Torsdags städning avklarad

Japp nu är jag färdig med denna veckas obligatoriska städning. Är så skönt att veta att man dammsuger minst en gång i veckan & då även skurar golvet för jag brukar annars glömma bort när man gjort det så vissa gånger kan det nog ha gått 2 månader mellan skurningarna. Fy på mig!!

Kör ni som mig också torsdagsstädningar eller städar ni när det behövs? Jag kör ju alltid på torsdagar men det blir såklart även någongång mellan med för man vill ju gärna ha det fint här hemma till fröken tittar ut. Sen har vi ju en stor tjej här hemma som är duktig på att dra fram saker & ting. Så det behövs ju plockas lite varje dag. Men varje torsdag dammsuger & skurar jag hela nedrevåningen. Övervåningen tar jag lite då & då eftersom vi nästan aldrig är där uppe.

Men när jag städar här nere så kör jag på en rutin som jag har. Vet inte varför men jag gör alltid lika. Först plockar jag ihop alla leksaker som ligger över hela huset & ställer dom på sin plats. Sen dammsuger jag golven & det brukar även slinka med lite spindelnät om jag hittar något sådant. Efter det putsar jag speglar & även fönsterna där Lilly brukar kolla ut då det verkligen blir kladdigt där =) Efter det tar jag & skurar golven & jag kör alltid efter ett schema. Först tar jag köket då jag fått för mig att det måste vara rent vatten där inne eftersom det ska vara det renaste rummet pga vad man gör där inne. Sen blir det över hela huset till vardagsrummet innan jag tar rummet mellan kök & just vardagsrum. Efter de tar jag badrum & sist blir det hallen. Helt sjukt att man kan hamna i ett mönster på det sättet att man blir som en robot när det gäller detta. Men skönt med på något =)


Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag kör mer på måndagsstädning, sen en uppfräschning på torsdagen :-) Efter helgen när alla varit hemma är det så tokstökigt för att man har prioriterat annat än att plocka så därför kör vi på måndagsstädning :-)

2010-11-05 @ 08:35:20
URL: http://mamzterblog.soclog.se

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling