Tapetsering av Lillys rum done!

Hej underbara ni. Igår fick vi hem tapeterna till Lillys rum så nu har jag fixat lite där uppe och jag älskar verkligen det rummet. Önskar att det var flera rum som var i behov av lite ny tapet för denna är verkligen underbar. Och Victor tyckte att det var en "hen" tapet få den är blå i grunden med små tjejdetaljer. Så för er med ett rum där ni har ett barn av varje kan jag rekommendera denna underbara tapet ifrån katalogen "be happy"


Nytt till lillkillen

Hej fina ni
Igår blev det en heldag i Uppsala där vi gick och strosade mest. Var in på IKEA en snabbis där vi köpte en mörkläggningsgardin till det rum Léone ska få, en stor plastlåda där vi har lagt i alla barnens gosedjur som låg undanstoppade innan och lite annat smått och gott. Sen shoppade vi lite nytt till lillen i magen. Tjejerna har ju så himla mycket kläder att deras garderob snart svämmar över så dom fick bara en varsin solhatt. Så idag var det William som fick bli lite bortskämd =)

Så söta chinos och en skjorta ifrån H&M. Båda i strl 62.

Så söt pyjamas ifrån lindex i strl 62.

Två stycken tjöjor som jag fyndade för 30 kr styck i strl 56 och 62.

Två till fynd tröjor som kostade 30 kr styck. Båda i 62.

Underbar pyjamas eller heldress om man hellre vill det ifrån kappahls Newbie serie i strl 62.

Underbar body ifrån Kappahls Newbie serie i strl 68.

Samma här, Newbie body fast i strl 56.

Och till sist blev det 2 par likadana byor ifrån kappahl i strl 56 och 62.

Så nu är det en hel del inköpt i 50-62 så nu får jag börja fylla på lite mer i 68 när jag ska köpa mer åt lillen i magen. Men jag kan säg att det blev mycket klämmnade på små söta klänningar även denna gång för ja, det är ju det man är van att man ska klämma på =) Men oj vad mycket sött det finns på killdelen med.

Bm besök avklarat

Hej
Ja idag har jag och mamma varit ner på lite Bm besök för att kolla hur lillkillen i magen mår. Och han mådde ju superbra. Hjärthjud på 144 slag/minuten och ett Sf-mått på 23 om jag hörde rätt. Så allt var ju bra där. Jag fick ju dessvärre en smärre chock när jag fick höra min vikt. Jag var ju säker på när jag sa min vikt idag att jag hade gått upp 5 kg men nejdå, jag hade ju gått ner 5 kg sen inskrivningen! Jösses, vad jag kände mig dum när BM frågade om jag åt som jag skulle. För ja, det gör jag ju. Som en häst tycker jag själv. Men det syns ju tydligen inte alls på min vikt. Så nu känner jag ju mig jättedum som är sugen på sallad hela tiden för nu känns det som att jag borde svulla hamburgare och pizza varje dag. Men vi får ju hoppas att det vänder nu för lillkillen i magen mår ju bra och det är ju det viktigaste!

21 fullgångna veckor

Hej mina fina
Denna vecka har vi fixat massor här nere för att få ordning på vårat sovrum och nu sover vi faktiskt där inne sen 2 nätter tillbaka. Jag sover ju oroligt då vi inte har någon monitor till övervåningen men vi har hört när barnen vaknat så det verkar ju inte behövas =) Himla hätligt att slippa vara rädd att väcka barnen när man måste kissa under nätterna haha.

Jaha, idag har jag då gått 21 hela veckor med killen i magen och ddet känns härligt att känna honom sparka och se det på utsidan med. Visseligen känner jag ju det bara längst ner på magen pga av min moderkaka som ligger i framvägg men oj så underbart det är med små buffar. Och såklart är det full fart när man lägger sig i sänger =)

Och i vanlig ordning kommer infon för 21 fulla veckor:

Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. För många är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig de besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.


(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Ska ta magbilder imorgon innan jag åker iväg till jobbet då det är så dåligt ljus nu.

I'm in love!

Åh jag är helt kär i en lampa jag passade på att skicka efter från rofa när jag köpte bäddsettet till William. Idag kom paketet och jag älskar lampan. Så här kommer en liten sneakpeak på den. Har även beställt tapeter till hennes rum idag och dom är inte rosa. Hittade en sån underbar tapet som var så himla ljust blå med små blommor och fjärilar på så den var tjejig på ett ljuvligt sett. Så till helgen eller början på nästa vecka kommer Lilly få sitt nya rum. Längtar!


Just nu

Jag och Léone har gjort det lite fint här hemma. Jag tapetserar och hon torkar upp efter sin mor. Perfekt fördelning =)


Trött mamma

Hej underbara

Just nu har ni en trött mamma som skriver till er mitt i lunchen. Så skönt med en paus då jag får otroligt ont i ryggen numera. Blir galen att det kommer så lätt men hur jag än gör vill det tydligen komma när man sitter/står i kassan. Men när är det bara 4 1/2 timme kvar till stängning så det är bara att kämpa på =)


Fredag!

Hej fina ni
Här sitter en nyduchad mamma som snartt ska slänga i sig lite frukost. Har visseligen varit vaken i snart 2 timmar men jag kan inte äta direkt när jag vaknar. Vill bli lite hungrig först =)

Idag blir det ju lite jobb mellan 13-16 och efter det blir det lite god mat hemma hos mina föräldrar. Jag skulle ju vilja säga att det är för att fira in helgen men då jag jobbar hela dagen imorgon och V hela söndagen så blir det igen helg denna vecka. Har ju faktiskt inte varit hemma en hel dag ihop alls denna vecka. Men tyvärr är det ju sånt som blir när man har våra jobb.

20 hela veckor + magbilder

Hej mina underbara
Ja idag har jag gått halva denna graviditet och det känns helt sjukt att vi om 20 veckor ska ha en liten son hos oss. Pratade med svärmor idag om att det blir prefekt när vi kommer sova nere för då blir det så lätt när han ska sova. Och då utbrister V att det är helt sjukt att säga han istället för henne och att det känns så overkliget att vi ska ha en liten kille♥ Håller ju iaf på att spana in lite fina inredningsdetaljer i ljusblått då jag helt är helt hooked för just den färgen. Eller ja, turkost har ju varit min favoritfärg sen vårt bröllop så det är väl inte så konstigt att just ljusblått blev favoriten =)

Här kommer veckans info:

Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång i sitthöjd och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

Se till att du får tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver järn för att tillverka röda blodkroppar. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat. Exempel på järnrik mat är magert rött kött, kyckling, fisk, linser och bönor, spenat och berikade frukostprodukter.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)


Infon kommer HÄRIFRÅN

Och magbilderna såklart. Har nyss knäppt dom i lamplust så det blev inga höjdarbilder man jag får fixa nya någon annan dag =)





Bäddset på G

Hej mina fina
Igår var det en jobbdag mellan 11-20 så det blev inte så mycket bloggning av den anledningen. Men nu är jag ledig fram till på fredag då jag bara jobbar mellan 13-16 för att sedan jobba 11-20 på lördag.

Idag har jag iaf beställt hem ett bäddset till lilla killen. Ni som följt mig länge vet nog att Léone fick ett underbart bäddset ifrån Rofa med sitt namn på och jag älskar verkligen det. Att settet sedan är från gripsholm är ju ett otroligt plus för det håller sig så otroligt fint fast det har varit med om så många tvättar. Önskar att det inte var så himla dyrt med vuxensetten för då hade jag investerat i ett par av dom =)

Så nu bestämde jag mig för att köpa hem ett till William då jag är så nöjd med Léones så nu väntar jag som bara den på leveransen =)

Otroligt mysigt att det står Liam på det som visas från hemsidan då det kommer bli hans smeknamn =) 299 kr kostar settet.

Fina tapeter

Hej mina fina
Letar för fullt efter sina tapeter in till Lillys nya rum eftersom jag och Victor började prata om att flytta ner snart. Har hittat en massa fina men dyra tapeter och känner jag barnen (LÄS:mig själv) kommer det säkert tapetseras om om ett par år och då lägger jag hellre ner pengar på annat än tapeter. Men idag hittade jag en helt okej tapet inne på rusta men frågan är om Lilly gillar den. Fast jag tror inte hon lägger ner så himla stor vikt på tapeterna heller =)

99 kr rullen. GFanns även en matchande i bara den rosa tapeten som kanske kan göra rummet lite roligare =)

Planering

Hej
Håller på att planera hur vi ska ha det i huset för fullt just nu. Jag vill ju flytta ner vårat sovrum för att barnen ska kunna få egna rum då dom behöver det(dom kan inte sova i samma rum och när dom varit runt 6 månader vill dom inte längre sova i samma rum som oss) och det skulle vara himla skönt att ha sovrummet nere så man slipper störa tjejerna när vi går upp och lägger oss på kvällarna. Och för den delen med när jag måste kissa om nätterna =) Och sen tänker jag ju även hur skönt det skulle vara att ha ett sovrum nere när William kommit sen med. Att slippa springa ner när det ska blandat ersättning, att ha honom sova på samma plan dagtid som vi för det mesta är på mm. Ja det skulle vara underbart helt enkelt. Och att sen få en tvättstuga på samma plan är inte heller fel =)

Och sen planerar jag ju även hur tjejernas rum ska se ut sen med. Blir nog så att Lilly får ta vårat sovrum då jag vill göra en liten scen åt min lilla sångfågel där inne. Har ju nämligen inbyggda spottar i taket där våra byråer nu står så det skulle bli prefekt. Letar och letar efter den prefekta tapeten dit men jag tycker dom flesta enkla men fina är himla dryra. Vill inte lägga ut 400 kr per rulle på en taket som har 2 ränder av rosa på sig. Så letandet fortsätter =)

Perfekt plats för en scen!

Tiden går

Hej underbara ni
Ja tänk vad tiden går fort. Nu har jag en tjej som är 3 år och en på 1½ år. Och snart har jag gått halvvägs i denna graviditet med William (är idag 19+3). Känns otroligt konstigt att Lilly var 1 månade äldre än vad Léone är nu när hennes syster kom. För Léone kommer ju vara 4 månader äldre när hon får pröva på rollen som storasyster. Men jag tror att hon kommer bli en jättebra syster då jag satt på en docka pyjamas ifrån dom bortplockade kläderna och hon är helt kär! Går runt och pussar, kramar och gullar med den och är allmänt söt. Hon säger även docka hela tiden till den. Mina underbara tjejer! Är så otroligt lycklig att jag flyter runt på som moln♥

Sötaste byxorna

Hej
Var precis in och surfade lite på Kappahls hemsida och hittade dessa underbara byxor som jag ville klicka hem till William. Så otroligt fina! Och självklart kommer dom ifårn deras newbid serie =) Doc k är dom kortbyxor så jag vet inte om han kommer kunna ha dom alls men söta är dom!

149 kr kostar dom

Rensning av kläder

HejJa idag var jag så himla duktig att jag rensade ut dom rosa kläderna ifrån allt mellan 50-68. Men vissa kläder kan man ju inte ge bort heller så man är så fäst vid dom så det blev en liten platskasse kvar med rosa och en stor Willys papperskasse med tjejkläder fick jag slita mig ifrån. Så nu är det bara frågan om min underbara Madde är lite sugen på att komma och plundra det hon tycker om för att sedan ge bort lite till V´s kusin som ska få en liten bebis av okänt kön 2 veckor innan oss. Det är bara att höra av dig Madde =)

Annars då? Jo jag är så hinmla sugen på att åka in till Uppsala idag då jag fick redan på att McDonalds börjat med deras wraps igen och mitt craving är så jobbigt för det är det ända jag tänker på just nu. Och sen hade vi ju planerat att åka till marknaden i Tierp imorgon men nu blev det jobb för mig istället så nu blir det inget med det. Så jag kan ju tycka att V kan vara så snäll att åka in en liten stund idag =)

Nej nu ska jag ta och tjata lite till på maken här om hur otroligt sugen jag är det wrapsen och att han ska vara snäll mot sin gravida fru =)

Skillnaderna mellan graviditeterna

Hej
Fick en frånga av underbara Ullis om jag har haft någon skillnad mellan mina graviditeter med tjejrna och William. Och ja, det är det ju faktiskt.

Med tjejerna har jag haft en mage som täckt hela överkroppen och har alltså gått ut över hela sidan medans jag med William har en mage som sitter mitt på och är mera putig. Har även en lägre mage nu än vad jag haft med tjejerna.

Även intaget av mat skiljer sig under graviditeten. Jag har med tjejerna haft ett otroligt sug efter sötsaker och fet/onyttig mat men under denna har jag haft mera sug efter saltlakrits och starkare godisar som inte är choklad. Och jag nobbar pizza för sallad och husmanskost.

Även järnvärdet har jag märkt skillnad på men det vet jag ju inte om det har att göra med könet eller ej men med tjejerna åt jag aldrig järn men nu måste jag äta minst en, gärna 2 varje dag för att inte bli sjukt trött och yr. Fick ju även höra på inskrivningen att jag hade dåligt värde vilket jag aldrig hade med mina flickor.

Så ja, jag tycker nog att jag redan innan RUL kunde förstå att jag inte bar på en tjej och sen drömde jag ju även 2 gånger att det skulle bli en liten William så jag hade rätt =)

Magbild ifrån v.17+9

Stora tjejen

Hej underbara ni
Ja, BVC besöket gick ju superbra med bilder hon skulle namnsätta och sedan lite frågor om bilderna som tex. var i bilen sitter du, vad av det på bilderna kan du ha på sig och vad kan man äta som finns på bilderna. Och alla fick ju rätt svar =) Fick även frågan om hon klarar lättare rollspel och där skattade både jag och V eftersom hon inte gör annat än att leka rollspel. Hon leker i sitt villavillekulla med sina pippidockor och får fram 3-4 olika röser och det är otroligt häftigt att se hur någon som är 3 år kan ha en sån fantasi att hon kan leka en massa olika presoner i en sån utsräckning som hon gör.

Och Lilly är nu 94 cm lång och vägde 13,7 kg. Inte så stor i storleken men hon följer sin lilla kurva och det är allt som gäller =)

Stora tjejen på sin födelsedag

3 års koll på BVC

Godmorgon underbaringar.


Om 1 1/2 timme är det dags för oss att bege oss med BVC där Lilly ska på 3 års koll. Ska bli otroligt spännande att se hur stor våran tjej blivit nu. Är ju ändå 6 månader sen vi kollade sist och jag tycker att hon dragit iväg himla mycket p längden så vi väntar med spänning på besöket. Men nu ska jag ta och sticka in huvudet i duschen för mitt hår är en katastrof numera. Dags att färga utväxten och bättra på resten av håret för gud så tråkigt det är nu!

 


Konstigt med underbart

Hej
Ja tänk så konstigt det kan kännas att säga min/vår son till V. Vi har ju i 3 år varit föräldrar till tjejer och vårat liv består ju till en stor del av rosa och klänningar. Men nu ska vi få en liten pojke som ska förändra detta. Och det känns konstigt med underbart. Ni ska ju bara veta hur jag kände mig när vi handlade kläderna till lilla W i torsdags- Drogs ju helt automatiskt till dom små klänningarna och dom rosa kläderna men det känns otrologt kul att få kolla in den andra delen av affären med. Detta kommer bli en helt fantastisk resa. Att gå från två prinsessor till två prinsessor och en prins♥
image description
Våran underbara lilla William. Åh vad vi längtar efter dig älskling♥

Kläder till lilla William

Hej mina underbara
Ja, i torsdags när vi fick bekräftat att det var en liten William i magen så var jag ju såklart in föpr att handla lite fina kläder till honom tillsammans med Lilly. Hon är ju helt underbar och frågar hela tiden om Liam kommer tycka om det hon gör eller det vi köpte. Så sött!

Men här hommer då inköpen ifrån torsdagen:

Söt dress ifrån Lindex i strl 50

Body och byxor ifrån Kappahls Newbie serie. Båda i storlek 50.

Lilly ville ge sin lillebror något och köpte därför denna lilla elefantsnuttis ifgrån Kappahl.

Söta byxor ifrån H&M i strl 56.

Söta gubb-byxor ifrån Kappahls Newbie serie

Fin body ifrån Kappahls Newbie serie i strl 50

Vit mjuk boyd ifrån Lindex i strl 50

En ljusblå och en blå/vitrandig body ifrån Cubus i strl 50

En blå/vitrandig och en stjärnboby ifrån Cubus i strl 50.

Ja det var det jag fick med mig denna shoppingtripp. Nästa gång blir det nog lite i 56 men det som är så tråkigt är att det mest är sommarkläder i butikerna nu men det går ju att hitta fina fynd till en som kommer i oktober ändå =)

Underbara söndag

Hej mina fina

Idag är det äntligen söndag och nu har vi äntligen lite ro i kroppen igen. Har ju varit 3 kalas denna vecka och på det var det ultraljudet så man har varit så uppe i varv denna vecka att vi inte haft datorn på alls här hemma. Utan jag har kollat lite på mobilen bara, annars har vi inte hunnit något alls. Men ikväll ska jag försöka sätta mig ner och blogga lite. Har ju en del kort med att ladda upp här bl.a på lite kläder till lilla W i magen =) Så jag hoppas att vi ses senare idag. Nu ska jag vika in 5 maskiner med rentvätt som inte hunnits med denna vecka. Fy vad tråkigt!


It's a boy!

Hej mina fina.

Japp, nu är det bekräftat att vi väntar en lillebror till tjejerna. Känns helt sjukt men oj vad härligt att se honom igen. Han låg fortfarande dumt till och han ligger med fötterna bakom huvudet. Toker! Men han är frisk och fin och det är det viktigaste! Våran lilla son =)


Sista dagen att vara mamma till en 2 åring för denna gång

Hej mina fina
Har ni haft det bra denna långhelg? Här har vi ju som vanligt haft fullt ös med fint väder så vi har ju kört på utelek den större delen av tiden. Och igår körde jag och maken delad jobbdag då han jobbade till 14 och jag började 16 för att sedan jobba till 20. Och det märktes ju att det var valborg för nog kom det in några som tagit några för många under kvällen. Själv finns det inte på kartan att komma in till affären vid 18 och vara full. Men vissa kände visst att det var en bra ide.

Och idag är det ju som rubriken säger, den sista dagen för mina 2 åring. Imorgon lir hon 3 år och jag kan inte förstå hur det redan kan ha gått 3 år sen jag låg på förlossningen och hade ont. Men otroligt nog är det sant och snart har vi haft våran stora prinsessa här i 3 år. Så ikväll sak vi sätta upp studsmattan och cykeln hon ska få så det är redo för henne imorgon. Och sen ska det ju dammsugas lite, skuras golv och även tvättas fönster. Så jag har lite att fixa med ikväll.

Min fina tjej idag. Jackan kommer ifårn Lindex och är så fin!