En liten förlossningsberättelse

Hej
Här hemma sitter jag & Léone just nu i soffan & myser lite efter matningen medans storasyster md pappa är ute med pulkan. Tror dock att vi 2 ska klä på oss lite med för att gå ut vi med på första promenaden med dom =)

Här hemma går allt superbra. Lillan äter som bara den & sover sedan gott i någon timma. Verkar som att hon är precis som sin syster till sättet & det finns ju inget negativt med det kan jag ju säga =) Så här hemma är vi i himmelriket.

Tänkte lite snabbt ta & skriva om förlossningen. Blir väl kanske inte så jätteutförlig men jag ska försöka få med så mycket jag bara kan.

 Ni kunde ju följa mig under dagen så ni vet ju att mina värkar startade vid 4 tiden på morgonen den 28:e. Det som är lite kul där är att det var runt samma tid som värkarna med Lilly startade så det känndes lite som ödet =) Sen hade jag värkar hela degen som var rätt så oregelbundna med allt från 5-10 minuter mellan dom. I några timmar kunde jag ha 7 minuter mellan dom regelbundet för att sedan gå över i 10 minuter mellan till att försvinna i 1 timma. Så det känndes fröst som att det hela skulle dra ut på tiden. Men när klockan började närma sig 5 så pratade jag & V om hur vi skulle göra med Lilly eftersom hon ju behövde barnvakt. Så efter ett tag så ringde V till sina föräldrar så dom visste att vi skulle komma övermed henne iaf om det skulle dra igång på riktigt. Vid det tillfället hade jag 7 minuter mellan varje värk som höll i sig i 1 minut. Vi ringde då även förlossnigen för att kolla vad dom tyckte där vi bestämmde att det var bättre att åka in till Uppsala & strosa där än att vänta då man aldrig vet med andra förlossningen.

Så vi packade in allt i bilen & precis när jag ska gå ut så går vattnet. Så det sipprar ut lite hela tiden med det vart ingen fara endå. Så vi åker iväg till barnvakt & sedan mot Uppsala. När vi kommer en bit märker jag att värkarna blir intensivare men det är fortfarande samma tid mellan & allt så vi åker & äter lite mat innan vi ringer till förlossningen för att säga att vattnet gått & att vi var på G.

När vi kommer in på förlossningen vid 19 så kollar dom kurvan & ser att det är regelbundna värkar med ca 4-5 minuter mellan men ingen undersökning görs pga infektionstrisken i samband med vattenavgång. Ligger i ett undersöknigsrum till klockan blir ca 20 innan vi får ett väntrum för att värkarna ska bli tätare. Sätter oss nu för att kolla lite på tv men mina värakar börjar nu bli riktigt starka & jag orkar inte bara andas bort dom & dom blir allt tätare & tätare. V märker detta & hämtar personalen.


Nu är klockan någonstans vid 20.30 & vi är på väntrummet. Personalen märker att jag har det jobbigt så jag får gåbord att luta mig över + varma kuddar till ryggen. Detta hjälper en del men jag märker att värkarna är otroligt starka här. Jag ber här V massera mig & vi börjar prata om bedövning. När klockan blir 21 ska ett nytt pass starta så våran personal är inne & informerar om mig inna detta. Dom berättar även att jag inte längre hanterar värkarna som jag gjorde innan & att man märker styrkan på dom nu. Vi får veta att personalen är på G & att jag kommer undersökas av dom.

När dom kommer in vid 21 tiden har jag otroligt ont & dom undersöker mig. Livmodertappen var då helt utplånad & jag var öppen 4 cm här. Dom ska då ta in oss på förlossningsrum & jag ber om lustgas + ryggmärg. Lustgasen sätter dom igång med glädje men dom är rädda att värkarna ska avta om jag får ryggmärg redan här men dom säger endå att dom ska sätta dropp för att förbereda. Så detta fixas medans jag kör på med lustgasen som inte allt tar fast den är rätt så stark. Det gör här otroligt ont i just rygg & nedre delen av magen. Här någonstans sätts även ctg igen.

Nu tror jag att klockan är runt 22.20 & jag har så otroligt ont. Dom ska nu undersöka mig innan dom ska ringa på narkosläkararen för att dom ska veta hur mycket som hänt. Här kan jag säga att vi alla i rummet höll på att dö när orden från barnmorskan kom ut. 9 cm öppen & huvudet ligger mot bäcknet! Så på ca 1 timme så har jag öppnat mig hela 5 cm så ni kan ju förstå att det har känns lite. Jag förstår ju här på engång att det snart kommer komma krystvärkar & att jag kan glömma ryggmärgen =) Sätter mig då lite upp ifrån liggande läga & då sätter krystvärkarna in. Sedan är det bara att ta i för kung & fosterland med dom sista krafterna & 20 minuter senare ligger våran lilla tjej på mitt bröst. Barnmorskorna står helt häpna & kan inte förstå att jag på 1 timme öppnat mig 6 cm & fått ut våran lilla tjej. Det ska tydligen vara otroligt ovanligt att detta händer & dom förstår ju självklart att jag hade riktigt ont i efterhand. Men allt gick otroligt bra fast det blev en supersnabb förlossning & jag kom därifrån utan något stygn eller bristning. Så jag är otroligt stolt över att min kropp klarade av allt detta på så himla kort tid =) Det var iaf en himla häftig upplevelse & jag är otroligt nöjd över hur allt slutade.


Kärlek
Här har ni en stolt mamma till 2 helt underbara tjejer kan jag lova. Kan inte förstå att att vi nu har 2 små töser här hemma att älska. Helt fantastiskt! Och som ni ser på bilderna har vi en storasyster som verkligen älskar lilla Léone. Hon är hela tiden vid hennes sida & så fort hon blir ledsen säger Lilly till & försöker även trösta lite med


Hemma

Hej
Ja nu är hela familjen Röjerås hemma =) Allt har verkligen gått superbra fast förlossningen blev otroligt intensiv & snabb i slutet. Men det kommer jag sriva mera om i ett annat inlägg. Just nu har jag en liten tjej som ligger här i famnen & sover så gott efter ett mål mat. Och sen har vi storasyster här hemma med som är så stolt över bebisen här hemma & bara ler hela tiden =) Tänk vad lyckligt lottade vi är! Men jag tänkte iaf ta & titta in för att säga att vi är hemma nu & ett stort tack till alla grattis önskningar. Betyder verkligen jättemycket & jag blev så otroligt glad när jag såg alla =)


Välkommen till världen lilla Léone. Söndag...

101129_004354 (MMS)

Välkommen till världen lilla Léone. Söndagen den första advent 22.41 tittade hon äntligen ut med sina 49 cm och 3130g. Allt har gått jättebra och vi mår super hela familjen!


Nu är vi på väg mot förlossningen och Lill...

Nu är vi på väg mot förlossningen och Lilly är hos barnvakten. Dom på förlossningen tyckte att det var en bra ide att åka iväg redan nu om det skulle komma igång ordentligt med tankte på sträckan in. Sen frågade hon om vattnet hade gått vilket det inte hade gjort. Tills jag lade på haha. Det sipprar bara lite så det är ju ingen fara men det blev ju en liten överaskning om vi säger så =) Så nu hoppas vi på en snabb framgång här


Börjar bli jobbigare nu

Hej
Ja nu börjar det hända saker här hemma. Värkarna kommer nu med 7-5 minuters mellanrum & håller i sig i 1 minut. Så nu håler vi på att fixa lite här hemma inför avfärd tror jag. V är inte riktigt lika lugn som jag är så han har redan startat bilen mm. Men först ska jag ringa & höra med förlossningen om vad dom tycker. Om dom tycker att vi ska komma in lite senare så får vi väl åka & äta under tiden men man vill ju iaf kolla läget. Så från & med nu blir det väl mest mobilbloggnig så ni vet =)


Värkarna fortsätter lungt komma

Hej
Ja här hemma verkar det iaf som att vi har en liten tös på G =) Underbart! Men det är helt sjukt då värkarna kommer med ca 8-10 minuter mellan sig för att sitta i 1 minut ifall ag är stilla men rör jag på mig så blir det andra bullar. Oj vad dom kickar igång då. Försöker iaf varva lite men ryggen är otroligt öm redan efter 10 timmars väkar. Helt sjuk med tanke på att förlossnigen med Lilly tog 22 timmar allt som allt. Men det kanske blir supersnabbt sen, det vet jag ju inte. Dom brukar ju säga att nr 2 brukar gå fortare men eftersom värkarna inte riktigt kommer punktligt denna gång som det gjorde med Lilly så kanske det tar lite längre tid? Elelr så är jag bättre på att hantera dom denna gång. Jaja, vi får se när vi kommer åka in & trycka ut denna lilla tjej helt enkelt =)


1:a advent + värkar =)

Hej
Ja dagens rubrik säger väl allt skulle jag tro =) Här hemma är värkarna äntligen igång sedan 4 tiden intt men det är fortfarande lungt då det är mellan 7-10 minuter mellan dom & sen håller dom i sig i ca 1 minut. Så det går verkligen år rätt håll nu =) Sen har jag äcven lite rosa vattninga flytningar för dom som undrar haha. Så vi hoppas på att våran lilla tjej kommer titta ut idag♥

Idag är et ju även första advent & vi har ätit en massa gptt här hemma mellan alla värkar. Till frukost blev vört & nyss åt vi en massa lussebullar med julmust! Åh vad underbar denna dag är hittills =)

Så här mysigt hade vi det nyss. Med värkar & allt =)


Ankomstlistans nästa strykningar

Jaha, nu är det dags att stryka igen då eftesom hon som sagt inte har velat komma än. Så nu får vi helt enkelt se när allt startar & hur många flera strykningar vi hinner med.

Gissningar hitills:
Sara: 15: november 3140g 51cm
Anonym: 16:e november 2998g 49 cm
Anna: 19:e november 2920g 49cm
Johanna: 20:e november 3024g 50cm 
Alexandra:20:e november
Sanne: 21:a november 2940g 48cm
Hanna: 22:a november 2980g 49cm
Matilda: 23:e november 3300g 50cm
Madelene: 24:e november 3476g 50cm
Malin: 25:e november
MammaMorran: 25:e november
Linnéa:25:e november
Martina: 25:e november
Emma: 26:e november 
Bea: 26:e november 3450g 51cm
Elin: 27:e november 3121g 50cm
Hanna: 28:e november 3240g 49cm
Emelie: 29:e november 2950g 50cm
Debora: 30:e november 3115g
Anonym: 1:a december 3056g 51cm
Anomym: 2:a december

Dags att visa dig för mamma, pappa & syster nu älsklingen♥


Väntar & väntar

Ja det är väl exakt vad vi gör här hemma. Vi bara väntar & väntar känns det som. Men fröken verkar vilja stanna kvar ett litet tag till & om hon känner att det är de hon vill så kan vi inte göra annat än hoppas på att hon snart vill komma ut för att visa sig =)

Här hemma är vi iaf snart helt klara med julpyntet. Alla rum har nu julbelysning & nu håller jag på att placera ut alla tomtar. Svårt att hitta platser åt dom då jag vet att min älskade dotter gärna vill ta hand om dom & man är ju rädd för att hon ska råka ha sönder en för att sedan göra sig illa. Så jag letar efter barnsäkra ställen här hemma. Vilket inte är allt för lätt då vi har en dotter som förstår precis hur hon ska göra för att ta sig till ett ställe som vi tror att hon inte kommer åt =) lite för smart tror jag att damen är haha. Men vi får väl helt enkelt se var dom hamnar tillslut.


Pyntnings lördag

Hej
Idag är det ju dagen innan första advent så idag har jag småfixat lite här hemma. 2 rum har nu julpunt i sig & det enda av dom som är färdigt är konstigt nog hallen =) Där sitter våra enda julgardiner & välkommnar en så glatt. Sen har jag fått upp en julstjärna i ena fönstret & sen hänger det en jullykta i taket. Mys mys mys. I köket har pyntet även kommit fram & där är det bordet som fått sig en julkänsla med julduk, adventsljusstake & en stor lång bunt med kanel =) Helt underbart! Sen har även en ljusstake hamnat i fönsteret där. Men resten av huset är ännu utan pynt.

Idag har vi även varit ute en hel del vilket varit otroligt skönt. Lilly har åkt massa pulka medans hennes föräldrar gått till olika affärer för att införskaffa det sista inför julens ankoms imorgon =) Så nu har vi julmust, glögg mm här hemma. Sen var det ju bara ett stort plus att få komma ut & röra sig lite inann våran lillbuse kommer vilja titta ut. Har vi riktig tur kommer hon kanske lite fortare när vi varit ute & rört på oss =)

Nej nu ska jag ta & fixa lite mera här hemma tror jag. har en sånt otroligt tryck neråt nuförtiden så jag känner att jag vill ha allt & lite till fixat ifall det skulle starta nu =)


Magmys

Hej
Ja, här hemma har ni en mamma som just nu sitter i soffan & passar på att mysa lite med sin stora härliga mage innan den försvinner ifrån oss. Har haft ett otroligt tryck neråt idag & ibland får jag såna otroliga förvärka så nu hoppas vi på att något händer denna helg =) Tänk att det vilket dag sm helst kan vara slut på denna graviditet & vi börjar vårat nya liv som 2 barnsföräldrar! Helt underbara tankar♥

Idag har jag & busen bakat lite. Blev lussebullar & vanliga vaniljbullar så nu är vi förberedda inför lillbusens ankomst =) Tror att Lilly är lika nyfiken på vem som bor i min mage som vi andra är. Tänk att hon snart kommer vara storasyster. Våran lilla tjej♥ Hon kommer verkligen bli en helt fantastisk syster då hon har så otroligt mycket sympati & vårdande. Är så otroligt lycklig att vi har fått henne till våran dotter. Trodde aldrig att jag kunde vara så här lycklig! Och nu sitter vi här med en stor mage som innehåller en till liten dotter som vi snart ska få träffa & lära känna. Life is wonderful!


Underbara fredag

Hej
Åh vad vackert det är ute nu. En massa snö & mera blir det för det snöar för fullt nu. En rikitgt vit & vacker ju verkar det bli även detta år. Helt underbart att Lilly hitills fått vara med om riktiga jular med en massa snö & inte en enda grön vinter hitills. Visseligen har hon inte så många att gämföra med än men iaf. Och det verkar ju som att Lèone kommer födas till en vit värld hon med =) Hoppas bara att det intye blir någon snöstorm inom den närmsta tiden för då kan jag lova att allt kommer starta då haha.

Ja denna natt har jag vaknat en hel del men det har varit en massa sånna dom senaste veckorna men det är väl för att kroppen är inställd på en massa nattvak kanske. Kan ju hoppas att kroppen har fel & att tösen där inne är lika snäll som syster sin som bara vaknade 2 gånger per natt för matning. Bortskämd redan från början där =) Men än ligger hon kvar i mammas mage & gosar men vi hopas på att hon snart vill titta ut för oj vad alla längtar efter henne nu! Lilly går & klappar på magen & jag frågar då om hon längar efter bebisen & då nickar hon så glatt =)

Idag har vi inga speciella planer här hemma. Funderar på om jag ska slänga ihop bulldegarna nu för det blev inget igår kväll då klockan sprang iväg lite när man märkte att slemmisen hade gått =)Satt mest bara & drömde om att vi snart skulle få möta våran andra lilla tös♥ Så vi får se om jag & Lilly tar & bakar både lussebular & vaniljbullar senare idag. Och sen har vi ju lite pepparkaksdeg liggandes i kylen med som ska få bli kittykakor med =) Så det är väl det som kanske händer idag. Annars komer vi väl mest bara vänta på att lillasyster i magen vill komma ut♥


Favorit i repris!

Haha! Ja vad ska man säga. Snacka om att det kan vara helt sjukt hur saker blir ibland. Vet inte om ni har gått igenom mina inlägg från min graviditet med Lilly men jag kan iaf säga att det blev en favorit i repris på hur min BF dag blev. Är nämligen så att både då & idag så har slemproppen gått. Visseligen tog det 8 dagar innan mina värkar startade med Lilly men vi hoppas på mycket färre dagar denna gång =) 


Kvällen av BF

Hej
Ja idag har det varit dåligt med uppdateringen men det beror på att jag följde med mina föräldrar in till Uppsala för att slippa sitta hemma & vänta på värkar. Så alla BB saker har varit med i hopp om att det skulle hända något men tyvärr så verkar hon vilja stanna i magen ett tag till. Men nu är det så nära det bara kan bli eftersom vi nu kommer gå över tiden så nu hoppas vi på det ska komma värkar i massor =)

Idag blev det ju inte så himla mycket shoppat fast vi spendarade många timmar på Gränby i Uppsala men vi kom hem med lite läsk & mitt efterlängtade vörtbröd =) Åh vad gott det är! Vill äta upp hela limpan på engång men jag försöker hålla mig lite till haha. Men jag fick faktiskt med mig lite saker hem som behövdes vilket var blöjor till Lilly, mininappar till nappflaskorna & även ersättnig till lillan. Man vet ju tyvärr inte hur det kommer gå med amning & så även om det funkade bra med Lilly. Vill hellre ha det hemma ifall det inte skulle gå så det kan ju alltid stå i skåpet. Skulle även köpt en minifalska från MAM men det glömde jag tyvärr. Får kolla om dom har det på apoteket här hemma nu eller om V får köpa det när han jobbar imorgon.

Nej nu ska jag snart starta dammsugaren & fixa lite här hemma. Har ju plockat helt galet varje dag denna vecka så det ska bara dammsugas & torka golvet idag. Annars är allt fixat =) Ska visseligen försöka slänga ihop lite lussebullar & vaniljbullar ikväll med så det finns en massa i frysen innan tösen kommer så vi får se om det kanske kan kicka igång förlossningen med =)


BF!

Hej
Ja idag är dagen vi så länge väntat på äntligen här. Idag är våran andra lilla dotter beräknad. Känns verkligen helt sjukt att vi nu har gått en hel graviditet med lillasyster i magen & nu vill vi verkligen träffa henne♥BM besöket

Hej
Idag var det ju som sagt tid för ännu ett BM besök & vi hoppas att det vart det sista =) Men vi fick en ny tid den 1/12 endå. Allt gick jättebra & lilla tösen där inne verkar lagt på sig lite nu. Jag hade gått upp 0,5 kg på en vecka & mitt SF-mått ligger på 34 tror jag att hon sa. Jag tyckte först att hon sa 33 & det var det ju förra gången men när hon sedan visade kurvan på datorn så låg det nu mallen understa & mitterst kurvan så det kanske var 33 komma något. Jaja det var iaf härligt att se att kurvan börjar titta upp nu =) Hon låg otroligt långt ner fick jag även höra men det gick denna gång att rucka lite lite på huvudet men det var ju ingen fara alls. berättade även att jag börjat få känningar i ryggen till&från & att jag igår kissade stup i kvarten. Vilket hon sa var super för det är ett tecken på att det kommer starta snart. Så nu är det bara att vänta & se vad som händer =)


1 dag kvar till BF!

Hej
Ja idag är det en fjuttig dag kvar innan vi är framme vid BF datumet. Men sen får vi ju se om fröken där inne tänker vara punktlig eller om hon stannar i magen lite längre än beräknat. Har visseligen tagit ett litet snack med henne & bett henne snäll att komma ut & visa sig nu men vi får se om det funkar =)

 Jag känner mig nu så otroligt osmidig så jag vet inte vad jag ska göra. Tar ju en halv evighet att komma upp ur soffan & sen småunkar man till toaletten som numera är ett ställe där jag spenderar halva dagarna på känns det som. För jösses vad jag kissar nu. Tycker att det verkar som att jag inte kan dricka en droppe innan den vill ut haha. Men det är väl för att hon trycker på så skulle jag tro. För oj vad hon ligger långt ner kan jag säga. Ibland tror jag att hon ska trilla ut =) Och vissa gånger känns det som att man går som att hon gör det med

Jaja, nog om det. Om en timme ska vi tillbaka till BM för förhoppnigsvis sista gånger =) Så nu får vi se om jag gått något mera & hur mitt SF-mått ligger. Tycker det är så häftigt att se vad som händer med kroppen varje gång men är där. Och specillet att å hära på tösens underbara hjärtljud. Det är så himla mysigt att få höra det slå på & man längtar verkligen lite extra varje gång man går därifrån♥

Idag är det ju förresten 1 månad kvar till julaften. Jag har en liten önskan inför jul & det är att vi ska ha gjort om här inne i vardagsrummet till dess. Är otorligt sugen på att möblera om man maken tycker att det står så bra som det kan göra utan att behöva förlänga en massa sladdar så det kan jag nog tyvärr glömma men jag skulle vilja tapetsera om lite iaf =) Visst hyr vi ju detta hus men dom har sagt att dom kanske ska göra om hela huset & dom verkar inte rikigt bry sig om att vi bor här så jag tror inte att dom skulle märka om det såg annolunda ut heller haha.  Jag är otroligt sugern på att göra en egen variant av bröstpanel som skulle vara rikitgt fuskig. Jag vill nämligen tapetsera med en vit nertill & en mönstad upptill för att sedan sätta en tunn list mellan dom. Så ingen panel alls utan bara en ljus tapet. Vad tror ni om det?

Nej detta blev ett otroligt surrigt inlägg så nu tar jag helt enkelt & rundar av innan jag kommer in på något annat =)


Nästa strykning av ankomstlistan

Jaha, nu är det dags att stryka igen då eftesom hon som sagt inte har velat komma än. Så nu får vi helt enkelt se när allt startar & hur många flera strykningar vi hinner med.

Gissningar hitills:
Sara: 15: november 3140g 51cm
Anonym: 16:e november 2998g 49 cm
Anna: 19:e november 2920g 49cm
Johanna: 20:e november 3024g 50cm 
Alexandra:20:e november
Sanne: 21:a november 2940g 48cm
Hanna: 22:a november 2980g 49cm
Matilda: 23:e november 3300g 50cm
Madelene: 24:e november 3476g 50cm
Malin: 25:e november
MammaMorran: 25:e november
Linnéa:25:e november
Martina: 25:e november
Emma: 26:e november 
Bea: 26:e november 3450g 51cm
Elin: 27:e november 3121g 50cm
Hanna: 28:e november 3240g 49cm
Emelie: 29:e november 2950g 50cm
Debora: 30:e november 3115g
Anonym: 1:a december 3056g 51cm
Anomym: 2:a december

L O V E


Ingen bebis idag heller

Ja denna dag är snart över & det blev ingen Léone idag heller. Lovar att hon kommer titta ut på torsdag bara för att det kommer bli kaos då. Är nämligen så att V jobbar, min mamma kommer inte vara hemma & samma sak med svärmor. Så skulle det starta då får vi se om V får sluta tidigare & hämta mig eller så får man jaga någon som vill köra en kvinna med värkar haha. nej men det löser sig säkert =) Får hoppas på att hon kommer imorgon eller i helgen helt enkelt. Längatar ju efter att få träffa henne nu♥

Vad är du för liten underbar människa som gömmer dig i mammas mage? Är du lik din syster eller kommer ni vara som dag & natt? Snälla, kom ut nu så vi får träffa dig hjärtat!


2 dagar kvar!

Hej
Ja idag är det endast 2 små dagar kvar till vi kommit fram till det efterlängtade BF datumet. Helt sjukt på något sätt med att man redan gått hela tiden ut & att hon kan komma vilken sekund som helst. Det har verkligen varit underbart att få bära runt på dena lilla tös dessa 40 veckor men jag ser verkligen fram emot att få träffa henne & få lära känna henne under all den tid vi kommer få ihop♥

På tal om det så tror jag att min kropp håller på att ställa in sig på förlossningen nu. Igår kväll höll jag på att plocka lite här hemma då jag fått dille på att ha det städat här hemma om hon skulle titta ut innan torsdagens storstädning. Hur som så började jag få lite konstiga kännigar i ryggslutet när jag hade plockat klart & det tog bra länge innan jag kunde hitta en bra ställnig att sova i inatt. Sov även lite otroligt med & nu har jag kännt samma sak i ryggen idag med. Så jag vet inte om det håller på att gå igång eller vad det är som händer. Vill ju inte hoppas för mycket heller så jag tar det som det kommer =)


Våran BB-väska

Ja nu har jag äntligen packat upp allt som var nerpackat i väskan som ska med till BB. Men tyvärr dog kameran när allt som är med till Léone var fixat så mina saker får jag bara skriva upp. Men det kanske inte var någon som var intresserad av att se vad jag har med mig heller så det gör nog integ =)

Först kommer en liten lista på vad som är nerpackat till lillan. Denna gång har jag packat så otrologt mycket då jag inte kan bestämma mig om vad som ska med =) 3 ombyten ligger i väskan men jag plockade faktiskt bort ett här om dagen så det var 4 innan haha.

Så här kommer hennes lista:
-3 bodies varav 1 i strl 44, 50 & 56
-1 par byxor i strl 44
-1 stickad dress i strl 50
-1 klänning i stlr 50
-2 st strumpor i strl 10-12
-2 st strumpbyxor i 50/56
-Kofta i strl 56
-1 overall i 50
- Mössor, både tunna & tjocka
- Tunna vantar ifall hon river sig & raggsockor ifall det blir riktigt kallt
-Filt
-Blöjor
-Våtservetter
-Napp & bepanthen (salva)
-Spylappar

Ja det var allt tror jag =) Har packat otroligt mycket känns det som & jag tror inte att det var så här mycket som följde med till förlossningen sist kan jag säga haha. Men men. Är väl kanske bättre att ha för mycket med sig än för lite.

Här är iaf BB väskan packad & klar men det är faktiskt från förra gången men det är samma väska som får följa med =)

Ena ombytet. Body stlr 44 från lindex, strumpisar i 50/56 från H&M & klänning i stlr 50 från Kappahl

Och denna säta kofta tänkte vi ha till ifall det blir riktigt kallt. Kommer även den ifrån kappahl

NNästa ombyte som helt kommer ifrån Kappahl & är i strl 44. Lilly hade nämligen strl 44 på sin första body & byxorna var då i 50 så detta borde funka ett tag =) Hon hade även 44 på något par byxor med som funkade fint i ett par veckor.

Den otroligt söta sticakde overallen som kommer i från Kappahl. Den är så otroligt söt & mysig.

Och denna lilla söta body kommer hamna under overallen. Kommer ifrån Lindex & är i strl 56

Sen har vi ju självklart den otroligt mysiga overallen från H&M som man inte kan låta bli att mysa med =)

Och den sista bilden jag hann ta var på dom tjocka mössorna. Den vita kommer ifrån H&M & den gråa ifrån kappahl.

Ja av detta kan jag ju iaf konstatera 2 saker. Jag gillar kappahl & grått haha. Det enda som är nerpackat i någon tjejig färg är faktiskt filten som är i rosa & vitt. Och jag kan ärligt säga att det som var nerpackat färgmässigt i Lillys väska var även det i neutrala färger så som vitt & grått. Vilket är lite komiskt eftersom vi vetat båda gångerna vad som legat i magen haha. Men man behöver ju inte ta med en massa rosa bara för att heller =)

Nu till det jag packat med åt oss då. Det är väl inte lika mycket som vi har med till lillan men det är ju även det behövligt =)

- Ett ombyte till V i form av t-shirt, strumpor & kalsonger
- 2 ombyten till mig. Det ena är en varm & tjock amningshood från BOOB & ett par mammajeans. Det andra är ett mjukis sett från H&M & linne från BOOB. Gillar inte riktigt mjukiskläder men det blir ju mysigt att ha i början.
- Amningslinnen, amnigsbh:ar, inlägg till BH:n & även sånna som man lägger utanpå för att förhinda mjölkstockning. 
- Varma strumpor. Hatar att ha strumpor på mig & nu som gravid är jag supervarm om fötterna men man vet ju inte.
- Det nödvändigaste i nessesären så som tandborste, tandkräm, bindor mm.
 
Och sen har jag även fäst en liten lapp på våran väska där det står att plånbok, mobil, kamera, dator laddare till alla ska med. Jag har nämligen alltid min plånbok i skötväskan så den kommer jag verkligen glömma annars & min mobil brukar ligga där i den med då det är noll i trafik på den =) Så det kan vara bra för säkerhetskull att ha det skrivet på en lapp till stundens hetta. Sen har jag även lagt i lite godis & läsk i väskan. Det är ju sånt man kanske blir sugen på men inte får på förlossnigen så det är bättre att vara för förberdd än för lite haha.

Ja det var väl allt vad vi har med oss i våra väskor tror jag. Känns som att man ska vara borta i 1000 år men går allt bra kommer vi nog åka hem på engång efter läkarkollen så som vi gjorde med Lilly. Men man vet ju aldrig vad som händer så jag känner att jag är nöjd med våran packning faktiskt =)


BB-väskan

Hej
Just nu är vi hemma hos mina föräldrar sen 4 timmar tillbaka & hälsar på. Känns konstigt att det här kanske är sista gången man sitter här hemma med bara ett barn för vem vet när den lilla tösen i magen tänker titta ut =)

Nu till rubriken då. Tänkte kolla om ni är intresserade av att se vad vi har packat till BB-väskan eller om det är helt ointressant? Tänkte isåfall knäppa lite kort senare ikväll på vad vi har i den =)

3 dagar kvar!

Hej
Ja nu känns det verkligen som att vi är på slutspurten. 3 dagar kvar till BF. Hur underbart är inte det!? Går jag över tiden lika länge som jag gjorde med Lilly är det alltså 11 dagar kvar men den här sista tiden har ju gått så himla fort så jag kan inte fatta att värkarna kan starta närsom än =) Men jag går endå runt hela tiden på nålar & väntar på att förlossnigen äntligen ska starta. För oj vad jag längtar till att få känna på värkarna igen konstigt nog. Jag tror att det beror på att jag denna gång verkligen vet vad som kommer hända & jag vet vad jag kommer få efteråt. För att få ett barn är verkligen det unerbaraste man kan vara med om. Jag kollar varje dag på Lilly & vill bara gråta av lycka för att jag älskar henne så. Kan inte förstå att vi har fått en sån underbar liten tös som snart blir storasyster. Och 1 vecka efter BF även blir 19 månader. Ja livet är verkligen helt underbart♥Söndagsmorgon

Hej
Här hemma är det bara jag & busen som är vakna sedan 9 tiden.Så för mig känns det som sovmorgon fast det inte riktigt var den =) Härligt att bli lite bortskämd såhär i slutet av veckan. Och just nu sitter vi tillsammans här i soffan & kollar på emil i lönneberga på SFkanalen. Mysigt att kolla på sånt som gick när man själv var liten & att Lilly faktiskt tycker att det är mysigt att se på hon med. Mammas lilla gullunge♥

Idag ska vi ju som sagt åka iväg till Uppsala vilket ska bli kul =) SKa ju inte köpa något märkvärdigt men det är härligt att åka iväg för att göra något istället för att bara sitta här hemma & vänta på värkar. Men alla saker kommer ju vara med i bilen ifall något händer. Så just nu väntar vi bara på att pappa V ska vakna & sen får vi se om Sanne & Niclas ville följa med eller om dom stannar hemma.

Idag ska jag även försöka att komma ihåg att köpa lite småsaker till Lillys adventskalernder. Kan ju vara bra att börja köpa på sig lite saker nu kanske innan man helt glömmer bort det i samband med förlossningen. Skulle ju vara otroligt jobbigt om vi skulle behöva strunta i den bara för att man med alla gravidhormonerna glömt att fixa en kalender till busen. Så det ska fixas idag & därmed basta =)


Babygirl i my tummy


Ligger här & klappar på magen & undar när vi ska få träffa dig lilla gumman. Blir det inom 5 dagar eller kommer du ligga kvar där inne & mysa lite till? Vi längar ju så efter dig nu♥


Lördag

Hej
Idag har jag varit otroligt trött faktiskt. Jag tog sov faktiskt till hemska 10.30 vilket är för länge för min del tycker jag. Men det värsta är att jag hade kunnat sova längre med för jag var fortfarande lite trött när jag gick upp. Kanske kroppen samlar på sig ett litet lager med sömn inför förlossningen som komma skall? =)

Idag hade vi först planer på att åka in till Uppsala för att köpa en utebelysning & lite mera smått & gott men vi tar det i morgon istället. Istället gick V & Lilly ut /& körade lite med pulkan medans jag satt inne & fixa lite. Slände in en tvätt i maskinen & lagade mina mya mysbyxor från H&M som hade gått sönder på några ställen i sömmen. Dåligt då jag bara använt dom i 2 dagar men jag har redan kastat lappen så jag kan inte sända tillbaka dom heller. Men nu är dom iaf lagade & vi hoppas på  dom hller ihop längre nu. Och att det andra settet jag köpte inte är ett måndags ex det med.

Jaja nog om det. Senare på dagen kom svärföräldrarna hit & även min svåger. Sen kom underbara Sanne & Niclas & efter det kom även min svägerska =) Fullt hus kan man säga haha. Men svärisarna åkte hem efter ett litet tag & sedan även svägerskan. Så nu har vi precis ätit hämtmat idag igen tillsammans med dom som var kvar här hemma. Mycket trevligt =) Och nu ska vi klä på våran lilla prinsessa så hon kan gå i säng då hon är trött nu efter en massa lek. Efter det kanske vi sätter igång en film här hemma & har lite lördagsmys.


Ankomstlistan uppdatering

Jaha, nu är det dags att stryka igen då hon inte har velat komma än. Får se vem som får rätt för nu är det iaf minst 1 gissning per dag fram till 1:a så vi får se om någon har turen med datum eller vikt/längd =) 

Nu kör vi på med fortsättningen av gissningarna av Léones ankoms =) Är ju några som gissat iaf vilken vi tycker är superkul. Som hjälp får ni ju självklart info hur det var med Lilly. Hon var enligt sista mensen beräknad 21/4 men enligt Ul vart det 23/4 istället. Hon kom sedan 2/5 vilket är 9 dagar efter BF & vägde då 3337g och var 50 cm lång. Léone var med sista mensen beräknad den 19/11 men enligt RUL blev det 25/11 istället. Och enligt UL den 27/10 så vägde hon ca 2,4 kg. Uppdaterar listan hela tiden så gissa på =)

Gissningar hitills:
Sara: 15: november 3140g 51cm
Anonym: 16:e november 2998g 49 cm
Anna: 19:e november 2920g 49cm
Johanna: 20:e november 3024g 50cm 
Alexandra:20:e november
Sanne: 21:a november 2940g 48cm
Hanna: 22:a november 2980g 49cm
Matilda: 23:e november 3300g 50cm
Madelene: 24:e november 3476g 50cm
Malin: 25:e november
MammaMorran: 25:e november
Linnéa:25:e november
Martina: 25:e november
Emma: 26:e november 
Bea: 26:e november 3450g 51cm
Elin: 27:e november 3121g 50cm
Hanna: 28:e november 3240g 49cm
Emelie: 29:e november 2950g 50cm
Debora: 30:e november 3115g
Anonym: 1:a december 3056g 51cm
Anomym: 2:a december

L O V E


Söta små kök

Har som jag tidigare sagt varit sugen på att köpa ett litet kök till min stora tjej som julklapp. Hittade en massa fina i trä inne på BlåElefant som jag blev otroligt kär i men det känns lite i överkant att köpa ett kök till henne för 2000-3000kr när hon inte är så stor än. Men det riktigt kliar i fingrarna endå =) Men nu har vifaktiskt hittat 2 st som känns som kandidater till julkappshandeln då dom inte är allt för dyra men endå fina & i trä.

Detta vita fina lantkök finns på både BlåElefant där priset ligger på 2299kr & även på ToysRus där det kostar 1299kr

Och sen har vi detta söta kök som finns på BlåElefant för 999kr & där ingår även det som finns på bilden. Kan säga att jag verkligen gillar båda & jag har ju varit & kollat in det övre köket i butik. Otroligt fint men båda är så söta att jag inte vet vad jag ska ta mig till =)

Hade jag dock varit gjord av pengar hade detta kök verkligen stått här hemma på julaftonsmorgon med en stor ROSA rosett runt sig =)

2999kr kostar detta söta kök på BlåElefant


Dagen som varit

Hej
Vilken sekund som helst borde V komma hem med lite god mat från pizzerian så vi ska äta lite. Ska bli så härligt att veta att han nu kommer vara hemma ett par dagar ifall förlossningen startar för det är lite jobbigt att veta att den kan starta när V är på jobbet 1 timma bort & jag är hemma själv med Lilly. Tror visseligen att jag skulle klara av det någon timme inna jag skulle bli tvungen att ringa hit någon men man vet ju inte hur man reagerar på värkarna denna gång med en liten tjej hemma. Känns jobbigt om hon skulle bli rädd när jag får ont.

Idag har vi iaf tagit & bakat lite pepparkakor & även lite bullar med mandelmassa i. Blev jättegott med bullarna faktiskt. Hade aldrig prövat det innan med vi hade mandelmassa låg så jag kände för att pröva =) Så jag har fått lite utfört idg med vilket känns härligt. Nu är jag 100% redo för förlossningen!

Nej nu kom V hem så nu ska vi äta lite =)


Så här söta pepparkakor finns det i frysen nu =) Ska ju synas att det är snart 3 tjejer som bor här ju haha


Fredag

Hej
Fredag idag vilket känns så härligt =) Nu är helgen här igen fast det nyss känndes som att det vsar det. Kan inte första att tiden går så otroligt fort hela tiden. Och när man tänker på hur kort tid det är kvar på grviditeten så blir det ännu härligare =) Tänk att det är bara är 6 dagar kvar till BF idag. Hekt sjuka att det är meningen att vi ska få träffa våran lilla tös om 1 vecka.Helt sjukt att vi redan kommit till slutat av en till graviditet då det känns som nyss som vi plussade.

Igår var det verkligen full fart här hemma. Lilly blev ju bra efter ett tag så jag vet verkligen inte varför hon mådde som hon gjorde på morgonen men jag är så glad att vi inte fick en magsjuk liten tjej nu eftersom Léone snart ska komma. Hade ju inte varit det roligaste att behöva åka ifrån våran stora tjej när hon är sjuk & kanske inte få träffa henne på ett par dagar för att inte smitta den lilla. Så här hemma är vi otroligt tacksamma om sjukdommarna håller sig borta =)

Så när vi hade ätit lite lunch igår så satte vi igång med en massa bakning. När jag vart klar igår hade jag hunnit med att baka 45 lussebullar, 1 plåt med kärleksmums, 1 plåt med brownies & lite kokostoppar. Är dock sjukt augen på att baka mera bullar men nu vet jag iaf att det finns lite i frysen så nu kan jag lugna mig lite =) Fast idag ska jag & Lilly faktiskt ta & baka lite till & denna dag blir det pepparkakor. Köpte  färdig deg här om dagen & jag hade tänk att vi skulle gjort dom igår men den skulle legat framme i minst 4 timmar innan man fick baka ut den & då hade det varit dags för middag så vi tar det idag istället =) Blir kul att få baka lite till med henne idag.

Nej nu är det dags att ta tag i dagen lunch så jag ska gräva lite i kyl & skafferi för att se vad vi hittar =)


Glad liten tjej igen

Hej
Ja nu verkar det ha vänt här hemma iaf vilket känns superbra. Hon har nu fått i sig 2 små isglassar, en flaska vatten, ett glas juice & några skivor ost så jag ska börja med lite lunch nu tänkte jag. Får bli något lätt så det blir bara mos & falukorv men jag tror verkligen att det kommer uppskattas =) Här har vi nämligen en liten tös som älskar just falukorv & brukar få i sig 5-6 skivor utan problem.

Nej nu ska vi se till att få i henne lite lunch då så får vi se sen om det blir något bakat eller om vi tar det imorgon istället =)


39 fullgångna graviditetsveckor

Hej
Ja idag är det ju torsdag igen & det betyder ju att ännu en ny graviditetsvecka påbörjats. Idag är det bara 7 dagar kvar innan våran lilla tös är beräknad att komma & det känns helt sjukt att säga att det är 1 vecka kvar nu. Åh vad vi ser fram emot att förlossningen ska starta & att vi ska få se henne =)

Denna veckas info:

En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån.

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Du behöver sannolikt inte vara särskilt orolig att detta ska hända dig. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (du kan däremot märka att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att ta det lugnt om detta sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringa BVC eller läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.

Vad gör du om veckan går och ingen bebis kommer? Inget att vara orolig för. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Info från boken Gravid vecka för vecka av Gitte Dencker: Vid den här veckan brukar nu SF-måttet ligga mellan 33-37cm.

Egen info: Ja nu är det verkligen nära kan man säga. Hon skulle kunna komma vilken dag som helst & jag känner mig otroligt rastlös hela tiden. Vill hitta på saker varje dag & helst saker som har med henmet att göra. Idag ska jag ta tag i en massa bakning om Lilly mår bättre & senare blir det ju även den obligatoriska torsdagsstädningen. Sen var vi ju till BM igår & då låg ju mitt SF-mått på det minsta enligt boken vi har här hemma. Kan inte förstå att det kan vara så otroligt stor skillnad på dessa 2 graviditeter. Denna gång har jag bara gått upp 5 kg & ligger på den minsta kurvan medans Lillys var på den mittersta kurvan & uppgången där var 14 kg.Sjuk liten dam

Hej
Ja som ni ser på rubriken har vi en liten tjej som är lite sjuk. Inatt vakade hon igen & kunde inte somna om alls utan jag fick gå in till henne & sova i extrasängen ihop. Tog lite mer än 1 timme innan hon somnade om men sen sov hon helt okej endå. Sen vaknade hon upp vid 7 tiden & gick raka vägen til sin säng där hon somnade om. Tyvärr väcktes hon senare av att dom startade en motorsåg här utanför. Märkte att hon verkade trött & hängig men jag trode att det berodde på att hon blivit väckt.

Vi gick i vanlig ordning ner & hon fick kläder på sig men hon satt otroligt stilla vilket inte brukar hända så himla ofta. Sen skulle jag fixa lite frukost till henne men hon ville bara hänga på mig men jag fixade lite endå. När vi sen skulle sätta oss i soffan började hon spy lite & sen har det varit hängigt här i soffan. Mackan gick inte alls att äta för henne för den ville upp på engång men jag har fått i henne lite isglass nu & även lite vatten så vi hoppas att det får stanna kvar i lilla magen. Stackars liten♥


BM besöket

Hej
Ja nu har jag ju äntligen tagit tag i datorn så nu tänkte jag ta & uppdatera er lite om hur det gick hos BM idag =)

Allt gick superbra & jag har nu äntligen gått upp 5 kg! Så dagens vikt stannade på 76,7 kg. Sen hade SF-måttet äntligen farit iväg & låg denna dag på 33cm. Precis över den minsta kurvan men det är jag överlycklig över. För 1½ vecka sen var det ju på 31 så jag hade växt hela 2 cm denna gång istället för 1 som det gått upp dom andra gångerna. Lillans hjärtljud var det lägsta under hela graviditeten (tror jag) & låg på 146 slag/minuten. Och BM gapade bara när hon märkte hur himla långt ner hon låg. Så hon tror att hon kommer komma vilket dag som helst =) Underbart! Tänk att det faktiskt bara är 8 dagar kvar idag inne vi kommit till det datumet vi så länge väntat på. Kan verkliegn inte förstå det. Men det är ju självklart att på bra vis =) Snart kommer våran lilla tös komma ut & vi kommer äntligen få träffan den lilla busen som bott i magen under all denna tid♥


Svar på mini frågestunden

Jag hade ju en liten mini frågestund här om dagen som jag tänkte ta & svara på nu =)

Anonym:Hur kom ni fram till namnen Lilly och Leoné? Tycker de är jätte fina. :) Vad har Lilly fått för rutiner? När sover äter hon osv. Är du utbildad till något speciellt, eller vad vill du utbilda dig till om du inte går jobb och så, har inte följt dig så länge, så nu är jag lite nyfiken. :)

Svar: Ja att det blev just dom 2 namnen var en slump kan jag säga. Innan vi blev gravida hade vi 2 helt andra tjejnamn på listan som var nästintill spikade. Och dom 2 namnen var Jasmine & Natacha. Men någon vecka innan vi skulle iväg på UL fick jag helt plöstigt upp namnet Lilly i huvudet & kunde verkligen inte släppa det. Berättade det genast för maken som även han blev helt såld. När vi sen fick veta att det var en tjej i magen så känndes det som ödet att just det namnet kom upp för hon är verkligen en lliten Lilly. Sen är det konstigt nog precis samma ska en Léones namn. Vi gick igenom en massa listor & så men hitade inget som var perfekt. Helt plötsligt en dag kom hennes namn upp i huvudet på mig & det var helt klart att det skulle vara en Léone om det skulle bli en tjej =) Så det har helt klart varit någon som fått fram dessa namn i mitt huvud för dom varit just en "sån". Ödet helt enkelt =)

Lillys rutinen då. HHon her en hel del man är inte omöjlig på att flytta lite på dom. Men hon vill gärna att dom ska finnas & följas =) Så här kommer hennes rutiner:

Vaknar någonstan mellan 7-8 på morgonen
Äter sedan frukost i vardagsrummet då vi myser ihop på soffan
Lunch brukar jag se till att ha klar vid 11-11.30 så hon slipper vänra allt för länge mellan målen
Mellis brukar hon vilja ha någonstans mellan 14-15 för då brukar man märka att blodsockret är ner i botten
Kvällmaten brukar bli runt 18 tiden. Ibland redan klockan 17 men aldrig senare än 19!
SSen går fröken & lägger sig runt 19-20 beroende på när hon åt mat & hur mycket vi hittat på under dagen.

Lilly sover aldrig dagtid om vi inte åker in till Uppsala eller så man nu för tiden brukar hon även kunna hålla sig vaken den timme det tar för oss att åka dit så hon har till 99% ställt in sin middagslur nu sen några månader tillbaka men det är inte mig emot  då hon tar all sin sömn nattetid istället=)

Jag har ingen färdig utbilding men har hoppat av undersöterska 2 gånger. Båda var under det andra året. Första gången var då min mormor dog & hela min värld rasade ihop & jag klarade inte av att gå till skolan. Behövde verkligen en paus för allt då & hoppade därför av. Sedan kände jag att jag ville pröva på det igen & började då andra året i en annan skola men det var helt enklet inte för mig så jag hoppade av igen. Inte det bästa val man gjort men så är det. Jag är därimot presonlig assistent & har även jobbat som vikarie på ett äldreboende så jag har en titel som är vårdbiträde iaf =) Alltid något. Men när jag ska gå tillbaka till jobbet en dag så vill jag pröva på något helt annat faktiskt. Gärna jobba i tex butik eller i ett bageri =) Älskar att baka & ångrar min idag att jag inte gick hotell/resturang istället för vård man det finns ju alltid tid att plugga senare då jag fortfarande är ung =) Så vad jag hamnar sen blir ett litet äventyr.

Anonym: Hur kom det sig att du började blogga? Hur fick du reda på att du var gravid, både med Lilly och leoné? :)

Svar: Oj vad svårt. Jag har ju bloggat i snart 4 år så det känns otroligt svårt att komma på varför jag började. Vet att jag läste en hel del bloggar innan jag startade själv. Men jag tänkte att det kanske var någon som skulle vilja läsa hur en nybliven fru på endast 19 år hade det tror jag =) Och nu har jag ju som sagt bloggar i snart 4 år & det är jag otorligt glad över =) Och i dagsläget verkar det ju som det finns några där ute som tycker att det finns något att läsa här inne =)

Både Lilly & Léone har varit planerade underverk så det har alltid varit väntat att det skulle bli ett pluss på stickan. Så vi har helt enkelt bara väntat på ett plus båda gångerna=)

Hoppas att ni tyckte att svaren har varit bra & är det något annat ni under över nu när ni fått veta lite mer om mig är det bara att fråga på. Jag svara mer än gärna på dom =)


Onsdag

God morgon
Här hemma har jag & busen varit vakna i 1 timma så här hemma är det just nu full fart =) Lilly leker för fullt med alla leksakerna så det är ett mindre kaos här hemma denna morgon. Men vad gör det när vi alla är glada? =)

Idag har vi ju som sagt tid hos BM vid 11 så maken kommer väl sova till iaf 10.30. Min trötter. Jag klarar verkligen inte av att sova så länge nu för tiden även om det blivit llite längre nu så här precis innan förlossningen men för mig räcker det mer än väl att "bara" få sova till 9 =) Jag är en morgonmänniska helt enkelt. Har alltis varit & kommer nog alltis vara med. Och jag tror att Lilly är just morgonmänniska men det kanske är för tidigt att säga redan i denna ålder?

Hur som så hoppas jag att hon kommer vara det när hon om många år kommer börja skolan för det är inte kul med en morgontrött när det är dags för skola. Det har jag erfarenheter av =) Alla mina syskon är tröttisar på morgonen & det är/var även V. Speciellt under sista skoltiden för jag vet att hans mamma ibland fick ropa en himla massa gånger inna han äntligen rulla ur sängen & fick springa till bussen för att hinna iväg i tid =) Men slutpratat om det nu haha

Senare idag ska vi iväg till affären för att införskaffa lite gott. Ska äntligen köpa hem saffran & baka mina efterlängtade lussebullar =) Har varit så sugen på det i några veckor nu men här hemma har vi vissa regler vi följer. Ingen julmust, lussebullar eller så innan första advent eller första 1a advent. Det är något dom kört hemma hos dom sen dom var små & självklart vill man ju hålla traditionerna i liv. Även om man ibland blir så otroligt sugen på just lussebullar =) Men nu kan jag inte hålla mig ifrån att baka dom iaf så det finns hemma ifall tösen i magen vill komma ut vid just 1:a advent =) Så det ska köpas lite sånt & äben pepparkaksdeg så jag & Lilly kan baka det ihop med sen med & sen ska det allra sista köpas till BB väska så dom kan läggas i bilen. Och sen tänker jag nog baka under dagen tror jag =) Är så sugen på att ha en massa nybakat i frysen ifall något skulle ske på bebisfronten.

Nej nu är det en liten tjej här hemma som vill att vi ska läsa en massa böcker så jag ska ta & börja med det nu =)


BM imorgon

Hej
Idag blev det faktiskt en snabb tur till Uppsala för att kolla in lite kök till Lilly då vi funderar på det i julklapp till henne men jag tycker att det är så otroligt svårt att välja. Om jag fick bestämma skulle jag helt klart välja ett vitt fint i trä men dom är ju tyvärr dubbelt så dyra som dom i plast. Men vi får se hur vi gör =) Kollade även in en minidammsugare då hon älskar att hjälpa till att städa här hemma. Gullunge♥ Sen funderar vi ju även på att fixa en julkalerder åt henne så hon ska bli extra ompysslad & inte känna sig utanför när Léone kommer få paket titt som tätt när hon kommit ut. Men det blev inga klappköp idag då swedbank krånglat hela dagen idag så det blev bara lite köttfärs från willys som kom med hem. Men det är ju bra att ha det med =)

Imorgon är det dags för BM igen vid 11 tiden. Ska bli underbart att få höra lillans hjärta slå igen. Gud vad vi längtar nu! Tänk att vi har datum om lite mer än 1 vecka bara. Åh vad mysigt det kommer bli att få ha 2 tjejer här hemma & gosa med♥

Tänkte att det kanske kunde vara kul att skriva upp hur mina mått mm så här kommer dom:
SF-mått sist låg på 31 cm & då var jag i v. 37+4
Vikten låg på 76,4 & vid inskrivningen vägde jag 71,7 kg vilket innebär att jag sist hade gått upp 4,7 kg sen inskrivningen.

Panik! Hatar att jag gått upp så här lite denna gång. Det är faktiskt något jag tycker är otroligt jobbigt & tänker på jätteofta. Med Lilly gick jag upp 13,9 kg & det tyckte jag var en jättebra uppgång. Vid v30 hade jag gått upp 10 kg & nu har jag ju inte ens gått upp hälften men har gått längre. Nä det var verkligen ingen höjdare att min vikt mest bara står still. Vet verkligen inte hur min kropp kommer må när lillan kommit eftersom det bara är hennes vikt,fostervatten & moderkaka jag gått upp. Kommer ju se ut som ett benrangel med tanke på att jag gjorde det 1½ månad efter Lillys förlossning då jag gick ner dom 14 kg jag gick upp + nästan 5 kg till så 19kg minus. Men vi får helt enkelt se hur kroppen kommer må & om den klarar av amningen.

Sista magbilden med Lilly som är tagen 2 dagar innan hon kom

Magen 4 dagar efter förlossningen

Och magen 1½ månad efter förlossningen. Tänk hur fort kroppen kan ändras efter en graviditet.


Ensiffrigt!

Hej
Ja tänka sig, idag är vi äntligen nere på ensiffrigt =) Känns otroligt häftigt att vi kommit så nära BF datumet att det endast är 9 dagar kvar nu. Gud vad spännande det är att varje dag vakna upp & inte veta om det är den dagen man kommer bli 2 barnsmamma =)

Idag har vi packat iordning en liten väska med det viktigaste åt Lilly som vi ska ha i bilen. Tänkte att det kan vara bra att ha ifall det skule starta om vi inte är hemma så vi slipper åka hem först & packa åt henne. Ska väl ta & packa in allt som vi ska ha med oss med för annars verkar ju det hela lite dumt eller vad säger ni? =) Så vi ska packa in 3 väskor i bilen & Léones bilstol. Lillys extra stol får vi ställa in i bilen varje gång vi åker någonstans för det blir ju lite jobbigt om allt startar när V jobbar för då har busen ingen stol att ha alls & det är ju inte det bästa kanske. En extraväska går ju alltid att packa med det är ju lite svårt att trolla fram en stol till =) Lilly ska nämligen vara hos mormor eller farmor beroende på när lillan tänker titta ut. Hon kommer få sova hos farmor då hon där kan ha ett eget rum & egen säng vilket hon är van med så det känns bra. Så där kommer hon vara morgon & kvällstid. Sen kommer hon få vara hos sin mormor dagtid så ingen blir utan =) Delad vårdnad kallar vi det haha.

Så det är väl det som står på vårat schema denna dag. Jag skulle vilja åka in till Uppsala idag för att köpa lite julklappar till Lilly. Skönt att ha det fixat innan lillan kommer tycker jag. Men vi får se vad min älskling tycker om det =) Känner jag honom rätt blir det inget iaf men man kanske har tur haha.


Uppdatering av ankomstlistan =)

Jaha, nu är det dags att stryka den första gissningen då hon inte vlle komma igår som Sara trodde. Får se vem som får rätt för nu är det iaf minst 1 gissning per dag fram till 1:a så vi får se vem som har turen =) 

Nu kör vi på med fortsättningen av gissningarna av Léones ankoms =) Är ju några som gissat iaf vilken vi tycker är superkul. Som hjälp får ni ju självklart info hur det var med Lilly. Hon var enligt sista mensen beräknad 21/4 men enligt Ul vart det 23/4 istället. Hon kom sedan 2/5 vilket är 9 dagar efter BF & vägde då 3337g och var 50 cm lång. Léone var med sista mensen beräknad den 19/11 men enligt RUL blev det 25/11 istället. Och enligt UL den 27/10 så vägde hon ca 2,4 kg. Uppdaterar listan hela tiden så gissa på =)

Gissningar hitills:
Sara: 15: november 3140g 51cm
Anonym: 16:e november 2998g 49 cm
Anna: 19:e november 2920g 49cm
Johanna: 20:e november 3024g 50cm 
Alexandra:20:e november
Sanne: 21:a november 2940g 48cm
Hanna: 22:a november 2980g 49cm
Matilda: 23:e november 3300g 50cm
Madelene: 24:e november 3476g 50cm
Malin: 25:e november
MammaMorran: 25:e november
Emma: 26:e november 
Bea: 26:e november 3450g 51cm
Elin: 27:e november 3121g 50cm
Hanna: 28:e november 3240g 49cm
Emelie: 29:e november 2950g 50cm
Debora: 30:e november 3115g
Anonym: 1:a december 3056g 51cm

L O V E


Ny vecka & endast 10 dagar kvar

Hej
Idag är det måndag igen & ännu en ny vecka har påbörjats. Och denna dag känns lite extra speciell då det är sista dagen som vi har 2 siffrigt kvar till BF =) Helt sjukt att våran BF bara är 10 dagar bort redan. Hela denna graviditet har gått superfort tycker jag. Inte för att jag tyckte att Lillys gick långsamt heller men den här gången gick det otroligt  fort. Tänk att vi snart kommer få träffa lillan i magen♥

Denna dag är verkligen grå & trist. Ute har det regnat en hel del & nu kommer det snö men det är lite för varmt för att det ska lägga sig så det är slaskigt som bara den ute nu. Här hemma har vi kört på en riktig innedag av den anledningen. Jag har gått runt & småplockat lite hela dagen & Lilly har slitit fram det lika fort =) Jag har nämligen städsug idag men jag får helt enklet hoppas i att det håller sig till kvällen. Pappa V har & håller på att spela xbox vilket verkar vara alla hans planer för denna dag. Tur att Lilly verkar vara på sitt vanliga humör idag. Hon har nämligen varit otroligt klängig den senaste tiden & även varit rätt så gnällig med. Inte alls som hon brukar vara & jag var lite smått orolig att det skulle hålla i sig när lillan kommit så vi inte riktigt skulle klara av att V skulle gå tillbaka till jobbet rätt så fort. Men nu hoppas vi på att våran glada lilla tjej är tillbaka för att stanna =)


Fars dag

Hej
Idag har det ju varit fars dag så denna dag har varit full qav uppvakning. Imorse så gick jag & fröken bus upp vid 8 då hon vaknade & åt lite frukost. När klockan närmade sig 10 ställde vi oss & bakade scones till pappan i huset. När dom var klara fixade jag lite varm choklad & sen gick vi upp till V. Han ville nämligeni nte ha någonting matriellt denna farsdag så då blev det god frukost istället =) Väldigt uppskattat kan jag säga.

Sen var det dags att bege oss till våra föräldrar för att uppvakta & därför har jag inte hunnit med att blogga idag. Men idag är iaf blogghumöret tillbaka vilket känns skönt. Jag älskar verkligen att blogga & det värmer så i mitt hjärta att det varje dag ramlar in läsare som vill kolla vad som händer i vårat liv. TACK! Tack så otroligt mycket för att ni finns!

Kommer låta er fråga på hur mycket ni vill tilsl på onsdag tänkte jag så har ni något ni undrar så fråga på =) Inga frågor kommer lämnas obesvarade.

Nej nu ska jag mysa med min älskade make♥


Noll inspiration

Hej
Har noll blogginspiration idag tyvärr. Vet inte varför men det verkar vara en sån dag idag.

Men jag vill ju inte vara supertråkig heller så jag tänkte köra på en liten frågestund för er alla som har någon fundering om mig eller något runt mig =) Så fråga på!


Fredagens bravader

Hej
Oj var ska jag börja? Inatt vaknade Lilly vid 3 & hon vägrade somna om i sin säng så jag lade mig i extrasängen ihop med henne. Jag trodde då att det skulle gå fort för henne att somna om men fy vad fel jag hade. 1½ timme senare så somnade äntligen lilla fröken om men hon rörde sig mest hela tiden tyckte jag så denna natt innebar sömnbrist för min del då hon sedan vaknade 6.30. Men det är bara att bita ihop för detta är ju mammalivet =)

Så med ca 4 timmars sömn i bagaget så gick vi upp & sa till pappa V att vi skulle följa med honom denna dag på jobbet. Jag trodde inte att jag skulle klara av en hel dag hemma ensam med henne så jag kände att vi lika gärna kunde följa med så han slapp vara ensam han med =)

Vi gjorde det mesta som skulle göras på morgonsidan men sen började det vi trodde hade försvunnit, åksjukan. Så stackars lilla Lilly började spy 1 timma innan vi skulle kunna stanna ordentligt för att äta & så. Men hon är jätteduktig & säger inget alls när hon spyr utan det som ska komma kommer & sen är det bra. Eller hon måste ju självklart säga att det är ursch med =) Sen verkade hon mår bra igen men precis när vi parkerar bilen utanför mcdonalds så spyr stackaren igen! Men som sagt så är hon så duktig & när hon hade fått på sig sina rena kläder var det full fart på dom små benen igen =) Våran lilla sötis♥ Efter det åt hon en happy meal & var jättenöjd över den fina hello kittyn man fick med.

Efter detta så kände jag att jag inte villa åka runt mera med henne så V släppt av oss på nickis lekland så vi skulle få leka av oss lite medans pappan jobbade vidare. Och oj vad jag fick springa efter en överlycklig tjej =) Det kommer vi verkligen göra om kan jag lova. Det enda som var jobbgt var ju att vi inte kunde leka i hela leklandet då jag inte längre sä så supersmidig men snart så haha.

När 2 timmar gått så hoppade vi åter in i bilen & tjejen våran somnade som en stock på 5 sekunder för att sedan sova hela 3 timmar! Hon har ju inte sovit dagtid på flera flera månader så det känders otroligt konstigt men skönt med då hon slapp må dåligt igen. Så när hon vaknade igen så skulle vi åka hem vilket var perfekt.

Men precis innan vi skulle hem så åkte vi faktiskt förbi babyland & hämtade liggdelen =) Lycklig som bara den är jag då det enda som fattas nu på min lilla lista är en amningspump men den kan ju köpas när hon tittat ut om det ska vara så. Happy! Så nu är det bara för den lilla där inne att komma ut =) Åh vad vi längat här hemma nu efter vårn andra lilla tjej.

Så denna dag har jag ju haft fullt upp som ni kanske förstår. Har inte ens sovit något under dagen då jag haft så mycket i huvudet så jag tror att jag kommer sova otroligt gott i natt. Men man ska ta ut segern i förskott heller för man vet ju inte hur den lilla i magen beter sig eller den stora utanför heller =)


Gissa Léones ankomst

Nu kör vi på med fortsättningen av gissningarna av Léones ankoms =) Är ju några som gissat iaf vilken vi tycker är superkul. Som hjälp får ni ju självklart info hur det var med Lilly. Hon var enligt sista mensen beräknad 21/4 men enligt Ul vart det 23/4 istället. Hon kom sedan 2/5 vilket är 9 dagar efter BF & vägde då 3337g och var 50 cm lång. Léone var med sista mensen beräknad den 19/11 men enligt RUL blev det 25/11 istället. Och enligt UL den 27/10 så vägde hon ca 2,4 kg. Uppdaterar listan hela tiden så gissa på =)

Gissningar hitills:
Sara: 15: november 3140g 51cm
Anonym: 16:e november 2998g 49 cm
Anna: 19:e november 2920g 49cm
Johanna: 20:e november 3024g 50cm 
Alexandra:20:e november
Sanne: 21:a november 2940g 48cm
Hanna: 22:a november 2980g 49cm
Matilda: 23:e november 3300g 50cm
Madelene: 24:e november 3476g 50cm
Malin: 25:e november
MammaMorran: 25:e november
Bea: 26:e november 3450g 51cm
Elin: 27:e november 3121g 50cm
Hanna: 28:e november 3240g 49cm
Debora: 30:e november 3115g
Anonym: 1:a december 3056g 51cm

L O V E


38 fullgångna veckor

Hej
Idag har det varit fullt upp med Uppsala besök & torsdags städnig så det är därför jag inte bloggat idag. Så det är tyvärr ingen tös på G här hemma än. Men nu kanske man få fart på det om man har tur =)

Men vi tar i vanlig ordning tag i denna veckas info:

Nu är du 38 veckor gången (eller gravid i 39:e veckan, om du föredrar att räkna så). Förlossningen är runt hörnet och din bebis ligger och väntar på rätt tid att födas. Den fortsätter att lägga på sig ett litet lager kroppsfett, som kommer att hjälpa till att hålla rätt kroppstemperatur och kommer att öka lite till i vikt (pojkar tenderar att väga något mer än flickor). Försök ta det lugnt om du kan — det kan ta ett tag till nästa tillfälle. Gå ut och se en film, läs en bok eller ta långa tupplurar istället för att måla om bebisens rum eller vika bebiskläder. Det kan vara värdefullt att tillbringa lite kvalitetstid på tu man hand med din partner om ni kan. Du som är förstföderska får ditt blodtryck kontrollerat av sköterskan denna vecka.

Är det möjligt att veta om man väntar en pojke eller en flicka, om man inte sett det på ultraljud? En ledtråd är vikten - pojkar tenderar att vara något större än flickor. I vecka 39 väger bebisar mellan 3 kg och 3,2kg, men fortsätter bygga upp det lager underhudsfett som hjälper till att hålla dem varma utanför livmodern.

Bebisens inre organ finns alla på plats, men lungorna tar längst tid att utvecklas färdigt. Även efter födelsen kan det ta några timmar innan andningsrytmen etableras. När bebisen precis är född kommer man att undersöka den och bedöma resultatet enligt Apgar-skalan.

Undrar du vilken ögonfärg ditt barn kommer att ha? De flesta kaukasiska barn föds med mörkblå ögon och den ögonfärg de så småningom kommer att få, vare sig det är bruna, gröna, gråa eller blå ögon, inte visar sig förrän efter flera veckor eller t o m månader. Ditt barns ögonfärg vid förlossningen kommer att förändras i kontakt med ljus. De flesta barn av afrikanskt eller asiatiskt ursprung har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln, men den exakta nyansen visar sig inte förrän efter sex månader till ett år.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Info från boken Gravid vecka för vecka av Gitte Denker: Just nu brukar SF-åttet ligga någonstans mellan 32-36 cm.
Nu ser ju att min stackars mage hänger ner i golvet nu haha. Hoppas att tösabiten snart vill titta ut & kramas lite med oss♥
1½ års kontrollen avklarad

Hej
Ja nu har vi varit hos BVC & kolat hur stor våran lilla tös är =) Tänka sig att det är 6 månader sen vi sist var där men snart blir det ofta igen när lilla Léone kommer. Åh vad mysigt det ska bli!

Ja nu ska vi då redovisa vad våran tös väger då =) Hon är just nu 82,2 cm lång & väger "hela" 10,5kg. Haha. Ja liten visste vi ju att hon var men hallå. Visseligen inte så konstigt då hon nästan aldrig sitter still men nog trodde jag att hon skulle vara uppe på 11 sträcket iaf. Nu hade hon ju visseligen gått upp 1 kg på 6 månader & växt 5,7 cm & längde märker man det verkligen på =)

Kan ju när jag endå håller på att skriva ut huvudomfånget. Det låg på 47cm nu & förra gången var det på 45,6 så hon har ju fått lite mer plats för sin hjärna iaf =)


I vår vackra vita vinter värld

Hej
Ja nu känns det verkligen som att det är vinter på allvar. Här ute ligger det en massa snö & just nu håller våra hyresvärdar på att skotta utanför. Det blev verkligen vackert med en massa snö ute & så himla mycket ljusare med. Man blev ju lite deppig när det bara var mörkt hela tiden men nu lyser snön upp

Idag ska vi iväg på Lillys 1½ års koll vid 11.30. Ska bli kul att se hur stor våran tjej gått & blivit nu =) Tror verkligen att hon dragit iväg på längden nu. Även lite på vikten med för det börjar bli tungt att bära runt på henne nu men det kanske är för att jag bär 2 små samtidigt. Så jag ser verkligen fram emot att se hur stor hon är nu =)

Något jag dock inte ser fram emot är att det är dags för sprutan idag med. Lilly har alltid fått feber av den så jag tror nog att det kommer bli lika idag med. Det värker verkligen i mitt mammahjärta när hon får feber & ont. Men tyvärr så måste ju dom små få sina sprutor för att inte blir sjuka senare i livet så det är ju för en bra sak.

Resten av dagen har vi inga planer alls utan vi får helt enkelt se vad vi hittar på. Kanske åker vi hem till någon eller så blir det lite pulka åkning =) Vi får helt enkelt se. 


Snöig tisdag

Hej
Denna dag startade med att V & Lilly gick upp tillsammans medans jag låg kvar & sov i ett par timmar =) Helt underbart att få ladda batterierna ordentligt innan lilla tjejen i magen kommer. Tänk att det bara är 16 dagar kvar till BF idag. Tänk att vi snart kommer bli en familj på 4 =) Längtar så efter tt få se vad hon är för liten filur & om hon är lik sin helt underbara storasyster♥

Här hemma snöar det just nu. Det är vä lkanske inte så jättemycket men det är lite iaf. Tänk att det snart kommer ligga en massa snö på marken & det blir vitt och mysigt ute. Inte för att jag gillar snö men det blir mycket vackrare ute med snö än med endast mörker. Hösten gillar jag verkligen för det är så otroligt veckert ute med alla fins färger som moder jord kan framkalla.

Här hemma har vi annars haft en väldigt produktiv dag då vi redan hunnit med att handla en massa mat & ätit lunch. Men jag blir ibland så otroligt less på att bo i ett sånt här litet samhälle för det blir verkligen dyrt att handla mat här hemma. Nu handlade vi på båda butikerna vi har här hemma (konsum & tempo) & med 3 kassar mat rikare blev vi 700 kr fattigare! Och då var det bara mat vi handlade med. Inga blöjor eller så. När vi storhandlade på willys förra månaden få hade vi en överfull vagn med massor av blöjor & en hel bal toapapper ochen massa annat till hushållet. Och det kostade 1700 & vi har en massa hushållasaker kvar men maten tog ju slut för ett litet tag sen. Så det blir ju en himla skillnad att bara handla här hemma med att storhandla på just willys.

Gårdagen var jättehärlig. Vi åkte först iväg till IKEA för att byta ramaren till rätt storlek & sen blev det lite till som kom med hem. Ljus & blommor blev det faktiskt bara tro det eller ej =) Jag brukar ju vara duktig tt få ner en hel del i vagnen men denna gång höll jag mig. Sen blev det ett par riktiga vinterskor till Lilly med. Hon har ju ett par men det känns som att det är bra att ha 2 ifall dom ena blir blöta eller så. Tog faktiskt en storlek större än vad dom andra var så vi verkligen vet att dom passar hela vintern med. Inte för att jag tror att hon kommer växa iväg en hel storlek under vintern man det är ju bättre att vara på säkra sidan =) Och ifall det blir otroligt kallt går det ju även i ett par ordentligar raggisar i dom med utan problem.

Efter det begav vi oss till McDonalds där jag åt en av deras nya wrap, chicken crispy hette den trro jag. Supergod! Men nästa gång måste jag komma ihåg att säga till om att det inte får vara lök i den. Jag är inget fan av just lök men jag brukar även få kramp i magen av det vilket jag gärna undviker. Och jag märkte även att jag igår för första gången fick halsbränna av det! Hua vad jag är glad att jag har sluppit det under dessa 2 graviditeter kan jag säga. Nä, löken får någon annan mer än gärna ta =)

Hade även tänk hämta ut liggdelen till vagnen igår men då försäkringskassan krånglat så får vi ta det någon annan dag istället. Visst har vi ju pengarna så vi hade kunnat hämta den men det skänns som att vi lika gäran kan vänta några dagar till med den. Men jag vill bra gärna ha hem den kan jag lova =) 


Jippie! Denna vecka hade jag gått upp 300g...

Jippie! Denna vecka hade jag gått upp 300g och växt yttligare 1 cm på Sf-måttet =) Och hon har även fixerat sig! Så nu är det bara att vänta på att hon vill ut. Love it! Nu, Uppsala =) Denna dag blir bara bättre och bättre.


Måndag

Hej
Idag är det måndag igen & ännu en ny vecka har startat. Kan inte förstår hur veckorna hela tiden kan fara förbi med en sån himla fart. Jag menar, det är endast 17 dagar kvar till BF idag. Helt sjukt.

Idag ska vi ju som sagt till Bm vid 13.45. Ska bli ärligt att få komma iväg dit igen då jag älskar min BM & sköterskan som jobbar där. Känns så otroligt bra att man har en BM som man vet bryr sig & man gillar då jag vet att det är många som får en BM som är tvärtom. Och sen ska det bli kul att se om min vikt har ökat mer eller om den tänker stå still på samma vis som den gjort ett bra tag nu. Känns så otroligt jobbigt när vikten inte rör sig när man vet att Léone måste gå upp mera i vikt nu innan hon tittar ut. Men vi hoppas på att hon iaf mår bra & det är ju det enda som räknas. Äta sig stor & go får hon ta & öra när hon kommit ut =)

När vi är klara där ska vi lite snabbt kolla om BVC är ledigt så vi kan boka en tid för Lillys 1½års kontroll. Det ligger nämligen vägg i vägg med MVC så man kan ju lika gärna titta in där efteråt istället för att ringa. Och när vi är klara där ska vi dra med oss svärmor till Uppsala =) Så idag blir det en massa kul. Härligt!


Mys

Hej
Här hemma sitter man & kollar på "vem kan slå Filip & Fredrik" som har premiär idag. Sitter i en mjukisdress & luktar BUS sen ettt bra tag tillbaka. Jag gillar verkligen inte lukten av det & har aldrig gjort det heller. Men jag älskar själva produkten. Men nu använder jag Dove summer glow vilket jag tycker luktar minst av dom jag använt & den funkar verkligen superbra på min bleka lilla kropp. Så tummen upp för det =)

Idag blev det inte många knop gjorde men det var ju vad vi hade tänk så det vart ju perfekt. Har verkligen varit en slapp dag idag då vi faktiskt till&med beställde hem mat från pizzan. Hoppas att det kan hjälpa ett till lite med vikten inför morgondagens BM besök. Vill verkligen inte att det bara står +100g en gång till. Jag menar, Léone ska ju gå upp mellan 150-200g i veckan nu & inte ens det hade jag gått upp. Vet inte vad jag ska stoppa i mig för att få upp vikten mera nu för det känns som att jag testat allt men inget funkar. Men vi får väl se hur det ser ut imorgon. Ska dit vid 13.45 & jag vet inte om vi skulle till Uppsala en snabbis innan eller om det blir efter. Men det märks väl =)


Söndag

Hej
Här hemma gick jag ner med en pigg liten tjej strax efter 7 efter en jobbig natt. Lilly som på flera månader inte vaknat nattetid vaknade 5 gånger under en tid på 2 timmar. Har ingen aning alls om vad det var för fel heller utan hon var ledsen när man kom in & sen slängde hon sig över mig. Men sen somnade hon om när man gick ut. Så antingen hade hon mardrömmar som inte gav med sig eller så var det bara kelsjuka hon hade. Hur som så gick V in till henne & lade sig sen så dom sov i samma säng inatt. Hon hade tydligen legat som en liten igel på honom hela natten med.

Tror ni att det kan vara så att hon känner att det är på G snart med en liten bebis i huset? 

Det är nämligen så att hon faktiskt börjat gosa jättemycket dagtid med dom senaste dagarna. Hon vill kramas & pussas hela tiden vilket hon inte gjort på samma sätt innan. Vissa älskar hon att kramas & pussas men det har ökat jättemycket sista dagarna. Kan det vara så tror ni?

Idag har vi inte så mycket inplanerat. V ska iväg till sin systers kille som fyller år idag men jag & tösen stannar hemma då dom haft sjukdommar i huset. Och jag känner inte riktigt för att ta med den hem hit när vi snart kommer få en liten. Går det att andvika så gör man det ju helst. Jag ska därimot snart smörja in mig med lite BUS & slänga på mig myskläderna. Känner mig otroligt blek & osnygg nu så jag hoppas på att lite färg försöka pigga upp mig lite iaf =)

Vad ska ni hitta på denna härliga söndag då?


Lördagen som varit

Hej
Sorry för dålig uppdatering. Har inte riktigt hunnit med det idag. Jag gick upp strax efter 9 idag men det har varit full fart hela tiden så ni har tyvärr hamnat lite på sidan idag. Direkt när jag kom ner så tog jag tag i dammsugaren & gick upp för att dra av alla ytor där uppe. Brukar synas när det är dags för det inne på Lillys rum då hon har fullt med mattor på sitt rum & det fasnar alltid saker i dom. Men nu är det fint igen =)

sen var det ner igen för att leka massor med Lilly. Eller jag gjorde så gott jag kunde utan att anstränga mig eller mangen för mycket. Men det blev iaf en del lek innan det var dags för lite lunch. Och efter det begav vi oss till affären för att handla lite smått innan vi bagav oss till svärföräldrarna & det är där vi varit till för ett tag sen.

Just nu sitter jag hemma själv. Eller ja, Lilly ligger uppe & sover men annars är jag själv. V är nere på kyrkogården men kommer nog snart hem. Och när han gjort det så hoppas jag på att han kommer ta upp 1 eller 2 skåp från källlare. Det ena måste verkligen upp då det ska in i vårat sovrum & sen ska det in en massa minikläder dit =) Åh vad mysigt det ska bli att få fixa det. Det andra kommer npg få stå i hallen & det kommer hamna skor där inne. Jag har nämligen fått dille på att få bort alla skor där inne. Klarar inte av att ha dom liggandes i sin lilla korg längre. Eller ja det funkar ju men snart kommer det ju vara en massa snö ute & då måste dom ju stå framme tills dom är torra. Och det orkar jag inte just nu =)


Fel fel fel

Hej
Ja vad ska man säga. Snacka om att man är helt borta ibland. Idag äkte vi ju iväg ett tag till Uppsala där jag hann in en snabbis på ikea då jag skulle köpa en massa ramar till förstoringarna jag skickade eftetr här om dagen då 2 st kom redan idag =) Men när jag skulle välja storleken inne på ikea blev jag så otroligt osäker på vilken det var vi hade sen tidigare men valde den som vcar 20x30 då korten brukar vara det. Men det blev ju såklart fel med min vanliga tur. Och jag kunde ju inte låta bli att öppna 2 av ramarna innan jag märkte av detta så. Snacka om oflyt haha. Vi ska visseligen in en snabbis till Uppsala så vi får helt enklet springa in & byta storlekarna då. Kan bytra 4 av dom vi har mot 6 i den lite mindre så det är ju skönt =)

Klant mamma nr 1 =)


Fredag

Hej
Idag startade dagen 1 timma senare än igår vilket var skönt =) Sen dess har deet varit full fart här hemma som vanligt. Så nu syns det nte att jag plockade undan alla saker igår =)

Snart så ska vi iväg till Uppsala en supersnabbis. Kommer hinna vara där i ca 1½ timma innan V slutar & känner jag honom rätt så vill han åka hem på engång. Så det blir väl inget gjort där inne men jag hinner väl stilla mitt Uppsala begär lite iaf =)


Torsdags städning avklarad

Japp nu är jag färdig med denna veckas obligatoriska städning. Är så skönt att veta att man dammsuger minst en gång i veckan & då även skurar golvet för jag brukar annars glömma bort när man gjort det så vissa gånger kan det nog ha gått 2 månader mellan skurningarna. Fy på mig!!

Kör ni som mig också torsdagsstädningar eller städar ni när det behövs? Jag kör ju alltid på torsdagar men det blir såklart även någongång mellan med för man vill ju gärna ha det fint här hemma till fröken tittar ut. Sen har vi ju en stor tjej här hemma som är duktig på att dra fram saker & ting. Så det behövs ju plockas lite varje dag. Men varje torsdag dammsuger & skurar jag hela nedrevåningen. Övervåningen tar jag lite då & då eftersom vi nästan aldrig är där uppe.

Men när jag städar här nere så kör jag på en rutin som jag har. Vet inte varför men jag gör alltid lika. Först plockar jag ihop alla leksaker som ligger över hela huset & ställer dom på sin plats. Sen dammsuger jag golven & det brukar även slinka med lite spindelnät om jag hittar något sådant. Efter det putsar jag speglar & även fönsterna där Lilly brukar kolla ut då det verkligen blir kladdigt där =) Efter det tar jag & skurar golven & jag kör alltid efter ett schema. Först tar jag köket då jag fått för mig att det måste vara rent vatten där inne eftersom det ska vara det renaste rummet pga vad man gör där inne. Sen blir det över hela huset till vardagsrummet innan jag tar rummet mellan kök & just vardagsrum. Efter de tar jag badrum & sist blir det hallen. Helt sjukt att man kan hamna i ett mönster på det sättet att man blir som en robot när det gäller detta. Men skönt med på något =)


Magen♥

Ja nu har jag äntligen städat klart men jag passade på att knäppa korten innan men jag hamnade i ett städtrans så jag glömde bort att lägga in korten då. Lika bra att passa på att städa när man lusten uppe =)

Så detta är jag & magen denna vecka:


Ja det är väl så man ser ut nu då =) Kan inte fatta att det ligger en liten tjej där inne som är beräknad att titta ut om 21 dagar. Längtar otroligt efter stt få träffa denna lilla tös & få se om hon är lik sin underbara storasyster♥ 


37 fullgångna graviditetsveckor

Ja idag är det ju torsdag vilket betyder att vi går in i en ny vecka här hemma. Idag är det alltså endast 3 veckor kvar & bara 21 dagar. Fy vad tiden går. Jag är dock inte helt säker på att hon kommer stanna kvar i magen så länga för det känns som att förlossningen är på G till&från. Idag fick jag 2 rejäla förvärkar så jag var tvungen att ta djupa andetag för att få bort dom & det känndes som bara den där nere. Men vfi får helt enklet se vad som händer.

Så i vanliga ordning tar vi denna veckas info:

Nu är du 37 veckor gången (eller gravid i 38:e veckan, om du föredrar att räkna så). Bara två eller tre veckor kvar! Denna vecka tappar din bebis den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och det vaxliknande lager som skyddat huden och som kallas vernix caseosa. Din bebis sväljer båda substanserna och de kommer sedan att ligga kvar i tarmen till födseln där de bildar den svartgröna avföring som kallas barnbeck (mekonium).

De sista veckorna kommer du förmodligen att känna dig som en ganska rastlös flodhäst. Försök trots detta att vila så mycket som möjligt, även om du har svårt att sova — du kommer att uppskatta det efter förlossningen. Din barnmorska vill träffa dig och ta ett blod- och eventuellt urinprov denna vecka.

Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.

A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).

Ungefär vid den här tiden börjar många kvinnor bli oroliga för att de inte kommer att känna igen när förlossningen börjar.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Magbilder kommer lite senare =)


Torsdag

Hej
Ja idag blev det en tidig morgon vilket jag inte riktigt uppskattade idag då jag sovit så otroligt dåligt inatt av någon anledning. Och sen är det ju ingen höjader att börja dagen 7 när man vet att man ska hålla igång Lilly ensam till klockan 17.30 då V kommer hem. Och detta är ju inte pga att Lilly är jobbig på något vis för det är hon verkligen inte. Hon är otroligt snäll & glad nästan alla gånger =) Utan det är helt enklet eftersom jag har det jobbigt nu med mina revben. Har nu varit vaken i 1 timma & det ömmar redan i dom. Men idag är det ju bara 3 veckor kvar till BF så det är bara att kämpa på. Snart så kommer lilla Léone ut & jag får ha mina revben ifred & kan då hålla igång mer =)


Carena double swing

Ja idag fick vi våran efterlängtade vagn. Och oj vad jag är nöjd med den! Visst är den väl stor & så men den ska ju rymma 2 underbara barn så det är ju inte konstigt. Men det är så otroligt hög vilket jag verkligen gillade då man slipper knöla med barnet när man ska ta ur det ur vagnen.Och sen är den otroligt lätt på alla sätt. Lätt att fälla ihop, lätt i vikten & lätt att styra. Lilly körde faktiskt runt den här hemma & hon fick den dit hon ville =) Och färget ÄLSKAR jag. Åh vad jag är glad att vi tog just denna färg! Liggdelen beställde vi ju på babyland men vi ska hämta ut den här någon dag. Det beror helt på när V. Så antingen får vi åka in någon dag när han är ledig eller så får han svänga förvi där när det är lugnt på jobbet. Men jag vill ju självklart ha den redan nu =)

Framifrån. Ser ni monsterdäcken? Nu är vi verklign redo för en vinter med massa snö =)

Och från sidan. 2 ordentliga varukorgar med vilket känns otroligt bra att ha när man ska ut & handla ensam sen.


Hej alla underbara. Har försökt blogga fle...

Hej alla underbara. Har försökt blogga flera gånger idag men tyvärr så har tydligen en elstation lagt av så jag kommer inte ut via datorn. Så det får bli ett litet inlägg via mobilen istället. Idag är jag så lycklig då vi fick en avi hem så vi har äntligen fått våran vagn! Så efter 4 kan vi hämta ut den och jag längtar som bara den =) och självklart kommer det komma bilder på den då med.


Kappahl favoriter till tjejer

Har precis suiit & kollat igenom lite saker som Kappahl fått in & oj vad jag skulle vilja spendera lite där nu =)

Dessa 2 underbara klänningar kostar 179kr styck & finns i strl 56-86

Denna söta kostar 149 kr & finns även den i 56-86.


DDessa 3 underbart sköna klänningar/tunikorna kostar 149kr & finns i storlek 86-128

Dessa söta Odd molly inspererade kostar 179kr & finnns i strl 86-128

Dessa fräcka jeans kostar 229kr & finns i stlr 86-128

Och till sist har vi dom här jeansleggings som kostar 149 kr & även dom finns i strl 86-128.

In love!


Tisdag 2 november

Hej
Idag har det varit fullt ös här hemma. Först var vi iväg till mäklaren för att prata en hel del om vårat hus & vi kom väl fram till det vi ville iaf =) Vilket var otroligt skönt. Han var även på våran sida ang dom sakerna vi påpekade & det känns härligt =)

Sen var vi iväg för att handla lite & sen var mina föräldrar hit på lite fika. Så vi har fått en del saker gjorde =)

Har även tagit & skickat efter lite förstoringar på kort & sen vanliga kort med så vi kan fixa lite i Lillys bok & kanske även starta en bok till Léone =) Blev otroligt många kort så jag måste komma ihåg att skicka efter oftare så man slipper komma upp i den mängden varje gång.

Idag är det ju även den 2:a vilket betyder att våran lilla tjej idag blev 1½ år =) Tänk att hon redan hunnit bli så stor. Våran lilla tjej som snart ska bli storasyster♥

Våran lilla gulligos för 1½ år sen. Helt sjukt att det redan hunnit gå så lång tid sen hon kom till oss. Och snart sitter vi här med en sån där liten till =)


Dagens BM besök

Hej
Sorry att jag inte hann blogga efter BM besöket men vi var tvungna att åka hem till mina föräldrar för att fixa lite saker inför morgondagens mäklarbesök.

Det gick jättebra hos våran BM idag. Hjärtljuden slog på med sina fina 156 slag/minuten & nu hade jag kommit tillbaka till kurvan igen =) Ligger visseligen lite under den understa men jag är iaf tillbaka. Så nu ligger SF-måttet på 30cm & jag har gått 36+4 idag. Min vikt är ju därimot ingen att hurra över. Hade på en vecka gått upp fjantiga 0,1 kg trots en massa mat & flera kladdkakor. Förstår inte vad min kropp håller på med alls. Jaja. BM tyckte iaf att jag ska försöka hålla kvar lilla tösen i magen någon vecka till så hon hinner gå upp lite mer. Och visst vill jag ju att hon ska komma ut & må jättebra men hon räknas ju som fullgången nu så man vet ju aldrig =)


Välkommen efterlängtade november

Hej
Tänk att våran BF månad redan kommmit. Helt underbart att vi äntilgen kommit till november månad & kan nu börja räkna ner på riktigt =)

Idag tog jag mig en liten sovmorgon & gick upp strax efter 9. Skönt att få tillfälle att ligga kvar så det är enda gången på dygnet då jag inte har ont i revbenen. Är så otroligt öm i dom nu så jag vet inte hur jag ska klara av 24 dagar till just nu. Men hon kommer ju titta ut när hon själv känner sig redo så det är bara att vänta & se när det är =) Hoppas såklart att det blir lite innan 25:e. Gärna innan 14:e  med då pappa V skulle få vara 2 barnspappa på farsdag♥

Idag är det ju dags för ett nytt bM besök men det är inte förrän 13.30 så innan det är dags för det ska vi bebe oss ut till huset & kolla lite. Kommer blir otroligt konstigt att gå i det huset igen då jag inte varit där sen slutet på september förra året. Men det kommer bli kul med =) Ska ju på möte med märlaren i morogn & sen ska vi höra av oss igen till en familj som vi har haft kontakt emd ett tag nu ang att hyra ut det till dom istället =) 

Nej nu bir jag misshandlad av lilla L i magen här så jag ska upp & röra på mig för att hoppas på en lugn stund =)