Piroger

Här kommer pirog receptet jag lovade hör ett tag sen =)

Till ca 12 piroger:

Degen: Antingen gör du egen deg eller så använder du färdig smördeg. Båda är lika gott tycker jag.
Till den egna degen behöver du:

-4 dl mjöl
- 4 krm salt
- 100g margarin
4 msk vatten

Blanda ihop mjölet, saltet & margarinet först. Knåda in smöret i mjölet (hoppas att nu förstår vad jag menar) Blanda sedan i vattnet. Sedan lägger du in degeg i kylen i ca 15 minuter. Under den tiden börjara du med innehållet.

Innehållet:

Nu skriver jag bara hur jag brukar göra. Ni bestämmer ju själva vad ni vill ha i.

500 g köttfärs
En burk krossade tomater
Lök alt. lökpulver (jag brukar vara vara lite slö & använda pulver vilket jag tycker är lika gott)
Vitlök i önskad mängd
Salt & peppar efter smak
Sen brukar jag använda paprika/papikapulver till mina med beroende på vad jag har hemma.

Men som sagt kan man ju ha i det man själv vill & tycker är gott. Tycker nog att man nästan kan ha allt i en pirog. Är säkert jättegott med något vegetariskt innehåll så som svamp.
 
Sätt på ugnen på 225 grader.
Ta ur degen ur kylen & kavla ut den till en lagon tjock platta. Gör sedan små cirklar ca 10 cm i diameter (använd gärna en pepparkaksform till detta) Använder du  smördegplattorna hoppar du såklart över detta. Lägg sedan fyllningen i mitten degen (egengjorda eller smördegen) & vik sedan den till en pirog. Nyp ihop kanterna & lägg sedan dom på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dom innan om du vill. Antingen med vatten eller uppvispande ägg. Ställ sedan in dom i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Ät dom gägrna med lite chips dipp & en massa god sallad. Mums!

Hoppas att ni får användning av receptet & att ni tycker att det var gott.

Kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling