Just nu

Ja, här hemma steks det just nu pannkakor för fulla muggar. Tjejerna har ätit 2 var och nu steks det massor som sedan åker in i frysen. Sjukt skönt att ta fram färdiga pannkakor ur frysen när dom är sugna på det till lunch.


4 veckors killen

Hej mina fina
Här hemma har vi en liten kille som igår blev 4 veckor och som imorogn blir 1 månad! Hur har det gått till? Mammas lilla älskling♥
 
Idag var det dags för ett nytt besök hos BVC och nu killen växer som bara den. Idag vär han 56,3 cm lång och vägde 4420g. Han har alltså gått upp 595g på lite mer än 1 vecka. Höll på att tappa andan när jag såg det men enligt BVC så var det ingen fara alls då han bara äter ikapp upp till mittenkurvan. Han ligger ju nu strax under den och han låg ju på den undre när han föddes så allt ser jättefint ut!
Mammas underbara lilla kille!

Protesterar dom?

Hej underbara ni

Här hemma har jag haft en jobbig dag då tjejerna gör allt man inte får göra. Hällt ut några liter vatten på toalettgolvet nere så jag fick torka lääänge för att få parkettgolvet torrt, slagits och skrikits. Nog för att dom var trotsiga innan William kom men det känns som att det blivit mycket värre sen 4 veckor tillbaka. Vet inte om det har med honom att göra eller det att deras pappa inte längre är hemma på samma vis som förut. Eller om det bara är ren och skär trots. Lilly är ju 3 1/2 nu och Léone fyller ju 2 om 1 månad så det är ju typiska trotsålders perioder. Och att dom triggar varandra kanske gör att det blir värre. Ja, inte vet jag. Vad jag vet är att dom skulle gå väldigt billigt på blocket ibland.

Ni som har fått smått när era barn varit i liknande ålder, hur har ni haft det med trotsen?


Ny vecka

Hej mina fina

Här hemma flyter dagarna ihop sen V fick ett nytt jobb där han jobbar 75% under veckorna så vi har en helt annan vardag än vas vi hade innan William kom till oss. Men det går ju rätt så bra. Tjejerna har dock börjar trotsa rejält så varje dag är ett krig känns det som vilket är otroligt jobbigt men jag kämpar på. Idag har dom redan haft sönder en av mina lyktor i hallen då Lilly slängde ner leksaks dammsugaren i trappen och Léone har målat bordet i vardagsrummet med lila penna. Tur att det gick bort säger jag bara. Och på allt detta har alla barnen snuva, även lillebror.

Annars då? Jo, livet är härligt även om det är massa trots och fullt upp. Men det är väl precis som det ska vara? =)


Stora killen

Hej mina fina
Idag var det äntligen dags för det första riktiga BVC besöket och allt gick jättebra. Han kommer nog bli en stor kille våran William för han hade på en vecka gått upp 405g så nu väger han 3825g och är 53,5 cm lång. Inte konstigt att 50 bodiesarna börjar bli lite korta i ärmarna =)
Mitt lilla ♥

Lik mamma?

Hej underbaringar
Här hemma har vi inte rikitigt bestämt vem killen är lik men jag tror att detta lilla mirakel är lik sin mamma♥
Jag som nyfödd
William 1 vecka
William 2 veckor
 
Vad säger ni? Är det en "mammas kille"? Ja, förutom näsan som är pappans då?

Mammas lilla älskling

Hej mina fina
Äntligen helg vilket betyder att vi är hemma alla 5 i familjen. Så underbart skönt för oss tjejer (och William) att få umgås med pappan i familjen. Det är ju rätt så fullt upp för mig annars då jag inte hinner vara lugn en enda stund när jag är ensam med alla mina underbara barn. Man går ifrån att vara vid det ena barnet till det andra och mellan det är det någon som är hungrig. Men jag har klarat av dessa 2 veckor rätt bra ändå måste jag säga. Alla har fått mat när dom varit hungriga och än har vi sluppit skrikkaos =)
 
I torsdags blev våran lilla kille 2 veckor och han växer och frodas. Tror nog att hsn blir en lång kille för dom långärmade tröjorna/bodiesarna är lite korta i ärmarna medans dom sitter bra på kroppen. Så på måndag (när jag btw fyller hela 24 år!) åker in till Uppsala blir det att köpa flfera bodies som är smala i kroppen men är i strl 56 så han får kläder som sitter bättre på honom. Tycker inte riktigt att han ska behöva bada i kläderna heller. 
 
Hur som så är han verkligen otroligt snäll och sover snällt på både dagen och natten. Nu börjar vi även få in lite rutin på kvällarna så han somnar mycket tidigare nu (runt 20-21) och får pyjamas och läggs i vaggan. Sen vaknar han 1-2 gånger mellan klockan 2-6 innan det är dags att ta morgon vid 8-9 tiden. Men oftast hinner jag ju upp inann honom då tjejrna vaknar lite tidigare och då är det frukostmys i soffan för dom.
 
 
 
K Ä R L E K

Hembesök av bvc

Hej mina fina

Ja, här hemma rullar dagarna som mamma till tre på i rasande fart och William är redan 12 dagar. Idag hade vi hembesök av BVC och våran lilla skatt hade nu gått upp 180g sen han föddes och vägde idag 3420g. Ska tillbaka på tisdag för nästa besök och då får vi se han väger och hur lång han är då =)


Min lilla kille

Hej mina fina
 Ja, idag har vår lilla kille blivit 8 dagar och det känns helt sjukt att han bara funnits här i 8 dagar för det känns som att han alltid funnits här hos oss. 
 
Han är så fin och snäll. Vaknar bara en gång varje natt och har börjat med lite vakentid under dagarna/kvällarna. Inte så jättelång tid men ändå. Äter jättebra i snitt var tredje timme med undantag från nätterna då. När vi var på läkarkoll i tisdags vägde han 3230 g vilket betyder att han då hade gått ner 10 g. Och på tisdag är det dags för hembesök av BVC så då får vi se hur mycket han väger då, våran lilla älskling♥

 

Älskade lilla mormor!

Hej mina fina

Idag är en dag jag alltid kommer komma ihåg. Inte bara för att det var idag vi hade BF med underbara lilla sonen utan för att idag är det 7 år sen jag förlorade min älskade mormor. Jag kommer aldrig glömma samtalet jag hade med mamma den morgonen då jag fick höra att hon inte längre fanns hos oss. Jag hade sovit hemma hos Victor och det gör lika ont nu som då i hjärtat.

Det var så mycket jag hade velat säga henne. Att jag älskade och fortfarande älskar henne av hela mitt hjärta. Att jag och Victor hade bestämt oss för att vi skulle förlova oss på julaftonen. Att jag ville ge henne barnbarnsbarn som skulle få heta Elisabeth efter henne. Min älskade lilla mormor♥

Min förlossningsberättelse

Hej mina fina.
Ja, nu har jag äntligen satt mig vid datorn så jag passar helt enkelt på att försöka få ner min förlossningsberättelse direkt.
 
Allt började med att mitt vatten gick vid 11 tiden den 26/9 men tyvärr kom inga värkar iång alls efter det men jag kände lite smärta i ryggslutet. Så vi stannade hella i hopp om att det skulle dra igång om jag fick gå runt och knåpa lite här hemma. Men icke. Killen ville inte komma ut riktigt än. Men vi såg till att barnvakterna skulle komma hit efter att barnen hade kommit i säng i hopp om att det skulle hänt någonting och även för att komma in till förlossningen ifall allt skulle ta fart som det gjorde med Léone. 
 
Så vi kom in till förlossningen vid 21.30 för att kolla hur värkarna kom och då var det med 10 minuters mellanrum. Så dom ville ju att vi skulle ut och röra på oss för att få dom att komma lite mera tätt. 
 
Sagt och gjort så åkte vi iväg till McDonalds då det blivit lite av en tradition när våra barn ska ut och åt lite där. Kollade sedan upp med en kompis inne i Uppsala om hon var hemma ifall att vi behövde spendera natten där. Så vi åkte hem till henne och där började värkarna nu komma igång lite mer och kom nu med 5-3 miuters mellanrum. Så jag gick runt hemma hos henne fram till klockan var runt 3 på natten för att sedan åka tillbaka till förlossningen, med kompisen i sällskap. Det var ju inte riktigt planerat att ha någon annan än Victor med på förlossnigen men när vi var där kändes det som något vi ville. Tyvärr kunde hon inte stanna till William var ute då hon var tvungen att åka iväg på ett möte vid 9 tiden.
 
När vi kom in på förlossnignen kollades värkarna upp igen och tyvärr började dom avta när jag låg still. Men dom kollade ändå upp hur mycket jag öppnat mig och då var jag bara öppen 2 cm. Men efter undersökningen så satte värkarna igång med fart igen med 2-3 minuters mellanrum vilket fortsatte fram till att vi fick ett förlossnigensrum då dom började avta igen. 
Sista magbilden 
 
Tillslut bad barnmorskorna mig att sova ett tag då jag inte fått mycket till sömn natten innan eller denna natt heller så jag och V somnade sked i förlossningssängen ihopp om att vi skulle vakna upp med mera krafter till att föda en liten prins.
 
7.20 vaknade jag igen av en stark värk och förstod snabbt att nu är det på gång. När morgonens BM stämplat in och kom för att pressentera sig tillsammans med en BM-student så var det dags för CTG igen och nu kom värkarna med 3 minuters mellanrum igen och jag började traska tunt med min kompis gårbordet. Efter 8.30 var det dags för en ny undersökning och då hade jag bara öppnat mig 1 cm till och jag kände mig otroligt nere. Händer det ingenting denna gång? 
 
Men BM irriterade upp tappen och resten av utrustningen ett bra tag och sedan var det dags att traska på igen.  
En trött och lite less mama
 
Helt plötsligt hände det något när klockan var runt 10.15. Värkarna blev otroligt jobbiga från den ena sekunden till den andra och varade otroligt länge. Jag fick då göra en ny undersökning och var nu öppen 5 cm. Yes tänkte jag eftersom det äntligen hände något och V tyckte att han kände igen mina miner ifrån dom kraftiga värkarna med Léone. 
Klockan inne på föprlossningen när det äntligen händer något
Starka värkar precis innan jag lägger mig ner och börjar krysta
 
Och från ingenstans blev det ett otroligt tryck neråt som var otroligt svårt att hålla emot. Upp på sängen igen föpr att kolla hur han ligger och då låg han otroligt långt ner och det känndes här som att jag skulle vara klar för att börja krysta. Efter ett par krystnningar då inget händer kollar BM denna gång och hittar en liten liten kant som hindrar William från att glida förbi så från att gå till att krysta måste jag nu bara tvinga kroppen att krysta och bara andas igenom detta medans BM bråkar med kanten. Och helt plösligt känner hon att kanten försvann och hans huvud glider ut med en krystvärk. Ocdh sen var det dags för den andra krystvärken som gjorde att vi fick ut våran lilla kille. Lycka♥
Precis utkommen
 ♥
Så även denna gång blev det en snabb förlossning när värkarna äntligen ville vara med på min sida och jag öppnade mig och fick ut våran lilla prins på 40 minuter.