Baka, baka och baka lite till

Hej mina fina
Här hemma har dagarna gått ut på att baka, baka och baka lite till inför mina 2 största älsklingars födelsedag. Lilly fyller ju 4 år på torsdag och Victor fyller 26 år på lördag så det gäller ju att det finns gott till alla =) Att jag sen är inne i en riktig bakperiod gör det hela lite lättare och det bakas till höger och vänster.
 
Sen har vi ju haft det rätt så fint ute vissa dagar vilket är så underbart med lite sol. Fräknarna ploppar upp som bara den =) Så datorn har ju inte varit igång på ett tag nu. Att jag sen somnar i soffan mer eller mindre varje kväll gör ju att bloggen inte riktigt hamnar i fokus. Men jag har inte glömt er!
En urgammal bild på mig. Är så dålig på att ta kort på mig själv men jag ska försöka bli bättre på det =)

Bf, mammas födelsedag och en ledsen stund

Hej mina fina
Ja igår var det mycket som hände men allt var tyvärr inte glatt. Vi tar det glada först. Igår var det min mammas födelsedag så vi var iväg och grattade henne såklart. Och igår var det även 4 år sedan vi hade BF med Lilly. Tänk att våran lilla skrutta var beräknad på sin mormors 45-års dag. Kan inte riktigt förstå att det redan gått 4 år sedan man gick här hermma och väntade på att bli förälder för första gången♥
För 4 år sedan såg man så här vacker ut♥ Men sen stannade hon i magen 9 dagar till den lilla busan. Bestämd redan då =)
 
Ja, sen till det lite jobbigare då. Men pappas farbror som bara var 7 år äldre än min pappa (det var 14 år mellan farfar och honom, äldst och yngst i en barnaskara på 5) dog igår hastigt. Vi har ju inte hållt kontakten på några år tyvärr men när jag var mindre var vi hos hans familj mycket. Hans älsta son är bara ett år yngre än mig och vi gick på samma skola i Tierp ett tag med och det är så hemnskt att vissa är så unga när dom förlorar en pappa/mamma. Mina föräldrar förlorade min farmor och min morfar i ung ålder (pappa förlorade sin mamma vid 21 års ålder om jag inte minns fel och mamma förlorade sin pappa vid 24 års ålder. Och jag kan inte föreställa mig att förlora någon av mina föräldrar just nu. Nej, fy! Vila i frid Göte♥

Städa undan vinterkläderna

Hej mina fina
Ja, idag tog jag tog i att ta undan alla vinterplagg och skor då vi i helgen hadae ett sånt underbart väder så nu känns det som att våran äntligen är här! Så just nu ligger alla jackor och overaller i tvättmaskinen och när dom sedan torkat ska jag rensa ut det som kommer vara för litet för tjejerna nästa vinter och även kolla om något kanske passar William annars åker det iväg på loppis. Vi känner oss så otroligt nöjda med våran tre små här hemma att jag inte vill ha en hel hög med kläder liggandes som inte kommer användas. Så i sommar kommer vi köra loppisar med det som är urvuxet för att få bort så mycker som möjligt. Kommer bli så skönt med lite extra plats i skrubbarna =)
 
Annars har vi bara tagit det lugnt idag då vädret inte varit det bästa och i denna stund ligger det bulldeg på jäsning inför kommande kalas.

Lillys pre birthday gift

Ja Lilly har ju som sagt redan gått en 4-års present av oss och det är något hon velat ha otroligt länge. Hon började lite smått pratat om det redan vid 2 års ålder men då bestämde vi att det skulle hända när hon verkligen förstod vad detta innebar. Vilket hon nu gör. Och detta är:
Hon har nämligen fått ta hål i öronen. Hon är ju snart 4 år och hon har dom senaste månadaerna bara pratat om att hon vill ha det när hon fyller år och vi har även visat henne klipp där dom skjuter hål i öronen med en hålpistol och ett klipp vi visade grät flickan otroligt mycket efteråt men nej, Lilly ville ha det ändå. Och vi pratade mycket om att man måste vara försiktig, tvätta varje dag, inte pilla mm och hon förstod det. Så vi åkte iväg till ett professionellt företag där dom har utbildning i detta och så fick hon välja vad hon ville ha för örhänge. Efter det satte hon sig snällt i stolen och väntade med spänning på att få göra detta. 
 
Hon blev otroligt rädd när hålpistolerna smällde till(dom gjorde båda samtidigt) och grät i 10 sekunder innan hon såg att hon ju faktiskt redan var klar och hade hål i öronen. Och hon är jättenoga med att inte röra dom, att vara otroligt försiktig när hon klär av och på sig. Och oj så nöjd hon är över sina fina små öron♥
 

Äntligen fredag

Hej mina fina
Ja herregud, hur kan det redan gått en vecka sen sist? Tycker jag inte hinner blinka innan dagen är över och jag inte hunnit med ett dugg. Men men, jag försöker ju iaf att fixa så mycket man kan om dagarna även fast det känns som att man alltid gör samma sak om och om igen. Men det är ju precis som det ska vara när man är småbarns mamma =)
 
Här hemma försöker vi för fullt bestäma vad Lilly ska få när hon fyller 4 år om 13 dagar. Känner att det börjar bli dags att försöka få till något nu. Hon vill jättegärna ha ett husdjur man då varken jag eller Victor är speciellt sugna på något större har hon nu börjat fråga om fiskar. Dock är jag inte helt övertygad och skulle kanske själv välja ett marsvin då det är ett djur jag hade som liten =) Men jag tror inte att Victor är ombord på det om jag ska vara ärlig.
 
Förra året fick hon både en cykel och en stor studsmatta av oss (mina föräldrar var med på mattan) och det är ju saker som användds mycket och som hon frotfarande älskar. Och av min bror fick hon en lekstuga som stod på hans gård som inte användes och det är ju omtyckt den med. Så det är svårt att toppa det. Nu har hon ju visseligen redan fått en förtidig present som hon verkligen älskar med det kan jag visa er sen.
 
Har ni några tips på vad man kan ge en 4-åring?

TGIF

God morgon mina fina
Här hemma startade morgonen med en son som inte alls ville sova mer redan vid 5.40 men han fick ligga i våran säng och busa med gosedjur till klockan blev 7 då hans systrar vaknade och ville ha frukost. Så nu har dom ätit klart och jag har inte börjat än då jag inte alls kan äta frukost när jag vaknat. Jag behövar fixa en himla massa innan jag kan slappna av och äta frukosten i lugn och ro. Och det brukar bli så sent som 9.30-10 efter att William somnat för sin vila.
 
Idag är det äntligen fredag och jag känner att jag skulle behöva fixa en himla massa idag. Dammsugaren ska få fara runt ett varv i huset och tvätt ska vikas in till sina platser. Skulle även behöva skura då det ser hemskt ut i hallen efter en massa små fötter som sprungit i leran. Ja, sen är det ju det som alltid ska fixas med dåklart. Som att plocka ut och i diskmaskinen, torka bänken en massa gånger, laga mat, byta blöjor, bädda sängar, tvätta kläder, gå ut med soporna och sysselsätta barnen. Som mamma till 3 har man aldrig en lugn stund när dom är vakna =)
William fick vara framför kameran igår han med efter sin vila♥ Stora killen som nu även har två små gaddar i munnen.
 

Mina tjejer

Knäppte lite kort på mina fina tjejer när William vilade och här är 2 av dom.
Lilly. Det är så synd att hon vägrar vara "normal" på kort utan ska bara spexa
Léone, fröken med smältblicken. Hon vet verkligen hur man får som man vill med dom =)

Vår och sommarskor fixade

Ja nu börjar ju äntligen våran närma sig och det var dags för det årliga sko fixandet. Kollade genom alla vår och sommarskor ifrån förra året och kom fram till att Léone kan ärva skor ifrån Lilly medan Lilly inte har ett par som passade. Så det var bara att kolla runt lite efter nya skor. Och denna fånf letade jag efter skor som kommer funka till William med =)
 
Inne på Ellos har dom ju mitt favortimärke till barnen, nämligen Kavat. Och med deras erbjudande blev det inte fullt lika dyrt som annars.
 
Passar på att dela med mig av erbjudandet jag använde:
100 :- i rabatt när du handlar för 300:- Erbjudandekod: 270811
300 :- i rabatt när du handlar för 900:- Erbjudandekod: 270806
500:- i rabatt när du handlar för 1500:- Erbjudandekod: 270801
Sen var jag även ut på nellys rea och hittade dessa underbara skor till Lilly
Så fina Minnetonka skor som Lilly kallar för Pocahontas skorna =) Hade en sån himla tur att dom fanns kvar i hennes storlek men dagen efter var dom helt slut. Men HÄR kan ni hitta dom till ordinarie pris. Nu skulle dom även behöva nya gummistövlar men det får jag ta atg i lite senare.

6 månaders kollen för William

Ja, vi var ju som sagt till BVC med William igår för hans 6 månaders koll med läkarbesök och spruta. Och hjälp vad han växer. Han följer sin kurva jättefint men som sagt, hjälp!
 
Han väger numera 8460g och är 71.7 cm lång. Det är vad Lilly var vid 8 månader så man vet ju att han är stor för sin ålder. Min stora fina kille♥ Det märks ju verkligen att han växer, särskilt på kläderna. Nu är han uppe på 74/80 och då är det mest byxorna som är i 74.
Min underbara lilla kille♥

Dagarna som gått

Hej
Här hemma far dagarna på som vanligt men det har varit lite extra dessa dagar som varit och idag är försat dagen som i fredags som jag och tjejerna tar det lugnt. Mellan lördag-måndag var vi hemma hos mina föräldrar för att fira min pappa som fyllde 50 år i måndags. Men i lördags var dom närmaste släktingarna där för att fira och i söndags var det en massa goda rester att äta =)
 
I tisdags var vi iväg till Uppsala för att köpa lite nya kläder till Lilly som växer som en tok nu så tröjorna börjar bli korta som bara den i 98-104. Så min stora tjej fick ett par tjöjor i 110-116 då. Tänk att hon om precis 3 veckor fyller 4 år! Hur kan tiden alltid gå så fort?
 
Igår var det ett BVC besök som stod på agendan för William men det tar vi i ett separat inlägg. Men jag säger bara det, jösses! Min stora kille♥
 
Ja, det är väl våra dagar i korthet det
 

På G

Här hemma bakas det för fullt inför min pappas 50-års dag. Just nu är det tiger muffins som gräddas =)


Torsdagens

Torsdagar betyder såklart pannkaka här hemma hos oss så det fixar jag men just nu medan maken ligger på sängen och försöker sova bort sin huvudvärk.


Köket

Åh jag har ju helt glömt bort att lägga upp bilderna på hur köket blev! Dock inte helt klart då vi ska hitta en list vi känner att vi verkligen vill ha för att sätta fast glasskivorna som är stänkskyddet. Men annars så är vi nöjda som bara den =) Var ju inte alls meningen at det skulle bli en ny micro och vattenkokare men eftersom den gamla micron gav upp var det bara att köpa en ny iaf. Och vattenkokaren fick följa med eftersom den gamla slängdes eftersom den var så dålig.
 
Ja så här har vi det nu då. Massa teckningar på kylskåpet eftersom vi har en liten konstnär här hemma =)

Vårt "lilla" påskris

Ja, varför snåla på påskriset när det bara är påsk en gång om året?

William 6 månader

Hej alla underbara
Ja tiden flyger verkligen förbi och nu har våran lilla kille blivit 6 månader. Tänk att det redan gått så lång tid sen jag fick kalla mig 3 barnsmamma och även säga att jag har en son. Helt sjukt! Jag trodde alltid att jag skulle vara flickmamma men sen kom lille William.
 
Han lär sig något nytt varje dag och man blir helt paff att det går så fort.
Han kan nu:
Sitta själv utan stöd ett bra tag
Rulla runt åt båda hållen fort som bara den
Stoppa i nappen själv
Gå med bra fart på gåstolen
Åla sig fram på golvet
Och idag kände vi hur hans riskorn i munnen kommit upp en bit och blivit vasst så nu har han en liten tand med!
 
Vi har även flytatt upp honom till sitt egna rum nu och han sover mycket bättre dagtid och även nattetid innan tanden/tänderna började bråka. Men vi hoppas att det ger med sig när tanden/tänderna kommit upp helt. För tanden brevid är nämligen på G den med =)
♥Min lilla glada kille idag♥