Sista april

Hej mina fina.
Idag är det sista april och det känns helt sjukt att vi imorgon är inne i maj månad. Om 2 dagar fyller min lilla älskling 3 år och det känns helt otroligt att det redan gått så lång tid sen vi blev föräldrar för första gången. Och nu ligger det ett litet liv i magen igen. Ett liten en som är otroligt efterlängtad av sin snart 3åriga storasyster som igår målade massa teckningar till sin lillebror som hon säger. Hon är 100% säker på att en liten kille ligger i min mage men om det är en syster eller bror i magen får hon och alla andra veta på torsdag =)


Utedag med massa lek

Hej mina fina.
Ja idag har det varit fint väder här hemma så vi har varit ute den större delen av dagen. Och för en gång skull kom jag ihåg att plocka med mig kameran ut och fota mina 2 prinsessor♥Som ni ser hade vi det rätt bra idag =) Och det börjar bli en del leksaker att hålla på med för barnen vilket är det viktigaste av allt för oss. För det är det vår trädgård sak vara till för, våra underbara barn. Och på onsdag kommer det ju även upp en studsmatta upp till vänster om gungställningen. Kommer bli underbart för barnen i sommar med en massa att leka och roa sig med =)

Friskt litet barn

Hej mina fina. Nu har vi kommit ut från RUL och allt såg fint ut. Hade gått 6 dagar kortare än vad vi trodde så idag är vi 17+0. Fick även en ny tid om en vecka för att extra kolla allt för vissa bilder blev suddiga och lilla pluggen låg lite dumt så hon ville göra en ny koll. Vi fick även veta vad det var men det håller vi hemligt till nästa koll ifall att det var fel. Men hon var nästan helt säker =)


Den stora dagen

Hej mina underbara.
Ja idag har vi kommit fram till den stora dagen då vi ska få se det lilla pyret i magen. Ska bli så otrolig mysigt att få se det lilla underverket och Lilly gissar vad det ska bli. Hon tror mest på en lillebror men hon vet med all säkerhet att det är en bebis där inne. Min underbara tjej som här om veckan lade huvudet på min magen och sa att magen hade berättat för henne att det låg en lillebror där inne. Sötisen! Men nu ska jag äta lite frukost och sen fixa mig innan vi åker. 10.45 har vi tid och självklart får ni se bild på sötnisen i magen och även höra vad vi väntar.


Utedag

Hej mina fina
Herregud vad april är fullbokat! hinner ju inte med något alls känner jag. Våra föräldrar fyller ju år med med ca 5 dagars mellanrum så det är verkligen fulla fart mellan alla där. Och sen ska man hinna med allt annat i livet mellan dessa dagar och jag känner att jag bara hinner gå upp för att sedan gå och lägga mig. Sjukt jobbigt! Men nu är föräldrarnas födelsedagar över och nu är det uppehåll till Lillys 3-års dag den 2:a maj. så nu ska här njutas =)

Och nu är det ju bara 2 dagar kvar innan vi ska iväg på det efterlängtade RUL. Ska bli otroligt mysigt. Längar ihjäl mig ibland =)

Men idag har vi haft en härlig utedag då vi nu fått en fin lekstuga av min bror som han haft på sin gård och ni kan ju gissa om barnen är lyckliga. Och idag har vi påtat lite ute med att försöka planera hur trädgården ska se ut med alla leksaker mm. Så idag har jag fixat lite där sandlådan ska stå och även planerat vart Lillys present sak stå. Hon kommer nämligen få en stutsmatta med nät =) Oj vad hon kommer bli överlycklig för hon älskar verkligen att hoppa studsmatta.

Sen har vi även börjat kapa lite i äppelträden och jag har fixat med våran lilla minidamm som vi har. Så denna dag har varit otroligt produktiv känner jag. Och det behövde jag efter en massa stressdagar.

Har även försökt att knäppa magbilder men jag hittar verkligen inte en bra plats för mina magbilder. Har inte heller hittat stativet så nu får jag verkligen kolla med maken vart han lagt det så jag kan försöka med det istället för att knäppa i spegeln(vilket suger här för det är sååå dåligt ljus) eller försöka fota magen som jag gjort förut(genom att själv hålla i kameran en bit bort och knäppa, blir inte bra med en system alls) för nu har jag verkligen panik över att bara ha dåliga bilder på magen och jag har snart gått halva tiden.

Nej, nu ska jag leta lite till efter stativet.

I denna stund


17 fullgångan veckor

Hej mina fina
Ja idag är det ju fredag och vi går in i en ny graviditetsvecka. Idag har jag hått 17 hela vekor med detta lilla barn i magen och på torsdag ska vi få se vårat lilla underverk! Behöver jag säga att jag längtar? =)

Har bilder på magen från förra veckan men det är väl lite mer passande att det kommer upp en för denna vecka stället så jag sak försöka hitta en plats i huset där det blir fina kort även när snön över ner som den gör just nu. Så jag ska gå på lite jakt efter det perfekta stället att knäppa på och sen ska jag leta reda på stativet så det blir lite bättre bilder =)

Och i vanlig ordning kör vi på veckans info:

Nu är bebisen ungefär 13 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger cirka 140 gram. Skelettet består mest att ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna senare. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen.

Med hjälp av ett speciellt stetoskop är det nu möjligt att höra bebisens hjärtslag. Det är både spännande och lugnande att höra det lilla hjärtat galoppera på. Om du är orolig för hur bebisen mår och utvecklas, kan det vara skönt att höra. Och om det börjar kännas som att graviditeten pågår för evigt, kan det vara kul att påminnas om vad som väntar efter 40 långa veckor.

Din växande livmoder påverkar din balans och det kan kännas lite ostadigt. Var lite försiktig och ha gärna stadiga, lågklackade skor.

Om du planerar att göra ett fostervattensprov men inte ännu har gjort det, så är detta en bra vecka. En fördel: du får en lång titt på din bebis med ultraljudet som används under proceduren.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Egna tankar: Jag tror att jag har börjat könna hur den lilla rör sig där inne i magen. Men det är inte små fjärilar som jag kommer ihåg med tjejerna utan jag tycker att har har känns 4 små små puffar. Har ju förmodligen inte haft tid att känna efter dom där små mini rörelserna utan det är först nu jag känner av det lite mera. Helt underbart!

Tisdags tankar

Hej mina fina
Idag har jag haft fullt upp igen. Eller ja, det har jag ju visseligen varje dag med mina små evel knievel barn =) För det är just det dom är. Orädda och tokiga. Men på ett bra sätt ändå. För dom är ju mina små söta tröll haha.

Har idag gått igenom lite bebiskläder (50-56) för att kolla hur det är med kläder och oj vad vi har kläder alltså haha. Och oj så smått! Man glömmer verkligen snabbt hur små dom är när dom kommer upp på bröstet efter förlosningen. Lilly satt med mig och kollade lite och sa att lillebror eller lillasyster skulle ha dom där kläderna. Tänk att hon är så stor nu att hon snart fyller 3 år och vi idag satt och kollade på dom små små plaggen hon hade som nyfödd och som hon säger att hennes nästa lilla syskon ska få ha. Det är ren och skär kärlek det. Oj så varm i hjärtat man bli av att se vilken underbar liten människa hon är och man kan inte förstå att hon en gång varit så där liten.

Såg iaf att vi inte kommer behöva köpa många plagg alls om det är en liten syster som ligger där inne i magen för oj vad med rosa vi hade haha. Blir väl bara något litet för man kommer ju inte kunna hålla sig borta ifrån dom där små söta plaggen. Ett sett att ha efter förlossningen ska iaf köpas eftersom jag alltid köpt helt nya kläder till det för att sedan lägga i en liten låda som sparas. Så mysigt att öppna lådan och kolla på det iblan. Och kul ör barnen när dom blir stora med =)

Men blir det en liten bror kan vi behöva ett par pojkiga kläder det är ett som är säkert. Har ju en hel del unisex kläder som funkar till båda men lite blått och pojkigt vill man ju ha =)

Men något jag märkte när jag satt där var att det käns så himla overkliget att vi ska stoppa en liten där i om 23 veckor. Har inte riktigt fattat det än tror jag. Men om en vecka kommer man nog fatta det efter att man fått se den lilla sprattla runt i magen =)


Namntankar

Hej mina fina
Blev uppehåll igår då vi först var ute hela dagen för att sedan gå in och baka en himla massa. Så jag var helt slut till kvällen och ville bara somna tidigt.

Ja nu till rubriken. Vi håller för fullt på att spåna namn men det är bara tjejnamn vi klurar på då killnamnet hänger kvar sen första graviditeten. Och det är ju William. Även om Victor tycker det känns tråkigt med ett namn som ligger på toppen av namnlistan men det får vara så. Är ju ett underbart namn =)

Men tjejnamnet är det värre med. Jag har helt fastnat på ett nam nsom V inte alls är sugen på. Och jag kan inte heller släppa det namnet då jag verkligen gillar det och tycker det funkar så bra med tjejernas namn. Och det namnet är Penny. Men V tycker att det är för amerikansk och dissar därför det. Han gillar Wilma istället men jag kan ju som sagt inte släppa namnet Penny så vi har kört fast lite där =) Vilket känns jobbigt då vi har varit så otroligt överens med dom andra namnen. Men det löser sig nog =)

Vad kan det vara för ett litet liv som ligger där inne och har det mysigt?

Just nu

Just nu håller jag på att stilla mitt creaving vilket är tomat med kött&grillkrydda och aromat. Mums!


Städat och fint

Hej mina fina. Idag har det varit full fart på mig så nu är hela huset städat och fint. Fy så skönt! Sen att det kommer se ut som ett bombnedslag imorgon igen gör inget alls just nu. För nu ska jag bara njuta.

Lillys rum

Léones rum

Och mitt och älsklingens rum. Oj vad jag kommer sova gött inatt =)


16 fullgångna veckor

Hej mina fina.
Ja idag har jag gått 16 hela veckor i denna graviditet och har alltså gått in i den 17:e veckan. Kan inte förstå att jag om 4 veckor gått halva tiden med denna lilla varelse i magen. Det är verkligen helt underbart att få uppleva detta igen även om jag inte hinner med alls känner jag. Är otroligt konstigt att känna det, att man inte hinner med i en graviditet. Men jag ha ju tyckt att alla mina graviditeter gått så otroligt fort så det är ju ingen nyhet =) Men det är så konstigt att höra V´s kusin som har BF 2 veckor innan oss säga att det går så långsamt och att inget händer. Men finns det något så underbart som att få ha ett litet liv i magen för att sedan se det växa upp? Tror inte det =)

Idag fyller min svärfar 50 år så idag blir det till att fira honom. Men först blir det ett snabbt besök till Uppsala då jag behöver lite nya underkläder och sånt. Ska även köpa lite sand till barnens sandlåda. Men jag ska se till att Victor knäpper några magbilder senare idag.

Så i vanlig ordning tar vi denna veckans info då =)

Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, precis under 12 cm, och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen kan ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar nu som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen.

Ibland kan det göra ont när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska. 

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Välkommen tillbaka!

Hej mina fina
Ja nu har jag varit otroligt rånvarande under hela påsken och tagit en liten paus för att försöka få igång bloggandan. Har velat sätta mig så många gånge men känner inte att jag vet vad jag ska skriva riktigt. Får ju inte heller tummen ur att skriva om graviditeten men det är ju för att jag känner att det är fredag varje dag helt plötsligt och veckorna springer förbi och imorgon har jag ju redan kommit till 16 fulla veckor och får in i v.17. Kan ni förstå hur sjuk det är att vi om 2 veckor ska få se det lilla pyret i magen? Tycker det var nyss vi såg Lilly och då fyller hon ju ändå 3 år om 3 veckor! Hjälp säger jag bara.

Så nu undrar jag vad ni känner att ni vill att jag skriver mer om? Mer om barnen eller mer om något jag helt glömmer bort enligt er? Fire away!

Mina två trötta töser hemma hos sina morföräldrar när pappa min fyllde 49 år

Sovande barn

Hej mina fina
Jaha, här hemma har vi två töser som ligger och sover just nu då dom fått något i sjukdomsväg igen. Orkar inte med detta just nu när det är påsk och allt. Men nu spritas det är hemma så vi hoppas att det fra iväg snabbare än snabbast. För imorgon är det påskmiddag hos V´s mormomr och morfar som står på shemat och sen ska det på fredag grattas 20årig kusin på V´s sida. Och sen är det middag bokade på både lördagen och på söndag fyller min älskade pappa 49 år. Så nu hoppas vi att detta bara håller i sig idag och är borta imorgon.

Så nu har vi 2 sovande barn samtidigt under dagen och vad ska man hitta på då? Jo, köra ikapp lite på serierna vi tittar på såklart! Har fått tag på serien alcatraz som ska börja på tv snart. Och oj så spännande den är! Den kan jag rekommendera =) Och även New Girl som även den börjar på tv snart. Otroligt kul!

Nej nu ska jag ta mig lite läsk och gottis medans vi intar soffan. Kramar på er

Så här pigga har vi inte varit idag utan det har varit soffmys hela dagen. Men det är trevligt för omväxligens skull det med även om det inte är på så roliga omstänigheter.

Frisk tjej!

Hej mina fina
Åh vad underbart att sjukdommen nu har lämnat detta hus och vi nu har tillbaka våran glada och matfriska tjej. För fy vad man oroar dig när dom små inte vill ha någonting i magen. Hon vägrade till&med piggelin och då vet man att hon inte mår bra. Men det verkade som att det var ett virus som bråkade och nu är borta. Underbart!

Igår var vi in till östervåla för att handla lite och när jag kom in på konsum så blev jag haffad och blev sedan kvar där för att jobba i 3 timmar haha. Så det kan gå =) Men jag måste säg att 3 timmar var lagom. Hur hemskt det än är att erkänna det redan så börjar det bli lite tungt med jobbet. Och då är jag ju bara i 14+4 idag. Och på takl om det så har jag ju helt glömt bort magbilder och infon för denna vecka men jag tror att vi tar det varannan vecka nu i början för det känns som att det inte är så himla stor skillnad just nu. Men jag kan ha fel eftersom jag börjar tycka att det känns tungt haha.

Nej, nu ser jag att det är dags att ta fram stekpannan och vara lite effektiv för nu börjar det bli hög tid att börja knåpa på middagen.

Sjuk tjej och gravidhormoner

Hej mina fina
Ja, här hemma har ni en mamma som har jobbat både fredag och lördag utan sömn då Léone fick feber i torsdags och har haft problem att sova. Inatt var det att gå upp till henne och ge natt och trösta en gång i timmen. Behöver jag säga att jag är en zombie? Och eftersom jag inte har sovit på 3 nätter nu så går hormonerna på högvarv vilket gör att jag gråter för ingenting. Underbart!

Men det är ju bara att köra på. Ska ringa och kolla lite med 1177 för att höra vad som tycker eftersom hon haft feber i 4 dagar nu och inte längre vill äta heller. Får ju i henne lite att dricka men iaf. Man vill ju kolla om dom tycker att hon ska in för att kolla om det är någon infektion eller så.

Nej nu är lillan ledsen med så nu ska jag trösta lite här.