Illamående + Uppsala besök =)

Hej mina fina
Ja, dom ni kanske förstår är ju inte så himla duktig på att uppdatera när jag mår otroligt illa i perioder. Fattar inte att jag inte spytt än då jag mår på det här sättet. Men än har jag klarat det och är nöjd med det sen jag hade mitt gallstensanfall. hua,vad jag hatar att spy efter det!

Men hur som. Igår blev det ett besök till Uppsala där det inte blev så himla mycket inföskaffat. Blev lite blöjor till Léone och lite mat. Sen blev det även en sandlåda till tjejerna (och mini i magen) men just nu saknas sanden då den ska fixas senare. Blev även ett besök på Gränby men därifrån kom vi bara med vita shorts till barnen och en blå mammklänning till min från H&M som var på rea. Roligare än så blev det inte.

Och oj vad jag kan känna av cravings ibland nu med. Djungelvrål blir jag lätt sugen på och fort vill jag ha dom med =) Och vid hemgång igår så blev det McDonalds och där blev det nuggets och McChicken junior haha. Men det är tur att man inte kommer inärheten av det så mycket iaf för då skulle jag nog föräta mig =)

Idag var det otroligt tråkigt väder med både hagel och regn så vi struntade i uteleket idag (har just nu jordvälling på baksidan) och stannade inne. Tråkigt men endå lite skönt. Så nu väntra vi på pappan i huset som precis har slutat jobba för att se om vi ska hitta på något kul hela familjen här hemma.

Mammas lilla prinsessa♥


Belly pics

Hej mina fina
Har inte kommit ut på blogg.se med makens firefox läsare så tillslut öppnade jag explorer och se där, det funkade =) Har ju sagt att det är den bättre läsaren haha.

Men här kommer äntligen belly picsen för denna vecka. Bilderna jag tog igår blev ju suddiga så det fick bli nya idag. Så här kommer dom =)



Underbara liten i magen. Du är inte så stor där inne men du ser till att ha mycket plats redan nu =)

Här ser man även ett litet projetk jag höll på med igår, nämligen att jag bytte mattorna på trappen. Dom gamla hade börjat lossna och var inte alls snygga efter den tid vi hyrde ut man nu är det fint igen =)


13 fulla veckor

Hej mina fina.

 

Blev tyvärr ingen uppdaterig igår då det va fullt upp varvat med illamående. Men nu kör vi på som vanligt!Har inte fixat någon magbild än då jag ska rigga upp stativet snart och sen hoppas att det får vara ifred med utan en massa bus av 2 små barn. Men här kommer infon iaf =)

 


Nu är fostret sju till åtta centimeter långt och väger ungefär 23 gram – som en halv banan. De fingeravtryck som ditt barn kommer att bära resten av sitt liv är redan på plats. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet.

Om din bebis är en flicka, så har hon ungefär två miljoner ägg i sina äggstockar nu. När hon är född, kommer de att ha halverats till cirka en miljon. Antalet ägg kommer sedan att fortsätta minska och när hon är 17, kommer hon att ha ungefär 200 000 ägg.

För din del har det kanske börjat lätta nu. De flesta kvinnor upplever att graviditetssymptom som att behöva kissa ofta, utmattning och illamående minskar under andra trimestern. Din mage är så pass stor att folk ser att du är gravid, men har ännu inte blivit så stor att den är i vägen. Brösten har redan börjat producera kolostrum, även om det är flera månader kvar till födelsen ännu.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

13 veckor och massa fix

Hej mina fina.

Ja idag har jag gått 13 hela veckor av mina graviditet och det är helt underbart att känna att man kan visa hela världen att man bär på ett underverk igen. Jag är verkligen så underbart lycklig! Fixar lite bilder till imorgon oh så kommer lite info då med =)

Idag har vi haft en liknande dag som gårdagen med utelek i 4 timmar efter lunchen. Och dessa två dagar har vi fått himla massa fixat. Idag köpte jag lite blommor och planterade och fixade lite vid våran minidamm med. Den hade växt igen helt under dom 2 år som vi hyrde ut huset vilket är jättetråkigt. Men det är bara att ta tag i det. Så nu är nästa projekt att måla grundet och väggen + att fixa en grävmaskin för att gräva bort alla buskar och sånt som vi inte vill ha kvar. För det är så himla dumt planerat på våran gård så vi kan inte ha det kvar. Nä, stor gräsmatta som barnen kan leka på ska det vara =)

Mammas lilla sötis här om dagen

Dom senaste dagarna har inte Léone sovit middag alls eller somnat en snabbis för sent (efter 3) på soffan för att sen vilja sova natten i växasängen. Hon har inte visat något intresse alls innan och nu kollar honm inte ens på spjälisen så vi får ju se om den kan tas bort om ett par veckor =) Skulle bli himla bra för då får hon mera ytor att leka på där inne.

Nej, nu måste jag ha lite soffmys med maken. Kramar!

Tidig morgon

Hej mina fina
Idag kom det en liten tjej och smög in till sin mamma och pappas sovrum för att gosa in sig hos mig. Och denna tjej var Léone. Så mysigt. Hon vill sova i sin växasäng igår med när vi kom hem får mina föräldrar och inatt sov hon hela natten där utan uppvak för napp mm. Så det blev morgon för oss redan 6.30 idag. Men att få ligga i 10 minuter och kramas med lillan var mysigt. För mina tjejer är ju inte några som sitter stilla mer än nödvändigt om vi säger så =)

Annars då? Jo vi har planer på att gå och och leka en massa efter lunch. Men just nu står det lek på barnens rum efter att jag har vikt det sista av kläderna.
image descriptionimage descriptionimage description
Små detaljbilder på Léones rum innan jag flyttade på sängen. Tänk att mina 2:a lilla tjej bor där inne nu när Lilly hade det rummet som sitt när hon föddes här. Och sen kommer liten i magen så bo där med. Tänk att jag har fått ett sånt himla underbart liv♥

Jobbiga gravid drömmar

Hej mina fina
Inatt ville Léone sova i sin växa säng men det betydde ju att hon inte alls ville somna om vid 6 imorse men jag lade täcket över huvudet för denna morgon var det min dag att sova lite längre.

Men oj vad jag önskar att jag inte jort det. Gud vad jag hatar mina drömmar när jag är gravid. Man drömmer så mycket komstigt och man blir aldrig riktigt utvilad pga dom heller. Och imorse vaknade jag med gråten i halsen eftersom jag drömde att V var otrogen vilket jag alltid gör under en graviditet. Varför kan man ju undra när vi älskar varandra så himla mycket efter 10 år ihop. Ja, gravidhjärnan är inte att leka med.

Myskort på mig och min älskling för snart 2 år sen med Léone i magen. Där står vi på samma gård som kyrkan vi gifte oss i står. Och där båda tjejerna är döpta. Och där den lilla i magen ska få döpas med. Våran kyrka♥ Tänk att det i år är 5 år sen jag fick bli fru Liselotte Röjerås.

Att sväva på moln varvat med illamående

Hej mina fina
Idag har jag varit lite frånvarande då jag inte alls mått bra denna dag. Ena sekunden svävar jag på små moln och känner mig så himla lycklig och nästa sekund sitter man med illamåendet i halsen. Jag har ju inte kännt av illamåendet på det här sättet med någon av tjejerna men jag hade ju lite med Lilly men inte alls efter vecka 12. Så vi får ju se om det är en liten tös till eller om det är en lten pojke som gömmer sig där inne denna gång =)

Idag var vi iaf iväg och handlade lite då V jobbar dom 2 kommande dagarna och det kan vara skönt att bara öppna kylen och välja och vraka när det kommer till maten. För dom senaste dagrna har det ekat där inne haha. Och då vi har en side-by-side kyl/frys så är ju frysen väldigt liten så det får ju inte plats mat nog för att storhandla heller. Så en liten extrafrys skulle kanske vara något =)

Sen har vi idag även deklarerat. Det där som man varje år fasar då man är rädd för att få betala tillbaka en stor summa. Men både jag och V klarade oss ifrån det även i år och vi hoppas även kunna skrapa ihop till en badrummsrenovering när den lilla slaten kommer vid midsommar =) Längtar! För oj så fult och skruttigt det är där uppe nu. Så vi ska försöka köpa lite material varje månad dit in för att slippa mera kostnader än vad arbetet kommer kosta för att anlita någon.

Vårat otroligt fula badrum. Nu har vi ju ett badkar där inne istället för duchen men ändå. Så fult!

Livet leker

Hej mina fina
Tack för dom fina grattis önskningarna. Det värmer verkligen =)

Idag vaknade vi till snöstorm vilket inte var uppskattat alls kan jag lova. Men nu lyser solen för fullt så vi hoppas verkligen på att det vita täcket försvinner inom några dagar. För nu vill vi ha vår!

Annars har vi haft en stor tjej här hemma som inte  har varit på sitt vanliga humör utan har bråkat och haft sig hela dagen. Hoppas att det inte är sjukdommarna som knackar på. Men just nu ätar hon lite äpplen för att inte gå helt bananas innan kvällsmaten. För någon vägrade ju lunchen pga sitt humör med. Hoppas på en lite bättre dag imorgon istället =)
image description
Mammas glada tjej för någon vecka sen =)

Välkommen lilla du


Välkommen lilla du i magen!

Ja som ni kanske ser har vi ett till litet mirakel i magen som just nu har legat där inne i 12 veckor. Känns helt underbart att få genomgå det här underbara igen. Vi är helt överlyckliga och har haft denna hemlighet helt för oss själv i 11 veckor innan min pappa avslöjade hemligheten.

Jag har hitills haft en ganska bra graviditet men har varit otroligt trött vilket ni vet har varit pga järnbrist och även haft ett jobbigt illamående hela dagarna. Men jag har kämpat på som vanligt =) Tänk att vi ska få bli en liten familj på 5! Hur underbart är inte det?! Åh vad jag längtar till vårat RUL som är den 26 april för att få se mini där inne och för att få vet om den 28 september är det datumet vi ska ha som BF fortfarande eller ej =)

Åh, ni ska bara veta hur ofta jag velat skriva ner allt detta till er men pga av ett tidigt missfall i mitten på november förra året väntade vi till den här 12 veckors linjen med att berätta för någon. Ska bli så underbart att få dokumentera denna graviditet här med även om det blir 8 veckor mindre än med mina underbara tjejer som nu ska bli storasystrar =) För Lilly blir det ju en andra gång men nu ska Léone få bli både stora och lilla syster. LYCKA!

Torsdagen outfit!

Hej mina fina
Herregud vad dum jag är. Glömde ju helt bort att jag hade knäppt en (dålig) dagens i tordags så jag slänger lite snabbt upp den nu innan jag kommer med ett annat inlägg lite senare.

Som sagt. Inte den bästa men något iaf =)

Bad hela dagen

Hej mina fina
Ja nu är det bestämt att det blir ett besök till badhuset imorgon. Gud vad kul det kommer blir för barnen. Jag däremot är ju inte fullt lika sugen på att visa upp mig i bikini men det är ju bara att köra på =) Finns väl fler än jag som inte är så supersugen på att visa upp mig i bikini där kan jag tro. Men förhoppningsvis är det rätt så lugnt med folk där så man inte behöver trängas i poolen. Åh vad jag längtar!

Sen får vi se om vi kommer vara där från öppning till efter lunch eller om vi fixar det vi ska först och sen åker och badar. Känns som att det inte spelar någon roll hur det blir riktigt. Men visst är det väl lite skönare att kanske bada efter allt annat så man slipper lukta klor i varuhusen =)

(Bildkälla)

Imorgon smäller det

Hej mina fina
ja imorogn blir det äntligen ett Uppsala besök. Wiiii! Ja, jag vet att jag är löjligt barnslig nu men det sak bli härligt att göra något annat än vara här hemma hela tiden. Och jag hoppas ju på ett besök på äventyrsbadet eller leklandet innan vi uträtta det som uträttas ska. Vill få in lite underbart härlig familjetid till morgondagen. Ja vi får helt enklelt se hur det blir imorgon =)

Annars då? Jo idag har jag fixat ill lite i Léones rum då hon ville sova i växasängen inatt men det har varit lit trångt att komma ur den för henne med stödbrändan. Så idag tog jag fran en tilläggs del och lade i men när det gjordes blev ju sängen för lång för att stå som den gjorde. Så nu har hon lite annan planlösning på rummet som blev helt okej men jag gillade verkligen den förra. Men man vänjer sig väl =) Hoppas bara att hon vill sova i den sängen i fortsättningen med för oj så skönt det är att slippa lyfta ur och i henne hela tiden. Hon är ju inte lät som en fjäder längre om vi säger så. Min lilla älskling som bara växer och växer varje dag. Något nytt lär hon sig varje dag och man kan inte förstå hur hon redan kan vara så stor.

Sötisen♥

Åh vad jag vill ha en....

Ny tvättstuga!

Hej mina fina.
Jahg gud vad jag vill få iordning e ny tvättstuga. Hatar att springa ner i källaren och hänga tvättan och hämta upp den. Vill ha den på vårat entreplan så man kan fixa lite mer amed tvätten på ett bra sätt. Just nu blir det ofta att man slänger i en tvätt och sen hängs den inte upp förens dagen efter då man glömmer bort den eftersom den är just i källaren. Men vi hoppas på att det blir fixat till sommaren =)

Nejnu ska jag sluta prata om städning mm då det var någon som tyckte att jag bara städer hela tiden =) Vilket jag inte gör alls när barnen är vakna. Det var väl mest igår jag höll på lite men då var ju barnen helt inne i en Astridfilm så dom märkte inte att jag hlöö på i 30 minuter eller vad det blev tillslut. Nej, här städas det bara när barnen sover för det är ingen ide att städa med dom vakna för då drar dom verkligen bara fram allt igen haha. Ja, för ni ska se Lillys rum nu. Men kan inte tro att vi storstädade där för en vecka sen. Men det är ett barnrum och det ska ju synas. Det viktigaste är att det blev ordentligt dammsuget ocg renbäddat där uppe ibland =)

Idag hoppas jag på ett besök till Uppsala men det vet man ju aldrig hur det blir. Makens mobil har ju gett upp så vi väntar på svar om vi får lämna in den så det är ju det som överväger om det blir ett besök idag eller en annan. Skulle behöva besöka IKEA och köpa lite smått och sen vill jag även till gränby för att handla lite snyggt till mamman =)

image description
En glad mamma för ett par månader sen. Har verkligen inga nya fina bilder på mig men det måste ju fixas. Kanske blir det någon dagens sen =)

Åh så underbart

Hej mina fina
Ja herregud vilket underbart väder vi har! man vill bara ut och njuta av solen men jag har ju fått en himla ryck att städa och plocka i det lilla rummet vi har innanför hallen som har set ut som ett slagfält så nu får jag nöja mig ett tag med det istället för jag slösar intre bort dom här städrycken jag får. För man vet ju aldrig när dom kommer igen ;)

Lycklig

Ja just nu är jag så lycklig att jag skulle kunna spricka!

Full fart

Hej mina fina
Förlåt för dålig uppdatering medn det blev 3 dagars  långa arbetspass för mig från torsdagen till i går. Så det är därför jag inte haft tid med något annat med familjen mellan passen. Hoppas att ni förstår.

Men nu hoppas jag på lite ledighet fram till på fredag för nu behöver jag lite familjetid♥

Idag jobbar V så denna dag har jag och töserna haft en massa mys för att ta igen lite tid tillsammans. Oj vad jag längtat till mina tjejer♥ Visst är det ju skönt att jobba med men ibland behöver man en kram eller två av sina älsklingar när man själv känner för det.

Mina lilla älskling idag. Kappahl från topp till tå =)

Har ni sett en sån lockig liten tjej vi har? Så sött!

Tankar och förhoppningar

Hej mina fina
På senaste tiden har jag haft otroligt mycket tankar och förhoppningar om hur vårat liv varit och hur det kommer bli i framtiden. Vissa dagar ser jag tillbaka på hur jag mådde under den tiden vi bodde hemma hos mina föräldrar på grund utav våran fd hyresgäst och jag ser nu i efterhand att jag inte alls mådde bra psykiskt. Tänk att en person kan förstöra ens tankesätt på det viset han gjorde. Helt sjukt. Men jag hade min underbara familj där hela tiden och det gjorde att jag aldrig ramlade in i en depression vilket jag i efterhand förstått. Och är otroligt tacksam för.

Och sanrt är det meningen att han ska ha betalat av sin skuld till oss. Det är bara en del av allt han egentligen är skyldig oss för skador mm men vi kommer aldrig få tillbaka hela det beloppet och det vet vi ju sen innan då det tog våran advokat så himla lång tid att få ihop det lilla belopp som det blev. Men det kommer känns så himla skönt att inte ha något mera med den personen att göra. Och jag kan säga att det är så himla många gånger jag bara vill skriva ut denne personen namn men jag vet bättre än att göra det. Även om det skulle kännas himla skönt vissa gånger.

Men jag ser otroligt mycket fram emot vad framtiden har att ge. Kanske en liten bebis till? Kanske en välbehövlig renovering av badrummet i sommar? Vem vet och det känns just nu så himla skönt att bara ta dagen som den kommer =)

Dåligt järnvärde

Hej mina fina
Ja nu vet jag varför jag varit så himla trött den senaste tiden. Var till läkaren i slutat på förra veckan eftersom jag varit så himla trött och hade då 118 i järnvärde på snabba kollan. Sen tog dom ett par rör blod av mig med för att kolla upp en massa annat med och även kolla hur mycket järn jag har på lager i kroppen. I går ringde dom och sa att jag hade 18 i "järnlageret" och man får inte hamna under 10. Så nu är det bara att knapra järnpiller för att bli pigg och glad igen =)

Igår hade vi fullt upp här hemma. Jag tog tag i det där man alltid glömmer (iaf om man heter Liselotte Röjerås) och det är övervåningen. Fy vad jag hatar 2 plans hus av  denna anledningen. Nej men jag är ju noga med att städa här nere och gör det ofta men eftersom man mst bara är på övervåningen när man ska sova eller leka på barnens rum glömmer man ju så snabt bort det där med städningen där uppe. Men igår så fick jag lite fart efter lite sömn på soffan och storstädade där. Så nu har vi så himla fint där uppe med rena fina golv och allt ligger där det ska. Och för att inte tala om dom renbäddade sängarna! Åh, finns det något som är så underbart att krypa ner i en renbäddad säng och bara stänga ögonen? Den bästa medicinen om man har svårt att somna enligt mig =)

Idag har vi haft en riktig slö dag då vi bara tagit det lungt och fy vad man känner tröttheten då. Kände flera gånger för att göra något men blev det något med det då? Nepp. Som vanligt med andra ord =)

Men nu sover barnen och jag ska ta och ge min kropp en liten sockerchock fr att pigga på mig och inte somna allt för fort.

Puss på er!

Åh vad jag längtar till sommaren just nu. Ut och gå i slolen med långa klänningar och bara ta det lugnt.

Första lördagen i mars

Hej mina fina
Ja herregud, vart tar tiden vägen? Jag hinner verkligen inte med någonting längre känner jag. Det är ju så himla mycket som händer i vårat liv just nu som jag vill blogga om men när jag sätter mig ner vid datorn rinner allt ur mig och jag får inte ur mig ett ord. Superjobbigt då jag vill blogga men allt bara fryser för mig och då är det inte lätt.

Men hur som, denna månad har jag ju iaf inte lika mycket jobb på schemat vilket känns så skönt! För oj vad jag var trött där i slutet. Jag har förra månaden jobbat 14 av 29 dagar så ni kanske förstår att man blev lite slut. Men igår var det bara att dra igång en ny jobb månad  då det blev ett inhopps pass med ett par timmars förvarning. Och idag ska jag jobbba kväll igen. Sen har jag inget inplanerat på 13 dagar men det blir säkert något mellan iallafall.

I onsdags blev det en liten tur till Uppsala då det behövdes gummistövlar till barnen. Hittade ett par fodrade var till dom inne på skopunkten. Är ju ett sånt himla underbart väder nu så det behövs ju verkligen gummistövlar nu. Våren är här! Efter det blev det en liten tur inne på Gränby där barnen fick en varsin ny sommarjacka ifrån lindex. Blev en liknanade modell som dom hade förra året som jag gillade så mycket. Så det var härligt att hitta en som var i samma stil och färg. Och den färgen är inte rosa utan grön =) Känner att det börjar bli lite för mycket rosa här hemma så det är skönt med lite variation.

Och när jag endå var på det humöret blev det riktigt blåa jeansleggings till tjejerna ifrån Kappahl med. Inget genus här inte!

Mammas ♥

Mammas lilla gladfis

Och så en bild på hur det oftast ser ut här hemma. Bara bus hela tiden =)