Lilly-bus

Tänkte slänga in ett par bilder på våran lilla prinsessa som är tagna här om dagen =)



Vilken sötnos va? Sen ser viu ju min otroligt sexiga mamma magen i bild med =) Så fin blir magen efter att man haft en sessa i magen <3


Just nu

Hallå.
Just nu sitter jag i soffan med min bärbara i knät. Har kollat runt lite på bloggarna jag läser & vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. Kanske kolla något program på någon play kanal eller så ska jag slå på TV:n. Lilly ligger iaf i sin säng & sussar. Dock vaknade hon nu & hennes pappa är uppe hos henne. Vet inte om det är napp eller hunger som fick henne att vakna men något var det iaf. Säkert lite hunger. Men snart sover hon sött igen.

Har så sjukt ont i axeln/halsen. Tror att en ny muskel har gått & blivit inflamerad. Men men. Har inte så stor lust att gå till doktorn igen pga det så jag ska tigga lite massage av V & sen knapra lite alvedon & hoppas att jag kan självmedikera med. Funker inte det går jag såklart till doktorn men prövar lite själv först =)

All rosa tapet sitter nu uppe i Lillys rum. Nu fattas bara bården & sedan är hennes rum klart. Dock är golvet jättejätte ful så jag ska kolla på heltäckningsmatta eller en stor vanlig matta att lägga där inne. Får se vad det blir. Blir iaf sjukt sött rum. Ska knäppa kort så fort jag kommer ihåg det. Men jag tänkte slänga upp några före bilder nu så alla får se vilket hemskt rum det var från början. Så här kommer dom:
  
(bilderna är klickbara)

Snygga va? Eller inte. Kan inte förstå att någon sovit i detta rum. Hur är det möjligt? Det vara lyser ju av färgen. Nej, är verkligen nöjd med förändringen. Som sagt så kommer ju bilder på hur det ser ut just nu någon annan dag. Sen sak jag köpa hem lite mer färg så jag kan måla klart i hallen så det blir klart där med. Och såklart kommer före & efter bilder på det med. Och sen kommer ju såklart bilder på hur det ser ut i resten av huset med. Men det blir någon annan dag =)

Kram!


Frågestund?

Tänkte kolla om det är någon som är intresserad av en frågestund här på bloggen? Tycker det skulle vara lite kul att se vad ni vill veta om mig.

Svarar på frågorna allt eftersom dom kommer in i detta inlägg =)



Postat av:
Hur kommer det sig att ni valde att gifta er så tidigt? När är nästa knodd planerad då?

Svar: Jag vet inte om jag tycker att vi gifte oss så tidigt då vi hade varit tillsammans i 5 år när vi gifte oss. Men i ålder kan jag hålla med om att det var tidigt. Men då vi båda kännde att det är här förhållandet är rätt så ville vi helt enkelt gifta oss =) Vi hoppas att en graviditet kommer påbörjas under 2010. Men tyvärr vet man ju aldrig med kroppen så nästa kommer när den kommer. Då jag började med minipiller efter förlossningen har jag fått mens varannan vecka vilket verkligen tär på min kropp. Mer än ni anar. Och i samband med det vet jag inte hur det är med ägglossningen. Och jag vet ju inte heller hur länge det kommer ta innan min kropp blir sig själv & får en regelbunden mens efter det att jag kommer sluta med pillerna så jag kan få en normal ägglossning. Så därför känner vi båda att vi blir överlyckliga om jag blir gravid någongång nästra år =) KRAM!

31 oktober

Hallå.
Idag är det sista oktober. Imorgon är det november igen. Hur gick det till? Tycker det nyss var november & jag hade en superliten bebis i magen. Men på måndag blir våran lilla tjej 6 månader. Ett halvår. Tänk vad allt går fort när man har en liten sessa här hos sig. Helt sjukt.

Idag hoppas jag på en rätt så lugn dag. Tapetsera lite & kanske städa men inte mer. Vill bara ta det lungt en dag. Men så blir det säkert inte. Ska ju förrestan ner till alla gravar idag för att tända en massa ljus. Tycker jag är så vackert på kyrkogården på alla helgona då det är en massa ljus på alla gravar. Man verkligen känner saknaden & kärleken till alla som ligger där då.

Lilly ligger just nu i vagnen & sover lur. Vi gick upp vid halv 8 idag så det var dags för en förmiddags lur nu. V ligger dock fortfarande & sover. Att en människa kan sova så länge. Men jag känner att jag inte orka väcka honom idag. Brukar ju alltid få göra det. Tror inte min man har en sån där inbyggd klocka som sägar åt honom att han sovit för länge & att han bara måste gå upp nu. Eller är det bara jag som har det? Dom få dagarna V tar lillan på morgonen sover jag längst till 9 tiden. Det är ca 1-1½ timmer efter det att lillan gått upp & det betyder jättemycket för mig. En lyx rent ut sagt. Och sen sover ens man till 12 & då känns det helt sjukt att man tycker det är lyx att få sova ifred i 1 timme ibland. Men så är livet. Själv tycker jag om att jag inte kan sova så länge. arför ska man göra det egentligen? Vad tjänar man på det förutom en himla lång tid i sängen? Man missar ju hela dagen som är full av härliga saker. Nej, jag är verkligen en morgon tjej.

Vad är ni? Morgon eller kvälls männinskor? Och när brukar ni gå upp?


Jag smälter....

Såg ni nyss på idol? När kille friade till sin sambo i direktsänd tv! Åh, jag bara smälter. Gud så romantiskt!


Att älska!

Tänk att man kan älska något så litet så mycket <3

För 6 månader sen var du där inne & det var helt underbart

Men nu är du här ute hos oss & det finns ingen mer som är mer underbar än du. Jag älskar dig av hela mitt hjärta Lilly. Hoppas att du vet det. Skulle dö för din skull <3


Veckans uppdatering

Hallå.
Snart ska vi åka till till Uppsala för att besikta bilen. Hoppas att den går igenom bara. Sen ska vi kolla runt lite på olika affärer. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Vill kolla på vagnen idag då det inte blev något sist. Dock vill svärmor att vi tar den sittvagnen hon har hemma. Men det är ju tvärr ingen BRIO & vi älskar ju deras teleskophanddtag. Vem vi får se hur det blir med allt.

Har hållt på att med Lillys rum ett par dagar nu. Allt är färdig målat & halva rummet ät tapetserat. Ska göra klart det här någon dag. Har dock inte fått bården vi ska ha då den var slut i lagret men den kanske ska komma på tisdag. Hoppas =) Ska blir så mysigt att ha hennes rosa söta rum klart. Även om hon kanske inte flyttas in på en gång så finns ju iaf rummet där när vi tycker att det är dags.

Har även ixat lite nere i hallen. Målat det mesta av allt trä som ska målas. Men tyvärr tog färgen slut så den ska köpas med snart. Och när det är färdigt så ska tapeten upp. Sen har vi ett till fint rum här hemma.

Igår var vi på öppna förskolan för första gången sen Lily föddes. Var väldigt mycket folk där då det är lov med oj så kul det var att träffa dom som håller i det & oj så goda pannkakor vi fick. Har varit jättemycket där när jag var yngre så det känns nästan som hemma tycker jag. Det var även där jag träffade V & blev helt nerkärad 2 år innan vi blev ett par. Tänk om han hade känt samma för mig som jag kände för honom då. Då kanske vi hade varit tillsammans i 9 år nu. Men sen kan det ju varit så att det inte hade hållt då heller. Inte vet jag. Jag är iaf så lycklig att vi hittade varandra. Vi två är verkligen varandras själsfrände. Är så tacksam att jag kunde hitta min i så tidig ålder & att vi båda känner samma sak för varandra.

Sen måste jag även säga att nu är verkligen hösten här. Finns nästan inga löv kvar på träden & mörkret kommer tidigare & tidigare för varje dag. På söndag är det november igen & på måndag blir våran sessa 6 månader. Och för varje dag så händer det något nytt med henne. Hon håller på att sätta sig upp helt själv snart & har även börjat försöka på den ädla konsten att lära sig krypa. Kan inte förstå att vi har en sån underbar dotter som är så snabb av sig att hon vid 6 månaders ålder redan försöker sig på allt detta. Man älsakr henne mer & mer för varje dag som går. Är det konstigt att man vill ha fler av henne? 


Vinnaren av tävlingen är....

Sara med sin lilla Siri! Grattis! Jag har mejlat dig så din skylt blir beställd av mig (det är jag som betalar skylten helt själv, ej sponsrad)

Kan säga att jag fick göra 15 halva A4:an med ett namn på varje för att hon bara skulle ta en lapp. Och när lappen blev dragen stod där Sara.

För er andra, det kommer komma en ny tävling någon gång nästa månad. Så håll ögonen öppna =)

Tävlingen avslutad!

Tävlingen är nu avslutad & Lilly-bus kommer snart dra en vinnare!

Sista chansen att tävla!

klockan 16.00 IDAG avslutas tävlingen om barnvagnsskylten. Om ni inte redan är med & tävlar tycker jag att ni ska slänga in ett inlägg så ni är med så kommer Lilly-bus att dra en vinnare.

Fråga!

Hallå.
Jag tänkte ta & ställa en liten fråga till alla där ute ang namn!

Till mamma/pappa: Vad heter era barn & hur kom ni på det?

Till blivande, nu eller senare i livet: Vad vill ni att era barn ska heta?


Kramar!



Tänkte skiva om våra namn med. Tänkte inte på det först men jag kom på det idag =)

Lilly kom som ett brev på posten. Vet inte hur men det var jag som kom på det. Vi satt vid dator en dag i september förra året & pratade om flicknamn & helt plötsigt hoppade en liten groda ur munnen på mig. Och det vacka ordet var Lilly. Jag tror att det var ödet att jag skulle komma på det då våran lilla tjej verkligen är en Lilly. inget annat skulle passa henne.

Eftersom vi nu börjat planera för en till liten Röjeråsare har namn flygit runt i detta hus. Men här är några namn som står högt upp på listan:

Pojknamn: Vi har ALLTID haft William som pojknamn. Det var redan från början av vårat förhållande det namnet fanns med. Men vi vill ha Liam som smeknamn på honom då (WillLIAM) Sen har ett annat pojknamn på W fasnat i V´s huvud & det är Willgot. Jättesött det med. Men just nu vet vi inte vad det kommer bi av dom ifall det skulle bli en pojke sen. V har sagt att det blir till att singla slant =)

Flicknam: jag har helt fasnat för Elsa (min gammelmormor hette det & jag saknar henne sååå) men har ju en man som inte vill ha en söt liten Elsa. Men sen har vi fler flicknanm som vi verkligen gillar. Ella, Millie, Saga, Alva mm. Så ett flickman kommer nog bli svårast att hitta ett som båda kommer gilla. Men det tar vi när det kommer. Kanske blir det en liten pojk den kommande gången?

Glöm inte!

TÄVLINGEN!

Helgen som varit

Hallå.
Jag vet, dålig uppdatering. Men så är det ibland när man är mamma till en liten busunge =) Den här helgen har varit rätt så lugn. Flinga (våran hund) har börjat löpa så vi ska väl försöka para henne med svärmors hanhund sen =) Hoppas att det blir så bebisar där då. Sen var vi in till Uppsala i går med fam. Eriksson/Berg. Blev inte så mycket för oss då min föräldrarpenning kommer imorgon. men lite blöjor till lillan & även välling blev det. Skönt att köpa storpack =) Räcker ju så mycket längre & är ju så mycket billigare med ju. Willys rock! Sen var vi in & kollade lite på vagnar. Vill ha en annan vagn till Lilly nu. Får se om det blir en sulky eller hur det blir.  Det som är jobbigt är ju att dom är framåtvända & jag skulle helst vilja vänta med det men som sagt. Får se hur det blir. Ska in till Uppsala igen på torsdag då bilen ska besiktas. Så vi ska väl kolla igen då & försöka ta ett beslut.

Imorgon ska V jobba igen. Kul för honom  tycker jag. Han behöver komma ut & göra något då han lätt blir rastlös. Så tack Johanna för att du fixade det här lill min "gubbe"

Har fixat lite i Lillys rum med. Har målat lite med vitfärg men det är inte helt klart än. Var ju en jätte hemsk färg där förut & det behövs en hel del färg. Har knäppt före kort som kommer snart så ni får se hur det såg ut. Fy!

Idag gjorde jag hemmagjorda piroger. Mums. Det var faktiskt jättelängesen sist så det var extra gott idag.  För dom som vill ha resept är det bara att säga till så lägger jag ut det på bloggen.

Nej, nu måste jag sätta mig & kolla på "Vem kan slå F&F" på 5:an.

Kram på er!

Tapeter beställda

Hallå.
Nu har vi beställt tapeter till Lillys rum. Och det blev dom rosa =) Hon ville att vi skulle köpa dom till henne. Så nu har vi börjat med hennes rum. Kommer bli rosa nertill & vitt upptill med en supersöt bård mellan. Åh, vad sött hon kommer få det =) Så nu har vi färg & tillhehör här hemma. V står faktiskt & slipar redan. Under om han vill få ut henne ur rummet tro =) Så nu måste vi köpa en massa rosa saker till hennes nya rum =) Ska bli så himla mysigt att få ett riktigt flickrum tll henne. Vill också sova där =) Eller ja, det kanske jag kommer. Vi ska ställa in en säng där inne ifall hon vakanr en massa så man slipper springa hela tiden. Och sen är det ju jättebra om hon får feber någon gång, då kan man lägga sig där inne med henne & lättare hålla koll.

Jag kommer väl att börja lite med hallen med så allt blir klart inna nästa helg. Två rum på 1 vecka borde jag klara =)

Nej, nu ropar tjejen. Hej så länge

22 oktober

Hallå.
Idag provjobbar V äntligen. Han ska extra jobba som budbils förare när Johanna inte kan vilket känns helt underbart båda för honom & mig =) Ibland kan man ju behöva vara ifrån varandra för att känna att man saknar varandra. Det tycker jag är jätteviktigt i ett förhållande. Om man saknar sin man när han jobbar så vet man att man verkligen älskar honom =)

Idag kom hyresvärden hit ang tapetseringen i Lillys nya sovrum. Vi hade ju lämnat lite prover som vi tyckte var fina & idag kom hon hit. Jag trodde att hon skulle visa vilken hon hade valt & kolla hur mycket tapet som behövs. Men hon ville att vi skulle välja då det är våran dotter som skulle sova där. Gud så snälla dom är!!!! Dom vill bara att vi väljer en ljus & neutral tapet så skulle allt bli bra. men jag hade satt en liten lapp på en supergullig tapet som var rosa med vita eller silvriga små hjärtan på som hon tycket var jätte söt. Så jag vet inte om vi får välja den. Vad tror ni? Kanske ska fråga en extra gång om den. För både jag & V älskade den =) Hur som helst så kanske hon kan flytta in i sitt rum på sin 6 månaders dag som är om 11 dagar. Oj, har jag en sån stor dotter? Hur gick det till?

Nej, nu ska jag & Lilly leka lite. hon är lite uttråkad just nu. Håller på att slå sönder mellanslags tangenten =) Busfian

 

Glöm inte tävlingen!


Barnvagnsskylts tävling

Hallå.
Jag tänkte köra igång en liten tävling då det var ett bra tag sen jag hade det.

Nu gäller det alltså en barnvagnsskylt från Reggo värde 165 kr.

Allt ni behöver göra är att lämna ett litet inlägg om varför vi vill vinna & om ni vill även vad det ska stå på skylten. Kom ihåg att lämna mejlen i kommentarsfältet! Ett stort + är om ni tipsar om tävlingen i er blogg.

Tävlingen avslutas 29 oktober kl 16.00!

Bloggar jag läser

Hallå.
Tänkte skriva ett litet inlägg där ni kan se lite olika bloggar jag följer just nu så här kommer några:

Evelina - En underbar tjej som bloggar om sitt liv som fru & blivande mamma. Hon har faktiskt BF om 2 veckor =)

Denise - En helt nybliven mamma till en liten son. Grattis till henne!

Sanne
- En underbar vän & Lillys gudmor. Även en helt fantastisk blogg designer. Har gjort min design =)

Johanna - Min storebrors fästmö =) Underbar tjej

Emma-Lou - En jättemysig tjej som är mamam till 2 små söta pojkar. Ävren en rackare på hår & mat

Sannis - En blivande mamma som älskar att pyssla =)

Elin - Nybliven mamma till en liten Hanna

Sara - Mysig mamma till en söt liten tjej som heter Siri

Erika - En nybliven mamma som bor i samma "by" som oss. Jättemysig tjej!

Men sen läser jag ju såklart en helt del till men här kom ett litet urval. Om ni har någon blogg ni vill tipsa om så länma jättegärna en komentar då jag alltid är på jakt efter nya bloggar att börja läsa! Kramar!

Grattis Denise!

Ett superstort grattis till underbara Denise som fick sin lilla son 1 dag efter BF. Åh, vad glad jag är för eran skull!

19 okober

Hallå.
Ledsen att det inte bliv någon uppdatering igår. Blev så mycket innan jag kom på att blogg så det blev inget. V lagade maten igår (läs Taco & idag pizza) medans jag lekte med Lilly. Hon älskar att sitta själv på golvet & pilla på en massa saker nu. Som att få ett gosedjur att leka med när hon sitter på en filt. Det är guld värt för henne. Så mysigt! Sen skulle vi lägga henne & sen blev det Vem kan slå F&F & då somnade jag som en stock på soffan & vaknade ett bra tag senare. Så då gick jag till sängen & där av uteblivet inlägg.

Idag har det varit rätt så mycket med. Har pratat med hyresvärden om tapetsering av hallen där det finns tapet & till det lilla sovrummet upp där det inte finns tapet. Måste göra om det sovrummet så Lilly kan flytta in där snart. Hon vaknar av minst lilla ljudet i vårat sovrum vilket är superjobbigt då jag knappt får någon sömn nattetid. Hon vaknar av att vi går & lägger oss & om V snarkar vaknar hon av det med. kan även vakna om någon bil kör förbi, dock ovanligt. Ibland vaknar hon till&med av att vi vänder på oss i sängen. Jobbigt! Men Elsie på BVC sa ju att hon nog måste få ett eget rum för att kunna sova bra så det får nog bli så. V har varit & lånat lite tapet kataloger som vi kollat i för att visa lite olika tapeter vi skulle vilja ha. Men ägaren till huset kommer såklart välja det dom gillar då dom kommer att hyra ut det till någon annan sen. Så vi hoppas att det kommer bli fixat snart så hon kan få ett nytt fint rum så snart som möjligt. Ska även be om lite vit färg till hallen så allt blir tipp topp där.

Sen har jag & mannen pratat om hur vi ska ha det i sovrummet  då vi fortfaranade har flytt-stök där inne. Just nu står sängen en bit ut från väggen då det är snevägg så kudden kan ramla ner om man har otur. Så vi skulle behöva en ny gavel dit. vet inte om vi ska göra en helt ny eller göra om den gamla. Får se hur det blir. Men vi båste få ordning på det snart iaf. Sen ska det fixas lite uppe på hallen med. Ska fixat någon form av gäst del där ifall man får besök någon gång. Men det är en väldigt stor hall så vi får se hur det blir med möbleringen där. Måste ha en hel del för att det inte ska se tomt ut. Bilder kommer på alla rum efter som. Kanske kommer på köket, mittenrummet & vardagsrummet imorgon.

Nej nu ringer det. Måste svara. Kramar!

18 oktober

Hallå.
Förlååt för dålig uppdatering. Har varot lite mycket just nu då jag har ont i axeln & även håller på att bli sjuk. Vet inte om det har någonting men axeln att göra men en förkylning har iaf brytit ut för mig. Lite ont i halsen & snorig som bara den. Hatar att vara sjuk. Speciellt när man har en liten rackarungen här som vill ha all uppmärksamet hon kan få =)

Igår var familjen Röjerås aka vi & kompisen Andreas in till stam resturangen Dragon Palace u Uppsala för att fira mib & Andreas fördelsedag (Han fyller 13:e & jag 15:e så vi firas alltid oss tillsammans) V & A åt buffe & jag åt 4 små rätter. MUMS!

Just nu funderar jag på vad jag ska laga för mat. V vill ta Taco men det vill inte jag. Han bara tjatar ut det. Skulle han få betämma skulle det bli 1 gång i veckan. Minst! Skämt åsido. Han gillar verkligen taco. Men jag funderar på lite annat. och det är ju jag som är kock i vårat förhållande. Vi har lite saker ligger i kylen som jag funderar på. Har tex: falukorv vilket kan bli en korvstroganoff, kyckling som jag har tusen sätt att laga till & sen har vi köttfärs som jag funderar på att göra biffar eller lasange av. Får se vad jag hittar på =) Eller så är man bara slö & köper hem en god pizza eller så. Ibland får man faktiskt göra så med =)

Nej, nu ska jag gå & ta min värktablett. Bloggar senare om vad som stod på bordet hemma hos fam Röjerås.
KRAM!!

Tävling hos Therese

Hallå.
Såg nu att underbara Therese har en tävling om dom vackraste bokhyllorna jag någonsin sett! Jag är såklart med & tävlar & tycker att även du ska göra ett försök att vinna någon av dom =)

16 oktober

Hallå.
Gårdagen var jättelyckad. Dock fick lillan feber pga sprutan hon fick här om dagen. men det fick hon förra gången med. Men då fick hon ju även 3 dagars feber efter med. Hemskt! Men idag är hon feberfri men men en rinnande näsa. Hennes pappa är nämligen snorig så det har väl smittat.

Fick en massa fina blommor igår. Älskar blommor så det var jättekul. Sen fick jag ett presentkort på elhandeln här i Östervåla så idag köpte vi en ny micro. Den gamla ville inte vara med längre. Om man värmde en maträtt som skulle ta 6 min fick man värma i 10-12 minuter för att det skulle bli varmt. Så nu får den flytta till återvinniningen =)Sen tänke vi köpa en ny vattenkokare men det tar vi sen.

Nej, nu ska jag kolla till maten. Kramar

Så här fin var Lilly-bus på sin mammas födelsedag =)

15 oktober

Hallå
Idag är det 15:e oktober. Idag blir jag 21 & vi firar 7 år tillsammans. Grattis till mig & grattis till oss <3 Tänk vad tiden går snabbt. Nyss var jag en 14 åring som precis blivit tillsammans med den som skulle bli far till mitt/mina barn & den jag skulle gifta mig med. Tänk om man visste det då. Att man som 21-åring skulle sitta här & blogga om att man sedan 2½ år tillbaka har varit gift & att man nu har en helt underbar prinsessa som heter Lilly & är 5½ månad. Undra vad man skulle ha tänkt då......

Hon gör saker som en......

Hallå.
Nu har vi precis kommit hem från BVC. Det var 5 månaders sprutan som gällde & även en liten koll på hur hon ligger i utveckligen. Och jag kan bara säga att barnläkaren var mer än chockad över hur tidig Lilly är. Alla frågorna vi fick savarade vi jag på & vi fick bara en konstig blick tillslut. Sen när vi satt & väntade på att BVC sköterskan skulle komma & kolla på benen efter sprutan så att Lilly upp i soffan som hon brukar & då ropade hon på läkaren som kom ut & såg ut som ett frågetecken =) Hon frågade hur länge hon hade kunnat göra det & vi svarade lungt: ett par veckor. Och oj vad hon tappade hakan =) Sen frågade hon hur lång tid hon brukar sitta & till svar fick hon 10 minuter eller längre. När vi tillslut skulle gå (efter 5-10 minuter med en läkare som hade hakan i backen) så sa hon att det nog är mycket längre än 10 minuter hon kan sitta. Och sen sa hon: Hon gör saker som inte ens en 6 månaders bebis kan göra!

Hur ska detta gå kära vänner? Kommer våran sockertopp kunna krypa eller gå till jul tro? Den som lever får se =)

Snart kommer Tina & Melvin hit. Vi ska åka in till Uppsala tillsammans. I en bil =) Melvin ska in till läkaren & kolla upp en liten sak bara & sen blir det nog donken =) Lite pre-birthday mys. Sen ska vi kolla på lite saker till hemmet & kanske lite till Lilly med eftersom hon var så duktig hos läkaren =)

Uppdatering kommer senare!

Kram på er!!!!!!

Hemma igen

Hallå.
Nu har jag varit hos doktor & det var precis som jag trodde, muskelinflamation. Men inte  i bara en muskel utan i två stycken. En stor som är över hela axeln & ner en bit över ruggen & en ner på armen. Så jag måste varit riktigt dutitid på att flytta om man fixar att paja två muskler. Så nu ska jag äta starka smärtstillande tabletter två gånger om dagen i två veckor. Kan även använde gel om jag känner att det behövs. Men det kändes lite sjukt att betala 140! kronor för att få veta något som redan visste. Men men. Pengar är väl till för att användas & göra av med eller hur?

Tävling

Hallå.
Jag är med & tävlar om ett jättefint väggord hos Evelina & jag tycker såklart att ni ska gå in på denna underbara människas blogg & tävla ni med!

Imorgon

Hallå.
Ringde till läkarstationen imorse & jag ska dit imorgon kl 13.45. Jag förklarade hur det kändes & så & hon i telefonen trodde samma sak som mig, en muskel som är inflamerad eller bara har blivit överansträngd. men vi får se vad doktorn säger imorgon. Förhoppningsvis så får man något smärtstillande eller något för inflamationen så det lugnar ner sig.

Just nu håller jag på att baka till min fördelsedag som är på torsdag. Just nu står 2 sockerkakor i ugnen & när dom är färdiga ska jag göra äppelsockerkaka, kärleksmums/mockarutor & kladdkaksmuffins. Får se om det blir något mer men dom är iaf säkrade. V älskar mockarutor så vi får se om det kommer finnas några kvar på torsdag =)

Men, nu ska jag lägga mig ner ett tag. Dunkar i hela axeln.

Kramar!!!!

12:e oktober

God morgon.
Nu är jag & Lilly vakna. Ska snart äta lite. Men först tänkte jag blogga lite.

Lilly har varit orolig inatt. Vet inte riktigt vad som har varit fel. Hon har bara vaknat & vaknat hela natten. Så pigg är jag ju inte men jag hoppas att en kopp kaffe kan råda bot på det.

Sen har jag jätteont i axeln/armen. Ska ringa ner till doktorn när dom har öppnat. tror att en muskel är skadad eller inflamerad. Värktabletterna hjälper inte så mycket så jag struntar i att ta några. Får hoppas att dom hittar på något fel bara.

Igår var fam. Berg/Eriksson här. Vi bjöd på lite taco & satt & pratade lite. Gud, det är så kul att man känner någon i sin egen ålder som har ett barn.

Nej, nu väntar Lilly på gröt & jag ska ta en stor kaffe. Skriver mer senare idag.

Kram!

Lilly bus!

Hallå.
Just nu är V´s syster & hennes kille här & spelar kort med mannen min. Dottern ligger & sover i sin säng & här sitter jag & bloggar. Har städat lite i köket precis men det finns lite till att plocka med. Man vill ju gärna att det ska vara superfint här hemma då dom vi hyr av går förbi köksfönsteret hela dagarna då huset vi hyr ligger precis bredvid deras blomster affär. Dom går förbi här rätt så mycket man jag tycker att det är skönt, då vet man att man inte är ensam ute i buschen =)

Lilly är ju iaf helt underbar. Vad man än gör så bara skrattar hon. Hon har ju skrattat högt ett bra tag nu men det här slår alla rekord. Som idag när jag hostade lite. Då började hon skratta & så fort man låsasskrattade efter det så skrattade hon. Det är så himla underbart. Man ler i hela kroppen här hon skrattar.

Vi försöker nu även lära Lilly att sova utan napp nattetid. BVC sköterskan tycket att vi skulle pröva det då hon vaknar minst 2 gånger per natt & letar efter natten. Så vi fick en liten bok & sömn som vi (läs jag) läste idag & tog tag i det. Och det verkar funka. Hon somnade runt 7.30 på soffan utan napp. När vi lade henne i sin säng fick hon nappen då jag blev panik kissnödig =) Sen vaknade hon till efter 1 timme & ville äta ersättning & somnade sedan om utan nappen. Duktiga tjejen.

För dom som har läst bloggen ett tag vet att Lilly inte gillar sin vagn. Hon har alltid skrikit när man har lagt henne i liggdelen. Det blev lite bättre efter att vi satte i sittdelen men hon har nog aldrig somnat i vagnen. Tills nu. När vi har varit ute & gott vid gamla huset har hon tvingat sig själv att var vaken fast hon har varit jättetrött för att sedan somna på soffan när man kommit hem. Men sen vi flyttade hit & har varit ute & gott har hon somnat i vagnen. Det är till&med så att när hon skulle sova förmiddags luren ville hon sova i vagnen. vad jag än gjorde skrek hon bara (vilket är jätte ovanligt!) & tillslut tog jag fram vagen & lade henne på en gosig filt i den. Och hon blev tyst på engång. Och det tog inte heller lång tid innan hon somnade för att sedan sova 1 timme. duktig tjej. Sen var vi (läs:jag & Lilly) ute & gick & då somnade hon för att sedan sova en timme ute på altanen. läste i sömnboken att en 6 månaders bebis ska sova en för & en eftermiddags lur på ca 1 timme var. Och det göt hon ju nu vilket är skönt. Sen stod det ätt som sover ca 12 timmar per natt vilket hon också gör. Vilket prakt exemplar va =) Haha, nej men det var lite kul att hon hade gjort pecis som det stod i boken idag.

Nej, nu ska jag sätta mig & vara lite social eller städa klart i köket. Får se vad jag väljer =)
God natt & sov så gott på er!

9 oktober

Hallå.
Eller god morgon kanske jag ska säga? Fredag idag igen då. Tänk vad tiden går fort. Lilly sov jättebra inatt. Vaknade 2 gånger då hon ville ha nappen & lägga sig på sida igen (hon älskar att ligga på sida men brukar rulla över till sida när hon sovit ett tag) & vaknade sedan 6. Faktisk 1:a natten (eller ja, hon sov en hel natt där förut) som hon inte har ätit. Efter det så fick hon komma till oss i stora sängen & sen somnade hon om lite av & till så vi gick upp vid 8 tiden. Jätteskönt att hon sov så gott inatt. Synd bara att jag inte sov lika bra. Ont i axeln så nu äter jag alvedon hela tiden. Sen är det snetak i sovrummet & V vill inte ligga med huvudet i taket så jag fixade en gavel av köksbords klaffarna =) Men dom var inte bra till gavel kan jag säga. Dom bara lät så fort man rörde på sig & var allmänt jobbiga. Så jag får fixa något annat där idag.


Nej, nu vill inte sessan ligga i gymmet mer. Tror det är dags för en lur för henne

He en underbar fredag nu. Kram!

BVC

Hallå.
Sorry för lite dålig uppdatering men tyvärr så blir det ju så när man precis har flyttat. Men nu är det inte så homla mycket kvar endå. lite kartonger i hallen & så men sen är vi helt på plats i nya huset. Underbart.

Idag var det BVC & föräldrarträff. Så kul att träffa en massa mammor & bebisar. Sen att Lilly blev så glad av att prata med 2 av dom så hon skrek så högt att dom började gallskrika var ju en annan sak =)

Mätte & vägde idag då. 7,360 g 65,5 cm lång &42,6 cm i huvudomfång. Det är nu lillans storlek. Tänk att hon äter så mycket men endå inte går upp så mycket i vikt. Kan inte riktigt förstå det.

Sen frågade jag om det där med ersättningen & vällingen. Och det var ingen fara. Om hon äter gröt istället & ersättning/välling innan hon somnar så klarar hon sig jättebra. Skönt!

Sen har jag gjort illa mig lite med. Eller illa & illa. Jag är överrörlig & har lätt att få problem med kroppen & nu har jag burit så mycket tungt att jag her ont i ena axeln & lite i ryggen. Axeln känner jag av hela tiden då man ofta här på Lilly & ryggen känner man av när man flyttar kartonger & så. Och på natten när man ligger ner med. Men sånt är livet. måste göra mera sittups för att ryggen ska palla med allt detta. Och speciellt om jag ska orka bära ett barn till i magen. eller jag klarade ju av graviditeten jättebra med Lilly men man vet ju aldrig.

Nej, nu ska jag plocka lite.

KRAMAR!!!

Back in action!

Hallå.
Nu är mitt bloggaden tillbaka som vanligt. Nu har vi fixat så vi har internet i "nya" huset. Skönt! Så nu blir det massor av bloggande. Har fortfarande lite kvar i huset i berg aka "gamla huset" =) men vi hoppas väl få bort det imorgon. Sen är det ett mindre slagfält här hemma. Alla som har flyttat vet vad jag pratar om. Man ställer bara in lådorna där dom får plats & sedan får man ha en liten gång där man kan gå typ =) haha, nej men så illa kanske det inte är. Kan slägga upp ett par bilder någon dag här om ni vill.

Huset vi hyr är mitt i samhället & det är 4 rum & kök. Så det är helt perfekt. Dock inte lika snyggt som vårat hur i berg men det gör inte så mycket. Ska fixa till lite här sen. Vi gör arbetet & han vi hyr av köper tapeter mm. Helt perfekt!

Nej, dags för film nu. Flickvänner från förr.

Ha en underbar kväll. Kramar på er!

Packa,packa,packa.........

Hallå.
Nu är vi hemma i "gamla" huset. Packar för fullt gör vi. Så himla tråkigt. Kan inte riktigt förstå att det kan vara så himla tråkigt att flytta saker. Men det blir skönt att få undan ännu mera saker. Kanske är färdiga imorgon =)
Eller kanske idag till&med =) Skulle vara enormt skönt att få fixa klart i nya huset.

Nej, nu får jag skäll för att jag sitter ner =) Måste packa. Men jag skriver lite senare.

Kramar


Full fart!

Hallå.
Här hemma är det full fart på flyttandet. Vi har inte mycket kvar nu. Mest små plock. Alla stora möbler är i nya huset & vi sov faktiskt där inatt med. Gick helt okej. Lilly var dock lite knölig. Vaknade vid 5 & var gnällig av ingen anledning. Så hon fick tillslut lägga sig i våran säng. Men nu är vi här & plockar för fullt. Vill bara få allt klart någongång då det är så himla tråkigt att flytta.

Nej, nu är lillan hungrig. Måste gå.

Kramar


Sessan 5 månader

Hallå.
Ja, idag blir våran lilla tjej 5 månader. För 5 månader sen låg vi uppe på BB men en jätteliten tjej & bara mös. Vihade äntligen fått våran efterlängtade dotter den natten. Vi var nu en mamma & pappa till en tjej som fick sitt namn redan i magen & det namnet var:
Lilly Elisabeth Röjerås

En nyfödd liten tjej uppe på BB

Innan hemfärden. Tänk att hon har varit så där liten.....

En 2 veckor gammal skrutt

1 månad liten Lilly i vagnen

Första bilden på hennes underbara skratt

2½ månad. Midsommarfin

3½ månad

4 månader var hon på sin dop/namnsdag

Och nu, 5 månader senare <3

Lilly. Du är den underbaraste personen jag någonsin träffas. Jag älskar dig så enormt mycket & det kommer jag alltid att göra. Ord kan inte beskriva vad jag känner för dig <3


God natt

Hallå.
Nu har vi hållt på att packa en himla massa saker men det finns endå minst lika mycket kvar. Men nu är det dags att gå i säng. Blir en jobbig dag imorgon.

God natt på er & sov så gott


SÅLT!

Hallå.
Tänkte bara meddela att vi ska skriva på papperna på vårat hus om ca 1 timme för nu har dom bestämt sig & vårat hus är nu sålt! Är lite mycket att fixa nu för så fort vi har skrivit på papperna så vill dom ha tillgång till den lilla lägenheten så dom kommer börja flytta in idag! Helt idiotiskt men vad ska vi göra? Sen vill dom att vi flyttar på en gång men om det ska å så fort som möjligt enligt dom! Som sagt,IDIOTER! Men vi har ju iaf fått huset sålt så vi tar all den här skiten just nu. Vi vill ju bara komma här ifrån så fort som möjligt vi med så det spelar väl ingen roll heller. Efter att papperna här är påskrvna ska vi träffa våran hyresvärd & kanske skriva på papperna för det med. Men vi kommer iaf få nycklarna dit idag så vi kan börja flytta lite saker redan nu. Som ni förstår blir det inte så mycket bloggande den här helgen just nu men jag ville iaf berätta den goda nyheten!

Kramar på er


Oktober!

Hallå.
Nu är det oktober igen. Älskar denna månad. Inte för att jag fyller år då utan för att jag ÄLSKAR när löven ändrar färg & det luktar så där höstigt & mysigt ute. Och att det blir mörkare på kvällarna så man får tända en massa ljus hela tiden. Mys!

Igår somnade Lilly 18.30 efter ett bad & vaknade 6.30 idag. Vaknade till vid 2 för nattvälling (köpte nattvälling & vanlig välling igår då hon inte verkar gilla ersättningen längre)  & sedan vid 5 för lite till. Så skönt att hon börjar sova gott igen. Gör mycket att man får sova på nätterna.

Gjorde ordning ersättning nu på morgonen då lillan blev hungrig. Men tror ni att hon ville ha? Nopp. Hon lipade & spottade ut. Hur ska man göra? Ring BVC & kolla eller vad tror ni? Är det "farligt" att sluta med ersättningen om hon inte vill ha? När man försöker & försöker & hon bara spottar ut så känns det ju inte som att man vill tvinga heller. Men nattvällingen tog hon ju så gärna så det verkar ju inte vara nappflaskorna heller. Jaja, hon bestämmer ju helt över sin kropp. Jag kan inte bestämma över hennes val. Hon äter ju iaf bra. Efter ett tag blev hon jättehungrig så då gjorde vi ordning 1 dl gröt + lite puré. Det tog slut & hon ville ha mer! Så 1½ dl gröt + ½ dl puré tror jag det slutade på. & En hel del vatten till såklart. Hon är ju så duktig våran flicka =)

Nej, nu ska jag äta frukost/lunch. Ger alltid Lilly mat först & så äter jag när hon är klar =)

Kramar på er!