30/12-11

Hej mina fina
Ja idag är det den näst sista dagen på detta år. Ett år som både varit underbart och jobbigt på så många olika vis. Men jag tror verkligen att vi avlsuter detta året på ett underbart vis och att vi kommer få ett helt underbart 2012. Kanske även en familjemedlem till om jag får bestämma =)

Här hemma har vi fortfarande sjuktsugan men nu verkar ju iaf barnen friska men jag känner fortfarande av förskylningen ordentligt. Hoppas att den försvinner till i morgon men vi får helt enkelt se.

Jaha, tror ni att jag blev klar med tvätthögen igår då? Nepp inte helt men det är bara våra kläder som ska vikas in och lite dukar som ska strykas. För jag blev lite avbrukten i fixandet igår nämligen. När jag hade sorterat ut barnens kläder (som btw var 80% av hela högen) så gick jag för att vika in dom först. Men oj så fullt det blev i deras garderob. Så det fick bli en stor rensning där inne med kläder som är liten för små och sådans som inte används alls. Och det var en hel del för jag fick ihop en hel tvättkorg full som nu är undanställd och barnen har en fin garderob =)

En "liten" tvätthög

Gissa vad jag håller på med


I väntan på....

Hej mina fina.
Ja, just nu väntar vi tillskott i familjen. Men tyvärr är det inte riktigt det tillkottet man trro i första taget. Nej det är så att vi väntar på en leverans på en ny liten vän i form av en Canon 600D som borde komma redan imorgon =)

Oj vad du är efterlängtad lilla nya kompis. Vi har verkligen växt ur våran underbara lilla digitalkamera då den inte riktigt levererar dom bilderna vi vill ha på våra 2 små tokiga barn som aldrig är stilla. Oj vad kul det ska bli att lära sig denna och även kunna få upp lite bättre bilder här i bloggen =)

Sjukstuga

Hej mina fina
Ja här hemma är det sjukstuga sen några dagar tillbaka. Barnen har varit riktigt förkylda och nu har även jag åkt på eländet. Ont i halsen som bara den, näsan värker och ont i huvudet. Riktigt onödigt att bli sjukt nu känner jag. Skulle ju ha jobbat idag och på fredag men det fick jag säga ifrån mig igår som jag mår. Men vi hoppas att det här snart ge sig och att jag blir pigg till på lördag då vi är bjudna till underbara Emma och Daniel på nyårsfirande. Tack för att ni finns underbara människor!

Annars då? Jo vi tar det ju bara lugnt på grund av den här förkylningen. Jag städer så gått det får med dessa 2 små monsterna som barav drar fram hela huset på 2 sekunder och jag har just nu fullt upp i tvättstugan. Bytte sängkläder igår till hela familjen så nu har jag att göra då det tar upp hela torkutrymmet. Men oj så underbart det är att sova i nybbädat!

Nu är julen över!

Hej mina fina
Ja, det blev tydligen en liten bloggpaus här över julen men nu är båda slut. Känner verkligen att julen gått i graven för detta år, särskilt med tanke på hur det ser ut på maken här hemma. Det är ju skandal att vi fick fira en grön jul. Och tänkjer man på hur det såg ut för ett år sen så blir man ju lite deprimerad. Men sånt är ju livet.

I år blev det en jul med snoriga barn och i samband med det blev det tyvärr inga bra bilder på mina små med våran gamla kamera. För snoriga/halvsjuka små på bild = blanka ögon och snor överallt. Men julen har varit underbart endå. Massa fina paket till barnen och även till oss. Tack till alla som gjorde denna jul så underbar!

En liten snorig Léone med rufsligt och lockigt hår efter sitt lilla bad =) Systerytser syns lite i kanten med.

En snorig storasyster i sin fina julklädsel. Och som ni säkert förstår hade dom såklart matchande kläder =) Och jag kan även tilllägga att Lilly hade samma klänning för ett år sen =)

Oj så små mina tjejer var då. Vackra fina tjejerna!

Mina fina tjejer på julkortet i år.

Förra året hade vi det så här vackert ute men niu ser det mera ut att vara mars.

Tröttmössor

Så här trött blir man när man gått upp 6.20.


Sista julhandlingen

Hej mina fina.
Idag ska jag in med mina föräldrar till Uppsala för den sista julhandlingen. Vi har ju köpt alla julklapparna redan då det bara är tjejerna som ska få något men man kan ju alltid hitta lite mera fint att lägga under granen =)

Sen blir det även ett besök på Ikea då det ska köpas lite nya blommor och lite nytt till hemmet.

Ja vi får se hur lätt det kommer vara att komma fram med en dubbelvagn i julyran idag. Flyttar dom inte på sig får jag väl skrika på folk helt enkelt =).


Lussebullsbak & 4:e advent

Hej mina fina
Just nu jäser degen för att sedan bakas ut till goda och härliga lussekatter. Hade ju bara en påse kvar och det går ju inte när julen snart är här. Så det ska verkligen fyllas på nu då jag gjorde dubbel sats denna gång för att det sak finnas.

Efter det vet jajg inte vad vi hittar på. Jag skulle ju vilja åka in till Uppsala för att köpa lite fint innan julafton och även en skiva att fixa en pyllelhöra till Lilly men jag skulle inte tro att det häner då maken inte verkar vara på något bra humör alls idag. Så det blir väl kanske bakning av olika slag hela dagen istället. Lilly fick ju pepperkaksformar i form av pippi, lilla gubben och herr Nillsson i sitt lilla paket idag så hon vill ju gärna fixa det med =)

Lovely!

 

 


Känslorna på topp

Hej mina fina
Ja nu finns verkligen julkänslorna i min kropp. Här hemma doftar det få underbart av våran gran och jag knarkar julmusik. det enda som fattas är ju snön ute på den bra marken. Livet är verkligen underbart idag!

Jaha, annars då? Jo idag har det varit full fart som alltid här hemma. Lilly vaknade till strax innan 7 och skrek att det var en fluga där inne och sen kunde ju ingen riktigt somna om. Men just nu sitter Lilly berdvid mig med sina leksaker och leker för fullt medans hennes syster ligger uppe och sover sen 1 timme tillbaka. När hon vaknar funderar jag på att baka något gott. Lussekatter eller något annat smaskigt. Är sugen på att baka mockarutor/kärleksmums men vi har ingen långpanna eller kokos så det får vänta tills imorgon tror jag. Men något måste bakas idag =)

Edit: 10 minuter senare fick nog vår kära moder jord samma känslor som mig för nu snöar det ute!

Granen står så grön och grann i stugan....

Granen står så grön och grann i stugan, tralla lalla tralla lalla la la la!


30% på Odd Molly

Hej mina fina
Jag bara måste tipsa er om att Ajabajakids tyvärr ska lägga ner sin men iom det har dom just nu 30% på alla sina Odd Molly plagg men även massa andra fina märken. Är själv sjukt sugen på att klicka hem något man just nu sparas pengarna till ett framtida vackert badrum. Men bara för att jag avstår behöver inte ni göra det. Så passa på och köp en fin liten julklapp till er själva =)

Inredningstankar som springer iväg

Hej mina fina
Här hemma har ni en mamma som har så mycker på gång i sitt lilla huvud att jag ibalnd trro att det ska explodera. Som ni trogna läsare vet coh även har sett så vet ni hur vi bor. Vi har ju ett superstort hus men vi bor bara i halva huset eller hur man ska uttrycka sig. Huset är nämligan uppbyggt av 2 olika lägerheter och vi har den stora som är på 6 rum och kök medans den på 2 rum och kök står tom. Vi hade änkt att vi skulle frösöka hyra ut den 2:a och tjäna några kronor nästa år men nu har ju mina tankar fått fnatt och nu har jag fått för mig att jag vill bygga om lite där inne till oss.

Där är ju nämligen så att vi har 2 stora sovrum på våran övervåning och ett litet pluttrum som kan änvändas som sovrum med om amn vill. Sen har vi ett rätt så litet badrum där med. Och vägg i vägg med det badrummet ligger ett lika stort badrum. Och nu har jag fått för mig att jag vill riva väggen mellan och göra ett stort och härligt badrum där. Och inte nog med det, köket i den andra lägenheten vill jag göra om till en tvättstuga. Och som gräddet på moset vill jag fixa ett sovrum + WIC i det vardagsrummet som ligger vägg i vägg med vårat matrum. Ni kan ju gissa om V är galen på mig haha. Men tro det eller ej så tycker svärmor att det skulle bli superfin. För i det vardagsrummet finns en öppen spis och vem vill inte ha ett masterbedroom med ett öppen spis? Vilken dröm va? =)

För nu funakr det ju som vi har det med att barnen delar rum men tänk om ett par år om dom vill ha ett varsitt då? Ja där skulle mina tankar vara perfekta. Men vi får se hur det blir. Men drömma är ju alltid underbart!

Ny design!

Hej mina fina
Ja nu har maken fixat min design så nu är det härligt julig och underbar. Eller vad tycker ni?
Kram!

Designer fix

Hej mina fina.
Tänkte bara titta in lite snabbt och säga att jag ska knåpa lite på min design nu på kvällningen om ni undrar varför det ändras massa eller så =)

Trött mamma

Hej mina fina
Här har ni en supertrött mamma som faktiskt har sovit ett tag på soffan medans barnen kollade på en film. Men så går det när man varit vaken sen 6 på morgonen dagen innan för att jobba och sen inte kommer i säng innan 1.30! Vet inte ens när jag var vaken så länge sist. Men man vill ju inte gå i säng när man har underbara Emma här på lite gott i glasen =) Måste vi göra om många gånger! Känns helt underbart att ha någon i huset bredvid som man klickar så med.

Men hur trött jag än är så kommer denna dag bestå av en massa bak. Åh vad jag älskar att baka. Det är något jag alltid älskat då jag bakade massor med mamma som liten. Och idag hoppas jag hinna med både 2 sorters matbröd och även havrekex som jag älskar. Kommer bli första gånger jag baker detta så vi får väl se hur det går man det blir säkert bra =)

Vad ska ni hitta på denna underbara 3:e advent?

Glad tjej och glad mamma

Hej mina fina. Ja idag har vi en glad liten tjej här hemma som är helt feberfri vilket känns underbart. Att hon skrattar och busar idag är helt fantastiskt med tanke på att hon igår fick en feber på hela 39,4 och då satt hon i bara blöja i soffan och var otroligt matt. Var så orolig för henne för ingen av tjejerna har varit uppe på som graderna förut. Men efter Alvedon och glass började hon bli lite piggare och innan hon skulle somna lekte hon med sin pappa lite vilket var så härligt att se efter hur hon mådde där ett tag. Så jag slapp att vabba idag då jag ska in 3 timmer senare idag och hjälpa till.


Febrig liten tjej

Hej mina fina
Här hemma har vi en liten tös som har 38,4 graders feber så hon bara sitter i soffan och myser med sin storasyser just nu. Hon har fått lite alvedon så vi hoppas på att det ger sig snart men planerna på att knäppa julkorten idag gick helt i stöpet så lillan ser helt slut ut. Men innan veckan är slut måsta jag beställa dom känner jag. Annars tror jag inte att dom hinner komma och ja, en jul utan fina julkort på mina töser går ju bara inte =)

Så idag blir det en massa filmmys och bara ta det lugnt istället för utemys som Lilly ville. Men det får vi ta imorgon inann jag måste iväg och jobba 3 timmar på eftermiddagen.

Stora tjejen

Hej mina fina. Här har vi nyss kommit ut ifrån läkarbesöket på BVC och allt gick super. Numera har vi en tös som är 79,5 cm lång och väger 10,525. Det är mer eller mindre lika stort som hennes storasyster var när Léone kom till världen. Känns superkonstigt när man tänker så känner jag. Mammas lilla flicka som helt plötsligt är stor.


Tanden sitter fast!

Hej mina fina
Här är vi nys hemkommna ifrån tandläkarbesöket med Lilly och tanden har fasnat! Helt underbart då jag var sjukt orolig att den skulle dras ut. Men tack och lov så slapp vi det.

Annars då? Jo, imorgon hade jag ju hoppats på en heldag med min underbara familj då vi inte får så många dagar nu när V jobbar 4 dagar i veckan(måndag-tisdag och torsdag-fredag) och jag som jobbar lördagarna så onsdagarna känns lite heliga. Men då ringde jobbet nyss och frågade om jag kunde hoppa in imorgon mellan 11-17. Och eftersom det är pengar så sa jag ja. Men nu i efterhand ångrar jag mig lite. Men nu är det som det är. Så imorgon blir det först ett 1-års besök på BVC för att sen åka iväg och jobba.

Nej nu ska leta reda på något att äta för hela familjen vilket känns omöjligt då vi inte haft tid att handla dom här senaste dagarna vilket resulterar i ett ekande kök. Hittar jag inget blir det en tur till affären känner jag =)

Matlagning för 3

Hej mina fina
Ja ikväll blir vi bara 3 vid matbordet då maken jobbar kväll. Så nu får jag faktiskt laga mat till 3 stycken som V fått göra så många gånger då jag jobbat. Då kylen och frysen ekade rätt så tomt fick jag köra på korvstrognanoff med ris. För är det nogot som alltid finns här hemma är det korv och köttbullar =)

Så just nu står det och puttrar på och vi hoppas sitta vid matbordet om max 30 minuter då barnen är superhungriga.

Nej nu måste jag fortsätta =)

Just nu

Adventsmys och bakning är det som vi har på agendan idag. Helt underbart! Just nu är det vört som ligger och jäser och efter det är det lussekatter och papparkakshus som står på tur.


Mot Uppsala

Hej mina fina. Just nu är jag och barnen hemma hos mina föräldrar och snart ska vi iväg till Uppsala en sväng. Bland annat blir det lite julbord på Ikea =) Men självklart blir det det lite ljus mm där inne med=)


Välkommen december

Hej mina fina
Ja nu har vi gått in i december månad och snart är detta underbara år slut. Ett år som vi inledde med en tjej på 20 månader och en annan på 1 månad. Vi har fått vara med på en sån underbar resa med våra små där vi fått se Lilly bli en stor tjej genom att bli helt torr på ett ögonblick i sommras och hur hennes ordföråd blir större för var dag som går. Och vi ahr fått sett hur Léone utvecklats ifrån en litet bebis till en stor tjej som nu springer runt här hemma med full fart♥

Sen har vi ju även varit med om en hel del jobbiga saker detta åt. En jobbig sjukdom har kommit in i släkten. Jag började ju året med att få gallsten och hamnade på akuten 2 gånger. Och sen blev det även en operation för att ta bort min galla och slippa flera besvär. Allt detta med vårat boende har ju sugit musten ur oss helt men vi har en sån stark kärlek till varandra  jag och maken som gjort att vi klarat det utan att bryta ihop allt för mycket. Tänk er själva att flytta hem till sina föräldrar med hela sin familj vid 22 års ålder. Många gånger har det varit jobbit att inte få den egnetid med varandra som man har varit van med sen jag vid nästan 18års ålder flyttade till första lägenheten. Men det har gått otroligt bra och jag känner att vi nu står närmare varandra, jag och mina föräldrar. Inget ont som för något gott med sig som man brukar säga =)

Men vi avlsutar året på topp. Vi har nu kommit tillrätta i vårat underbara hus med underbara grannar. Barnen sover nu hela nätter i sina egna sängar i sitt eget rum. Vi börjar äntligen få någon fason på allt detta skit med våran fd hyresgäst vilket betyder att vi snart kommer börja få in en liten del av alla dom pengarna vi förlorat pga honom. Sjukdommen som fanns nära oss i familjen fick vi besked om igår ska vara helt borta och personen frisk! Ja ibland är livet helt underbart!

Förra årets julkort. En puttetjej ochen lite större. Där var inte Léone stor alls eftersom man ser att hon är lite gul.