Blommornas dag

Hej på er
Idag har jag ägnat en bra stund av förmiddagen av att fixa med alla mina blommor. Oftast blir det ju att man bara vattnar blommorna men idag så har dom får sig en ordentlig koll.  Jag har gått igenom alla blommorna rum för rum för att se vilka som behöver planteras om eller byta kruka och sedan skrivit upp det så jag kommer ihåg nästa gång jag kommer till en blombutik. Sedan har jag torkat av alla bladen med en fuktig trasa för att få bort allt damm efter vintern så dom lättare kan köra sig grej med fotosyntesen. Sedan har jag klippt bort alla ledsna blad för sen vattna dom med lite näring. Har dom behövt det så har jag även roterat dom så alla sidor växer jämt och fint.

Jag har även tagit skott på mina gullrankor så dom kan föröka sig lite. Dom blir ju så himla glesa när dom får växa en massa och bli hur långa som helst så nu får vi se hur dom kommer må och om alla skott tar sig.  Det ska bli spännande och se då det är första gången jag gör det efter alla år som jag haft dom.

Att komma in i att ha en hobby

Hej alla underbara.
Ni som följt med mig här en stund vet kanske att jag blev helt förälskad i sminkproduker för något år sedan och köpte på mig en hel del fint. Tyvärr tappade jag lusten att sminka mig mer än concealer och ögonbryn typ när jag började jobba inom skolan. Nu har jag tyvärr inte det jobbet kvar längre utan är arbetssökande. Men nu börjar mitt intresse väckas till liv igen. 

Jag kör på en hel bas och endast det då jag fortfarande har svårt att få till min ögonsminkning som jag vill då jag har hooded eyes vilket innebär att mitt ögonlock hänger ner lite. Det gör att jag tycker att det mesta i ögonskugge-vägen inte blir snyggt på mig. Men jag tycker att det är jättekul att jag känner att det är kul att sminka mig igen 🙂
Är ni sugna på att se hur jag förvarar mitt smink och vad jag har?

Sen har jag även fått en ny "hobby" och det är doftljus. Inte heller den billigaste hobbyn om man tänker att man köper ett stort ljus som man gillar för 330kr. Men jag tycker att det är så mysigt leta reda på ett ljus som man verkligen fastnar för och njuter av att tända. Jag är helt fast i Yankee Candle just nu och skulle kunna göra inlägg där jag pratar mer om det ifall ni skulle vara intresserade?

Tillbaka till vardagen

Hej.
Ja nu är vi tillbaka till ordningen igen efter en veckas lov. Det blev väldigt mycket mys och att sova lite längre på morgonen för barnen förra veckan och idag var det lite tufft att gå upp igen men allt gick jättebra. 

Under lovet hände det inte allt för mycket utan vi var mesta hemma. Vi var iväg till Uppsala två gånger då den ena var för ett besökt till hörcentralen för Léone  (har jag ens pratat med er om det?) och sen var vi på bio i lördags. 

Mina barn har ju otroligt mycket energi och brukar verkligen höras när vi är någonstans men när vi går på bio är dom som några helt andra barn. Dom blir lugna och varvar ner otroligt. Och att dom sitter och tittar på bion helt utan problem är så underbart! För här hemma brukar dom inte sitta still under en film utan far runt och hittar på diverse bus och cirkuskonster haha. 

Har era barn lov nu eller hade dom förra veckan med?

Byta till miljömärkta rengöringsprodukter

Hej.
Under dom här senaste månaderna har jag börjat byta ut mer och mer av våra rengöringsprodukter för huset till miljömärkta. Jag själv rengör toaletten här nere minst 2-3 gånger i veckan för att det ska vara rent och  fräscht då det är den som används mest och då jag vill att det ska gå lite fortare så har jag kört med rengöringsservetter. 

Jag köpte förut dom ifrån Lidl men sen såg jag att Grumme hade kommit ut med liknande till både kök och bad så jag köpte dessa och dom är superbra. Dom är även komposterbara vilket verkligen är ett plus. Sen har dom samma serie som sprayer där även försterputs finns och det är den bästa jag har använt på länge. Deras sprayer blir mer som ett skum när det kommer ut och det gillar jag verkligen.

Så nu är det inte mycket kvar av rengöringsprodukter jag använder som inte är Grumme längre. Toalettrengöringen jag gillar bäst har klorin i sig. Visst kanske det inte är jättebra men jag tycker själv att det känns renast och med tre barn känner jag att det behövs. Speciellt i dessa tider. 

Köpte även Grummes tvättmedel här om degen man har inte hunnit använde det än, är der någon som använder det och har tankar om det eller andra miljömärkta rengöringsprodukter?

Morgonens utsikt


God morgon.
Idag startar vi dagen med att betsa lite brädor som ska bli en avlastningsmöbel/skohylla i hallen. Vi har en väldigt lång smal hall som inte har mycket yta alls för att få plats med alla kläderna för 5 personer, särskilt i te under vintern. Vi har nämligen 4 dörrhål och två trappor på den lilla ytan vi har och har med det sagt bara två korta väggar att få plats med allt som behövs. Den ena väggen har vi i dagsläget ett skoskåp ifrån ikea som är 10 år gammalt och lådorna har fått sig en himla törn med tre barn så det är dags för det att göra plats för något nytt. Så nu blir det så att vi bygger ett eget för att få rätt mått då vi inte alls har mycket plats att ställa något på. Om jag minns rätt så är väggen 150 cm lång och vi har ett djup på 30 cm innan dörrhålet kommer. Så inget vi ville ha passare och då blir det att bygga eget vilket passar oss perfekt. (null)
Betsar för fullt 🙂

Vill ni ha bilder på hur vi har det i hallen nu och hur möbeln blir? 


Flexitarian

Ja, precis som rubriken lyder hamnar jag numera under just flexitarian fliken när det gäller maten. En flexitarian är ju någon som äter till största delen en vegetarisk kost men någon gång under veckan kan äta kött. Nu har ju visserligen inte ätit just kött under en månads tid men jag äter fortfarande kyckling.

Anledningen till att jag inte äter just kött ör för att jag är en väldigt känslig person för doft/smak och jag har under snart ett års tid tyckt att kött luktar lite små äckligt vilket gjort att jag valt vegetariska alternativ dom gångerna. Men i en månads tid har jag helt valt bort kött och iställlet köpt hem mat ifrån Hälsans kök eller Anamma.

Nu vet jag såklart inte om jag kommer bli sugen på tex skinka eller fläskfilé någon gång men som jag känner just nu tror jag inte det. Kanske blir att jag helt väljer bort kyckling med och blir lakto-ovo vegetarian, det vet jag ju inte.

Om det är någon som är flexitarian eller vegetarian så får ni jättegärna lämna tips på goda recept då jag är väldigt nyfiken på nya maträtter. Jag kan även lägga ut egna recept om det är någon som vill ha inspiration av vad jag äter.

Börja blogga igen?

Hej.
Nu är det otroligt länge jag bloggade sist och har länge funderat på att börja igen men inte riktigt vetat vad jag ska blogga om. Men jag saknar så att kunna skriva av mig och inte minst att kunna gå tillbaka och se vad som hänt förr med tex barnens utveckling mm. 

Som det känns nu är jag redo igen att testa blogga då det är något jag alltid gillat att göra, jag menar bloggen har funnits i 10 år nu så mycket av mitt liv finns med här.

Är det något speciellt man vill att jag ska ta upp här? Vill man veta vem jag är om man kanske är ny här? Eller är det något annat? 

(null)

(null)

(null)
 Lite nyare bilder på mina tre älsklingar som är tagna i höstas❤️