Det finns inget finare än kärleken!


Detta stavas K Ä R L E K!

För övrigt går just nu en låt i mitt huvud 24/7 vilket är den i rubriken, Det finns inget finare än kärleken av Tomas Ledin. En helt underbar låt som jag önskar att vi hade haft på våran bröllopsdag. Älskar hans låtar och har alltid gjort. Lyssnade otroligt mycket på honom i min ungdom. Det trodde ni inte va? =)


Dopklänning

Nu har vi ju en underbar dopklänning som vi köpte till Lillys dop men om vi inte hade haft en hade denna ifrån Kappahls vintage stories varit en som gärna hade fått pryda våran lilla tös

499kr kostar den & kommer ut i butiker den 8 april. Finns verkligen en massa fint i deras serie och jag kommer verkligen att klämma och känna på det =)


Léone 4 månader

Våran lilla tjej blev ju hela 4 månader i måndags. Kan verkligen inte förstå att det är just 4 månader sen jag ver med om den där snabba förlossningen den första advent. Tänk så mycket kärlek man kan ha till sina små tjejer♥


Dagar att ta igen

Hej alla underbara
Gud så glad jag blir att se att ni tittar in till lilla mig varje dag fast jag inte bloggat på någon dag nu. Har inte kunnat gjort det då Léone och Lilly tagit all tid. Léone sover så otorligt lite om dagarna och vill bli underhållen hela tiden då hon är vaken så det har liksom inte funnits tid att sätta sig ner för att blogga.Och när hon äntligen somnat så tar jag den timmen till att leka med Lilly för att hon ska få lite ensam tid. Men oj vad jag har saknat er!

Ja vad är det som har hänt i vårat lilla liv då dom senaste dagarna? I lördags var det ju tänkt att vi skulle åka till Uppsala men då det blev så sent innan allt blev färdigt så prövade jag att göra lite smörgåstårta inför dopet. Hade googlat en massa för att leta upp något bra recept och jag tror nog att vi fick till något efter lite förändringar som blev riktigt gott =) Så nu kan jag bocka av det inför dopet dom blir den 16/4 förövrigt.

Här är dom små smakproven =)

Istället åkte vi in till Uppsala på söndagen tillsammans med barnens faster. Vi införskaffade lite nya skor och fodrade stövlar till Lilly men det föjde även med ett par vår/sommar skor hem till mig. Ett par platta vilket var välbehövligt då jag nästan bara har klackar till sommaren i skåpet. Sen blev det ett besök på Kappahl där det blev ett par chinos och en vårjacka i rosa till Lilly. Var ju meningen att jag skulle köpa den stickade dressen därifrån i vitt emn jag ångrade mig så när jag såg den i verkligheten. Den var fin men inte alls lika fin som den gråa så den fick helt enklet stanna kvar i butiken och följa med någon annan hem. Och innan henmfärd sprang jag liten snabbt in på willys för at köpa lite gott till Lilly. Hon älskar sempers småfolk serien och favoriten är deras sqeezy i smakerna päron, banan och jordgubbe. Jag skämtar inte när jag säger att det tar 30 sekunder innan den är helt slut. Och det finns inte här hemma så jag passar på att köpoa ett litet lager när vi är i stan.

Busens favorit gottis

I måndags så övade jag lite mera inför dopet då det blev en liten vanlig tårta istället. Hittade ett pecept någonstans där det stod att man kunde ta choklad eller godis för att smälta ihop med grädden och det ville jag ju självklart pröva. Tog lite mjölkchoklad och grädde ilket blev jättegott. Trodde att det skulle bli lite för sött men det blev faktiskt inte det. Och eftersom Lilly ville hälsa på sin gammelmormor och gammelmorfar så tog vi med den så dom fick pröva lite dom med. Och på kvällen var det tyvärr så att Léone hade sovit så otorligt lite under dagen att hon skrek så av trötthet mellan 19-19.30 så huvudvärken blev ett faktum för mig att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Tog avledon men det ville inte riktigt bort så det blev sängen för mig.

Och igår så var vi faktiskt bara hemma hela dagen och tog det lugnt. Bakade lite kladdkakemuffins till dopet/Lillys födelsedag men annars var dagen lugn. Fick besök utav prästen på morgonen så nu är allt inför dopet fixat och alla faddrar spikade. Denna gång blev det 3 faddrar istället för 2 som Lilly fick. Vi hade så många som vi ville ha men efter lite gallring blev det hennes mormor, morbror och faster som fick förfrågan att bli fadder och alla svarade ja =) Sen bestd väl resten av dagen att se till att Lilly fick den uppmärksamhet hon ville ha medans lilla Léone bökade med sömnen som vanligt. Hon sover runt 3 gånger per dag vilket blir ca 4 timmar sammanlagt efter det att hon gått upp på morgonen till det att hon ska sova för natten vilket är vid 20 tiden. Ingen höjdare kan jag lova er. Men hon totalvägrar att sova mera så det finns inget att göra känns det som. Bara hoppas att det är en fas hon går igenom och som snart går över.

Nej nu blev det ett jättelångt inlägg med bara text så jag får runda av här och komma med lite småinlägg under dagen. Ska försöka knåpa ihop några när lillan sover så får vi hoppas att det blir ett par =)


Huvudvärk

Hej alla underbara
Har en sån hemsk huvudvärk men jag återkommer när den förvunnit!


Just nu:

110328_161249 (MMS)

Just nu:


Lördag

Hej
Åh denna natt var faktiskt härlig. 3 uppstigningar blev det & då ville hon ha lite mat vid ena gången. Känns som att hon inte är så sugen på mat nattetid längre faktiskt. Brukar göra ordning 200 ml & hon brukar inte äta mer än 100 ml om jag minns rätt. Sen sov lillfian till hela 7.30 denna morogn med så pappan i huset gick då ner med tjejerna så sov jag vidare i lite mer än 1 timme.

Sen plockade jag lite med tvättberget jag hade stod i sovrummet. Så nu är alla rena kläder på sin plats & Léones kläder är nu rensade. Härligt! Just nu använder hon nästan bara 62 men 56 funkar fortfarande på byxorna. Sen har vi (Läs:jag) lagt in 68 i hennes lådor med. Byxorna är stora åt henne men bodiesarna funkar men lite långa i ärmen är dom. Tänk så stor hon är våran lillplutt. På tisdag blir hon 4 månader. Känns så himla sjukt vad tiden går. Tycker det var nyss som hon kom till oss som ett plus på stickan men det är ganska precis 1 år sen nu det. Helt sjukt att Lilly var 10 månader när vi såg att det låg en liten till i magen. Och då hade vi även försökt i 3 månader innan det blev något. Kan inte tänka mig att försöka få en till liten om redan 3 månder igen. Men det beslutet som vi tog då var verkligen ett underbart!

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Funderar på att ta en liten tur till Uppsala då jag såg att Madde skrev att den underbara stickade heldressen från Kappahl nu finns igen fast i vitt. Och det är ju ett perfekt plagg nu när det är lite halvdant väder ute. Så det kanske blir en sån & kanske har jag turen att få någon kofta jag med =)


TGIF

Godmorgon alla underbara
Här startade dagen vid 6.30 som verkar vara Léones vakna tid numera. Men denna natt var iaf lite bättre än valigt så idag är jag iaf lite piggare =) Det blev 3 uppstigningar inatt varav en var matning. Helt underbart! Vet inte om hon sov bättre för att jag gick upp med henne vid 21 tiden igår men det blir att pröva igen och så hopas vi på att det håller i sig =)

Idag blir det ju som sagt en liten tripp till BVC men innan dess blir det att städa lite här hemma. Kom hem vid 20 igår så det blev lite sent att komme igång med städningen eftersom Lilly inte kom i säng förens 20.40 vilket är sent för henne.


Tänk vad dom små hinner på två minuter

Hej
Denna dag började vid 6.30 efter en vanlig natt. Lilly vaknade sen 45 minuter senare och sen drog dagen igång på riktigt. Frukost och saltkråkan stod först på schemat.

Sen vid lunch var det något som hände som jag har bett så otroligt mycket för att det inte ska hända i snart 2 år. Jag var borta i 2 minuter då jag hängde tvätt och när jag kom tillbaka var detta vad jag möttes av i vardagsrummet

Svart krita över hela denna del av väggen. Hua! Hon hade tydligen hittat en krita någonstans i huset. Jisses vad jag har skrubbat kan jag säga. Men nu är skiten borta iaf. Men jag kan iaf säga att det bästa att få bort krita med är helt klart skurmedel.

Detta är verkligen Victors gener ut i fingerspetsarna. När han var runt kanske 3 så hittade han en svart spritpenna liggandes någonstans i deras hus när hans föräldrar låg och sov den morgonen. HHan målade sedan hela hallen och köket så det var ju självklart lite värre. Men sådan far såndan dotter.

Efter att detta var borta så kom mina föräldrar hit för att hämta oss. Så resten av dagen spenderade vi hemma där.

Imorgon kommer vi traska iväg till BVC för att kolla om vi får komma in dit för att kolla vikt och längd. Har inte fått någon tid för 4 månaders kollen men vi tar helt enkelt och traskar dit =) Mamma kommer följa med då hon hoppas få träffa en gammal jobbarkompis som nu jobbar där. Och när vi är där kommer jag även fråga lite om Léones sömn. Hon sover så himla lite både dag och natttid. En 4 månaders ska sova runt 19 timmar per dygn men hon sover nog runt 12 per dygn så vi får kolla vad dom säger om att hon missar så mycket sömn.

Nej nu är det faktiskt lite mysstund innan det är dags för sängen. Längtar! Haha =)


Ensam i soffan

Hej
Ja just nu sitter jag här ensam i soffan och kollar på Jamie Oliver. Mina prinsessor ligger just nu i sina sängar och sover. Även min stora älskling ligger i sängen och sover då han hade en sån huvudvärk när han kom hem efter jobbet så jag får helt enkelt roa mig själv innan det blir sängen för mig med.

Imorgon vet jag inte alls vad vi ska hitta på här hemma. Blir väl en tripp till affären för att hämta ut ett paket och sen forsätter vi väl kanske en bit. Skulle även behöva gå in på kunsum och berätta varför jag inte kommit in för att träna mera. Jag har i vanliga fall lite svårt att hitta på alla koder till frukt mm så jag trro inte att det är någon höjdar att jag sitter där när jag är så här trött.

Nej nu är det snart slut här så jag ska försöka titta hur allt blir innan det är dags för lite big brother. För sen blir det nog sängen tror jag =)


Onsdag

Hej
Ja inatt blev det iaf lite mera sömn än natten innan. Denna natt vaknade hon istället vid 4 för att sedan vara vaken i 15 minuter innan hon äntligen somnade om för att vakna upp vid 6.45 då hennes storesyster vaknade. Så det blev en helt okej natt!

Igår var vi hemma hos mina föräldrar där jag, som ni såg på bilden gjorde lite majs och potatis pure till lillan. Hon blir ju 4 månader på tisdag men vi har lite smått börjat med pureer & gröt. Gröten är väl ingen superhöjdare än men majs/potatis och morot som jag gjorde här om dagen var helt okej. Inga kvälvningar och hon får iaf i sig en isbits stor bit utan problem.

Jag gjorde faktiskt aldrig pureer till Lilly utan då köpte vi alltid burkar till henne. Jag tyckte att det var smidigt och sen var man väl lite ointreserad av att hålla på med en massa kladd när man kunde mysa med en liten istället. Men vi hade en massa morötter här hemma som vi inte skulle hinna äta upp innan dom skulle behöva kastas. Så då kände jag att jag lika gärna kunde pröva lite. Att jag sen hitta lite info i boken vi fröäldraras Matlust om hur mycket man lägger ner på köpt barnmat första året så fick jag panik. 3500 kr går åt till ca 400 barnmatsburkar under deras första år. Hua! Så nu ska jag vara duktig och försöka fixa pureer i den mån jag orkar.

Idag jobbar V så alla tjejer är ensamma hemma. Får se vad vi hittar på idag.


Ser ni vad jag håller på med?

110322_163717 (MMS)

Ser ni vad jag håller på med?


Välkommen till Mammalott.se =)

Hej
Ja som ni kanske märker så hatr jag nu bytt namn till Mammalott då det känns mera som mig. Så nu ska vi bara fixa en snygg ny design så blir det superbra det här =)

Jag måste bara börja med att hylla den som kom på concelern. Snacka om att det är en mammas bästa vän. Det & kaffe skulle jag inte klara mig utan numera. Denna natt var nog den värsta & jag fattar inte hur min kropp sak klara av detta under en längre tid. Jag fick sova 3 timmar i sträck innan det var dags för anttböket. Först var det mat Léone ville ha & sen var det nog en 10 nappinstoppningar om inte mer fram till klockan 5 då hon fick för sig att hon skulle upp. Hua! Men efter lite håll i handen & stryp på pannan somnade hon om ca 20 minuter senare. Och sen var det bara för denna halvdöda mamma att traska upp 6.15 denna morgon. Jag har ju alltid sagt att jag har vetat att vi haft en otroligt lyxig tid med Lilly men nu har jag verkligen förstått exakt hur lyxigt vi hade det. Och sen är det ju inte så lätt att ta igen förlorad sömn som 2 barnsmamma heller. Men jag vet att detta är något som kommer gå över & då kommer jag känna mig starkare som mamma =) För nu vet jag hur lite sömn man faktiskt klarar sig med bara man får ha sina underbara barn hos sig♥


Stokke Tripp Trapp Newborn Set

Hejsan
Här om veckan fick jag ett mejl som jag tänkte ta & blogga lite om då det var något som jag kännde var något jag ville ta upp. Det är nämligen så att dom underbara tripp trappstolarna nu har ett nytt tillbehör som gör att den allra minsta i familjen kan var amed vid matbordet redan från start. Denna nyhet heter som rubriken lyder, nämligen Stokke Tripp Trapp Newborn Set.

"Stokke Newborn Set gör att Tripp Trapp-stolen kan användas tidigt, från barnets första dag och fram tillsatt barnet är cirka 6 månader. Enheten är tillverkad av plast av mycket hög kvalitet och monteras snabbt och enkelt fast på stolen. Den bekväma vadderingen tillför extra komfort till barnet och kan hållas rent och fräscht då det utan problem kan maskintvättas. Enheten kan monteras bort och då istället användas som en gungande babysitter, vilket bidrar till att barnet ständigt kan vara i din närhet.

I Newborn Set ingår en aktivitetspinne som fästs på sidan av enheten där favoritleksaken kan hängas upp, vilket är underhållande för barnet samtidigt som dess motorik utvecklas. Tillbehör finns i form av snygga textilöverdrag i tre olika färger. Överdragen är stilrent vita på ena sidan och blå-, grön-, eller lilaprickiga på andra sidan. Val av mönster och färg kan på så vis göras efter smak och vad som passar bäst i respektive hem. Bomullstyget är av hög kvalitet och därför mjukt och vänligt mot barnets hud. Även denna del tål maskintvätt och kan därför alltid hållas hygienisk och snygg."

Rekommenderat pris Stokke Tripp Trapp Newborn Set: 1 149 kronor. Och eftersom det är just till en tripp trapp kommer ju säkert andrahands värdet ligga otroligt bra det med skulle jag tro. Nu har vi ju tyvärr ingen tripp trapp men om vi hade haft det så hade detta nog varit något vi köpt då det ju är otroligt bra för barnet sitter nog så otroligt mycket bättre i början i denna än löst i en vanlig barnstol.

Stokke Tripp Trapp Newborn Set hittar du bland annat på barnvagn.se & bonti.se


God morgon nya veckan

Hej
Ja här hemma har vi nu varit vakna i 1 timme & det verkar helt lönlöst att försöka få henne att sova längre än till 6 på morgonen. Men det är ju bara att gnugga gruset i ögonen & hoppa upp för att fixa en kopp kaffe för att komma igång.  Men vi hoppas iaf att hon kommer vakna lite mindre om nätterna för då kanske man inte är fullt lika trött som om man får gå upp 6 gånger per natt för att, i mörkeret letar rede på nappen.

Idag har vi inga planer alls. Jag hittade ju självklart 25% rabattcheckar på kappahl som går ut idag. Jobbigt värre då jag älskar kappahl numera =) Lilly börjar faktiskt växa i 92 byxor så det skulle behöva inhandlas lite jeanstajts därifrån. För deras är helt klart bäst enligt mig.

Nej nu måsta jag frösöka komma igång lite mera här hemma så nu blir det en kopp till känner jag =)


Söndagen som varit

Hej
Här hemma har vi nu kollat på det sista avsnittet av solsidan. Tråkigt att det redan är över igen men vi får hoppas att dom snart vill dra igång det igen. Och oj vad vi skrattade när vi såg vem fotografen var. Det är nämligen så att det är en vi brukar stöta ihop med på affärerna här hemma då John Houdi bor i våran lilla by Östervåla. Buskigt kul man kan jag säga. Samma år som han flyttade hit så hyrde företaget som V jobbade på in honom & jag kan lova att vi skrattade =)

Besöket i Uppsala gav en påse med nödvändigt, med tråkigt smink & hudvård då det var något som ekade tomt här hemma. Det blev ansiktsrengöring av alla dess slag då jag sedan Léone kom börjat få blemmor. Och sen blev det conceler som är ett måste redan innan alla dessa jobbiga nätter & man vill ju inte gärna skrämma slag på folk så för allas trevnad så blev det ett sånt köp. Även ett puder & rouge fick följa med hem. Sen blev det även en super sommrig klänning till Lilly.

Nej nu ska jag gå & hämta lite godis & läsk för sen blir det lite big brother.


Solig söndag

Hej underbara söndag
Idag är det ett helt udenrbart väder ute med en massa sol. Åh hoppas verkligen att snön som kom i fredags försvinner nu och med den allt som fanns kvar innan. För oj vad vi vill ha vår nu!

Igår hände det inte så jättemycket utan vi tog det rätt så lugnt. Var ut på en prommenad då vi skulle förbi solrosen (våran second hand) då mina föräldrar skulle dit för att hämta en soffa dom köpte i fredags. När det sen var dags att traska hem så var Lilly-bus eld & lågor då det fanns en massa vattenpölar att hoppa i. Och som tur var hade hon gummistövlarna på så det var u fritt fram. Oturligt nog trillade hon 2 gånger i vattnet så det blev att fort gå hem för att byta på henne. Och nästan precis efter att vi kommit hem så  kom V´s syster hem hit. Så hon var här hemma & underhöll Lilly till klockan blev runt 6. Och då var Lilly så trött att hon knappt ville äta något men vi fick i henne en liten bit pizza iaf & sen sov hon så gott så =)

Natten för oss var så där. Léone vaknade iaf bara 5 gånger varav en var matning vid 2 så det var ju endå helt okej. Och nu hade vi ju mörklagt hela rummet så det blev ju lite bättre med det man vi undrar nu om hon kanske tycker att det är för vart i rummet med sitt täcke så inatt blir det ett kolmörkt rum & en filt bara för att se hur fröken sover då. Hoppas på en underbar natt =) Och min älskling var så snäll att han gick ner med lillskrutten vid 6 då hon tyckte det var morgon. Som vanligt alltså. Tänk så olika barnen har varit hela den här tiden när man jämför deras sömn mm. Men oj så underbara & vackra små vi har♥

Nej nu blir det faktiskt en liten tripp till Uppsala där jag ska införskaffa lite smink mm för mina bonuschekar jag fåt från H&M =) Var nämligen så perfekt att när jag frågade vad vi skulle hitta på så frågade V´s syster om vi inte kunde åka till Uppsala i samma stund =) Love it!


Godmorgon säger vi här hemifrån =)

110319_071057 (MMS)

Godmorgon säger vi här hemifrån =)


Äntligen fredag!

Hej
Börjar som vanligt med hur natten var, vet att det är tråkigt men det får ni ta =) Denna natt var iaf något bättre än dom föregående. Léone vaknade första gången vid 5 men sen var det nappinstoppningar var 10:e minut tror jag. Vilken tur att hon är så söt för annars hade jag nog gått under haha.

Just nu är vi hemma hos mina föräldrar efter ett besök på second handen här hemma. Träffade där underbara Sandra & Malin. För mig blev det endast 2 blåa krukor till badrummet som fick följa med hem men jag hittade en massa jag skulle vilja ha men vi har ju inte riktigt plats för allt jag hittar.

Om 1 timme kommer nog min älskling hem hit för att äta lite & sen blir det att åka hem för lite fredagsmys ihop.

I´m back =)

Hej
Ätligen är internet problemet fixa. Det var tele2 som hade ändrat en sak utan att meddela men nu är man tillbaka =) 

Idag har vi tjejer här hemma bara tagit det lugnt. Lilly har kört igenom flera pippi & även ett emil & då har vi myst en massa =) Är verkligen helt underbart att sitta där & bara gosa med henne. Är så otroligt lycklig över att få vara hennes mamma. Och såklart lilla Léones med, finns inget bätre i livet än att vara deras mamma♥ Även om lillfian har en jobbig period just nu. Men vi hoppas få rätsida på det snart. Hjälper inte våra försök blir det till att flytta ut henne i hallen men vi ger det som sagt ett par veckor till.

Jag önskar bara att V skulle få ett heltidsjobb så vi skulle kunna flytta tillbaka till vårat älskade hus igen då båda barnen skulle kunna få ett varsitt underbart rum med massa plats att leka på. Visst skulle det funka att flytta tillbaka nu med men det som krånglar är uppvärmingen vintertid. Vi har en vedpanna + öppna spisar men då vi inte fixade så att all ved var torr sist så fick vi sätta igång eluppvärming & så rika är vi inte så det funkar. Men vi får se hur det bir fram mot sommaren. Hoppas! Visst är det helt underbart att bo mitt i samhället men det är ju inte vårat hus & allt känns så opersonligt. Det optimala skulle vara om någon nära vän skulle flytta in os oss i en egen lägenhet då vi känner att vi inte behöver hela huset själva. Det var nämligen 2 lägenheter från början.Men vi får helt enkelt se vart framtiden tar oss =)

Nej nu är det nog tur att lillan vaknade annars hade jag nog babblat på om detta länge till =)


God morgon på er. Här hemma är vi fortfara...

God morgon på er. Här hemma är vi fortfarande internet lösa så jag fortsätter mms blogga så det händer något på bloggen iaf =) Här hemma var natten en repris på den föregående natt. Hoppas bara inte att detta blir en vana för igår däckade jag som bara den i soffan igår. Fy vad bortskämd vi var med Lilly. Enda gången hon var på detta vis var när hon var sjuk och när hon ville flytta till eget rum. Och resten av tiden var det ett uppvaknande om natten till hon var runt 10 månader. Men så är det att ha småttingar =)


Fortfarande inget internet och vi börjar n...

Fortfarande inget internet och vi börjar nu tro att något gått sönder här hemma. Men V är nu iväg för att låna något som det kan vara så vi får väl se om det går igång snart. Här hemma har vi iaf kollat pa halv 8 hos mig, sveriges mästerkock, vad blir det för mat och just nu är det jamie oliver som står på. Ja man kan ju nästan tro att jag gill ar matlagningsprogram haha.


Middag ala LCHF för mig. Försöker nämnlige...

110316_181550 (MMS)

Middag ala LCHF för mig. Försöker nämnligen dra ner på kolhydraterna kvällstid. Går sådär men iaf =) Här hemma har vi inget internet så det får bli lite mms bloggning tills det är tillbaka.


Förkyld liten tös

Hej
Här hemma var det en jobbig natt med en himla massa nappinstoppningar mm & en tös som tänkte ta morgon vid 5 även denna dag men jag lyckades få henne somna om så morgonen startade 6.30. Helt okej alltså =) Men när vi kom ner ifrån vårat sovrum så såg jag att nog var geggig i ögonen. Så nu har vi nog en liten förkyld liten tös här hemma. Lite småtäppt i näsan med men efter lite droppar i näsan är det nästan helt borta. Så vi får se hur dagen utvecklas helt enkelt.

En liten gladis igår innan det var dags för pj & sängen =)


Dagen

Hej
Denna dag starade men en hemsk natt då lillfröken vaknade stup i kvarten från 00 till 5 imorse då V tillslut tröttnade & gick upp med henne. Vet inte varför hon höll på & det kommer vi nog aldrig få veta men jag hoppas inneligt att det blir en bättre natt nu.

Idag har vi knappt varit hemma då vi först gick iväg på en liten prommenad till V´s mormor & morfar för att sedan åka iväg till Uppsala för månadens storhandling. Otroligt skönt att ha en massa mat här hemma. Så nu är både kyl, frys & skafferi fullt. Underbart!

Ja det är väl vad vi har hållt på med denna dag & därför har det varit dålig uppdatering. Imorgon får vi se vad vi hittar på men förhoppnigsvis blir det mera uppdatering då =)


Underbarast & vackrast av allt!

Hej.
Här hemma har vi precis tittat klart på underbara "en unge i minuten". Gud så vackert & underbart det är att se en förlossning. Jag är otroligt ledsen i efterhand att vi inte filmade Léones förlossning då jag gärna vill se den. Jag är så otroligt nöjd med hur den var även om det gick supersnabbt när den äntligen kom igång ordentligt. Och häftigast av allt är ju hur intensiva värkarna var & att jag nästan svimmade under dom. Tänk att kroppen klarar av att öppna sig 6 cm på 1 timma. Helt fantastiskt!

När en "en unge i minuten" började sa inledningspersonen något som gjorde att jag började gråta då det verkligen är så sant. Och det var att:

♥Ett nytt liv börjar & ett annat förändras för alltid♥


Trött mamma

HejJösses vad med nappinstoppnigar det blev denna natt. Men det är vårat eget fel eftersom vi inte väckte lillan runt 22 som vi brukar göra nu för att hon ska sova bättre på natten. Så det blev nog en 10! nappinstoppningar om jag inte minns fel. Kändes som att man bara hann lägga sig i sängen innan det var dags att hoppa upp igen. Sen tänkte lillfröken ta morogn redan 5 men efter lite övertalning(läs:nappinstoppning & lägga sig på sida) somnade hon om & vi gick istället upp 6.40 =) Sen kom stora prinsessan ner vid 8 tiden så pappan fick sova ett tag till. Rätt ska ju vara rätt =)

Nu ska vi fixa lite lunch & sedan blir det att åka till mina föräldrar med flickorna medans V åker till Tierp & arbetsförmedlingen en snabbis. Sen kommer även han dit =) Lilly är överlycklig över att vi ska åka & tjatar verkligen om att få åka. Hon älskar verkligen när vi hittar på något kul & inte bara är hemma hela tiden =)

Igår kom förresten V´s faster med sina 2 döttrar & hälsade på. Lilly fick 2 hårspännen & ett superfint munspel. Lilla Léone fick en otroligt fin mobil som nu sitter ovanför skötbordet. Tack underbara ni! ♥


Söndag

Hej
Här hemma startde dagen strax efter 7 då jag var som en zombie efter att jag vid den enda turen till Léone inatt inte kunde somna om då tankarna for iväg. Så när Lilly vaknade gick underbara V ner med alla tjejerna så jag fick sova ett litet tag till. Tack ♥

Idag har vi inga större planer på vad som ska hända. V´s faster kom föri en sanbbis igår för att kolla om vi skulle vara hemma idag om dom skulle titta förbi så vi väntar på ev besök idag bara =) Llly tjatar visseligen om att vi ska baka men då margarinet är slut får det vara tills vi komit till affären senare. Fast jag skulle nog behöva rensa lite i frysen först då den verkligen är full just nu inför kommande dop & 2+24 års kalas =)


Underbara soliga lördag

Hej
Gud vilket underbart väder det är ute. Soligt & helt underbart. Våran är nog äntligen kommer =)

Vi börjar med att skriva om natten då. Den gick över förväntan med en massa mindre nappinstoppningar än vanligt. Tror att jag gick till hennes säng 5 gånger sammanlagt & då var den ena gången för natt lägga henne i våran säng vid 7 tiden då det var morgon. Så det blev en matning ordentlig matning vid 2 & en mini matning vid 5 & sen var det 2 nappinstoppningar på det. Klart godkänt enligt lilla mig som var mycket piggare idag än på länge =)


Idag har vi inga speciella planer men det blir säkert en prommenad i solen. Synd som bara den att jag glömde köpa solglasögon igår bara. Men jag får klara mig idag helt enkelt.

Vad har ni för planer idag?


Fredagsmys!

Hej
Idag startade dagen med att jag tog en liten sovmorgon då Léone hade en tråkig natt igen. Det är tyvärr något hon startat med nu, att vakna för 100 nappinstoppnigar mm. Inte kul med take på att hon bara vaknat 1 gång per natt till för någon vecka sen. Hua så trött man blir. Men det är bara att bita ihop. Tror faktiskt att det kan vara så att hon märker av att det det blivit ljusare på morgonen än när hon var mini. För det blir värst efter 5 tiden & det är då solen kommer fram. Försöker hänga för mörka lakan för fönstret men det funkar sådär. Får se om vi införskaffar en mörkläggnigsgardin eller hur vi gör. Vill ju inte gärna ställa in henne hos Lilly för att kolla om det är det heller. Funderar på att fixa en liten hörna i hallen uppe till henne med en mörkläggningsgardin i det fönsteret för att se om dt gör någon skillnad. Har iaf flyttat på hennes säng idag för att den ska komma längre bort från oss för att se om hon blir lite störd av att ligga vid våran säng. Så uppdatering kommer på det =)

Idag var vi in en snabbis till Uppsala. Blev lite mat på ikea men dumt nog var vi bara upp på resturangen & struntade i att köpa någon mörkläggningsgardin. Det får helt enklet bli e till tur dit =) Men vi sprang iaf in en snabbis på kappahl där det blev ett par småplagg till tjejerna. Lilly fick sjalen jag bloggade om tidigare & sen blev det även nya tunna mössor till båda. Och Lilly fick även ett par nya solisar =) Det var ju även meningen att jag skulle köpa ett par men det glömdes bort då Lilly var så söt där inne =)

Just nu sitter jag & äls i soffan ihop med nästan hela hans familj. Endast svärmor som saknas. Här hemma kollar vi på Lets dance, som just nu har paus men i väntan på fortsättningen blir det lite parlamentet. om 20 minuter börjar ju Big broter som vi kollar på men det blir till att spela in det på boxer så får vi kolla på det senare.

Nej nu måste jag avrunda här för nu får jag onda ögat av maken =)


Vaken dag

Hej
Idag har våran lillfröken verkligen inte velat sova alls. Tror att hon har sovit 2-3 gånger med en tid på sammanlagt 3 timmar. Inte bra för en liten en. Så nu har vi haft en liten fight med lilltösen & äntligen sover hon gott. Tänk vad envisa dom små liven kan vara när det gäller sömnen redan i denna ålder. Hua!

Så nu vet ni varför jag inte bloggat något idag. Har helt enkelt haft fullt upp med att underhålla Léone i hopp om att hon skulle somna. Men hur deyt gick kanske ni förstår =)


Jobbig dag

Hej
Idag har det varit en jobbig dag pga en massa saker. Det är ju inget som har med kärlek eller så att göra utan en hel del annat.

Bland anat är det så att vårat hus inte verkar vara intressant för någon då det inte är någon som kollat på det & mitt upp i allt vägrar våran hyresgäst som flyttat betala hyran. Så nu ligger vi ca 6000 kr back varje månad vilket verkligen inte är kul med tanke på att vi gick plus minus noll när vi fick in det & skulle betala våran hyra här hemma. Så nu vet vi inte hur det kommer bli alls med någonting. Om vi visste att någon underbar vän till oss skulle vilja hyra en del av huste av oss skulle vi kanske klara av att bo i gamla huset men annars blir det tyvärr lite för dyrt för oss att bo där i dagsläget då jag är mammaledig & V bara jobbar 2 dagar i veckan. Men vi hoppas annars att huste blir sålt så vi slipper betala 12000 på boende varje månad. Men det löser sig hoppas vi =)

Nej nu är det matdags. Busen har redan ätit & sover redan gott.

BTW: Lilly kommer självklart inte få ta hål i öronen nu utan det blir tidigast om ett år. Men det är kul att se vad andra tänker =)


♥Lilly♥

Hej
Varje dag kan jag inte mer än le åt våran underbara tjej. Varje dag är verkligen ett äventyr med henne & det är ett äventyr jag aldrig vill sak sluta. Hon är så otroligt "vuxen" till sättet. Ja hon är ju inte vuxen så man hon beter så så otroligt mycket mognare än vad jag är van att 2 åringar är. Hon vill alltid hjälpa till med saker här hemma fast hon inte har någoin som helst skyldighet till det i hennes ålder.

 Kan ge er att par exempel. Om hon har en tröja på sig som blir smutsig tar hon av sig den & lägger den i tvättstugan så vi ska kunna tvätta den. Hon hjälper till att mata sin syster & torkar henne runt munnen om maten kommer utanför. Hon sätter igång tv:n själv & försöker få igång pippi,emil eller bullerbyn själv då hon känner sig så stor att hon kan det själv.

Ja det är ju nästan så man tror att hon är den vuxna här hemma =) Vi har ju aldrig sagt åt henne att vara större än vad hon är utan det är något hon själv utvecklat. Visst har hon ju alltid varit tidig men hallå. Man måste ju inte vara som sina föräldrar som gör allt tidigt heller =)

Jag vet ju inte riktigt hur jag ska göra när hon visar att hon är mera utvecklad än vad vi trodde att hon skulle vara vid den här åldern. Hon vill ju lixom vara med & fixa med sina kläder, använda halsband mest hela tiden, hon snor ju mitt smink med =) Och skor. Oj vad hon älskar skor. Inte bara hennes utan allas. Hon försöker till&med få på sig mina 14 cm klackar haha. Och det senaste hon är inne på nu är örhängen & hål i öronen. Hon håller alltid på med mina. Sitter där & piller för att sedan pilla på sina öron. Sen har hon även börjat ta saker & satt på öronen som små örhängen. Så vi har nu börjat fråga henne om hon vill har hål i öronen & hon lyser som en liten sol när hon svarar ja. Vi har även berättat att det gör ont att göra hål & smånypit henne(inte hårt) i öronen för att hon ska känna på ett vis hur det kommer kännas man hon fortsätter att fråga om det.

Jag vet inte hur jag känner inför det. Jag har ju alltid sagt att mina barn ska fråga efter att få ta hål innan vi ska göra det & nu göt hon ju det även om hon kanske inte riktigt förstår hela konceptet. Visst är det ju många som tar hål i öronen på sina minisar vilket jag inte har något emot då det är deras vilja & Lilly är ju snart 2 men ja. Det har alltid känns för tidigt innan.

Vad tycker ni är är lagom ålder för att ta hål i öronen?

Mammas lilla smiksnattare♥


To buy

Hej
Idag har vi bara varit hemma & tagit det lugnt med en datorfri dag. Men nu kände jag att det var dags att kolla lite bloggar & få in något litet inlägg med. Satt för e stund sen & kollade på kappahls barnavdelning & hittade dessa söta sjalar till mina 2 hjärtan

74.50 kostar den & är så otroligt söt! Och den matchar nu rätt så bra till min sjal som även den kommer ifrån kappahl

Så den ska jag leta reda på så båda mina sötisar kan få då det är så sött med sjalar till små =)


Just nu leker jag och Lilly lite på hennes...

110307_163018 (MMS)

Just nu leker jag och Lilly lite på hennes rum då vi precis kommit hem från mormor & morfarn. Tänk om man hade haft en sån här underbar säng som liten. Fast jag skulle inte säga nej till den nu heller =)


Dagens tjejer

God morgon
Här hemma har vi tjejer hållt igång ett par timmar så nu börjar lillasyster blir trött. Så snart får hon lägga sig i vagnen & sova ett tag innan barnens mormor & morfar kommer för att hämta oss. Så det är vad våran lilla dag kommer bestå av =) Men innan lillan blev allt för trött så passade jag på att fixa en snabb dagens på oss alla.

Lilly bestämde att det skulle vara en pippidag idag =) Hon är verkligen inne i en Astrid Lindgren fas just nu där Pippi, Emil & Bullerbyn går i ett. Men det har jag inget emot så det spelar inte mig någon roll =) Ska bara försöka få in lite Skrållan där med så blir det super. Pippikjolen kommer från Åhlens
, topp & strumpisar från H&M.

Léone har idag body från H&M, byxor från lindex & strumporna kommer ifrån Lundmyr.

En kass blid men iaf. Allt kommer ifrån H&M denna dag =)


Sötis

Så här himla söt kan man vara när man fått tag på mammas mascara & målat sig i spegeln =)

Hon är ju bara för söt! Hon vill alltid sitta vid mig när jag smikar mig & vill gärna låna puderborsten för att bli fin. Så igår tog hon saken i egna händer & snattade mitt smikt. Over ser ni ju resultatet. Hon kom & var sååå stolt över att hon hade smikt. Nog för att jag har varit tidig med saker men nja. Men men, man ska väl börja i tid eller?


Dagens mamma

Hej
Ja idag var det ju dopdags & detta var vad jag slängde på mig efter en massa klädångest. Hatar dessa dagar när man ite hittar något att ha på sig. Eller man tycker ju så iaf fast man har en massa fint i garderoben =)

Kavaj, topp & jeans från H&M. Skorna kommer ifrån Wildflower by Kenza. Höga men oj så snygga =) Den lilla putmagen fick ni på köpet då tant röd är på besök.

Efter dopet tog vi en mini tripp till Uppsala då vi endå var halvvägs dit. Blev en snabbis på ikea då Lilly skulle få en ny fin stol så systeryster Léone kunde ärva den hon hade. Efter det blev det lite ögonshopping på kappahl. Stod & kramade om tunikan från det tidigare inlägget men då FK krånglat har jag inte fått mammapengen än så det fick snällt vänta. Stod även & höll i massa fina vår & sommarkläder till barnen. Både matchande & icke matckande kläder =) Får se om det blir ett litet besök i veckan då pengarna kommer in på tisdag.  

Nej nu måste jag fixa lite med maten.


Dagens cravings

Nu är förmodligen dopet klart & vi fikar för fullt med min stora släkt. Mys att träffa alla. Jag är ju en sjukt social person som älskar familjen så dessa tillställningar är verkligen guld värt för lilla mig.

Igår när jag stökade runt i min garderob efter något snyggta att ha på mig märkte jag att jag har sjukt dåligt med koftor & tunikor så det är något som måste införskaffas pronto. Båda är ju ett måste även på sommaren. Koftorna på dom där underbara sommarkvällarna & även dom regniga dagarna. Och tunikor till jeansshort & bruna ben är ju bara för snyggt. Här kommer 3 små ting som jag inte skulle säga nej till =)

Snygg oversizad kofta från Lindex som går på 349 kr

Så snygg kofta som många bloggat om redan. Passar verkligen till allt. Kommer från Kappahl & kostar 399 kr.

I love turquoise! ÄÄlskar även dom söta rosdetaljerna. 249 kostar denna & kommer även den från Kappahl


Sunny saturday

Hej
Åh vilken härlig dag det är idag. Solen har lyst hela dagen & det hade varit en helt underbar dag om det inte hade blåst så in i bomben. Här hemma har det vari en lugn & härlig inne dag då vi gärna slipper öropnproblem i detta hus. Sen har vi (läs:jag & Lilly) bakat en kärleksmums "tårta". Gjorde iordning smeten som vanligt men istället för att lägga den i en långpanna blev det en ringform. Den blev dock lite för tjock så det blev en del vi fick trimma bort så nu vet vi det till nästa gång. Men oj vad gott det ska bli ikväll till andra chansen =)

Här hemma håller vi nu på att fixa oss då vi snart ska bege oss till svärföräldrarna på lite mat. Kommer väl vara där til klockan närmar sig 8 för sen är det dags att kasta barnen i säng =) Och n'är andra chansen är klart ska jag gå upp för att leta reda på något snyggt till imorgon då vi ska på dop. Men jag har inte en aning om vad jag ska ha på mig. Antingen blir det skinnbyxorna eller jeans med något snyggt uppepå eller så blir det klänning. Frågan är bara vad det blir. Hur som så kommer det komma upp som en dagens imorgon då jag ska försöka starta med det, både på mig & barnen =)


Härliga fredag

Hej
Idag var det fredag igen då & det känns otroligt härligt med fredag faktiskt. Blir en massa fredagsmys ikväll med god mat & gott till lets dance. Längtar som bara den!

Snart sak jag ta & ringa till mina föräldrar som att kolla om dom ska in till Uppsala. Hoppas det =) Men om det inte blir så ska jag nog kolla om dom vill hämta oss för Lilly är sjuk less på att vara hemma nu kan jag lova. Hon river huset med en himla fart för att ett par sekunder senare vara uttråkad. Så nu ska vi se till att hon får komma ut & hitta på något =)


Torsdag

Hej
Sorry för dåig uppdatering. Igår hade jag inte något sug att blogga. Hatar när det blir så då jag verkligen älskar att blogga & att se att det finns dom som är intresserade av våran lilla vardag. Nej ni får helt enklet komma på några idéer till vad jag ska blogga om. Då ska vi nog se att jag får fart i fingrarna =)

Idag är det här faktiskt första gången jag tar upp datorn. Helt sinnes men Léone har haft en gnällis dag. Och när hon har sovit har jag & busen myst med lite bullerbyn + fika. Hon är så himla fin som älskar att sitta & mysa med son mamma till Astrid filmer. Trodde aldrig att hon skulle gilla dom i den här åldern men oj vad fel jag hade. Och jag gnäller verkligen inte för oj vad med minnen man har med hennes filmer =)

En dagens för någon vecka sedan. Är detta något ni vill att jag börjar med? Ge gärna en massa förslag =) 


Natt

Hej
Tänkte bara ta & titta in en snabbis här innan det är dags för sängen. Idag har jag & Lilly bakat en massa då det var vad hon ville idag. Frågade nämligen henne vid 10 tiden vad hon ville hitta på & då tog hon min hand, ledde mig in till köket för att sedan peka på skafferiet & säga baka =) Gullunge! Hon är ju bara för söt. Hon älskar verkligen att både baka & stå med vid spisen för att röra runt i maten. Och sen älskar hon att kolla in matprogram. En liten kock kanske?

Imorgon bitta ska jag traska iväg till konsum för att sitta lite till för att öva in kassan riktigt ordentligt. Efter det blir det ett besök till BVC där dte är 3 månaders koll med läkaren för lillskruttan. Sen får vi se vad som händer eftrer det. Jag är ju sjukt sugen på att hitta på saker hela hela tiden nu men jag kan ju inte tro att det blir ett besök till Uppsala haha.

Nej nu är det dags att lägga sig känner jag. Nattinatt alla underbara!


Välkommen mars


Hejsan.
Ja nu har vi gått in i mars månad & nu hoppas vi på att våran kanckar på dörren så vi slipper all denna snö för oj vad less jag är på den nu. Något som känns helt sjukt är att det var denna månad för ett år sedan vi fick veta att våran lilltjej låg i magen. En fantastisk sak det där, att sitta & vänta i 3 minuter för att se om man har ett litet liv i sig.

Här börjar vi månaden med ett litet ordspråk som jag verkligen älskar. Det är verkligen så man måste se på livet varje dag. Nu har ju jag & V ett helt underbart liv där vi älskar varandra så otroligt mycket. Och vi blev ju tillsammans så tidigt i vårat liv att vi inte hade hunnit fara runt mellan olika partner så vi behöver ju inte heller oroa oss för att få redan på något jobbigt om den andra. Men det här ordspråket är verkligen guld värt då det livet enligt mig. Det händer ju alltid något där man måste försöka ta in saker för att sedan radera detta ur sitt minne. För man ska verkligen inte hänga upp sig på saker även om man blivit sårad.

Och jag är verkligen en sån där person som måste få ur mig vad jag känner & tycker innan jag kan få ur saker ur mitt system. Men det är inte alltid jag gör det då jag vet att vissa tar illa upp över att jag är ärlig vilket är jobbigt. Har tyvärr förlorat en hel del vänner genom åren pga min uppriktighet. Men om man skulle börja ta upp vännskapen med någon som detta hänt med skulle jag inte längre tänka på det som hänt för det är glömt & förlåtet.