte hoppas på något.

Nej nu måste jag äta något innan jag svimmar. Är så äkligt hungrig just nu. Äter ju som en häst nu förtiden så vi hoppas att plutt i maggen växer & blir stor & fin till RUL =)

Kram


Jag och sötnosen sitter och myser i soffan...

100509_113345 (MMS)

Jag och sötnosen sitter och myser i soffan just nu. Tänk så härligt det är med en kramig dotter =)


9/5

Hej
Åh gud vad jag känner mig trött idag. Lilly vaknade vid 8.30 & då gick V in till henne så jag låg kvar i sängen. Men det är ju det dummaste man kan göra om man är vaken redan. Men blir ju bara tröttare av det. Och kissnödig var jag ju med. Tänk vilka bekymmer man har va? =)

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Tror att några kompisar skulle komma hit sen & gratta mina älsklingar i efterskott men jag vet inte hur det blev sagt. Sen skulle jag vilja åkat till IKEA & köpa en ny bäddmadrass till oss. Och en madrass till Lilly med som man kan ha i en växa säng sen. Vill köpa en säng till henne men jag funderar på att köpa en från ikea. Jag menar, inte behöver hon ha en helt ny då hon endå inte förstår att den är ny när hon är så där liten. För henne är den ju endå ny så det känns som en vinnande situation för oss alla.

Nej nu ska jag ta & äta lite frukost. Hungrig som bara den =)
Hej så länge♥

Jag ska ta & mata min lilla plutt i maggen nu =)


Lördag

Hej
Bad uppdatering i know. Men vi har haft bebisfrämmande här hela dagen så det har gått före idag. Gud jag kan inte förstå att Lilly har varit så där liten en gång i tiden. Tänk vad tiden går.

Ovisst ja. Lilly fick sin 1 års present av bebisfamiljen med. En cykelstol! Jippie. Som jag har önskat mig en sån. Nu ska vi röra på fläsket som bara den. =) Var ut nyss & monterade & prövade den & gud vad Lilly älskade den. Satt där & pratade & hade sig. Så skönt det ska bli nu när man kan ta sig till mamma & pappa helt själv. Dom bor ju en mil bort men jag är inte så sugen på att gå med vagnen & jag tror inte att dottern skulle gilla det heller. Men det här var en hit iaf. Underbart. 

Nej nu måste jag ringa pizzan & beställa lite mat. Jag dör! Haha.

Kramar


Nu har födelsedagsbarnet öppnat lite pak...

Nu har födelsedagsbarnet öppnat lite paket ifrån oss i familjen. Hon har fått 2 biljetter till lady gaga imorgon =) sen fick hon en systemkamera så nu är det massa med glada miner här hemma.


12+0


Nu börjar bebisens ansikte se mer mänskligt ut, även om den fortfarande bara är c 5,5 cm lång från hjässa till rumpa och väger mindre än 14 gram. Ögonen har nu förflyttats framåt från sidorna av huvudet och sitter närmare varandra. Öronen sitter nästan där de ska på en ”färdig” bebis. Levern producerar galla och njurarna utsöndrar urin.

Om man trycker på din livmoder så rör sig bebisen, men du kan inte känna dess rörelser ännu. Fostrets nervceller har multiplicerats snabbt och synapserna håller på att utformas. Fostret har fått nya reflexer: om man rör handflatan så sluter sig fingrarna, om man killar under foten så kröks tårna och om man petar på ögonlocken, så kniper ögonmusklerna ihop ögonen.

Nu kan barnmorskan känna ovandelen av din livmoder, som kallas för fundus, längst ner i buken. I andra trimestern kommer du förmodligen att vilja ha lösare och mer bekväma kläder, eftersom dina vanliga kläder kommer att börja sitta för tajt om de inte redan gjort det.


(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN


TGFI

Hej
Idag är det fredag & det betyder ny preggovecka för oss. Så idag har jag gått 12 fulla veckor & har alltså kommit förbi den delen där missfalls risken är störst. Känns skönt. Idag fyller V´s syster 18 år så vi ska snart dit & gratta. Men först slänger jag upp lite dagens bilder. Blir på engång lite magbilder. Kan även tilllägga att ljuset i våran hall inte är det bästa.
 
Magen växer & växer. Undra vad det är för liten filur där inne =)

tunikan kommer ifrån H&Ms garden collection, jeans & linne från H&M´s mama avdelning. Halsbandet har jag fått från älsklingen.

En bild framifrån bjuder jag på med =)

Ja, det var väl det jag hade att skriva om just nu. men jag ska försöka mobilblogga ifrån kalaset så vi hoppas att det kommer in fler inlägg under dagens gång.

Kramar på mina underbara


Mycket tankar

Hej
Ja det är som rubriken avslöjar en massa tankar som snurrar runt i mitt lilla huvud nuförtiden. En hel del handlar om mitt gnällinlägg då det verkligen träffade en öm punkt på så många plan men jag försöker för min mans skull lägga detta bakom mig. Fast jag tror nog att det alltid kommer att ligga kvar i bakhuvudet. För som jag sa så var det en riktigt öm punkt det handlade om. Om det är jättejobbigt när det känns som personerna det handlade om inte riktigt förstod hur dåligt jag som person mådde & för den delen mår av det som hände i söndags. Och man kan tro att det är ilska man skulle känna men det är besvikelse. Och jag är så otroligt ledsen. Ledsen att jag trodde att man står någon jättenära men helt plötsligt känns det så dom aldrig har stått längre bort. Otroligt jobbigt. Sen lägger man på mina gravidhoromoner på det & voila. Men det känns otroligt skönt att ha bloggen så man kan få ventilera sina känslor.

Som många nog märkt är jag otroligt öppen här på bloggen & det kommer jag alltid vara. Och det är på gott & ont. Men det är ett val jag har gjort & står fast vid då det verkligen är  jag. Jag är en öppen person som kan prata öppen om mitt samliv. Det är inget jag skäms över. Jag har som alla andra att förflutet som jag ibland har en jobbig tid att ta hand om men det är något som har hänt för länge sedan & något jag inte kan ändra på. Det är bara något jag har varit med om & helt enkelt fått bearbetat med hjälp av min stöttande & underbara man & även några få utvalda vänner. Och det är inget jag gärna drar upp heller så man ska verkligen känna sig utvald när jag berättar det för någon.

Och jag kan även säga att jag vet att jag är en person som många kan ha svårt med. Det är jag otroligt medveten om. Jag vet att jag har många jobbiga sidor & en av dom är att jag säger vad jag tycker & står för det. Något som har fått många att ta avstånd ifrån mig. Vänner har jag inte så många pga det heller. Men jag är trygg i mig själv vilket gör att jag står ut med mycker ensam tid utan vänner att prata med. Är faktiskt så att en i min familj har sagt till mig att denne förstår att vissa inte gillar mig. Men sånt är livet.

Nu tror säker vissa att jag försöker få uppmärksamhet med det här inlägget men så är det verkligen inte. Jag vill bara dela med mig av mina tankar som just nu far runt i mitt huvud. Den här bloggen är till för att ni ska lära känna mig på alla plan. Och det här ver en del av min lite djupare sida. Hoppas att ni gillade den.


En ung tjej som nästan alltid är glad men som har mycket i huvudet & ett jobbigt förflutet bakom sig.


Lugn dag med feber

Hej
Idag har jag & busen tagit det lugnt. Hon får ju alltid feber efter sina sprutor så det var ju väntat. Så vi har mest myst i soffan idag men även suttit på golvet & lekt en massa med alla roliga leksaker hon fick när hon fyllde år =)

Så jag har lagt all tid på Lilly idag & därför har det blivit dålig uppdatering. Men jag ska försöka blogga lite mer ikväll iaf.

Kramar på er!


Gnäll inlägg

För er som inte orkar med gnäll inlägg så kan ni ju hoppa detta.Jag fattar inte varför vissa inte kan vara trevliga & normala människor som tar sig 2 sekunder att skicka ett sms där man säger att man inte kan komma på någon födelsedag eller iaf skicka ett grattis! Är det så svårt att vara trevlig? Man kan väl visa att man är en vän eller mer eller är vi verkligen så oviktiga? Eller duger vi vara när det passar? Skulle vara otroligt kul att veta............

Kan även tilllägga att det här är mina tankar! V har ingenting med det här att göra så lämna honom utanför......


1 års kontroll!

Hej
Idag var vi som sagt på 1 års kontroll. Så idag har vi mätt & vägt & Lilly fick sina 2 sprutor. Så nu vet vi hur stor tjej vi har =)

Vikt: 9570g
Längd: 76,5 cm

Så hon hade på 2 månader gått upp lilla 190 g & hela 2,6 cm på längden. Men det är ju inte så konstigt att hon inte gått upp så mycket då hon så gott som slutat krypa. Det är bara gå som gäller nu. Och skönt är ju det. Tänk att våran tjej blitt så stor. 

Kollade upp hur mycket större hon hade blivit sen hon föddes & det var ju lite =)

Födelsevikt: 3337g
Nuvarande vikt: 9570g
Total uppgång: 6233g

 Födelselängd: 50 cm
Nuvarande längd: 76,5 cm
Total växt: 26,5 cm

Huvudomfång:
Vid födsel: 36,5cm (vid födseln var det 32 men vid 1 vecka var det 36,5)
Nu: 45,6
Totalt: 9,1 cm större huvud

Stora tjejen. Trodde nästan att hon skulle väga 10 kg men hon är & har alltid varit en liten nätt tjej.

Nej, nu ska jag fortsätta med mitt pyssel här hemma.

Kram!


5/5

Hej
Idag är jag & Lilly ensamma hemma då V jobbar. Han brukar ju jobba torsdag & fredag men han ville vara ledig fredag då hans lillasyster fyller 18. Gud, tänk vad stora alla blir. Hon var bara 10 år när jag & V blev tillsammans. Helt sjukt.

Aja, idag har vi lite saker som står på agendan. Vi ska vara på BVC för 1års kontroll vid 11 tiden. Ska bli riktigt kul att se hur stor hon är hon. Vi ställde ju henne på vågen när jag var på inskrivningen & då hade ju hon allt på sig & även ytterkläder & då stod vågen på 10.1 så vi får se vad det hamnar på. Och eftersom hon bara går nu så har hon nog gått ner lite med. Ja, det blir kul.

Innan eller efter det ska jag springa iväg till posten & skicka iväg ett litet paket till underbara Denise. Vad det är får ni se sen =) Men jag hoppas på att den kommer bli omtyckt. Eller jag vet att hon gillade den då hon fått en bild på vad det är =)

Nej, nu är det frukost som gäller. Hej så länge


Nedräkningar

Nu är det:

18 dagar kvar till vi åker utomlands

43 dagar kvar till UL & vi får veta om det är en liten William eller Leone där inne =)

199 dagar kvar till plutt i maggen kommer ut

Längtar till allt. Har helt glömt bort att säga vart vi ska men det kommer senare. Måste ju få ha någon hemlis =)


Grattis älskling på 23 års dagen!

Idag fyller mitt andra halva av hjärtat 23 år. Så idag/ikväll blir det kalas igen. Ingen blir gladare än Lilly tror jag. Igår satt hon & kollade ut genom fönsteret hela dagen & så fort hon hörde en bil så trodde hon att det var någon som skulle komma hit & leka med henne. Lilla gumman♥

Grattis min älskade man. Du vet hur mycket jag älskar dig & att jag alltid kommer att göra det. Du & jag är ju gjorda för varandra. Snart får vi fira 3 år som gifta & 8 år som ett par. Dom underbarast åren i mitt liv♥

You and me forever.


Kärleken är....


Att ha en underbar familj som man älskar....

Och flera att älska blir det ju♥


Ny vecka med en 1åring!

Hej
Jaha då är det en ny vecka & nya tag. Och nu har man ju även en dotter som har gått in på sitt 2:a år. Tänk att hon har funnits hos oss i ett år redan. Allt har ju gårr så fort. Men på samma gång känns det som att hon alltid har varit här. Konstigt de där.

Just nu ligger jag & Lilly i stora sängen på hennes rum & myser lite. Håller på att kolla lite på växasängar inne på blocket samtidigt. Finns ingen snygg vit i Uppsala men man får väl måla en vit i värsta fall. Hon behöver väl kanske igen igentligen men jag tror att hon skulle gilla att sova i en sån istället för sin spjälsäng. Så jag vill ju såklart köpa en. Och ja. Jag vet. Jag är knäpp =)

Kram på er!


Barnet nära hjärtat

Nu lät ju rubriken lite konstigt men det är nämligen så att jag hittade en sida för ett tag sen som heter  lillfinger där jag beställde ett smycke till V´s födelsedag som är på tisdag. Men han fick det idag istället =) Och det var så ortoligt fint! Man beställer ett silversmycke med sitt barn eller annan älsklings där man graverar in dennes fingeravtryck. Så fint & härligt. Jag tittade på smycket innan V fick det & det var så otroligt fint & vacket. Vill beställa ett jag med =) Mannen fick ett halsband men om jag beställer blir det ett armband där lilly & V´s avtryck kommer sitta & alla framtida småttingars med. Förstå så underbart att alltid bära med sig sina älsklingar♥ jag kan verkligen rekomendera den här underbara sida.

Så här fint smycke fick min älskling av mig idag. Så underbart. Vill ha!


Bilder på en liten liten tjej

Här kommer lite bilder på lilly som liten skrutt. Tror att alla är på henne när hon är uner 2 månader. Vilket var ett tag sen.

Ett par timmar gammal. Vi var forfarande kvar på BB här & vi åkte ju hem efter 10 timmar så hon var ju väldigt färsk här =)

3 dagar gammal. Tänk så olik sig hon är

Samma dag här med. Strunta i tuttarna & spylappen innanför BH:n. Läkte ju så in i bomben hela tiden jag ammade.

ser verkligen helt sjukt ut när nappen är så stor på en sån liten tjej. Och samma här. Strunta i tuttarna.

Någon vecka gammal. Känns som igår. Fast ändå inte......

Här tror jag att hon var 1 månad. Pluttan

Midsommar. så där var hon 2 månader.

Samma dag. tänk vad liten & fin hon var då. Fast hon är ju såklart jättefin nu med♥

Älskade lilla lilly.

För alla er nya nyfikna =)

Så tänkte jag att det kunde vara lite kul att läsa min förlossningsberättelse nu när det är ett år sen hon tittade ut. kan verkligen inte förstå att vi nyss hade en miniplutt som nu är ute & går för fullt.

Mamma magen v.11+2

Nu så har jag äntligen kommit ihåg att knäppa kort på min mage. Tack Denise för att du påminner en virrig gravid brud =) Vad skulle jag göra utan dig? Bilderna är tagna idag & igårkväll

Den har minskat lite lite nu men det är väl för att plutt i maggen äter upp mig

Ett litet put =) Och sträcket är ifrån mudden på byxorna

Här ser man hur mycket bebismagen putar.

Det var alla bilderna som blev bra denna gång.

Kramar


Min dotter är 1 år!

Hej
Herregud. Min dotter är nu en stor 1 åring. Jösses. Tänk att det är 1 år sen man för första gången fick se henne. Underbara lilla Lilly. Som just nu inte är så liten. Men det är ju så det ska vara.

Har verkligen haft fullt upp idag. Hon vaknade vid 8.30 & första besöket fick vi vid 11 tiden så vi han bara äta lite & bada innan det kom folk. Och efter det har det rullat på för fullt. Och jag måste bara säga tack till alla underbara som kom idag & grattade henne. Det värmer så i mitt hjärta.

Men nu så. Nu sover hon så nu ska vi uppdatera lite här. Har ett par bilder på henne & några fina saker men ska knäppa fler senare idag. Men här kommer ett litet urval av hennes underbara dag =)

En busig liten 1 åring

Den fina klännignen hennes mamma fyndade på tradera

Leker med en fin present

En god tårta & en massa annat i bakrunden

En oroligt stolt mamma. Här ser ni även min frisyr som jag helt glömt att lägga upp en bild på =) Även jag hade klänning idag

Hoppas att ni förstår att det har varit mycker idag & att det är därför det har blivit dåligt med uppdatering & även bilder. Men det ska bli ordning. Lovar!

Kram


Ny preggo vecka

Glömde helt bort att skriva att jag har gått in i en ny vecka igår. Så idag är jag 11+1. Och det är den 1:a maj. Och imorgon blir busen 1 år. Många många ettor nu =) Tänkte lägga in lite onfo om denna vecka precis som förra vecka. Det är ett inslag som kommer komma varje vecka nu i framtiden. bara så att ni vet. Så here we goooooo!


V.11+1
Nu närmar sig slutet av den första trimestern. Större delen av fostrets kritiska utveckling kommer att ha hänt om ett par veckor och risken för missfall sjunker då drastiskt.

Ditt fyra centimeter långa foster har nu alla väsentliga delar, från tandanlag till tånaglar. Bebisen håller igång med att sparka och sträcka på sig – det är rena vattenbaletten. Fingrar och tår har nu separerats helt och simhuden finns inte längre kvar. De kommande sex månadernas huvudprojekt kommer att vara att växa och bli större, starkare och mer motståndskraftig så att bebisen kan överleva utanför livmodern.

En mörk linje på magen som kallas linea nigra kan uppstå från venusberget och upp mot naveln. Din livmoder har nu växt såpass att den sticker upp ur bäckenet och barnmorskan kan alltså känna den om hon trycker på din mage.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN


För ett år sen...

Kom jag in på förlossningen med värkar & väntan på Lilly hade tagit slut. Nu skulle vi genomgå ett par timmars värkar innan våran lilla underbara tjej äntilgen kom upp på mitt bröst. Värkarna startade vid 4 tiden på morgonen men det skulle ta 22 timmar & det hann bli en ny dag innan våran tjej kom. Så imorgon ska här firas. Tänk att det är 1 helt år sen hon föddes. Det här året har gått så fort men det har verkligen varit underbart. Tack för allt min underbara familj♥

En jättemage för ett år sen

Jösses. Var den verkligen så där stor?

Badet jag tog på förlossningen

En blivnade mamma som väntar på att vattnet ska bli klart

Precis vaknat efter ryggmärgsbedövningen & en välbegövlig sömn på 1½ timma efter 18 timmars värkar utan sömn.

Här mäts det värkar

Liten cocktail. Värkestimulerande & vätska.

Osnygg bild men det bjuder jag på =) Sista bilden som är tagen på mig innan Lilly kom ut. Kan inte släppa att magen ser så konstig ut. Men det för nog för att det bara var en bebbe där inne & inget vatten. Kan inte förstå att det här är 1 år sen. Och snart är man där igen♥