Jag och snabeldraken

Ja, jag och snabeldraken aka dammsugaren är dom bästa av bästaste vänner. Varje dag går jag ut på minst 1 prommenad med den rackaren runtom i huset och gör fint. Eller ja, fint och fint. vi tar iaf bort drivorna av smulor och småskräp som hamnar på golvet var eviga dag. För dagtid dammsuger jag faktiskt mest bort smulorna eller vad det nu är som ligger på golvet för några leksaker brukar jag inte plocka upp då. För jag vet att dom leksakerna jag plockar undan är dom leksakerna man vill leka med mest precis när jag är klar =) Men sen brukar jag även kunna ta en omgång med vännen en gång på kvällen med och då har ju såklart leksakerna hamnat någolunda på sin plats först haha. Men det är ju tur att man inte är pedantisk när man har barn för då hade jag nog fått dåndimpen haha.

(bildkälla)
Här har ni min trogna kamrat. Otroligt bra dammsugare som faktiskt är riktigt tyst när man har den på den lägsta nivån.

Välkommen sista november

Ja idag är det sista november vilket känns så sjukt overkligt. Tänk att det imorgon är december och snart jul. Jösses!

Men mina julkänslor är helt annorlunda senda ett år tillbaka då vi då hade en liten pluttig tjej liggande hos oss. Tänk vilken underbar förtidig julklapp vi fick det året. Och i år kommer alla dessa känslorna tillbaka och gör att julen är mer underbar än den någonsin varit. Lyckorus javisst!

Jsut nu ligger Léone och sover lite middag medans storasyster och pappan är i källaren och fixar med vedan. Lilla jag ska försöka städa lite och även passa på att göra mera knäck då den tog slut himla fort här hemma =) Är ju så himla gott. Jag kan ju inte säga att det är konstigt att jag gått upp lite i vikt den senaste tiden om vi säger så haha. Nej, jag måste verkligen ta tag i träningen för att få bort min godis mage känner jag. Folk tror väl snart att jag är gravid om jag inte börjar röra på fläsket =)

Nej nu måste jag hänga upp lite tvätt och sen slå igång den effektiva Lottan i mig =)

Adventskalendern klar!

Hej mina fina
Dom senaste dagarna har jag haft ett litet projekt här hemma och det har nämligen varit den underbara adventskalendern vi fick utav Panduro Hobby tidigare i år. Den är helt perfekt i mina ögon då den är stor och fin och att det finns plats för en massa paket till fler än 1 barn på den.

(klicka på bilden för att komma till den inne hos Panduro)

Jag har gjort den lite annorlunda då jag tyckte att den blev bättre för mig/oss. På panduros beskrivning ahr dom sytt fast alla nummerna som små fickor medans jag har limmat fast dom och sedan sytt fast små ringar att hänga paketen i. på det visat kan jag få plast med 2 paket på varje lucka och sen kan jag ju även sy fast flara ringar om familjen skulle bli större någongång =) Sen har jag även satt lucka 24 högt upp medasn dom hade satt lucka 1 längst upp. Men det är väl en smaksak skulle jag gissa =)

och om ni tycker att den ser stor ut så ser ni helt rätt. Denna lilla rackare är 1 cm kortare än lilla mig, 165 cm för att vara mer exakt. Ja, helt underbar är allt jag har att säga om denna kalender. Så imorgonbitti kommer denna fina tomte vara full av paket som väntar på att öppnas!

Léone 1 år!

Hej mina fina
Ja herregud, idag blev min fina lilla tjej 1 år. Förstår verkligen inte hur 1 år redan kan ha gått med henne i våra liv. Våran lilla tjej är numera inte liten utan stor. Och oj vad jag har varit nära till gråt idag. Precis som när Lilly fyllde 1 år då jag bröt ihop. Det är något med den där första födelsedagen som gör att det tåras upp i mina ögon.

Igår hade vi då kalas för henne och det var supermysigt. Massa fina paket och gott attt äta. kan det bli bättre när man är liten? Eller stor haha.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva utan jag bjuder på lite bilder ifrån då och nu.

En helt nykläckt liten tösabit där jag visade upp henne för er första gången via mobilen på förlossningen.

Träffas storasyster för första gången i sitt liv.

Lilla gula tjejen 5 dagar gammal i sin underbara sparkis från Newbie.

Första julen i matchande klännign som storasyster. Tänk att hon nu nästan är lika stor som Lilly var här.

Glad har hon ju varit hela sitt liv gullungen!

Påstkärringarna =)

Underbara systerkortet! Älskar det här kortet så otroligt mycket och jag blir varm i hela kroppen när jag ser det.

Lärt sig sitta själv

Börjar stå själv

Myser ute i höstlöven

Börjar lära sig gå

Stora tjejen på sitt kalas igår i samma klänning som Lilly hade på hennes dop.

Och så här underbart glad kan man vara på sin första födelsedag! Mammas lilla älskling♥

Lussekatter

Här bakas det lussekatter för fullt. När det är klart blir det hämtmat innan huset ska städas och pyntas inför Léones kalas imorgon.


Väntar på min älskling

Hej mina fina
Ja just i denna stund kollar mina fina flickor på Emil och jag väntar på att maken ska komma hem men jag vet qatt jag kommer få vänta länge då han ringde för ett tag sen och var kvar i Uppsala för att handla en massa till smörgåstårtorna inför Léones kalas. Jag själv ville baka en egen tårta till henne men V tyckte inte det utan en köptans skulle det vara. Hm, man kan ju undra om han inte gillar mina tårtor? Jaja, nu är det så det blev även om jag inte ville det.

Och oj vilken jäkla fas mina tjejer kommit in i. Ibland vill jag bara gå och gömma ming man det går ju inte. Léone är inne i en klängfas och sen vll hon inte heler att Lilly ska peta på henne om hon inte är med på det. Och Lilly, ja, det har jag ju sagt förut. 2 års trotsen är verkligen en pain in the as! Ibland tror jag verkligen att ungen gått och blivit helt döv på ett ögonblick för lyssna, ja det gör hon inte längre. Men hur många gånger man än sähger till så går det in i ena örat och ut i det andra. Och tillslut tappar man tålamodet och skriker för att sedan känna sig som den dåligaste föräldern i detta universum. Mår pyton mest hela tiden nu när vi är i denna fas. Men jag hoppas verkligen att den snart går över för annars kommer jag nog gå sönder inombords.

Nej nu är det en stor tjej som ropar fördig här så jag måste sluta.

Julfix och bakning

Hej mina fina
Ja igår började jag faktiskt lite smått julpynta här hemma och oj så mysigt det är! Sist jag julpyntade var dagen innan våran minsta lilla prinsessa kom till världen så denna tid har verkligen förändrats från att bara fixa till en helt annan grej. Love it! Men än så länge är det bara julgardiner och ljusstakarna som kommit upp. Inga tomtar men det kommer nog idag =)

Idag hade jag tänk att jag ska ta tag i bullbakat så det är fixat innan söndag då vi bestämt oss för att fira Léone. Men idag tror jag att det bara blir vanlij kardemummabullar och så tar jag lussebullarna imorgon eller på lördag efter att jag har jobbat lite. Vill ju inte göra allt på samma gång då jag älskar att baka =)

Trött blivande 1-åring

Ja här har ni en trött liten tjej som fyller 1 år om 6 dagar. Vart har tiden tagit vägen? Just nu är vi iaf inne i Uppsala för att fixa det sista inför det kommande kalaset.


Massa jobb idag =)

Hej mina fina
Här startade dagen redan 6.30 så jag har haft fult upp denna dag. Och snart är dat dags att fixa sig inför en massa jobb då jag fick ett samtal för et tag sen om att jobba till stängning istället för 16 och det tackade jag självklart ja till. Jag menar, pengar behövs ju alltid =) Och att det sen är 100% OB på 8 timmar gör inte saken sämre. Så nu fixar jag lite lunch ifrom av snabbmakaroner med köttbullar(Lilly) och kassler (jag) och V äter rester. Men det är inge synd om honom då det är potatisgratäng.

Vad ska ni göra denna underbara lördag?

Mina fina tjejer

Hej finisar
Just i denna är det mys här hemma. Lilly och Léone sitter i soffan med majskrokarna i högsta hugg och kollar på Madicken. Dom är ju så söta! Synd att kamerans batteri är dött för det här hade jag velat ha på bild.

Ja, annars då? Jo idag kom lucia linnene ifrån ellos och fy vad fina dom var! Mjuka och inte alls som dom vanliga brukar vara. Och kronan var supersöt den med =) Längtar till lucia nu så man får se sina underbara tjejer lucca lite.

Sen har det ju varit fullt ös denna dag. Har fixat lite med allt mjöligt. Har tex sartt upp en ljusslinga i tjejernas fönster så det blev lite mysbelysning där inne. Sen har jag försökt mig på att fixa i WIC'en men ja, det gick inte så jättebra då flickorna bara ville lägga sig i =) Så det får jag försöka fixa lite där inne imorgon innan jag ska iväg och jobba mellan 12-16. Helt perfekt tid och ännu bättre är det ju att jag får 100% OB då det är helg =) Så i papparna jobbar jag 8 timmar. Underbart!

För ett år sen

Tänk vilken underbar mage jag gick runt med för 1 år sen. Tänk att jag 10 dagar senare skulle få träffa den lilla busungen som låg där i. Underbart! Längtar till den dagen då jag har en sån där jättemage igen.


10 dagar kvar

Hej mina fina. Här startade vi dagen strax innan 7 så det är full rulle just nu. Jaha, idag är det en himla speciell dag då det är 3 år sen vi var på ultraljud med Lilly idag och sen är det ju bara 10 dagar kvar till våran bebis fyller 1 år. Tänk vad tiden går. Den här dagen känner jag mig så otroligt lycklig.


Fixar dag

Hej mina fina
Idag har det varit en riktig fixar dag. Jag har suttit och räknat ihop hur många av Lillys saker till kalender som är fixade och jag har nu 10 dagar kvar att fixa innan hennes är helt klar. Vet inte hur jag ska göra med Léone då hon känns lite för liten att förstå grejen så just nu lutar det år att hon får majskrokar i sina fickor. Fast ja, jag har ju 1 saker till henne som jag hade tänkt att hon skulle få i kalendern och det är ju ett sett med luciasaker =)

Julklapparna däremot är mer eller mindre helt fixade. Väntar bara på att några saker ska komma hem då dom är hemklickade man annars tror jag att allt det är klart. Men jag kommer säkert hitta lite smått som kommer hamna under granen med =)

Sen har V kört en massa ved då det börjar bli kallt som bara den ute så nu ska här börjas elda. Just nu kör vi bara eloch imorse när jag gick upp strax efter 7 så var det bara 20.5 grader inne vilket jag tycker är lite kallt. 22-23 är lagom enligt lilla mig.

Och sen har jag även målat Lillys säng lite. Nu börjar min vision komma fram vilket känns underbart. Det kommer bli så himla bra där inne. Åh vad jag känner att mitt liv äntligen börjar hamna på plats♥

Massa kassar här i bilen

Ja herregud vad mitt stackars kort gått varmt idag känner jag. Men det är faktiskt bara saker till barnen som vi köpt. Eller ja, jag köpte en tröja och Mia Skäringers nya bok men annars är det födelsedagspresent till Léone och klappar till båda barnen. Även lite adventsklappar så jag känner mig rätt så nöjd faktiskt =) Skulle dock vilja in på Ikea med för att köpa någon fin filt och kanske en duk till vardagsrummet. Men vi får se.


Den är lös

Ja som ni kanske förstår på rubriken sitter Lillys ena nedre tand löst och nu är det en till tid inbokad om 3 veckor då vi ska se om den fastnat eller om vi måste dra ut den. Så nu är allt hårt borttaget ur hennes diet till den 6 december för att underlätta att tanden ska fastna. Oj vad jag hoppas att den gör det!


Tisdag

Hej min fina
Jaha nu är vi redan inne på tisdag igen. Förstår verkligen inte hur veckorna kan rulla på som dom gör. Jag menar, nu är det bara 2 veckor kvar till min lilla flicka fyller 1 år. Oj oj, hur kan hon redan vara så stor?

Igår var det lite jobb som stod på listan dåg blev inkallad i panik eftersom vi hade fullt på lageret och idag kommer nya varor. Så det var tvunget att kalla in mig för att få ut mer eller mindre alla varor till hyllorna. Och vi klarade det =)

Idag är det ett tandläkarbesök för Lilly som gälelr då hon i torsdags slog i en tand och har haft ont sen dess så nu måste vi kolla upp att hon inte haft av den. Är så himla ororlig kan jag lova. Om allt går bra hoppas jag på en tur till Uppsala för present/julklapps koll och kanske även något fint till mamman =)

Nej nu ska jag fixa barnen innan vi ska iväg. Bloggar från appen om hur det går med tanden  =)

Kram!

Come on in my house,the house of come on!

Ja nu kommer här äntligen lite bilder på hur vi har det här hemma. vet att det tagit ett tah och än har jag inte knäppt kort på vårat sovrum och på det rummet som var Lillys första rum som just nu kommer användas som WIC men som jag hoppas kommer bli ett barnrum igen sen=) Och även ett rum precis innanför hallen som jag vill ha till tvättstugen senare men som just nu kommer få bli ett förvaringsrum/grovhall där vagnar, ytterkläder mm kommer förvaras just nu. Men annars tror jag att allt annat kommer med. Så välkommen in!



Hallen

Soffhörnan

Soffhörnan igen =)

Fina tavelväggen

Vardagsrummet med syn in till matrummet

Matrummet

Min fina maskroslampa =)

Matrummet in till köket

Samma vikel fast närmare

Köket

Köket mot hallen

Trappen upp. Älskar lyktorna från rusta. 99:- st kostar dom och vi har 3 st. En framför spegeln och en i varje hörn i trappen. Så underbart mysigt!

Här ser ni båda i trappen.

Tjejernas rum. Och här ser ni även Lillys nya säng som är begagnad. Vilket syns =) Men den ska fixas till så fort jag hinner med vit färg och tapet och även fixa ett draperi att ha under sängen.





Ja så här ser ju tjejernas rum ut så. Konstigt nog kallas det rosa rummet av någon anledning =) Men oj vad jag älskar det. Så mysigt och fint!

Ja så här har vi det då. Lite små fixa här och var är det ju medn det tar vi längst vägen. just nu står en ny dörr på agendan och jag hoppas att det inte tänker komma någon snö förens den är köpt och ditsatt. Drömma kan man ju =)

Back in business

Hej mina underbara!
Oj vad jag blev lycklig när jag kom in här idag för första gången på superlänge och märkte att mina trogna underbara läsare kollat in här varje dag fast jag varit frånvarande♥ Love u! Nu känner jag verkligen att jag har ny energi att blogga!

Jaha, varför har jag inte bloggat nu då kan man ju undra? Jo jag hinner inte med mitt liv riktigt känner jag. Både förra veckan och denna har jag jobbat 3 dagar per vecka och det är härligt samtidigt som man verkligen bli lite trött med då man inte är van vid det. Och dom dagar man är ledig vill man bara mysa med familjen och då kommer ju tyvärr bloggen i skymundan. Vilken är jobbigt då jag verkligen älskar att sitta är och blogga.

Men nu hoppas jag att det blir nya tag och jag ska verkligen försöka komma ihåg att blogga via appen så det ramlar in flera inlägg per dag. Gärna med bilder med men appen verkar vara dum när jag försökt få med bilder. Någon annan som har detta problem?

Jaja, vad har nu hänt här hemma? Jo Léone blir duktigare för varje dag som går med att just gå och försöker nu även sig på den ädla konsten att springa. Visst funkar det bra men ibland hänger inte riktigt fötterna med haha. Ja söt som få är hon iaf =) Lilly har fått en ny säng i hopp om att hon ska sova i sin ehen säng mera men än är det nytt så lite motsträvig är hon ju. Förhoppningsvis sover hon där hela nätterna utan motstånd vid jul =)

Och på tal om jul så har vi börjt fundera på vad amn ska hitta på i deras kalender i år. Herregud vad svårt det är känner jag. Har hittat lite mysiga filmer och cd skivor med barnmusik som jag skickat efter som Lilly ska få iaf men det är väl 5 av 24 som är fixade av hennes och ingen av Léones. Elelr ja, jag har ju faktiskt hittat ett jätte sött lucia sett inne på ellos som jag är sugen på att lägga i deras paket till just jucian så får dom åka och lussa i dom =) Tror nog att det får bli så faktiskt. Sen får det väl blir en hel del tråkiga kalenderpaket med kläder tror jag. Så det inte blir allt för skoj varje dag haha.

Men någon födelsedagspresent till lillan har vi inte hittat än. Jag letar och letar men vet inte alls vad jag ska hitta på. Känns som att vi har så mycket redan efter Lilly men ja, vi hittar nog på något.