En stund i snön

Hej alla
Igår var det dags för mer jobb för pappan i huset men innan han började tog vi ut barnen på lite lek i snön.
Efter en strund ute åkte vi och köpte lite fika för att mysa innan pappan åkte iväg. Sen hade vi lite mysigt innan det var dags för kvällsmat och lite duschning för barnen. Sen fick det bli lite plock här hemma då barnen är som små atombomber som går och spränger allt runt sig 😄










Lazy days with a chance of renovating

Hej vänner
Här hemma har vi bara slöa dagar just nu. Victor jobbar ju en hel del och då jag inte alls är sugen på att stå ute och frysa en massa så vi har mest spenderat dagarna inne med en massa mys och lite bus. Så härligt när snön faller ute.
 
Men ibland har jag fått lite ryck i renoveringsgenen och igår tog jag äntligen tag i att få upp lite lister inne mitt sminkrum. Jag hade hoppats på att det skulle köpas nya men vi kom oss aldrig för det och då det var så pass lite golvlist som skulle upp eftersom att skåpet strå som det står känndes det även lite dumt. Så igår när Victor jobbade skulle jag gå ner i källaren och hämta listerna och hittade då något annat att använda. När vi flyttade hit för 7 år sedan satte vi in ett valv som ett dörrhål när vi öppnade upp melan två väggar men det valvet har vi gjort om en gång efter det och dom listerna som kom med valvet har bara stått. Men nu har dom äntligen hittat ett nytt hem. Och det blev verkligen jättefint! Synd bara att jag hamrade mig riktigt illa på pekfingret och av den anledningen är jag nu öm och har fått ett blått finger. Men det var det värt. När är det bara taklisterna som ska upp men dom tror jag faktiskt får bli ett par nya för dom gick sönder lite när jag tog ner dom.
Så här såg det ut innan jag började med listerna
Och så här blev det. Har även fått upp min hylla som jag sitter vid så nu fattas bara en spegel och bra lampor med det känns superbra redan nu. Och som ni ser fattas ju taklisterna.
Inte kan man tro att det här är ett gammalt valv 👍

Att fastna i vissa produkter

Hej vänner
Jag har ju som jag nämt förut blivit helt smink galen och drömmen vore att en dag utbilda mig men som det är just nu är det bara en hobby. 

Och eftersom det är något jag verkligen gillar och mer än gärna vill testa nya saker hela tiden blir det ofta nytt som köps hem. Och jag har märkt att jag fastnar i olika produkter i omgångar. 

Ett tag var det läppstift och jag älskar verkligen det och kollar ofta in nya ögonstenar men just nu är det rouge som är grejen. Varför vet jag inte men helt plötsligt kan jag bli helt galen i en viss färg eller nyans av rouge. 

Jag kollar ju en hel del på youtube på olika " makeup Girls/ gurus" och det är ju nästan lite farligt haha. Men det är så jäkla kul att hitta nya kombinationer av färger mm. Och det är så härligt att få lite nya idéer till sminkningen. 

Och eftersom jag inte är helt främmande för att köpa smink som inte funkar för vissa är Tradera något jag verkligen fastnat i. För många gånger köper man ju produkter som inte funkar/passar och då är det ju perfekt att andra kan få chansen att pröva det. Så just nu är det där jag shoppar det mesta av mitt rouge. För gudarna ska veta att det inte är billigt med smink. Men man måste ju vara noga med att se så det är äkta för många gånger ser jag tex MAC smink som ligger ute som inte är just äkta. 
Mitt nyaste fynd, ett rouge ifrån YSL.




Söndag

Hej vänner
Ja, jag har varit utan mobil i en vecka nu men äntligen är den tillbaka och alla mina idéer till inlägg med den. Är jobbigt när man skriver upp en massa saker i anteckningarna i mobilen och sen kommer man inte åt dom men man är så van att bara ta upp den och klottra ner allt direkt.

Här hemma är det just nu bara jag och William hemma. Victor jobbar och tjejerna blev kvar hos mina föräldrar efter lunchen vi åt där. Så jag diskar, plockar, tvättat och fixar lite samtidigt som vi kollar på bilar filmen. Supermysigt!

Ja, vad har hänt sen sist då? Jo, jag har skaffat mig en tatuering som ska byggas på mer då tiden inte räckte till sist. Nu har jag äntligen fått mina älskade fjärilar på armen som jag så länge längtat efter
Här är den helt nygjord. Ska lägga på mer färg och skuggor nästa gång. Ska även lägga till något som slingrar sig mellan alla fjärilar. 

Sen har vi haft underbart besök här hemma i form av familjen Berg/Johansson igår. Så härligt att träffas igen efter allt som har med julen att göra då det kom mellan. 

Sen har det fixats mer i mitt lilla sminkrum. Har äntligen fått något att sitta vid så nu är det lite kvar att fixa där innan det är helt klart. Måste få tag på en bra spegel och lampor runt om den så allt blir så likt dagsljus som möjligt då det inte finns något där inne.

Igår kväll fick jag även för mig att ljusa upp håret lite men det gick sådär. Just nu är jag lite jordgubbsblond/orange hårig. Ingen snygg lock haha. Senaste tiden har mitt hår inte riktigt varit sig likt, hårfärgerna tar inte som dom ska så när jag har fixat utväxten har det inte blivit helt bra. Vet inte riktigt vad som har hänt men jag misstänker att det beror på min hårvård att göra. För det känns konstigt att den mörkblonda färgen jag hade i efter avfärgningen inte ville ta om det skulle varit något annat. Så jag köpte en färg på väg hem till mina föräldrar idag men den ska victor få byta då jag stod och valde mellan två olika och ångrade mig såklart sen. 
Så här så jag ut för ett par dagar sen iaf . Älskar mitt mörka hår men känner att jag vill ha det ljusare då jag känner för förändring såhär i det nya året. Att det sen knte verkar gå som jag vill är ju en annan sak. Funkar det inte som jag vill men nya färgen blir det brunt igen helt enkelt. 

Till sist tänkte jag kolla med er vad ni skulle vilja se här? Mer om barnen? Sminkrelaterat? Frågestund? Säg gärna till så jag kan skriva upp lite idéer =)


Veckan som gått

Hej 
Tänk att tiden bra rinner förbi, hinner ju inte riktigt med längre. 

I lördags var vi in till Leos lekland ihop med barnens faster då barnen fick presentkort dit i julklapp av henne. Och oj vad det lektes! Vi vad där ifrån 11.30 till 18 och det blev bara två pauser på den tiden. 
Om ni tittar in på min Instagram (liselotterojeras) hittar ni även ett klipp därifrån.


Sen har allt rullat på. I har varit på middag hos Victors morföräldrar och barnen har fått lite nytt på rummen då det köptes bokhyllor till dom. Victor har jobbat en hel del, både borta och hemma. Han har nämligen ett litet företag numera där han lagar mobiler. Så härligt att han hittat någon han verkligen gillar att göra. 

Annars har vi mest varit hemma och tagit det lugnt. Men det är himla skönt efter allt som man har för sig dom sista veckorna på året. Julen har vi hunnit städa ut med. Saknar dom härliga julstjärnorna i fönsterna men man vänjer sig snart vid vanliga fönsterlampor 😃

Har ni haft en bra vecka hittills?

Välkommen 2015

Hej vänner
Gott nytt år vill jag först säga. Hoppas att ni alla hade en underbar sista dag på året 2014 för det hade vi.

Först åkte vi hem till mina föräldrar och fikade lite innan det var daga att bege sig hem för att fixa inför kvällen. Hem till oss kom Victors syskon och mamma, Joel och Mickis. Vi åt som alla andra vid nyår oxfilé med potatis vilket var gott då det var ett helt år sen sist 😃 Sen satt vi och bara hade det mysigt ihop med barnen. Vi smällde lite raketer när barnen var vakna och dom var så nöjda med dagen. 
Mina hjärtan

Sedan satt vi och spelade lite spel innan det var dags att gå ut vid 12 slaget och se alla raketer smälla in det nya året. Ja, vi hade faktiskt så himla kul att vi kom i säng först vid 4 imorse. Helt sjukt men så var det. Barnen sov till 10 och fick sin frukost och vi vuxna småslumrade en stund efter det.
Så här glada var vi vid 3.30

Efter 14 åkte fina Mickis hem för att jobba och barnen åkte hem till sin morbror och hans sambo för att få ha lite kul. Vilket var väldigt uppskattat av både barn och vuxna 😃
Nu hoppas vi på att 2015 blir ett fantastiskt år❤️