Shopping

Hej mina fina
Nu har jag nattat tjejerna och ska fixa en liten macka till mig i väntan på att V slutar vid 21 då vi ska äta lite god mat.

Men innan det tänkte jag visa upp vad jag klickat hem idag. Fasnade helt i träsket idag så det blev lite saker faktiskt =)

Underbart fin mammaklänning ifrån H&M 249:-. Kan ju behöva några fina klänningar som passar eftersom jag bara växer och växer och klänningar passar ju alltid, hur stor man än blir =)

Jättefin pyjamas/heldress från Frank Paul/Babyshop som jag hittade på rean för 259:-. Storleken var 3 månader men dom skulle vara små i storleken men vad gör det? Så söt!

Barnvagnshänge ifrån Paul Frank/Babyshop som även den kommer ifrån rean med det fina priset av 64:-

Lilly såg denna söta lilla väska ifrån Scotch R´belle/Babyshop inne på rean så den fick hon för 175:-.

Ett sött påslakanset ifrån köpbarnvagn för ynka 129:- fick såklart komma hem det med för att stilla mitt stjärnbehov =)

Och till sist blev det ett blått och ett grönt påslakanset till vagn/vagga ifrån Färg & Form/kopbarnvagn till priset av 249:- styck. Det blåa kommer han få till vaggan och det gröna hamnar i vagnen. Vill ju matcha vagnen såklart =)

24 fullgångna veckor

Hej
Blev lite bloggpaus utan förvarning men nu är jag tillbaka med mera lust och glädje till att titta in här. Så nu kör vi ikapp det som inte kommit med här och först ut är ju torsdagens byte av vecka. Är nu inne i v.24+3 och jag kan inte förstå att vi snart är nere på 2 siffrigt. Det närmar sig med stormsteg och vi längtar så här hemma =)

V.24

Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Nu börjar bebisen fylla utrymmet i livmodern och den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.

Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där.

Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

23 fullgångna veckor

Hej underbara
Igår var det ju dags att byta vecka igen och nu har vi gått 23 hela veckor med lillebror i magen och jag kan inte förstå att det går så otroligt fort. Men det känns verkligen på att annat vis att bära en kille efter att ba burit på två tjejer. För jag känner ju verkligen skillnad på den biten. Har mera ont i kroppen och kan ligger ju helt annorlunda än vad tjejerna gjort. Är redan lite tungt vilket inte känns så super med tanke på att vi nu har 17 veckor kvar innan BF. Och att jag har mitt kontrollbehov är ju mindre kul för min omgivning haha. Just nu kan jag inte släppa att jag vill köpa en ny byrå ifrån IKEA att lägga alla bebiskläder i =)

Och här kommer såklart infon:

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder!

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel. Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Identiska fyrlingar

Hej mina fina
Sitter här i soffan just nu och kollar på identiska fyrlingar. Tänk att kroppen kan fixa det, att få fram 4 stycken helt lika männinskor under en graviditet. Så häftigt med livets mirakel!

Magen med 4 månader kvar

Hej mina fina
Har tagit en massa kort både igåt kväll och idag men jag tycker inte att det blir så bra bilder när våädret inte är på topp och när vi inte har så jättebra naturligt ljus/bra lampor. Så det får bli ett par svartvita kort denna vecka helt enkelt.

Som sagt, inga superbilder men iaf =) Lilla William♥

I´m back

Hej mina fina
Ja det har varit lite mycket den här helgen då jag och V jobbade på fredagen med 2 timmar tillsammans och sen flyttade vi in barnen i deras nya rum. Ska ta och knäppa lite kort imorgon på hur det blev men vi är alla nöjda här hemma. Och i lördags jobbade jag till 16 och efter det åkte vi ham till mina föräldrar. Och igåt hade vi bara en mysdag hela familjen så tyvärr har bloggen kommit i bakrunden då. Men ni fick ju ett litet livstecken ifrån mig igår då mina hormoner levde loppan.

Jag har nämligen sen jag blev gravid med William fått ett otrologt kontrollbehov och det märks när man umgås med mig. Jag kan tex bli galen om jag och V har jobb samma dag för då stressar jag upp mig så jag nästan svimmar, jag vill ha det snyggt och fint hemma hela tiden och blir galen av att det ligger leksaker på golvet nere, jag möblerar om i diskmasikinen när V stoppar in disken för att jag inte tycker att det blir rätt och jag vill ha stenkoll på allt. Och därav min mobilbild där jag visar att jag kollat igenom alla barnkläder för att se vad vi har. Har även gjort det med 62-68 kläderna. Men jag känner ett helt annat lugn när jag vet att jag har gjort det och det hjälper mig så nu får jag vara så här knäpp i 17 veckor till haha.

Ska söva lite barn nu och sen ska jag hoppa in i duschen men efter det ska jag äntligen fixa lite magbilder.

Är det fel på mig?

Är det fel på mig som gör det här i vecka 22+3? Skyller helt klart på hormonerna haha