Léone 2 år!

Hej mina fina
Ja här hemma har det varit full fart dom senaste dagarna. I onsdags fyllde våran Léone 2 år. Tänk att det redan gått 2 år sedan hon kom, våran lilla dunderklump. För ja, det är vad hon kallas just nu, dunderklumpen. För klumpigare barn har jag inte varit med om. Hon kan verkligen trilla på allt, stort som litet haha.
 
Här kommer lite kort ifrån hennes stora dag
Glada tjejer som var nybadade
Vad är det där?
Smile!
ÅH! händige Mannys verktyg =)
Tårtatn till fördelsedagsbarnet. En bamse tårta som jag bakade. Den vita SP:n fasnade i det vi bakade ut den på så det blev ju inte världens snyggaste tårta dock. Sen blänker det av kamerablixten på bamse ser jag.
Närbild på Bamse. Det blev lite pill att fixa honom av SP men jag är rätt så nöjd.
 

Julkänslor

Hej mina fina
Åh vad jag vill ha jul nu! Har en sån otrolig julkänsla att jag nästan spricker här hemma. Har faktiskt knäppt julkort idag och även beställt dom så nu är vi på banan där. Har lovat Victor att vänta med att julpynta till på tisdag kväll då jag vill ha det juligt och fint till Léones födelsedag vilket är på onsdag. Så nu längtar jag som bara den till på tisdag kväll för att få ta fram alla fina julgardiner och tomtar. Och att få baka pepparkakor, pakkarkakshus, lussebullar och fixa julgodis. Åh, ge mig tisdag NU!
 
Den enda jag inte längtar till på tisdag är mötet med prästen föpr planering för Williams dop.

Stora killen

Hej mina fina
Kikar in lite snabbt i matlagningen för att säga att vi varit till BVC idag igen. Och killen växer så det knakar. Idag hade han gått upp 500 g till så nu väger min lilla älskling 5520g och är hela 59,7 cm lång. Så nu är han en bra bit över på längde och precis över på vikten. Så nu ryker även 56 i överdelarna. Byxorna funkar fortfarande 56 och i vissa fall öven 50 och heldressarna funkar nog någon vecka till. Men överdelarna är det kört med märkte vi igår =)
 
MItt lilla ♥ Vem kunde ana att du skulle väga 5,5kg efter 8 veckor när du låg där helt ny i min famn på förlossningen?

Underbar natt

Hej fiinisar

Åh vad jag sovit gott inatt. William sov inatt 13 timmar med ett avbrott för lite mat. Så underbart att få sova riktigt gott en natt. Och så skönt för honom med då han inte sover allt för mycket dagtid. Han har svårt att riktigt komma till ro så det blir oftast en lite längre vila och sen små korta lurar i famnen. För jan vaknar 9/10 gånger när man ska lägga ner honom. Och eftersom han alltid sovit bra nattetid vill jag inte lägga honom i vaggan dagtid för att förstöra det. Men när man får sova så här bra på natten får man ta att det blir mycket vakentid under dagen istället =)


Träning och vikt

Hej mina fina
Ja, i onsdags var jag ju iväg på efterkontroll. Pratade knappt om förlossningen då jag kände att det inte fanns så mycket att säga. När det äntligen grog igång gick det ju himla fort och det gick otroligt bra att vara helt utan bedövning.
 
När vi kom till vikten hade jag gått ner lite mer än 6 kg sen förlossningen och nu ligger jag på ca 80 kg. Och då är det 4,6 kg mindre än min inskrivningsvikt. Så vi kör på med träningen som vanligt och så hoppas jag att jag ska gå ner minst 5 kg till sommaren. För som jag sa så är jag inte intresserad av att bli smal utan att må bättre och bli piggare. Och gärna komma i mina kläder som jag hade innan jag blev gravid med William. Önskevikten om jag skulle få bestämma skulle nog vara runt 68 kg till mina 166 cm. Men det är ju en bit dit. Men jag har verkligen inte bråttom heller så jag kanske ska sätta det som ett mål. Ja, så tror jag att vi gör =) Vid Williams första födelsedag hoppas jag väga 68 kg. Då har jag alltså 12 kg att gå ner på 10 månader. Ingen hetsig nergång utan en sund en. För jag tänker inte sluta äta gott utan livet är till för att levas.
Mina älskade barn♥

Träning!

Hej mina underbara
Här hemma har jag nu startat med lite träning. Jag var ju knappast tränad innan William flyttade in i magen och jag är inte ute efter att bli jätte tränad utan bara att må bättre av att röra på mig och för att få bort den lilla degmagen jag just nu är ägare av =)
 
Så idag har jag börjat lite försiktigt med plankan och även lite crosstrainer. Om jag ska vara ärlig började jag mer crosstrainern redan förra veckan och jag kände att jag fick ur mig det som jag bygger på mig när tjejerna lever loppan och trotsar allt vad dom kan. Win win alltså =)
 
Eftersom jag inte är ute efter någon superkropp utan bara att må bättre så tänkte jag köra plankan varje dag morgon och kväll 3x30 sekunder och crosstrainern ca 10-15 minuter måndag-onsdag-fredag =)
 
Så jag ska knäppa kort på magen och väga mig på onsdag då jag ska på återbesök så får vi se hur det går med allt =)

William 6 veckor

Hej underbaringar
Ja tänk vad min lilla son växer. Igår var det dags för BVC besök igen och nu ligger min lilla William uppe på "Svensson strecket" och väger nu 5040g och är 58 cm lång. En riktigt lång kille om man jämför med hans systerar vid samma tid. Och idag är det ju hela 6 veckor sen han kom till världen♥
 
Lilly var vid 6 veckor 55,5 cm lång och vägde 4915g och Léone var 56,2 cm lång och vägde 4775g. Så det är ju lite skillnad =) Huvudomfånget är däremot rätt så lika. Lilly och Léoen hade huvudomfång på 38,5 cm vid 6 veckors kollen och William hade igår 38,8 cm.
Nyfödd liten William♥

Trött mamma

 
 
 
 
Hej mina fina
Ja, här hemma sitter en mamma som känner sig otroligt trött varje dag fast hon går i säng tidigt nu. Och det är ju inte pga sömnbrist utan av mina 2 döttrar påhitt varje dag som gör mig trött. Varje dag måste man hamna i bråk då dom bara trotsar. Men  det är ju bara att bita ihop och hoppas på att dom snart kommer ur den västa fasen så man kan ha lite mysigt med alla sina barn =)
 
Annars då? Jo, livet bara rullar på och det känns som att man inte hänger med alls. Snart är ju William 6 veckor och Léone fyller ju snart 2 år. William är jättesnäll som sover bra nattetid med 2 uppvak per natt och som redan har fått in rutiner på kvällar/nätter. Dagarna är lite värre då han inte riktigt kommer till ro när hans systrar lever loppan och han har en mamma som måste säga ifrån hela tiden men det är ju som det är. Livet som mamma till 3 går jättebra =)

Välkommen november

Hej mina fina

Här hemma välkomnar vi november månad och även Williams 5 veckors dag. Idag ska jag och barnen hem till mina föräldrar och bara ha det bra. Är då glad att vi har våra nära boende i samma lilla by så man kan träffas ofta.

Igår bar vi iväg till Uppsala en liten snabbis där William fick lite kläder i strl 62 då killen växer så fort så snart måste dom läggas i byrån. Sen blev det tråkig men nödvändig handling på Coop där jag lassade på med massor av ersättning och blöjor till Léone och William.

Vi blandar babysemp 1 med deras lemolac och här hemma i Östervåla är just blöjor och ersättning inte det billigaste så igår köpte jag 3 av varje ersättning och 5 förpackningar blöjor. Inne på Coop i Uppsala kostar blöjorna nämligen 20 kr billigare per förpackning och det blir ju en hel del i längden. Så igår köpte jag dom första blöjorna i nr 3 för jag har köpt på mig så mycket blöjor i 2 sen innan så det tror jag han har så det räcker =)