Halva tiden fixad!

Hej.
Idag har jag gått 20 fulla veckor & 140 dagar vilket betyder att jag nu gått halva tiden i denna graviditet. Helt underbart. Tänk att det är ca 20 veckor kvar innan den lilla är beräknad.

Idag var vi ju även till BM för att lyssna lite på bebisen & pratat lite. Dock var den som jag brukar ha på semester men vikarien var supertrevlig hon med. Vi pratade lite om UL & hon blev arg över hur vi hade haft det men sa att det tyvärr bara är om bebisen växer som dom kan boka in ett extra UL. Men att hon reagerade på samma sätt som vi känns superbra. Och när jag sa att hon vägrade kolla könet så blev det bara värre. Hon tyckte att hon hon hade den uppfattningen att man inte skulle kolla upp könet så hade hon kunnat dra en vit lögn & "försökt noga" att kolla vad det var. Men men. Vissa ska ju inte jobba med sånt där. Surbigga. Men bebisen hade växt så mycket som den skulle & hjärthjudet var jättefint & låg på 142 slag så det är ju som Lilly. Så det kanske är en till tös där inne =) Men sen trodde hon att det skulle vara en kille då dom är helt olika i magen.  Men vi får väl se =)

Har ju faktiskt precis lagt på telefon där jag pratade med Sibyllekliniken & den 1/9 så har vi tid för att kolla upp vad det är för liten en som ligger där inne =) Åh vad härligt det ska bli! Längtar som bara den. Dom hade tider i slutet på augsti med men då jobbar ju V & kan inte ta ledigt då det är Johannas lediga vecka så vi fick ta det då istället. Men det går ju bra det med. Åh vad det ska bli underbart att få se den lilla igen. Och denna gång tror jag att det kommer gå superbra.

Här kommer veckans info:

Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång i sitthöjd och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

Se till att du får tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver järn för att tillverka röda blodkroppar. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat. Exempel på järnrik mat är magert rött kött, kyckling, fisk, linser och bönor, spenat och berikade frukostprodukter.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Och magbildena som är tagna igår:


Kommentarer
Postat av: ♥anna♥

Ja visst är det otroligt att vi redan är halvvägs.. =)

2010-07-08 @ 17:03:05
URL: http://storasyrran.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hej! Såg att du tänkte göra "Underbara brownies" i muffinsform. Min fråga är om du har provat det än ohc hur det isåfall gick? :) Svara gärna till min blogg!

2010-07-08 @ 18:14:21
URL: http://jomanar.wordpress.com
Postat av: Katrin

Grattis till lillen i magen =)

Tänkte också fråga vart du hittat klänningen? Helt underbar ;)



Ta hand om dig i värmen!

2010-07-12 @ 21:21:40
URL: http://vardagenvar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling