Sista augusti

Hej mina fina
Ja tänk va, idag är det sista sugusti och imorgon är vi inne i september. Den månaden jag hoppas att lillebror vill titta ut i då vi fick datum i denna månaden först =)
 
Idag öser regnen ner och vi ska snart iväg in till Uppsala för att handla lite och för att hälsa på mina lillasyster som just nu ligger på sjukhuset efter en liten operation. Så vi ska in och muntar upp henne lite hade vi tänkt. Skulle behöva köpa lite nya byxor till Lilly när vi är inne med för hon har dragit iväg så på längden på en natt känns det som. Inga byxor sitter riktigt bra tycker jag och så ska hon ju inte ha det =)
 
Nej nu ska jag ta och jaga barnen så dom blir klara innan pappan kommer hem så vi kan åka =)

35 fullgångna veckor

Hej mina fina.
Ja idag är det torsdag igen vilket betyder att vi har fullföljt en vecka i denna graviditet och startar nästa. Idag har vi alltså bara 5 veckor kvar till den 4:e oktober och med det 7 veckor kvar innan jag blir 24 år. Känns helt sjukt att jag kommer vara 23 år när William kommer till världen.  Tänk att jag var 20 år när Lilly kom och nu kommer jag inte ens vara 24 år. 3 barn på 3 år är väl rätt bra jobbat va? =)
 
Och med det tar vi denna veckas info:


Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm. 

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter. 

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak. 

Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe. 

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN
 
Magbilder kommer nog inte idag då jag är helt slut i kroppen efter en heldag ensam hemma med barnen. Som för övrigt har gjort allt i sin makt för att rfå mig att bryta ihop. Léone har gråtit mer eller mindre hela dagen känns det som och dom har varit på varandra konstant och bara gjort det man inte får. Så här har vi verkligen testat mammas humör denna dag. Superfint med alla dessa gravidhormoner. Men det är snart slut på dom får vi hoppas =)

Dagens BM-besök

Hej mina fina. Ja idag var det dags att gå ner till BM igen för att kolla hur lillebror har det inne i magen. Och allt ser super ut! Huvudet neråt och ruckbart fortfarande men det håller sig ju där det ska så det är underbart. Sf-måttet denna vecka var på 32 cm och lilla hjärtat tickade på i sina 156 slag/minuten som vanligt. Ska tillbaka om 2 veckor men sen hoppas vi att lillkillen vill komma ut till sin familj sin längtar så!


Vart tar tiden vägen?

Hej underbaringar. Just nu är barnen inne i någon fas ihop där det är extra mycket smågnabb och sura miner så jag hinner knappt med att tänka själv längre. Så när dom somnar går all tid till att varva ner och rensa huvudet för nästa dag. Så bloggen har jag inte riktigt hunnit med. Men jag ska försöka skärpa mig. Imorgon är det dags för besök hos barnmorskan igen vilket ska bli spännande. På torsdag har vi bara 5 veckor kvar innan beräknad och det känns dom att lillen skulle kunna komma när som helst nu =) Tänk vad häftigt, om 5 veckor är det meningen att jag ska vara mamma till 3!


34 fullgångna veckor med magbilder

Hej mina fina.

Ja igår var det dags att gå in i en ny vecka och nu är det bara 6 veckor kvar till BF. Tiden går äntligen fort men ibland otroligt långsamt. Vill ju ha min lilla kille här hos oss snart. Hoppas att det blir en liten september kille vi får =) Längtar till på onsdag då vi ska påå nästa BM besök för att höra så putten ligger kvar i startläge för då är det lugna puckar och vi borde slippa en kille som får för sig att vända sig något alls enligt BM då eftersom han legat i samma ställning i 5 veckor nu. 

 

Här kommer infon där veckans graviditet:


Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur. 

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster. 

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu. 

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av det och läs om våra självhjälpsåtgärder. 

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN


Halsbränna ifrån helvetet

Hej mina fina
Ja, fy vilken halsbränna jag har. Novalucolen verkar inte e sig på den helt heller utan jag får gå men lindrigare halsbränna efter jag tagit det tillsammans med mjölk i hopp om att dedt ska funka bättre, men nej. Hoppas verkligen att detta ger sig snart för jag vet inte hur länge jag orkar med detta nu. Att vakna varje natt av besvären, att inte ha aptit av dom och att börja gråta av dom vissa gånger, det är inte roligt. Men nu är det bara 43 dagar kvar innan lilleman är beräknad och jag längtar så efter honom och efter att min halsbränna sak försvinna. Nej nu  ska jag fortsätta mina försök till att sova lite. Men vi ses sen va?
 
 
 

33 fullgångna veckor

Ja, nu var det ju visseligen i torsdags vi gick in i vecka 34 i denna graviditet då vi hade gått 33+0 och idag ligger vi på 33+3 men vi kör på infon nu då det är första gången på otroligt länge som jag sitter vid en dator. Har bloggat ifrån mobilen dom senaste gångerna men det är ju bättre än ingenting eller vad säger ni?
När vi ändå är inne på graviditet kan jag ju ta och skriva vad vi fick veta hos BM i torsdags:
SF-mått: 33cm som för övrigt är det största jag haft i just denna vecka med någogt av barnen
Min vikt:  82,2 kg och nu har jag "bara" 2,2 kg kvar till inskrivningsvikten =)
HB/Järnvärde: 120 vilket känns skönt att äntligen komma upp i
Hjärthjud: 152 slag/minuten och där brukar det ligga så han följer då inte det här emd att killar ska ha lägre.
Och slutligen läga: Fortfarande huuvudet neråt och ruckbart. Love it!
  
Men här kommer iaf infon för denna vecka:


Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet. 

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen. 

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig. 

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. 

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. 

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN
 

Magbilder ska jag försöka ta ikväll. Håller just nu på att fixa om lite i ett av rummen i hopp om att få lite mera ordning här hemma.

Fix och blåbärsplock

Hej fina. Ja, det har blivit en massa saker fixade här hemma och då glömdes ni bort lite tyvärr. Vi har bl.a. byggt en ny yttertrappa vilket tog sin lilla tid. Började efter besöket hos BM i torsdags och sen fortsatte vi på fredagen. Och idag var vi iväg ut i skogen för att leta lite svamp för att barnen skulle få ut och röra på sig lite. Hittade lite svamp som vi gav bort eftersom vi inte gillar kantareller men vi hittade massa blåbär. Plockade snabbt en liter som intogs med vaniljglass. Så gott!


Magen i mobilen

Hej mina fina. Idag har jag gått 33 fullgångna veckor i min graviditet med lille W och idag är det dags för ett nytt BM besök och det ska bli kul att se SF-måttet och min vikt =) Återkommer med det efter själva besöket. Men här kommer iaf en mobil bild på magen nu på morgonen


50 dagar kvar!

Hej fina ni
Ja herregud, idag har vi 50 dagar kvar till BF och jag längtar så in i bomben. Är ju snart helt klart med "att göra listan" innan det är dags för liten att titta ut vilket känns otroligt skönt. 
 
Detta är det som återstår:
-Köpa täcke och kudde till spjälsängen
-Köpa täcke till vagnen och vaggan
-Köpa ersättning
-Ta hem vaggan
-Packa BB-väskan, våran förlossningsväska och barnens övernattningsväska
 
 
Ja, det är väl det viktigaste av det som finns kvar. Sen vill ju jag köpa ett annat babyskydd då dom vi har börjar bli till året enligt NTF och sen vill jag ju gärna ha ett med bas nu med så man slipper spänna fast/loss hela tiden. Sen vill jag fixa till spjälsängen lite med och även fixa en ståbräda till Lilly men sen är jag helt nöjd =)
 
Är så otroligt sugen på att packa BB-väskan redan nu man det känns kanske lite tidigt eftersom det är 7 veckor kvar till BF. Väntar med det till på torsdag då det är dags att besöka MVC igen för att kolla om killen ligger där han ska till 100% nu =)
Magen förra vecka♥
 

Blivande tandläkare?

Hej mina fina. Här startade vi dagen med ett besök hos tandläkaren för Lilly. Är meningen att detta skulle vara det 2:a besöket men det blev det 4:e för Lilly eftersom hon slog i sin ena tand i slutet på förra året. Men jag tror nog att vi har en blivande tandläkare här hemma. Hon är en hejare på att gapa, gör precis det hon blir tillsagd och tycker att det är superkul att ligga där i stolen. 20 fina tänder hittades i munnen och vi fick beröm för att tänderna var i ett superfint skick. Härligt att höra som förälder. Efter besöket ville fröken leka tandläkare och höjde upp stolen utan att ha sett hur det skulle gå till haha. Ja, ingen tandläkarskräck här inte.


Full fart

Hej underbara
Ja, här hemma har det varit fullt fart så jag har inte hunnit få till några magbilder än. Men det kommer. Ska dra fram kamera här någon dag för magbilder och för att sälja iväg en del mammakläder som inte används. Dumt att bara ha dom ligga. 
 
I fredags blev det en tur till Furuvik med mina föräldrar och kameran blev  nerpackad och allt men glömdes kvar i våran bil när vi kom hem till mamma och pappa. Typiskt på något vis. Så där har jag bara ett par mobilbilder ifrån vilket är tråkigt men alltid något. Hade ju även tänkt ta magbilderna där men ja, det gick ju inte allt för bra =) 
 
Natten till lördagen hade jag så sjukt ont i min ena axel som jag haft upprepade problem med sen i oktober -09 då vi flyttade ifrån huset för att hyra ut det. Och i början av veckan fick jag problem med axeln igen men när vi var ute vid Furuvik blev det bara värre då jag blev kall om den i 5 minuter och det klarade jag inte av. Så nu har jag sjukskrivit mig ifrån jobbet och får se om jag har jobbat klart innan W kommer ut. Känner jag mig bättre till på fredag blir det ett 3 timmars pass men annars är det mammaledighet för mig.
 
Just nu står handbollen på här hemma men nu i pausen hoppas jag att övertyga V att ta fram klippmaskinen och fixa mitt hår lite. Vill korta ner det i bak igen så som jag har på kortet ute vid bryggan då jag bar nyklippt av just V. Hatar mitt hår för tillfället men om jag minns rätt brukar det vara något som går här hemma när jag är gravid/nyss fått barn haha.

32 fullgångna veckor

Hej
Idag är det torsdag idag & en ny vecka på denna graviditet. Idag har jag alltså gått hela 32 veckor. Jisses, vart tar tiden vägen? Så idag är det 8 veckor kvar till BF men man kan ju hoppas att han tittar ut tidigare =) Längtar så efter att ha honom utanför magen och inte i. Tänk att vi om 8 veckor kommer ha 3 barn. Underbara tanke♥

Veckans info kommer här i vanlig ordning. Magbilder kommer komma lite senare. V jobbar ikväll så jag ska lägga tjejerna nu och blir det inga kort ikväll kommer dom imorgon =)


Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett. 

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna. 

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen. 

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden. 

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet! 

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Tänk hur leksakerna rymmer hela tiden

Hej mina fina
Ja, tänk va. Att leksaker kan rymma hela tiden. För här hemma plockar jag upp dom leksaker som har sina platser uppe tex duplot och tågbanorna men ändå rymmer dom ner hela tiden. Springer upp hela tiden när orken finns men  5 minuter senare ligger dom där dom inte ska iaf. Tjejerna har en del av leksakerna här nere man jag tytcker inte att allt behöver vara just nere då dom har 2 stora rum att leka på där leksakerna får ligga utan att plockas bort. För dom mesta av leksakerna ligger annars på Léones rum och eftersom jag lägger henne varje kväll så plockar jag snabbt ihop leksakerna som ligger över hela golvet till sina platser. 
 
Men det är väl bara att ta skulle jag tro. För jag gissar att leksakerna kommer få ben i många år farmåt =)
Jag och mina små busfior som jag misstänker hjälper leksakerna få ben♥

Lillebror är med och leker

Lillebror får redan vara med och leka. Det var väl snällt av hans yngsta storasyster som låter honom leka med hästen tycker jag =)


Nybäddat by H&M

Hej. Här om dagen fick jag hem ett paket från H&M som jag hade klickat hem och där i låg dessa underbara bäddsett. Så fina i färgerna och underbart mjuka, även när jag tog ur dom ur förpackningarna vilket jag tycker brukar vara ovanligt. Hatar när dom är stenhårda av en massa ämnen vilket jag tycker många är. Jag vill att dom ska kännas riktigt intvättade och använda på en gång. 199:- styck kostar dom vilket är ett superbra pris och ett extra plus i kanten är att det är knappar längst ner vilket är perfekt!


Tidiga dagar

Hej. Ja dom sista dagarna har mina prinsessor vaknat innan 7 och då är jag som tröttast efter en massa spring till toaletten och vändningar för att slippa det onda i fogarna och myrkrypet nattetid. En timme senare kan jag gå med på men det är bara att gå upp och fixa lite frukost till tjejerna för att sedan vila lite till. Har en otrolig tur att dom låter mig vila en stund till. Men dom kanske vet att deras mamma behöver det för att inte bryta ihop helt. För gravidhormonerna jag har denna gång är nog det jag missat under mina 2 första plus denna. Blir tokig över hur man reagerar på minsta lilla nu och speciellt eftersom jag inte hade humörsvängningar alls med tjejerna. Man nu är det ju inte allt för lång tid kvar innan det är dags för dom att rinna av när lille W är ute. Ska bli jätteskönt att slippa allt ont och dessa svängningar.

2 månader kvar

Hej fina ni. Ja idag är det den 4:e vilket betyder att vi idag har 2 månader kvar till lillkillens ankomst. 60 fjuttiga dagar. Behöver jag säga att vi längtar?


Dagens BM besök

Hej mina fina
Ja, idag var det dags för ett nytt besök hos BM och denna gång blev det lite snabbt besök med koll på hjärtljud och SF mått. Helt lagom då jag inte var i toppform efter vägen till BM. Fy vad åksjuk jag var =(
 
Men SF-måttet är ju under "Svensson kurvan" och låg idag på 29 cm. Sen sa jag innan besöket att jag tyckte att jag inte har kännt W på samma sätt som veckorna innan och det visade sig att jag trodde rätt om varför, lillkillen har intagit startläge. Huvudet neråt men fortfarande ruckbart. Ett härligt steg farmåt mot förlossningen. Men han starkade och hade sig lite när BM bråkade med honom och hjärtljudet lät jättefint så det var ingen fara. Och jag trodde även att han vänt sig neråt då jag haft rörelserna på samma ställe i mer än en vecka nu. Skönt att veta att det var som man trodde och inget annat.

Dagens BM besök

Hej mina fina
Ja, idag var det dags för ett nytt besök hos BM och denna gång blev det lite snabbt besök med koll på hjärtljud och SF mått. Helt lagom då jag inte var i toppform efter vägen till BM. Fy vad åksjuk jag var =(
 
Men SF-måttet är ju under "Svensson kurvan" och låg idag på 29 cm. Sen sa jag innan besöket att jag tyckte att jag inte har kännt W på samma sätt som veckorna innan och det visade sig att jag trodde rätt om varför, lillkillen har intagit startläge. Huvudet neråt men fortfarande ruckbart. Ett härligt steg farmåt mot förlossningen. Men han starkade och hade sig lite när BM bråkade med honom och hjärtljudet lät jättefint så det var ingen fara. Och jag trodde även att han vänt sig neråt då jag haft rörelserna på samma ställe i mer än en vecka nu. Skönt att veta att det var som man trodde och inget annat.

Boar innan läggning

Hej mina fina. Ja snart ska jag hoppa i säng då vi ska till BM på annan ort imorgon men jag kunde inte låta bli att boa lite först =) Gillar verkligen att MAM har gjort det enkelt att sterilisera kapparna och flaskorna i micron. Snabbt och lätt. Och så skönt att det inte hamnar massa vatten i napparna med. Kändes ju som att det inte var så jättebra i det långa loppet. Men nu kommer iaf jag bli bättre på att sterilisera nappar och flaskor vilket man kanske fuskade lite med förut. Micrade allt 2 gånger bara för att ikväll =)