Lite ledighet

Hej mina fina
Ja äntligen kommer min kropp få vila upp sig ifrån jobb ett par dagar innan det är dags att ta tag i dom sista arbertpassen i augusti. Jobbade i lördags och nu är jag ledig tills på fredag då jag jobbar i 3 timmar bara. Sen kör jag på med 4 pass veckan efter och veckan efter det är min sista vecka och då blir det bara 3 timmar på fredagen igen. Sen går jag på mammaledighet =)
 
Startade hela min lilla semetser med att städa hela nedrevåningen föpr att sedan svimma i bilen på väg till V´s mormomr och morfar. Men det var det värt för oj vad skönt att ha ett rent och härligt golva att gå på idag =) Är helt slut i kroppen även idag man som sagt, det var det värt. Någon som boar må tro? Haha.
 
Nej nu ska jag försöka underhålla barnen lite. Blir ev lite bakning eller lek på deras rum. Men sätter jag mig på golvet med dom kommer jag nog inte upp på ett bra tag =)

Williams rum

Hej
När jag ändå var i farten med kameran så gick (läs:drog mig upp) till lilla W´s rum och för att dokumentera hur det ser ut just nu. Så här har ni lillens rum =)
Den fina skylten som jag gjorde när jag var gravid med Léone får äntligen komma till användning
Skötbordet
Amdra sidan rummet
Dom underbara knopparna ifrån systerlycklig
Dom fina färg & form tingen jag köpte
Denna underbart mjuka filt hittade jag inne på Kappahl för 99:-
En vimpel var jag ju bara tvungen att köpa =) Ett tradera fynd faktiskt.
En liten tavla med UL bilder på våran lilla kille.
Vimpeln var så lång att den fick bli till två och hamna på varsin sida av rummet ovanför lekhyllan =)
Den fina nallen som klickades hem. Så mjuk och fin!
 
Ja, som det känns nu skulle jag vilja ha ut sängen som står där inne men det kanske är bra med ifall det kommer behövas när han kommer flytta upp dit sen. Men vi får se. Vill helst ha bort den. Sen är det ju såklart spjälsängen som fattas men den får vänta ett par veckor till då jag har ett litet projekt på G där. Själva sängen kommer jag inte ögr något med eftersom det är den sängen som mina föräldrar köpte när min storebror som idag är 26 år skulle komma till världen så alla vi barn har legat i den, även Lilly och Léone. Men den är träfärgad så jag hade tänk att jag skulle bygga en extra ram till den som man kan föra över som kommer bli vit med lite krussiduller =) Ska bli kul att se om jag får ihop det haha. Sen är det ju inte så jättemycket kvar. Och ja, blöjor har jag redan köpt. Var inne i stan här om dagen och då kom jag på att jag hade rabbatcheckar på billigare blöjor så då passade jag på innan dom skulle gå ut. Så två stycken libero nr 1 betalade jag 30 kr för och två stycken nr 2 för 160 kr. Inte illa =)
 

Magen i vecka 30

Hej fina ni
Har ju haft ett helt underbart väder idag så jag har mest varit ute men knäppt lite kort hann jag endå med. Dock blev bilderna inte alls bra (jag måste lära mig inställningarna nu) så även denna vecka bjuder jag på svartvita kort =)
Stora tjocka magen. Sist jag var hos BM hade jag ju fortfarande 4 kg till inskrivningsvikten emn oj vad jag har blivit stor om ändan och låren. Och det rasar väl inte bara av mig efter förlossningen heller kan jag tro så det blir till att ligga i för att komma i mina gamla jeans. Men det ska nog lösa sig =) Tänk, om 70 dagar är det meningen att våran lilla William ska ligga i våra armar♥

30 fullgångna veckor

Hej
Idag är det torsdag vilket betyder att vi går in i en ny vecka här hemma. Precis som jag har gjort alla mina graviditeter faktiskt =) Helt sjukt att vi fått BF alla 3 graviditeter på en torsdag haha. Nu är det endast 10 veckor kvar till BF men vi kan ju hoppas att han kommer lite tidigare än vad hans systrar gjorde (41+1  40+3) Så om 70 dagar är det meningen att vi ska ha en nyfödd liten skrutt hos oss. Fy vad vi längtar♥

Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu. 

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. 

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar. 

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne. 

Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta. 

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Att prioritera

Hej underbaringar. Ja igår kom Ikea leveransen och nu har vi ett underbart skötbord på killens rum. Passade på att skicka efter ljusblåa knoppar ifrån systerlycklig när jag ändå var igång vilket jag fick redan idag så det blev verkligen pricken över iet =) Ja, nu till rubriken. Nu när jag har foglossning och ont på det sätt jag har får jag verkligen prioritera vad som ska göras här hemma. Igår blev det skötbordet vilket gick bra eftersom jag inte jobbade alls igår. Men idag blev det inte alls lika mycket gjort då jag ska vara på jobbet 15.30. Så idag har jag fixat lite med tvätthögen så nu är det bara att vika in ikväll eller imorgon. Huset är däremot inte så vackert eftersom jag inte orkar städa när jag jobbar. Men jag hoppas få det lite snyggt på torsdag då jag är ledig =) Det är på ett vis otroligt jobbigt att inte orka fixa allt jag vill hela tiden men jag vet ju att jag måste ta det lugnt för att orka med barnen och jobbet dom här sista veckorna. Men det är skönt att veta att tvättstugan snart kommer flyttas upp för att jag ska slippa en trappa att springa i. Men får vars lycklig för det lilla.


Ont och ordning

Hej fina. Ja här har ni en mamma som inte har det allt för kul med foglossning. Värker och har sig i höfterna och ryggen. Men vi kämpar på och längtar lite extra till BF. Annars då? Ja, idag har jag plockat lite uppe med alla barnens rum. Leksaker som inte används har plockats undan och jag har fixat med W's kläder så nu är dom redo för morgondagens Ikea leverans =) Tänk att det bara är 10 1/2 vecka kvar till beräknad nu. Happy!


Strandad val

Hej mina fina
Ja igår var jag verkligen det, en strandad val. När jag lade Léone så prövade vi att köra utan napp vilket gick över förväntan och hon somnade utan protester men när jag väntade på att hon skulle vakna fick jaag så ont i ryggan av att sitta på golvet att jag lade mig ner på mattan istället. Ingen bra idé så här i efterhand. För när jag skulle gå ut ur hennes sovrum så kom jag inte up ifrån golvet utan fick snällt ligga där till Victor kunde komma ifrån Lillys läggning och dra upp mig haha. Ja, herregud vad man är osmidig denna gång. Men nu är ju min foglossning ett faktum för jag får ont i fogarna när jag går och i ryggen när jag sitter. Men det är ju bara att kämpa på. För det kommer ju vara värt det i slutänden då vi kommer få våran lilla kille. 
 
Fick även ett samtal idag där IKEA bekräftade leveransen av skötbordet till på måndag. Längtar verkligen nu eftersom skötbädden kom igår och alla kläderna är torra. Åh vad det kliar i mina boar fingera =)

För att jag har börjat boa på riktigt nu

Hej mina fina
Ja, nu kan jag inte hålla mig längre, nu har jag börjat boa på riktigt. Har precis klickat hem både skötunderlägg och små förvaringskorgar att ha vid skötbordet. Detta har jag klickat hem ifrån Färg & Form/lekmer
Skötbädden kostar 349:-
Och 2 av dessa, en liten och en större för 89:- och 99:- st
 
Sen passade jag även på att klicka hem skötbordet ifrån IKEA för att Victor ska slippa det besöket. Redan om en vecka blev leveransdatumet satt till så vi hoppas att dom håller det =)
 
Kommer bli så bra inne hos lille W. Sen kommer ju även skötbordsdelen till den hem då mde så då får jag boa riktigt mycket med att lägga på underlägget och hänga upp förvaringen på sidan eller ovanför.
 
Och sen kommer ju även alla lillens kläder läggas där i med då jag just nu tvättar dom minsta kläderna. Åh vad jag är nöjd över dagens fix =)
 

Vita ting till prinsen

Hej underbaringar
Har precis klickat hem lite fint ifrån Teddykompaniet/Lekmer till lille W. Och denna gång blev det bara en massa vitt =)
En otroligt söt nalle för 119:-
Små söta tofflor ifrån deras prince & princess serie för 129:-
Och denna söta snuttis, även den från P&P serien för 149:- fick bli hemklickade. Så fina!
 
Längtar tills våran lilla kille kommer ut så han får se allt fint vi gett honom när han har haft det gött i magen. Du är så efterlängtad William♥
 
(Alla saker ifrån P&P serien finns i vitt, blått och rosa)

Trött på regn

Hej mina fina Ligger just nu i sängen och är allmänt less. Less på allt detta regn som kommit den sista tiden. Var är sommaren? Jag vill åka till Uppsala för att fördriva tiden och även för att köpa en hemnes byrå/skötbord till W rum. Vill tvätta alla hans minikläder och lägga i lådor för att boa lite. Men eftersom maken verkligen inte vill in till Uppsala funderar jag på att ta en lång dusch istället.


Kvällsnöje


Magen i vecka 28

Hej mina fina
Vilket väder vi haft här hemma idag. Har regnat ena sekunden och sol den andra vilket resulterat i åska hela dagen. Och det var inget höjdar väder att knäppa magbilder i då så det fick vänta till nu. Men ljuset blev inte som jag hade velat så jag bjuder på svartvita bilder på William magen och sopm ni säkert märkt nu har jag en svaghet för svartvita bilder =)
Underbara STORA magen. Jösses, vad den växer. Ja, magen iaf. För BM besöket idag sa ju att jag fortfarande har 4 kg kvar till inskrivningsvikten och det går sakta upp till det. Sf-måttet ligger på 26 just nu och jag ligger på den understa kurvan där vilket jag alltid gjort med mina barn. Hjärtljudet tickade på i 140 slag/minuten och allt såg fint ut. För mig är det ju inte fullt lika kul, halsbränna och stura uppstötningar berättade jag ju om igår men jag har ju även lätt foglossning som visar sig mest under mina arbetspass. Så imorgon när det är dags att jobba ska jag kolla om vi kan korta ner mina pass lite för att underlätta foglossningen. För jag vill ju gärna jobba på till mitten av nästa månad som det är sagt.

28 fullgångna vekor med William

Hej mina fina.
Idag har jag gått 28 hela veckor med min lilla kille i magen och har nu 12 veckor kvar till BF men jag hoppas ju att det kan vara 10 bara =) Börjar bli tungt nu och jag känner mig så otroligt klumpig att jag inte alls njuter på samma sätt som jag gjort med mina tjejer. Men oj vad underbart det är att känna sin lilla son snurra runt där inne och sparka♥
Idag är det ju även dags för BM besök om en stund så när vi kommer hem därifrån kommer lite info därifrån tillsammans med magbilderna =)


Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kanske börjat titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.


(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN
 
 
 

Graviditetens baksida

Halsbränna och sura uppstötningar varje dag skulle man ju kunna vara utan


Kolmården 27/6-2012 Del 3

Ja, här kommer då den sista delen av våran kolmården resan och det är alla dom övriga djuren som kom med på bild.
 
 
 
 
Snöleopard som gömmer sig
Snöleopard som gömmer sig
 
 
Här kom det en tiger och slängde sig ner så fort vi kom in med barnvagen. Ni ser ju vagnen och Lillys skor i bilden. Synd att alla spran fram till oss för dedt gick ju inte att stå kvar när alla trängde sig fram för att se tigern. Avskyr när folk gör på det viset.
 
 
Precis så här hänner jag mig, som en knubbsäl =)
 
 
 
 
 
 
 
Ja nu har ni fått sett hur vi hade det på våran underbara dag på Kolmården. Önskar att vi kunde göra det igen innan sommaren tar slut men jag vet inte om min kropp orkar mycket längre till tyvärr.
 

Kolmården 27/6-2012 Del 2

Hej
Ja här kommer då andra delen av vårt Kolmårdens besök, delfinerna. Oj vad barnen älskade dessa. Hormonell som jag är så grät jag av att se mina barns lycka över dessa vackar djur. Var så fantastiskt att se deras miner och dom klappade händerna som aldrig förr. Ja, en riktig fullträff helt enkelt!
 
 
 
 
Den manliga ddelfinskötaren hette William och Lilly hoppade till snabbt när hon hörde det och vart överlycklig att han hetta samma sak som hennes lillebror kommer heta =)
 
 

Kolmården 27/6-2012 Del 1

Hej mina fina.
Ja nu har jag äntligen knåpat ihop ett inlägg (till eftersom det förra försvann) om våran underbara dag i Kolmårdens djurpark den 27/6-2012.
 
Vi startade dagen tidigt med att gå upp 6.30 för att fixa iordning allt inför redan och vi kom härifrån innan 8 på morgonen då det tar strax över 3 timmar att komma till Kolmården för oss. Lilly var otroligt förväntansfull och frågade minst 20 gånger om vi var framme snart =)
 
Men när vi väl kom fram dit var hon i himmelriket. Har väl aldrig hart 2 barn som varit nöjdare i vagnen för oj vad dom älskade att få kolla på alla djuren. Först ut var marine world.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Barnen hade verkligen kul här inne med att kolla i alla akvarium men favoriterna var nog hajarna och rockorna som tyvärr inte hamnade på bild utan bara på film. Léone klappade även rockorna som kom och ville gosa lite. Inte rädd hon heller =)
 
Delar upp bilderna med Kolmården för att inte bomba er helt =)

Ny design

Hej mina fina
Ja, nu har jag bytt designen till en mer passande i tiden. Nästan alla bilderna som kommit upp på designen och i förra inlägget är tagna vid sommarstugan under våran bröllopsdag som var den 7/7. Tänk att jag fårr äran att vara fru Röjerås i 5 år nu. Det är halva tiden jag och Victor varit tillsammans. 10 underbara år där vi fått äran att få 2, snart 3 barn. Lycka♥
 
Om ni inte får upp den nya designen är det bara att trycka på F5

I love U!

Mina underbara älsklingar. Vad skulle livet vara utan er?
 
Nu är vi hemma igen och jag ska ta mig i kragen nu med bloggningen. Måste fixa maginfon och bilderna till dom för att sedan lägga upp+ ett nytt inlägg om kolmården eftersom det förra försvann. Så idag hoppas vi på ett effektiv bloggdag =)

Huvudvärk

Hej mina fina Ligger just nu i sängen ute i stugan (yes, appen fungerar äntligen!) men huvudvärk. Har otroligt tråkigt väder här och barnen bara bråkar så det kanske inte är konstigt heller. Så nu kan jag iaf blogga lite bara jag hittar mottagning ibland =) Fast jag lider lite av hemlängtan känner jag. Att jag sen vill börja boa redan nu hjälper inte heller och idag stod jag på Ica här borta och ville köpa lite miniblöjor för att stilla suget efter att boa lite. Men jag fick inte med mig några blöjor så nu kliar det rejält i fingrarna haha. Är det för tidigt att boa in sig helt redan i vecka 28? Vill fixa och dona hela tiden och har velat ett bra tag med men har lyckats hålla fingrarna i styr. Men snart så =)


Galen

Åh jag blir galen.
Nu har mitt inlägg om Kolmården försvunnit och jag hittar det inte alls. Trodde att det blivit publicerat men tydligen inte. Jaja, får skriva om det imorgon och då kommer även mina magbilder upp tillsammans medd infon om vecka 27 och jag hoppat in i nu. Kan inte förstå att jag har 9 dagar kvar innan vi ska få en liten son. Längtar!
 
Ps. Någon mer än jag som blir galen på att bloggs app inte fungerar längre???
 

27 fullgångna veckor

Hej.
Har nu gått 27 fullgångna veckor i denna graviditet så här kommer infon för denna:

Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen. Inte så kul? Läs på sidan vad du kan göra själv för att förebygga och lindra.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Back!

 
 
 
 
Hej mina fina!
Förlåt för att jag varit felt ur fokus den senaste veckan men pga presonliga skäl (har ej mig mig,barnen eller V) att göra har jag hekt enkelt inte orkat blogga utan for iväg till sommarstugan där mobilne dog och ladddaren låg hemma. Så nu vet ni att jag inte försvunnit från planeten iaf =)
 
Tänkte bara titta in och säga hej idag men imorgon ska jag skriva lite flera inlägga om magen med bilder och även så kommer ett inlägg om hur vi hade det under en heldag på Kolmården =)