Gott nytt år

Hej mina underbara läsare
Idag är den sista dagen på detta underbara år som så mycket vackert hänt under. Lilly har växt upp så fort & det har hänt så himl mycket i hennes utveckling under 2010. Hon har lärt sig både krypa & gå. Hon har fått fira sin första födelsedag. Hon har lärt sig säga mamma & pappa♥

Sen har vi fått ett litet mirakel som har kommit till oss. Underbara lilla Léone som kom som ett litet plus på stickan i mars & som nu ligger här i soffan hos oss.

Ja detta år har verkligen innehållt en massa kärlek. Och nu hoppas vi att 2011 kommer ge oss lika mycket kärlek i form av våra 2 underbara barn. Jag ser verkligen fram emot vad detta år kommer ge oss men jag tror att det kommer bli en massa bra =)

Våran nyårsafton kommer vi tillbringa tillsammans med underbara Sanne & Niclas som precis kom hit. Vi kommer äta en massa god mat & bara vara =)


Not ment to be

Det är tydligen meningen att jag ska stanna hemma & inte komma in till stan tror jag då det aldrig går som jag tänkt mig......


Lika?

Vad tycker ni? Är dom lika eller ej?

Léone

Min pappa som liten

Nu är ju visseligen pappa lite större på kortet än vad Léone & kortet på henne blev inte så superbra men jag kan säga att vi tycker att dom är otroligt lika. Tänka sig vad klena gener jag har då som inte får någon liten som liknar mig. Den ena är lik sin far & den andra min =) Sen har Lilly faktiskt lite gener från min pappas sidan med. Hon har smilegrop & en liten grop i hakan. Så det kan bli =)


1 månad

Idag blev våran lilla tjej 1 månad. Tänk vad tiden går. Tycker det var nyss som vi begav oss in till förlossnigen men det har redan hunnit gå så här lång tid.

Tänk att det är 1 hel månad sen Lilly äntligen fick träffa sin älskade syster. För oj vad dom älskar varandra. Varje gång Léone låter springer Lilly dit för att se vad hon vill. När vi åker bli frågar hon efter henne. Så fort Lilly är i närheten av Léone så blir lillasyster tyst & glad. Hon ser alltid till att sin syter har det bra. Älskade underbara barn vad jag har tur som fått er in i mitt liv♥


Mellandagsrea & BVC besök

Hej
Ja rukbiken idag säger väl allt =) Denna dag var vi in på lite mellandagshandel men vi kom inte hem med någonting. Konstigt nog var jag inte alls på shoppinghumör så det fina jag hittade fick hänga kvar på galjen i butiken. Men oj vad jag ångrar mig nu! Som vanligt kan man jag säga haha. Så nu önskar jag att min man skulle få ett tokryck & åka in en dag till men det kan jag nog glömma =) Hittade nämligen en kappa inne på H&M som jag blev så otroligt sugen på att köpa nu i efterhand. Jasg har just nu en everest jacka modell kort som jag haft i hela 6 år nu som jag älskar men ibland vill man ha något annat att växla mellan & jag har länge funderat på en kappa så varför inte slå till när det är halva priset på den? =)

När klockan sen blev 15 var det dags att för sista gången träffa våran underbara BVC-sköterska som nu fått sluta. Kommer verkligen sakna henne men vi hoppa satt någon annan får turan att få henne som sin BVC sköterska. När vi kom dit blev det lite gråt för både henne & mig då vi tog med oss en liten avskedspresent i form av en ängel med ett liret kort där vi berättar att vi kommer sakna henne.

När tårarna var torkade så var det daga att lägga vårat lilla matvrak på vågen & oj vad det händer saker. Våran lilla tjej har nu gått upp 1,1 kg sen födseln & väger nu 4210g & är hela 54,6cm lång. Snacka om att denna tjej kommer bli en lång en =) Hon har ju växt hela 5,6 cm på en månad vilket är mer än vad Lilly växte under samma tid. Hon var vid 1 månad 53,5 cm & då var hon ju även 1 cm längre än Léone vid födseln. Men vikt uppgången var någolunda lika då Lilly gick upp 1 kg under 1 månad. Snart är väl Léone ikapp Lilly om det går i den här takten =)

Just nu sitter vi här hemma med V´s syster & kille som tillsammans med min man spelar kinect som han fick i julklapp. Kan säga att vi skrattar ihjäl oss här hemma =) Och här i soffan med oss ligger lilltösen & smågnäller i vaket tillstånd då hon bara vill vara med hela tiden så sova är inget altenativ. Så hon är väl just nu lite övertrött men det är ju som det är. Hon somnar väl när hon somnar helt enkelt.

Våran lilla tjej som växer så det knakar här hemma =)


Våran jul

Hej
Blev tyvärr ingen uppdatering igår då våran lilla tjej ville vara vaken mest hela tiden& som bara vill vara med  så det fanns inte riktigt något tid till bloggen. Samma har det varit idag men nu har pappan lagt henne i sin vagga där hon äntligen somnade så sött. Hoppsan, nu vaknade hon tydligen.

Våran jul var helt undebar. Massa underbara människor & en massa god mat, vad mer kan man önska sig? Vi är så otroligt lyckligt lottade här hemma =)

Morgonen startade med paket öppning vid granen där barnen självklart hade en massa fina paket. Sen hade 2 stycken underbaringar vid namn Sanne & Hanna varit här med fina paket till dom med som var så hinla fina. Tack älskligar öfr att ni bryr er så om våra små prinsessor!

När alla paket var öppnade & frukosten svald var det dags att bege sig hemmår mot mina föräldrar där vi spenderade en massa underbar tid innan det var dags att bege sig hemmåt för att fortsätta julfirandet på hemmaplan. Vid 17 kom V´s familj över & det var dags för lite mera mat. Och självklart en massa paketöppning. Och dom som fick mest här hemma var ju självklart barnen vilket var helt till sin rätt. Detr är ju deras dag♥

Tack till alla som gjorde denna dag så underbar den kunde bli. Det var den bästa julen jag upplevt med en tös som fick fira sin andra & en som fick fira sin första.


Våra fina tjejer som dagen till ära matchade i sina klänningar från Lindex & strumpbyxor från Kappahl.

Ingen superbra bild men det var den enda som blev tagen & det inne på toaletten då hallen var full av kartonger mm sen paket öppningen. Klännigen kommer från Elise Ryan, örhängen från Kapphal, armbanden kommer ifrån lillfinger & gina tricot.

Våran korta men oj så vida kungsgran som maken köpte medans jag stod för dekorationen. Runt den är ett litet staket för att skydda den från våran stora tjej =)

Och till sist kommer det en liten bild på vårat pepparkakshus som vi fixade här om dgen =)


God jul önskar familjen Röjerås


En riktigt god jul önskar vi i familjen Röjerås er underbara läsare♥


1 år sen imorgon


Tänk att detta kort är taget för hela ett år sen imorgon. Helt sjukt vad tiden går i denna underbara familj♥


Dan före dopparedan

Hej
Jösses, idag är det EN dag kvar innan julafton. Hur sjukt är inte det. Kan inte förstå att det ska firas en massa imorgon. Så idag ska dom sista klapparna slås in & huset ska storstädas inför morgonsdagen. Så det är en hel del som står på schemat denna dag men det gör mig ingenting. För jag vet att det inte kommer ta så himla lång tid då vi småfixade lite redan igår =)

Jaha vad hade vi för oss igår då? Jo det var ju meningen att jag skulle stanna hemma med barnen medans V skulle iväg till arlanda för att hämta sin mormor & morfar som kom hem från varmare breddgrader igår. Men istället så fick Lilly vara hos mina föräldrar medans jag & Léone följde med pappan in till Uppsala ett bra tag innan det var dags att bege sig mot arlanda för att köpa dom sista klapparna. Har ju köpt det mesta via internet men dessa hade vi inte hunnit med så det fick fixas på det gamla hedliga viset =) Fast något som är jobbigt är att 2 klappar inte kommit än så vi hoppas på att dom kommer idag för annars blir Léone utan klappar från oss. Men hon kommer nog få en massa fint från alla andra som älskar henne så det är nog intgen större fara =)

När vi kom hem så tog vi äntligen fram julgranspyntet så nu står granen vackert här inne i vardagsrummet. Älskar känslan man får när man kommer ner på morgonen till den den sär härliga doften av jul =) Så när vi höll på att fixa med granen passade vi på att göra om lite här hemma med. Ställde om lite möbler så alla Lillys leksaker lättare skulle få plats & mer kommer det bli ikväll. Måste nämligen göra plats för en liten klapp till Lilly som ska få stå i vardagsrummet där det nu inte finns plats så en möbel ska få flytta upp på hallen istället. Kommer bli så skönt ikväll när huset glänser & alla klappar ligger under granen. Längtar!


Gårdagens med BVC besök

Hej
Igår var det full fart här hemma. Fösrt så fick V hoppa in & jobba lite för blomster affären som vi hyr av genom att köra ut blommogram. Så då fick jag ta hand om våra tjejer själv vilket gick jättebra =) När klockan sen blev 15 var det dags för ett nytt besök på BVC där vi kollade in lilltejens vikt & längd. Hon väger nu 3860g & är 52,8cm lång. Hon hade gått upp 360g på en vecka så det märks att hon äter bra =) Ska dit nästa måndag med då vi ska köpa med oss någon fin blomma & present till våran BVC-sköterska som slutar då. Supertråkigt men komunen hade inte råd att ha kvar henne tydligen vilket är synd då vi gillar henne otroligt mycket. Men den som kommer ta över är jättegullig hon med så det kommer nog bli bra. Men man vill ju endå visa hur mycket man gillat den som kommer sluta.

När vi var klara hos BVC så tog vi & åkte in till Uppsala för att köpa lite gott till julafton. Är så att vi kommer spendera kvällen här hemma för första gången ever. Annars brukar vi vara hos mina föräldrar på förmidagen fram till ca 16.30 då vi brukar bege oss till nästa hållplats. Vilket brukar vara V´s föräldrar eller morföräldrar. Men denna gång kommer vi köra på som vanligt hos mina föräldrar men sen är det vi som kommer vara värdar på kvällen. Blir enklast så med tanke på Lilly. Hon är ju så inne i sina rutiner att vi känner att det blir bäst om vi är hemma så hon kan gå i säng när hon känner för det.

Sen sprang vi även in en snabbis på IKEA där jag äntligen köpte ett nytt vardagsrumsbord. Det var verkligen på tiden kan jag lova =) Så nu är den sista mörka möbeln i rummet utkastad & nu finns bara vita möbler. Elelr ja, soffan är ju brun & sen finns det en svart fotölj men annars så =) Bordet vi köpte kommer faktiskt ifrån barnavdelningen & kommer ifrån deras leksvik serie. 399 kr kostade det vilket är ett helt perfekt pris för ett bord. Speciellt när man har småbarn =)

Detta bor nu hemma hos oss. Älskar att det är vitt & runt. Så nu slipper man tänka på kanter som man kan slå sig i mm. Visseligen hade vi hörnskydd på det förra bordet som kom från IKEA men jag har gått & fått bacillskräk så det ville jag inte ha enna gång. Känns inte så trevligt att dom då det fasnar massa skit där som man inte kan få bort & det är ju inte så trevligt om barnen ställer sig och tuggar där en dag. Fy! Men nu är jag superglad så nu behöver jag inte få något mer från tomten =)


Magen efter förlossningen

Tänkte lite snabbt slänga in lite bilder på hur min mage ser ut nu 3 veckor efter förlossningen. Vet inte om det är så jätte intressant men det kanske är någon som tycker att det kan vara intressant att se hur kroppen återhämtar sig efter en förlossning. Eller i mitt fall, en andra förlossning =)



Jag kan verkligen inte fatta att min kropp återhämtat sig på detta vis efter en andra gång. Jag tyckte att det var helt fantastiskt att den klarade av det efter graviditeten med Lilly men jag trodde verkligen inte att den skulle klara samma sak en gång till. Kroppen är verkligen en helt fantastiskt sak.


Min förlossningsberättelse

Nu har jag äntligten fått ihop min fullständiga förlossningesberättelse 3 veckor efter att lillan är född. Har ju inte riktigt hunnit med att knåpa ihop den innan & sen har man ju tyvärr glömt bort den ibland med näör tiden funnits. Men nu så är den äntligen helt klart så nu ska ni få läsa lite om hur våran första advent var.
Förlossningsberättelsen:

Natten till söndagen den 28/11 så började mina värkar komma. Jag vaknade till vid 4 tiden första gången då jag kände av dom men reagerade inte så himla mycket. Precis som förra gången så förstod jag inte riktigt att det kommit igång utan det var först vid 5 tiden som jag förstod att Léone nu var redo att komma ut. Jag låg sedan & kollade hur värkarna medans jag småsov mellan dom. När Lilly sedan vaknade upp så gick jag in till henne & efter det gick jag tillbaka till V för att berätta att jag haft värkar sen 4 tiden så det nog var på G. Sen var det inget mer med det =)

Vi gick sen ner för att äta lite frukost & jag fick äntligen min efterlängtade vörtlimpa som jag haft ett sug efter så otroigt länge så jag var otroligt peppad denna dag. Värkarna kom sedan lite hur som med allt från minuter mellan till uppehåll på ca 30 minuter mellan vissa av dom så vi förstod att det nog skulle ta ett bra tag innan förlossningen skulle komma igång ordentligt. Vi satt mest bara & väntade på att värkarna skulle kicka igång lite mer så dagen blev otroligt lång kändes det som för oss alla här hemma. Jag satt i början mest bara i soffan där värkarna var otroligt milda & jag hade otroligt lätt för att skjuta bort dom oberörd vilket kändes skönt eftersom Lilly var hemma. Men sen blev jag väldigt uttråkad vilket gjorde att jag började städa lite här hemma & vi körde även igång med ett pepparkaksbak i hopp om att det skulle dra igång värkarna mera men det blev bara intensivare för stunden.

Sista magbilden som är tagen 3 dager innan Léone är född.

När klockan började närma sig 17 så blev både jag & V så otroligt trötta på att bara sitta & vänta så vi började nu prata om hur vi skulle göra med Lilly. Vi kände båda att vi ville att hon skulle åka iväg till sin farmor & farfar så vi skulle slippa ringa hit någon ifall vi skulle behöva åka in på natten. Så vi bestämmer här att vi sa packa in alla våra saker i bilen & jag ringer nu till förlossningen för att kolla om vi skulle kunna komma in ifall det börjar hända saker då jag nu hade 7 minuter ellan mina värkar hela tiden sen nästan 1 timme tillbaka. Fick till svar att det var lugnt på förlossningen så det var bara att titta in om jag ville men att det kunde vara skönt om vi stannade hemme eller var hos en kompis så länge vi kunde så vi skulle slippa vara på förlossningen länge i onödan. Fick även frågan om mitt vatten gått vilken det inte hade gjort men BM som jag pratde med berättade att det skulle komma mera intensiva värkar om vattnet skulle gå vilket hon tyckte var bra att veta.

Vi lade sedan på & jag ropade på V för att berätta vad vi kommit fram till. Han ringer sedan sina föräldrar för att berätta att Lilly skulle komma & att dom skulle vara redo med mat till henne. Jag börjar nu göra mig iordning & när jag sätter på mig mina skorna känner jag hur en konstig känsla kryper i mig. Det är vattnet som går & klockan är här runt 18 tiden. Jag börjar bara skratta när jag känner hur det småsipprar ut lite vatten för det känns så otroligt sjukt på något vis. Jag spran in på toaletten som ligger vid hallen där jag slänger in den tjockaste bindan vi hade hemma i trosan för att slippa bli dyngsyr i bilen & sedan åker vi iväg till svärföräldrarna.

Vi lämnar sedan iväg Lilly där ett par närvösa farföräldar väntade & i samband med det så sprang svärfar in med henne så vi inte hann säga hej då vilket resulterade i att hon blev lite små ledsen & frågade efter oss. Vilket var otroligt jobbigt att höra när vi sen ringde hem för att berätta att Léone kommit till världen.

Vi åkte sedan in mot Uppsala där vi åt mat på McDonalds innan vi begav oss in mot förlossningen. Var ju tvungen att ladda batterierna inför en vad vi trodde lång natt.Men oj vad det skulle visa sig att vi hade fel på den punkten.

Vi kom sedan in på förlossningen en stund efter 19 tiden där vi fick komma in på ett undersökningsrum. Där kopplades ett CTG in för att kolla Léones hjärtljud & även komma hur ofta mina värkar kom. Jag hade då värkar med 5-7 minuters mellanrum men dom hade nu blivit starkare & var nu tvungen att andas djupa andetag för att orka med dom ordentligt. Jag blev nu inte heller undersökt nu pga infektionsrisken så jag vet inte hur mycket som hänt där nere vid denna tidpunkt. Nu knäppte V även kort på klockan som var 19.34. Jag börjar skratta när han knäpper kortet & säger att hon ska vara född innan klockan blir 00. Inte kunde jag i min vildaste fantasi gissa vad som skulle hända nu.

Det härliga klock kortet =)

Vi fick sedan vid 20 tiden komma in till ett vårdrum där vi skulle vänta på att värkarna skulle dra igång mycket tätare & intensivare. Vi gick nu ut till allrummet där vi satte oss vid tv:n för att kolla på "vem kan slå filip & fredrik" men jag stannade inte där ute länge alls då jag kände hur värkarna blev så otorligt mycket starkare på engång. Jag gick in på rummet där jag andades igenom några värkar innan jag gick ut & hämtade V. Han sa sedan till våran BM att jag hade det jobbigt så dom kom in & jag fick nu varma kuddar för att linda lite. Klockan var här någonstans mellan 20.30-20.45. Jag försökte så gott jag kunde att bara andas genom värkarna vilket gick men inte mer. Jag stod lutad över gåstolen & stampade ut värkarna samtidigt som V klockade allt. Värkarna som var riktigt intensiva kom nu med 3 minuters mellanrum & höll i sig 1½minut. V hämtade personalen igen & jag berättade att värkarna var otroligt jobbiga nu så jag ville komma till ett annat rum där det skulle finnas lustgas haha.

Här kom nu den nya personalen in som började vid 21 & dom gjorde en undersökning av mig som visade att jag hade öppnat mig 4 cm. Jag fick nu byta om &fick komma in i ett förlossningsrum där dom satte igång lustgas till mig. Mina värkar var nu otroligt täta & jobbiga. V fick massera mig i ryggslutet nu för att jag skulle kunna andas igenom värkarna med lustgasen. Vi säger nu till om att vi vill ha ryggmärgsbedövnigen men dom sa att dom helst ville vänta ett litet tag till för att vara säkra på att värkarna skulle hålla i sig & inte stanna av med dom satte nu dropp för att förbereda inför EDA:n. När dom satte infarten till droppet så började det spruta blod på golvet & dom fick inte stopp på det utan fick trycka in droppen för att det skulle sluta. Så dom stackars barnmorskorna fickcställa sig & torka upp en massa blod på golvet mitt i allt med. Här har man även satt fast CTG:n igen.

Jag kände hela tiden att värkarna var otroligt starka & lustgasen bet inte fast min MB hade dragit upp styrkan på den. Jag tyckte att den mest bara var i vägen eftersom den inte hjälpte så jag lade iväg den. MB tyckte att jag skulle försöka använda den iaf men jag kände att det inte var någon ide. Jag hann inte med att få den över munnen innan värkarna var för starka så jag bad dom stänga av den. Jag märkte även här att värkarna var helt otroligt starka för hela min kropp stannade av när dom kom & det blev helt svart för ögonen på mig samtidigt som min kropp blev helt lam. Vi frågade en gång till om vi inte kunde få EDA:n & nu tyckte dom att vi kunde ta & undersöka snart för dom ville vad som hade hänt sen sist innan man ringde in narkosläkaren. Klockan var nu runt 22.20 när den ena barnmorskan skulle undersöka mig. Det fanns även en till BM i rummet som stod vid min högra fotsida & en Bm student som fick pröva att känna mm vilket jag inte hade några problem alls med. Jag hade ju lite annat att tänka på =)

När BM undersökte mig så ser jag på V att det är något som står på. Hon säger då till mig att hon förstår att jag har otroligt ont & att det trycker på för jag hade nu öppnat mig till hela 9 cm + att huvudet låg mot bäckenet.Den BM som stod vid min fotända ställer sig & börjar lite smått hysteriskt säga att det är helt omöjligt att jag kan ha öppnat mig så mycket på så kort tid. Det kändes ju otroligt konstigt att höra detta av en Bm, att det skulle vara omöjligt att öppna sig 6 cm på mindre än en timme. Men det var tydligen något jag hade klarat av. Jag kände nu att jag fick lite nya krafter & satte mig nu upp för att andas lite. Precis när jag gör detta känner jag att mina krystvärkar kommer jag säger givietvis detta till BM som nu i panik fick börja förberda inför Léones ankomst.

Klockan var nu runt 22.25 & efter 16 minuters krystvärkar fick vi upp våran älskade andra lilla dotter på mitt bröst. Hon var helt underbar precis som sin syster. Så klockan 22.41 är lilla Anita Léone Röjerås född med den underbara storleken på 49cm & en vikt på 3130g. En helt perfekt liten tjej helt enkelt. Lyckan var total! När moderkakan sedan kommit ut undersökte dom mig för att se om jag behövde sys någonting men jag hade inte fått en enda liten rispa så det slapp jag. Så nu var det bara att njuta av det nya livet som nybliven 2 barnsmamma.


Just nu

Myser jag & Léone i soffan medans vi väntar på att resten av familjen ska vakna =)

Idag blir även denna lilla tjej hela 3 veckor. Kan inte förstå att hon redan varit här hos oss så länge. Tycker det nyss som jag låg på förlossmingen & fick höra att jag öppnat mig 6 cm på 1 timme♥


Lugn lördag

Hej
Idag är det lördag igen & idag har vi som vanligt inga planer alls =) Så vi får helt enklet se vad vi hittar på denna vita vackra dag. Funderara på att fyllar på lussebullsförådet & gära lite julgodis så vi får väl helt enkelt se om det blir så =)

Just det, vi ska ju hämta en massa julklapapr lite här & var som ska fixas med =) Hade jag nästan glömt bort. Det hade kunnat bli jobbigt det haha. Så det blir en tur till affären iaf så får vi se om vi köper hem baksaker emd eller om vi struntar i det.

Inatt hade vi en liten tjej som inte riktigt kom till ro vid första matningen så hon fick komma över till våran säng så mamman i huset skulle få någon sömn. Sedan startade våran dag vid 6.30 då fröken inte längre ville sova. Sen kom resten av Röjerås familjen ner vid 9 tiden. Kan lova att min man är otroligt nöjd över att jag går upp först här hemma när han inte jobbar. Är ju kul att man kan glädja någon med att man är först upp på morgonen =)


Fredag

Hej
Idag är det fredag igen & denna fredag är den sista innan julafton då den är nästa fredag. Helt sjukt att det är julafton om 1 vecka! Har inte riktigt fixat alla julklappar än så det är något som måste fixas i helgen eller i början på veckan. Dom enda klapparna som är inslagna är 3 barnkammarböcker till Lilly så vi har inte kommit så superlångt än. Men en annan julklapp till Lilly ligger just nu hos posten som ska hämtas så en bit på vägen är man ju iaf =)

Igår spenderade jag & barnen dagen hos mina föräldrar. Mamma kom hit & hämtade oss efter 9 tiden då jag fick väcka Lilly som sov gott i sin säng. Och jag kan säga att hon idag sov till 10! Jobbigt att bli syster tydligen =) Åter till igår nu då. Vid 11 tiden kom våran chef hem till mina föräldrar för att hälsa på vilket var supertrevligt. Sen stannade vi där tills klockan blev närmare 20 på kvällen. Så det blev en heldag där igår. Och när vi kom hem var det ju dags att städa lite här hemma & sedan lite mys med maken innan det var dags att gå i säng. Så det blev ingen tid att blogga alls igår. 

Dagens planer är att bara ta det lugnt. Ska mejla lite & fixa men annars har vi en lugn dag på agendan =)

Nej nu är det en liten här som vill ha lite mat.


Mitt i veckan

Hej
Jaha, idag är det redan onsdag igen då. Tiden går ju så otroligt fort att man nästan tycker att dagarna smälter ihop.

Igår blev det ingen bloggning alls tyvärr. Blev en liten minitur in till Uppsala där det blev ett besök på IKEA där vi åt julbord tillsammans med mina föräldrar & syskon. Mys! Efter det kollade vi in lite vardagsrumsbord men det blev inget köp tyvärr. Det jag ville ha tyckte V var lite för litet ifall man ska äta eller fika i soffan men vi får se hur det blir. Det var iaf ett vitt & runt bord vilket jag verkligen vill ha. Vitt eftersom det är ruskigt snyggt & alla möbler är det här inne nu. Och runt eftersom det är så mycket smartare när man har barn. Inga vass kanter & man slipper köpa fula hörnsydd som samlar på sig en massa smuts. Så vi får som sagt se vem som vinner detta =)

Idag har vi inte så himla mycket inplanerat. Underbara Sanne kommer hit senare & ikväll ska vi äta lite tacos. Vi brukar alltid äta det på tisdagar tillsammans med V´s bror men det blev inställt igår eftersom vi åt på IKEA. så det får bli idag istället =)

Nej nu måste jag ta & fixa lite lunch här hemma.


Snorig dag med BVC besök

Hej
Ja här hemma har en miniförkylning bosatt sig i min lilla kropp. Nyser en hel del, snörrvlar & små hostar lite. En liten miniförkylning bara vilket känns bra =) Så vi hoppas att våra små slipper snora för det är ingen höjdare med snoriga barn nattetid & så här till juletid får det verkligen stanna borta med. Men kommer det så kommer det. Inget ner med det.

BVC besöket gick iaf superbra. Var ju inte så jätteroligt att berätta att amningen gått i stöpet men hon sa att det säkert berodde på att jag kände mig stressad isamband med att V började jobba & att jag hade hand om 2 samtidigt. Men hon tyckte endå som mig att man tyvärr inte kan lägga ner 150% på amningen när man her en sen innan. För man kan ju inte sätta det ena barnet åt sidan hela dagar för att få amningen att komma igång igen. Och jag kände ju med att jag gärna hade kunnat lägga ner all den amningstiden jag gjorde dom där 2 dagarna under flera veckors tid om vi inte hade haft våran stora tjej att tänka på. Men nu blev det som det blev.

Hur som så spealde det ingen roll för oj vad våran tös växer! Förra måndagen när BVC var här hade ju hon gått upp från 3130g till 3290g. Och idag, 7 dagar senare vägde hon hela 3500g! Hej vad någon vet hur man äter =) Så att hon hade gått upp så mycket med endast ersättnig var superbra & det fick vi beröm för så nu kan man pusta ut på det planet. Och växa på längden kan hon med förrestan. Födelselängden var på 49cm & idag var hon hela 52,5cm så på 2 veckor hade hon blivit 3,5 cm längre. Så hennes kurvor var superfina & det fanns inget att klaga på =) Love it!

Mammas lilla tös♥


Måndag med BVC besök

Hej
Idag är det måndag igen & idag är det dags för ett nytt besök hos BVC. Eller dom kom ju hit sist så idag är ju första besöket dit för våran lilla tös. Ska bli härligt att se hur mycket hon växt nu när hon nästan bara fått ersättning sen sist. För man ser att hon växt =) Tänk att hon redan hunnit bli 2 veckor. Tiden går verkligen otroligt fort när man har barn. Kanske är för att dom är livet♥

Mina 2 underbara barn. Vad skulle jag göra utan er? Ni lyser verkligen upp mitt liv! Tillsammans med er & er pappa är livet underbart!


3:e advent

Hej
Ja idag är det redan 3:e advent. Kan inte förstår att tiden går så otroligt fort. Våran lilla tjej har ju redan hunnit bli 2 veckor idag♥ Allt går jättebra med våran små tjejer Lilly leker på som vanligt med allt & inget så det är ju underbart. Och Léone har börjat få in lite ruitn nu känns det som. Nu när hon får ersättnig vill hon äta ungefär var 3:e timme & då äter hon ca 100ml per gång. Det jobbiga är att hon vissa gånger sypr otroligt mycket. Vet inte om det är ersättningen som gör det eller om det bara är endå. Vi kör just nu med sempers 1 för matsmältningsbesvär så vi funderar på om man ska köpa en nan med för att kolla vad hon spyr minst av. Vad har ni använt för ersättning till era små? Vi använde alltid semper till Lilly & jag gillar den verkligen men om nan gör att Léone spyr mindre så är ju självklart det bättre =)

 Just nu har vi besök av barnenes farmor, farfar & faster. Vi ska väl fika lite snart skulle jag gissa =) När dom sen har åkt ska lilla familjen ut i vintervärlden för att bege sig till affären då vi måste köpa sköljmedel då det är helt slut & tvätten hopar sig. Så det är ett måste. Tror även att vi ska köpa pepperkakshus så vi får ett sånt innan julen är över. Hade ju ett förra året med så det måste ju fixas =)


Lördagskväll

Hej alla underbara där ute.
Hur är det med er denna underbara lördag? Hä hemma är allt superbra med en liten tjej som är mycket nöjdare på matfronten. Skönt att hon känner att det blev skillnad när ersättningen sattes in. För det är ju verklogen det viktigaste i världen, att hon får i sig mat & växer sig lika stor & vacker som sin syster♥

Här hemma är det nu dags för mat för oss stora. Lilly räknas in i detta =) vet inte riktigt vad som bjuds så det blir en överaskning. När vi har ätit är det nog dags att lägga Lilly då hon är rätt så gnällig nu. Vet inte om det har något med Léone att göra eller om hon är allmänt uttråkad. Hur osm så hoppas jag stan på att den 3:e advent ska firas inne i Uppsala med lite julklappskoll mm =) Men vi får se vad pappa V säger om det haha.


Lördag

Hej
Denna norgon startade tro det eller ej med att jag & Léone gick upp själva vid 7 tiden då hon var hungrig. Men sedan somnade vi gott om tillsammans på soffan för att sedan vakna av att pappa & syster kom ner vid 9 =) Underbart!

Denna natt har varit den knöligaste natten sen Léone kom men jag vet inte om det beror på att hon bara fått ersättnig som hon förresten spyr fin av eller om det var för att hon sov första natten i egen säng. Men det var endå ingen fara då hon åt vid 00 för att sedan äta 3 innan det var dags att gå upp. Och inatt fick hon bara ersättning för att jag skulle pumpa ut allt i brösten nu på morgonen för att se hur mycket det fanns & efter en himla massa pumpning från båda tuttarna fick jag iaf ihop 140ml men då får man tänka på att brösten var helt orörda sen jag pumpade igår kväll så det verkar tyvärr som att amningen är helt uteslutet nu. Men det känns endå okej då jag vet att jag gjort så himla gott jag kan med det & verkligen försökt att amma fast hon inte verkade bli mätt. För huvudsaken är ju verkligen at hon får i sig mat & inte hur.

Idag har vi inga planer som står på agendan men jag ska snart skutta in i duschen för att få bort all sur mjölk lukt haha. Nej men man luktar ju kanske inte så supergott när man läcker lite mjölk på klädena utan att man märker det. Men sånt är ju livet. Snart kommer man ju ha den härliga doften av ersättningsspya istället =)

nej nu ropar duschen!


Sinande bröst...

Hej
Ja igår hann jag inte alls med bloggningen tyvärr. Satt bara & ammade hela hela tiden. Har varit samma idag med men det verkar tyvärr som att mina bröst gett upp då dom inte fyller på sig längre. Och hur mycket jag än ammar verkar det inte boosta igång produktionen heller så det verkar som kroppen lagt av & mina stackar tuttar har fått pyspunka. Så nu har vi fått börja med ersättning till lillan & hoppas att hon blir mätt så det räcker nu =) Tycler synd om henne när hon bara äter & äter men inte blir mätt.

Vet inte om det är för att jag stressat så med matningen som det lagt av eller om min kropp helt enkelt känner att den inte orkar med det efter en graviditet med en liten uppgång som jag redan tror är borta? Men den verkar ju inte vilja funkar riktigt hur vi än vrider på det. För det är ju inte kul att knna att man bara ammar & ammar men inget händer. Léone verkar inte riktigt bli mätt & Lilly får ingen uppmärksahet av mig för att syrran äter. Så det här kanske är till det bättre.

Kan iaf säga att det var en otroligt stolig storasyster som fick ge den första flaskan till Léone =) Jag fick inte hålla i henne alls utan Lilly sträckte ut händerna & ville mata. Och då ska hon ju självklart få mata =) Min stora älskling♥

Ja idag är det IDOL-finalen som står på agendan. Visseligen känns det som att man redan vet vem som vinner men man vill ju endå se =) Ska bli kul men det känns lite konstigt med eftersom finalisterna tydligen är ett par. Jag som trodde att Jay hade en ex-fru som han skulle gifta om sig med? Men vem vet, det kanske inte funkade för dom alls. Men Jay & Minna känns otroligt långt ifrån varandra till sättet så det är enligt mig ett lite udda par. Men så länge alla är lyckliga så =)


Ibland får man försöka få även den tråkiga...

101208_120804 (MMS)

Ibland får man försöka få även den tråkigaste lunchen att se lite lyxigare ut =) Allt här hemma har än så länge gått bra med en bebis som sover efter en massa mat och en sjuk storasyster som äter sin älsklingsrätt brevid mig. Nu får vi bara hoppas att allt håller i sig tills våran älskade pappa kommer hem ikväll =)


Tisdag 7 december

Hej
Ja denna dag statade helt underbart efter en lite småkrånglig natt. Var nämligen så att Léone hade lite magproblem men när dom hade kommit ut så var allt frid & fröd vid 3 tiden. Men vi (läs:V,Léone & jag) hade ju fått sova en del mellan iaf. Sen så ville fröken ha sitt morgonmål vid 7 för att sedan somna om som en stock. Just när jag lade ner henne så vaknade V till en snabbis så då hoppade jag ner under hans täcke för att kramas lite. Vet ni hur underbart det var att bara få ligga & kramas helt vanligt med sin älskade i 30 minuter helt ostört innan ens stor underbara dotter vaknar medans man tittar på den lilla som sover? Jag började hel ärligt nästan att gråta då jag känner mig så himla lyckligt lottad. Så fort jag tänker på det så vill jag bara brista ut i glädjetårar för jag vet inte vad jag ska göra med all denna glädje♥

Idag är tyvärr Lilly lite sjuk. Hon snorar som bara den & hostar även en del men det är inget hon verkar vara besvärad av så vi hoppas på en bra natt & även en bra dag då V ska tillbaka till jobbet redan imorgon. Var ju meningen att hon skulle börja som vanligt på torsdag men det blev inte så. Det jobbigaste var inte att han skulle tillbaka för det visste jag ju att det skulle hända på torsdag endå. Utan det är för att jag är rädd att Lilly blir riktigt sjuk så jag har en nyfödd en att ta hand om på alla sätt & vis plus en sjuk liten Lilly. För man kan väl fortfarande inte dela sig i 2 va? För om detta skulle hända så vet jag tyvärr inte hur jag ska göra. Jag vill ju verkligen inte lämna bort min lilla sjukling & inte min lilla mini heller. Så det blir bara till att bita ihop då & ta det som den 2 barnsmamma man nu är =)


Så här trött var våran tjej igår efter att ha gråtit som en toka pga att hon inte fick leka med vattnet i köket för oss. Jag gillar inte det då hon blir så kall & det kostar ju även med vatten men hennes mormor & farmor tycker att man får det så nu är det kört tydligen. Har sagt 1000 gånger att jag inte vill att hon ska palta men ingen lyssnar ju på en ung morsa haha =)


Gräddtuttar

Hej
Allt gick jättebra på hembesöket. Léone hade precis hunnit äta när hon kom så hon var pigg & glad vilket var härligt. Att storasyster sen var lite trött & sur var väl kanske inte lika kul. Men man kan ju inte alltid ha 2 glada småttingar =)

Vi fick lite papper mm från BVC & sen pratade vi igenom lite saker men eftersom vi har Lilly så vet man ju det mesta känns det som =) Och sen var det ju dags för lilla Léone att vägas igen då. V gick in med henne för att klä av & lägga på vågen. När det var klart kom jag in & jag höll på att dö när dom sa var hon vägde nu. Hennes födelsevikt var ju 3130 & 4 dagar senare vägde hon 3140. Men idag, 8 dagar gamla väger hon hela 3290g! Hon hade alltså gått upp 160g sen födelsen. Gisses vilken grädde man måste ha där inne =) V frågade även innan vägningen om det var okej för henne att sova 5-6 timmar i sträck nattetid & när vi hade fått hennes nya vikt så tyckte hon att det var mer än okej för mat får hon ju så det räcker & blir över haha.


Måndag

Hej
Ja då var det måndag igen då. Helt sjukt vad tiden springer iväg. För en vecka sedan satt jag just nu & ammade min lilla tös i i fotölj inne på vårat förlossningsrum (vi sov kvar där då det inte var så många som födde då) framför en kamera i utbildningssyfte till Uppsala universitet. Det blir nog det närmsta utvik jag kommer haha.

Här hemma startade vi dagen vid 8 tiden då Lilly vaknade för morgon. Men då hade jag varit småvaken sen 7 då Léone vaknade för första matnigen denna dag. Då hade hon sovit i hela 5½ timma. Lyx eller vad? Hoppas bara att det håller i sig men det vet man ju aldrig. Visseligen sov Lilly alltid 4 timmar i sträck nattetid innan det var mat så det är ju rätt så lika på det planet.

När vi sen kom ner för att äta så fick V ringa till BVC medans jag hoppade in i duchen då jag blir så less på att hela tiden lukta gammal mjölk =) kanske inte var så himla smart då vi fick tid för hembesökstid från BVC så jag behövde dammsuga huset lite innan hon kommer vid 15 tiden. Blir så himla lätt svettig nu efter förlossningen vilket jag blir galen på då jag så gott som aldrig svettas annars. Är det något ni andra upplevt me efter förlossningen eller är det bara min kropp som är helt knäpp?

Just ja. Glömde nästan bort det. Igår så lossnade Léones lilla navelstump äntligen. Jag tycker nämligen att det är lite läskligt när den sitter där för jag oroar mig för att blöjan ska sitta åt eller att kläderna ska svava så det götr ont. Men nu är den borta så nu slipper man tänka på det =)

Och sen hade jag en räddare i nöden igår med. Min älskade man såg hur såriga mina bröstvårtor var & hur ont jag fick när hon åt så han spran iväg till affären för att köpa en amningsnapp så nu känns det knappt när jag ammar =) Tack älsklig♥


En liten vecka♥

Hej
Jag vet att jag är jättedåliga på att blogga men  det är lite svårt att få tiden att räcka till just nu. Men jag ska försöka få igång det, det lovar jag =)

Idag är tack&lov mjölkstockningen borta men nu välkommnar vi dom ömma & såriga bröstvårtorna. Det är så man fruktar varje matstund men jag ska hänga kvar & försöka få bort det. Tänkter inte ge upp efter endast en vecka.

Och ja, idag är det en vecka sen vi var på vär till förlossnignen med sipprande vatten & förhoppningar om att hon snart skulle komma ut till oss. Vem kunde tro att mitt lilla skät om att hoin skulle vara ute innan 00 skulle blir verkklighet? Inte vi iaf men oj vad vi är glada & lyckliga över hennes raketankomst♥


Våran ena lilla älskling helt ny & färsk =)


Mjölkstockning

Hej
Förlåt för dålig uppdatering igår. Hade fullt upp hela dagen med fösta barnvagnsturen & lite bösök. Och natten var ingen höjdare när det gällde just tuttarna kan jag lova. Har fått mjölkstockning som ni kanske förstår med tanke på rubriken. Léone är verkligen duktig på att äta & så men mina tuttar vill tydligen producera lite för mycket mjölk så det blir överfull & eftersom hon inte äter upp allt så fick jag mjölkstockning inatt. Så det blev feberfrossa & många jobbiga timmar inatt. Typiskt då Léone sov så otroligt gott inatt =) Hon sov otroliga 5 timmar i sträck! Så nu får vi se om det kommer hålla i sig varje natt eller om det var en engångs grej. Hon sover visseligen superbra annsrs med så för mig spelar det ingen roll hur det än blir. Vi verkar bara få trötta små tjejer i detta hushåll då Lilly var & är jättesnäll när det gäller just sömnen. Jaja, just nu får jag iaf äta lite alvedon så febern håller sig på håll & så försöker jag massera bort knölarna som uppstår ibland. Sen kör jag äve på med ett tips jag fick av våran BVC-sökerska när vi fick Lilly vilket är att föna det ömma bröstet med hårfönen. Funkar superbra!

Våran lilla tjej igår♥


Hej hej. Nu har vi äntligen tagit det där ...

Hej hej. Nu har vi äntligen tagit det där mindre roliga PKU-testet och även gjort läkarkoll+hörselkoll. Hon gick igenom allt med bravur. Lite gul i hyn tyckte dom att hon var men det var inget man behövde behandla för vilket kändes skönt. Sen kunde man även se att hon äter jättebra då hon redan gått upp 10 gram =) Så nu ska vi bara ta det lugnt och strosa runt här i uppsala.


Lika?


Lilly

Léone

Alla i familjen tycker verkligen att dom är lika vilket även jag & V gör. Det såg vi på engång när Léone var född att dom är nästintill kopior =) Tycker vi iaf


Välkommen december!

Hej
Tänk att det december redan kommit. Är det inte helt fantastiskt? Denna månad kommer verkligen bli mysig med både Lilly & Léone här hemma. Massa massa kärlek♥

Här hemma startade dagen med att Lilly ville gå upp först så hon pappan gick ner medans jag låg kvar i sängen & mös med lillan som redan är inne på sin 3:e dag hos oss. Kan verkligen inte förstå att den där lilla varelsen legat i min mage grott för att sedan komma ut till oss. Hon är ju helt otrolig precis som sin syster är & alltid varit. Jag & Victor är verkligen välsignade med helt underbara barn♥

Idag har vi inte så mycket planer utan ska nog bara ta det lugnt inför morgondagen då vi ska in till Uppsala för ett PKU-test & hörseltest. Sen ska vi köpa det sista till Lillys julkalernder. Det är några få dagar som fortfarande inte har något paket men dom flesta är helt klara =) Sen får vi se om vi köper några julklappar med då eller hur det blir. Vi har ju iaf en hel del ideer om vad vi ska ge så det kanske blir lite köpt =)

Nej nu ska jag fixa lite här hemma innan lilla matvraket vaknar =)