Illamående

Hej
Mår illa just nu & har gjort det ett bra tag. Försöker vila bort det just nu så jag återkommer när det lungnar ner sig lie. Hoppas att det kommer magbilder idag men annars kommer det imorgon.


32 fullgångna veckor & endast 8 kvar

Hej
Idag är det torsdag idag & en ny vecka på denna graviditet. Idag har jag alltså gått hela 32 veckor. Jisses, vart tar tiden vägen? Så idag är det 8 veckor kvar till BF men man kan ju hoppas att hon tittar ut en vecka tidigare =) Längtar så efter henne. Tänk att vi om 8 veckor kommer ha 2 döttrar utanför magen. Underbara tanke♥

Veckans info kommer här i vanlig ordning. Magbilder kommer komma lite senare med. Vi ska in till Uppsala idag med min underbara kusin. Ska bli så kul =)


Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Infon från boken Gravid vecka för vecka av Gitte Denker: I denna vecka brukar nu SF-måttet ligga mellan 27-32 cm.

Egen info: Léone ligger nu med huvudet neråt & men är fortfarande ruckbar men endå =) Ett steg närmare förlossnignen är det ju. Sen har jag ju ett SF-mått på 27 så jag är verkligen mini denna gång. Känns på ett sett litet läskigt att ligga på den minsta kurvan denna gång. Visst är ju alla graviditeter annorlunda men att det kan skijla 2 cm mella dessa 2 jag genomgått trodde jag då inte.(hade alltså 29 cm i SF med Lilly samma vecka). Att hon ligger neråt märkts otroligt bra då jag har en fot mot revbenet hela tiden. Visst är det ju jobbigt till&från men det är det värt =)

Det där med uppgången stämmer nog rätt så bra. Har under dom sista 6 veckorna gått upp ca 0,6 kg per vecka & det känns helt okej =) Fortsätter jag i samma takt kommer slutvuikten sluta på 8 kg uppgång sammanlagt & det är ju verkligen ingenting. Jag gick ju upp ca 13 med Lilly så det är ju 5 kg mindre vilket är mycket enligt mig.


Äntligen hemma!

Hej
Nu är vi äntligen hemma igen. Var först ut i skogen en sanbbis men då jag började må illa som bara den & busen var trött så körde V hem oss. Lilly somnade på soffan & jag vilade lite innan han kom hem igen.

Men när han kom hem var det dags att åka till mina föräldrar för att passa min syster innan dom skulle komma hem. Tänkte att vi kunde följa med då dom skulle hinna hem innan 8 men det blev ju tyvärr inte så. Utan vi fick åka hem nu för att lägga busen lite mer än 2 timmar efter sin vanliga tid. Jobbigt då hon var trött sen 19.30. Men hon var duktig endå. Vårat lilla hjärta♥


Onsdag 29/9

Hej
Idag tog jag lite sovmorgon & lät V gå upp med skruttan. Kom dock upp tidigt endå då jag var nere vid 9.20 tiden. Och det första jag fick fixa var en bajsblöja =) Tänk så underbart det är att vara mamma ibland. Och vilken tur hennes pappa har =)

Om 2 dagar är det oktber igen. Tänk vad tiden går fort. Så om 17 dagar blir jag tydligen 22 år då. Och då har ju även jag & V varit tillsammans i 8 underbara år. Helt fantastiskt att vi varit med varandra 8 år redan. Känns på något vis som med barn. Man kommer inte ihåg hur det var innan odm kom & man skulle aldrig byta bort den tiden. Men man kan inte förstå att tiden gått så fort.

Nej nu ska jag ta hand om min lilla tjej som håller på med någon lek som jag ska delta i =)


Dagen som varit

Hej
Här hemma har det varit fullt ös hela dagen faktiskt. Lilly har hållt igång som en tok hela tiden & vid 13 kom min kusin Hanna hit =) Superkul med lite besök. Och när hon sedan skulle åka vid 16 tiden så kom V´s syster hit en sanbbis så det vart en riktigt trevlig dag idag.

Nu har vi precis ätit lite mat & ligger alla vi 3 på soffan & myser lite innan busen ska sova. Så underbart att umgås med sina älskade♥


Tisdag

Hej
Här hemma gick jag & Lilly upp vid 8.30 tiden men jag har varit vaken till&från sen 7 då V gick upp till jobbet. Han har nämligen bytt dag idag så han är ledig på torsdag istället =)

Idag har jag absolut ingen aning om vad jag & busen ska hitta på. Finns ju inget att hitta på & jag tror att alla är upptagna med annat med så vi får väl hitta på något bara jag & Lilly. Något blir det ju alltid.

Nej nu ska jag gå & hämta lite frukost. Har inte varit sugen på något men nu börjar det komma så då får man passa på =)


BM besöket avklarat

Hej

Nu är vi precis hemkommna från BM besöket som gick superbra =) Lilla L har nu kört ner sitt lilla huvud där det ska vara men det är fortfarande ruckbart, Inte konstigt att fötterna hennes hela tiden fasnar i mina revben. Upp hade jag ju gått med & det var ca 2 kg sen sist vilket betyder att jag nu gått upp 2,7 kg sen inskrivning. Jippie!!! Äntligen händer det grejer. Blodvärdet var på 115 vilket är superbra för en i v32. Speciellt när jag inte ens äter järntabletter =) Och lilla L´s hjärtljud var på 156 som alltid. SF-måttet var på 27 cm & jag ligger precis på den understa kurvan så nu sa min barnmorska att det kommer bli en liten tös på under 3300 som Lilly vägde. Så vi kommer verkligen få en liten mini denna gång med. Helt sjukt att det kommer bli en plutt som kommer väger mindre än vad Lilly gjorde då vi tyckte att hon var så himla liten. Vad kommer man inte tycka nu? =)

BM frågade även om jag hade ont något i ryggen. Nja inte mycket. Kan ju få det ibland men det är ju ingen fara med tanke på min historik. Hon undrade nämligen då Léone ligger så himla långt bak & trycker på ryggen att jag borde ha en hel del problem. Men det är ju bara att tacka & ta emot då kroppen verkar vara glad över att ha en liten i kroppen =) Många får ju tyvärr mycket problem nu i slutet & vi hoppas ju såklart att jag slipper det. men man vet ju aldrig...


Mycket gjort

Hej
Oj vad det har blivit saker fixade här hemma. Och mer hoppas jag på =) Har hunnit med att baka 95 bullar & 2 längder, 3 sockerkakor & tvättat lite fönster. Hoppas att jag ska hinna med dom sista 4 rummens fönster med & även baka muffins & kärleksmums. Tänk så underbart det är med boa hormonerna ibland =)


Bullbak på G

Hej
Här hemma är det fullt ös på mig & dotterna kan jag lova. Lilly & jag kom upp vid 9 tiden idag och det blev först frukost såklart. När den var nere var det dags att börja med dagens uppgift vilket är storbak. Just nu är 2 satser med bullar på jäsning som snart ska bakas ut & jag har en massa mer som ska fixas inför kommande födelsedag+bebis. Ska även på lite bebismys den kommande veckan & jag har frivilligt erbjudugt mig att baka lite gott till dom så dom ska slippa tänka på det till ala som vill se den lilla tösen. Snällt va? =) Man vet ju själv hur det är när man har en liten nyfödd & det är grymt skönt att ha allt fixat innan BF eller att något tar med fika.

Vad har ni för planer idag då?


MUMS!!!


Denna smarriga talrik har jag precis smällt i mig =) Lite dresst upp varm macka. Jag tar brödet som brukar vara nybakat i butikerna typ cibata eller grekiskt lant bröd. Denna bestod av cibata med oliver ifaktiskt. Sen tar jag & rostar dom lite lätt för att inte det ska bli mjukt när man har på tillbehören. Jag tar helst krossade tomater men det funkar ju självklart med ketchup med. Sen tar jag skinka, tomat, paprika, mozarella ost & vanlig ost. MUMS! Så gott. Perfekt kvällsmål med.


Dagens inköp

Hej
Förlå för dålig uppdatering. Har varit upptagen hela dagen så det blev tyvärr ingen tid att sitta här. Men nu så =)

Vi har nämligen varit in till Uppsala idag. Har äntligen köpt en massa mat så nu borde vi klara oss ett litet tag iaf =) Handlade för 1700 kr inne på willys & kom hem 6 fulla kassar & även lite som låg bredvid. Skönt att ha det fixat måste jag säga. Kollade även in priserna på newborn blöjor & dom kostade lika mycket här hemma som i stan. Iaf den minsta storleken. Så det köpte vi inga idag utan det kan vi lika gärna ta hemma.

Efter storhandlingen så begav vi oss till gränby för att kolla in lite minikläder. Hade sett världens sötaste sticade overall innen på kappahl för 179 kr sist vi var där & jag var bara tvungen att kolla på den igen. Är ett hett tips kan jag iaf säga då den är liknande till lundmyrs stickade overall men bara en bråkdel av priset. Men jag & V kom efter mycket suckande fram till att ingen av oss tyckte det var speciellt smart med knappar som man måste böka hela tiden med för att fixa blöjan. Men fy vad jag är kär i den endå =) Så ni som läser detta & är släktingar som inte vet vad som ska köpas inför kommande födelsedad (jag alltså) så är det ett litet tips =) Strl 50 eller 56 hihi.

Aja, när vi traskat ut därifrån så stannade vi för att köpa en varsin underbart god kaka uppe vid H&M. 35 kr kostade denna goda bit tillsammans med glassen. Sååå smarrigt. Ingen av oss orkade dock äta upp sin bit men vad gjorde det? Kommer inte ens ihåg när jag & V satt & fikade ihop.

När vi var klara där så gick vi ner på H&M för att kolla lite efter något till lilla L & där hittade vi iaf något. Detta var vad som kom därifrån:

Raggisar i strl 13-15. Kände att det kan vara bra att ha om hon blir kall om fötterna lätt.

Tunna mössor & ett par tunna vantar. Sånt där bra att ha nu när kylan är här.

2 pyjamaser. Lilly har likadana så det blev första kläderna som dom kan kläs lika i =)

Supersöt liten vintermössa i strl 56. Äntligen hittade vi en!

Och sen blev det 2 par strumpbyxor till Lilly med. Behövs ju alltid & dom var så söta =)

Så det är vad vi hittat på idag. Tänkte passa på att uppdatera listan som jag skrev förrut om vad som ska fixas innan november. Så här kommer det:

-Nappar av ministorlek. MAM har ju gjort några som är för premature & nyfödda som finns på apoteket så ett par sånna ska fixas. Har 2 st men ska köpa 2 till. Alltid bra att ha många. En vid sängen, en i väskan & 2 att ha liggandes.

- BB-kläderna. Där ska allt vara nytt nytt nytt. Inget ärft som första kläder tycker jag. Har en body i vitt men en till body ska nog fixas, ett varmare sett, mjukisar, strumpor & tossor =) Har ju en overall & tunna mössor med som är helt nya men jag skulle kanske behöva lite tjockare mössor till henne med.

- Liggdel & regnskydd till vagnen

-Amninspump & falskor. Bra att ha ifall att. Ska köpa en från MAM som kommit ut för ett tag sen där 2 flaskor ingår med en handpump för 500 kr. Helt okej pris tycker jag för det paketet. Sen ska jag köpa BH-inlägg & små kupor att ha i BH:n som samlar upp mjölken. 

Så några småsaker blev ju iaf överkryssade. Skönt som bara den! =) 


Fredagsmys på hög nivå

Hej
Just nu jag & min man ätit lite god mat ifrån pizzerian. Lilly gick i säng vid 18.30 tiden utan protester men fick tyvärr inte träffa sin älskade pappa då han fick åka direkt från jobbet till mina föräldrar för att passa syster min tills mina päron skulle komma hem. Så när han kom hem så åkte han & hämtade maten & jag kan helt ärligt säga att jag inte kommer ihåg när vi 2 åt middag ensamma sist. Så det var vinglas (med cola i) & levande ljus som gällde. Riktigt mysigt!

Så våran kväll kommer nog bestå av soffmys ihop. Ibland behöver man verkligen ta hand om varandra även om man i första hand numera är föräldrar. Och nu när vi snart får en liten till tös så kan vi böhöva all ensam tid vi kan för vi vet ju inte hur mycket det blir med 2 barn. Är ju rätt så bortskämd med just ensamtiden med bara Lilly om vi säger så =)


TGFI!

Hej
Fredag idag & äntligen helg =) Inte för att det händer något speciellt men endå. DDet är ju alltid något magiskt med just fredagar.

Inatt var en jobbignatt & det var faktiskt det stora barnet som bråkade denna gång. Lillys gnälldag fortsatte även under natten & det blev mycket gnäll & spring in till henne. Men efter mycket tröstande så somnade hon ordentligt & jag gick in till henne vid 10. Kännde att hon verkligen behövde all den sömnen efter natten & gårdagen. Tror att det är tänderna som bråkar med henne då magen reagerar som den brukar när det är dags för dom. Just nu har dom 2 nere  mellan alla andra tittat fram lite grann men jag tror att dom övre är på G med för hon är svullen & öm där. Tycker så synd om henne för man vet ju själv hur ont det gör när tex visdomständerna ska upp.

Idag är ju supersugen på att bege mig in till Uppsala. Skulle verkligen behöver storhandla idag känner jag. V jobbar ju & jag är inte så sugen på att fråga om vi ska in i helgen då jag lika gärna skulle kunna åka in idag med Lilly. 2 flugor i en smäll =) Men sen finns ju det lilla problemet att ta sig in. Visst finns ju bussen men jag är lite orolig att hon ska bli åksjuk. Och jag är ingen sån som ringer vänner & kollar om dom ska in & liftar med dom. Jag har själv valt att inte ta körkort & det är ju mitt val så det får jag stå för helt enkelt. Har ju alltid sagt att det finns bussar så jag får väl lyssna på mig själv =) Men jag är ju som sagt orolig för Lilly. Men det kanske går bra om hon får sitta framåt i bussen. Får helt enkelt se hur det blir.


Magen

Här kommer äntligen veckans magbilder. Lilly hade tyvärr en riktigt dålig dag idag så jag var tvngen att vila lite innan jag tog tag i knäppandet. Hann dammsuga & torka av golven med =) Tyvärr blev det inte lika städat som det brukar bli men jag har en fot upp i revbenen så jag orkar inte plocka upp alla leksaker.

Men som sagt, här kommer lite bilder =)



Börjar bli lite tungt nu

Där ser man nästan att det ligger en fot upp mot revbent. Rackarns busunge =)


31 fullgångna veckor idag =)

Det är ju som sagt torsdag idag vilket betyder att vi gått in i en ny graviditetsvecka. Helt underbart att även denna graviditet går ruskigt fort för jag hade kättrat på väggarna nu annars tror jag =) Tänk att det idag förhoppningsvis bara är 9 veckor kvar innan förlossningen. Jag ser verkligen fram emot att få värkar igen & att få uppleva denna förlossning. Jag är ju helt nöjd med hur min första blev men det finns ju saker jag i efterhand gärna hade ändrat på så jag tror detta komer bli en helt fantastiskt upplevelse. För er som är nya läsare som är intresserade så hittar ni min förlossningsberättelse HÄR

Veckans info för vecka 32 kommer här:

Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram.

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Egna ord: Nej, jag har inte märkt att det ska vara trängre för lilla L i magen kan jag lova. Är full fart hela tiden & det är inte lite hon tar i heller =) en Lilly var ju lika så jag förväntar mig inget annat än att det blir fullt ös fram till förlossningen. Viktuppgången vet jag inte riktigt förrens på måndag då det BM besök igen. Hitills har ju viktuppgången från inskrivningen varit 0,7 kg & jag har försökt trycka i mig en massa godis & glass dessa veckor så nu får vi se vad det hela slutar på. Är ju nämligen lite rädd för hur det kommer bli efter jag fött lilla L & ammat henne. Sist gick jag ju ner så otroligt mycket efter Lilly tittar ut & jag vet inte hur det kommer bli om samma sak händer denna gång med. Jag gick ju ner över 18 kg sist & gick bara upp 13 så man börjar ju undra hur det blir nu. Vill inte gå ner mer än vad jag var som minst efter Lilly.

Ska försöka knäppa lite kort så fort V kommer hem. Lilly har ju inte sovit något på dagen nu så jag vet visseligen inte när hon vill lägga sig men jag hade tänkt knäppa bilder på engång men nu blev det inte så.


Torsdag igen

Hej
Idag är det torsdag igen & Lilly vaknade vid 7 tiden. Visst är det inte supertidigt men jag har sovit så illa inatt så idag är jag trött som bara den. Har vaknat flera gånger av att jag fått sendrag. Hatar att få just detta & det gör ju rätt så ont med så denna natt var ju bara sunk. Men man. Får väl helt enkelt sova när Lilly tar en lur idag. För jag tror inte riktigt att det blir Uppsala idag då jag inte pratat med mina föräldrar än.


Onsdag

Hej
Idag var det min dag att gå upp med Lilly-bus som vaknade vid 8.30 tiden. Så det var ju ingen fara alls =) Så vi gick ner & åt lite frukost ihop. Sen blev det lite soffmys.

När klockan blev 10 någonting gick vi upp & städade inne på hennes rum. Så nu har hon en städad byrå & fixad säng. Sen städade jag i hennes skrubb så nu är alla kläderna ställda i ordning & allt är prefekt. Kläder som Léone kommer kunna ha står på ena sidan med det minsta ytterst & Lillys kläder är det lika med fast på andra sidan. Känns så otroligt skönt att jag är pedantiskt på det planet haha.

Sen fick vi besök av min kusin Hanna vilket alltid är lika trevigt =) Tack för besöket gumman!

Sen har vi även plockat ner bäddsoffan nu så madrassen till den ska ställas undan inne & metallramen ska ner i källaren. Så nu ska vi äntligen få lite ordning i vårat sovrum! Jippie =) Ska ta fram sänggaveln senare & tvätta tyget på den. Sen får jag klä om den med innan den hamnar där den ska. Just nu står våran säng under snetaket & jga liggr inners. Inte det smartaste när man har en mage & endast 2 månader kvar till BF haha. Så nu ska det bli lite mer gravid/mamma vänligt där uppe. Skönt.

Nej nu ska jag & kolla vad det finns här hemma att äta till kvällsmat. Skönt att kolla vad som finns redan nu känner jag.


Dagens inköp

Hej
Blev ju som sagt en liten tur in till Uppsala iaf & jag hittade en massa söta Léone kläder som fick komma med hem =) Hittade visseligen kläder till Lilly med men jag väntar med det ett tag. Besöket till ikea gav ett resultat med 3 förpackningar doftljus så nu behöver vi inte köpa det på ett litet tag heller. Sen fick jag ett cravings på ett nytt soffbord. Fast det är inte ett soffbord egntligen men jag vill ha det endå =) Vet inte om jag ska hänga på mamma in när hon ska till stan på torsdag eller ej.

Här kommer iaf bider på dagen inköp:

Söta BB-kläder från Kappahl. Dom är visseligen i 56 men jag vill endå ha med dom dit för det känns som att klänning & kofta funkar som 50 iaf =) Kostade 69.90 respektive 99 kr. Hade redan köpt en liten vit body som blir perfekt till. Har även helt nya strumpbyxor i vitt & grått osm får packas ner.

Body & byxor i strl 50 från lindex. Kommer även dom följa med till BB. Kostade 79.50 st tror jag det var.

Ett sött litet sett i strl 56 som kostade 149 kr på lindex.

Och doftljusen som mannen bestämde.

Innan vi begav oss hem blev det lite McDonalds mat men jag känner att det börjar bli dags för en liten varm smörgås snart då det är 4 timmar sen vi åt. Ska bli riktigt gott då det blir ett lantbröd med modzarella ost till. MUMS!!!


Tänka sig! Nu är vi på väg in till Upp...

Tänka sig! Nu är vi på väg in till Uppsala då maken märkte att jag blev lite besviken på att det inte blev något så han gav med sig. Så nu blir det en massa ljusmys ikväll endå =)


Tisdag

Hej
Idag var det ju meningen att vi skulle in till Uppsala med underbara Sanne men hon avbokade för ett tag sen då hon hade hemsk huvudvärkt. Så nu är inte V längre så supersugen på att åka in till Uppsala utan vill vara hemma denna regninga dag. Synd bara att det är sånna här dagar som det är bäst att åka in till stan eftersom det just regnar. Men men. jag har lärt mig att det inte är något ide att hoppas på ett besök till stan längre. Så är det bara.

Igår fick jag förresten ett litet kusinbarn till! =) En liten supersöt tös blev det som kom 11 dagar innan BF. Grattis till er. Hoppas vi snart ses så man får mysa lite emd tösen innan det är dags för oss att få våran lilla tjej. Undra hur mycket mer man kommer längta efter Leone nu då? =)


Dagen & morgondagen

Hej
Ja som ni ser i föregånde inlägg blev det en hel del kantareller plockde. Svärmor var med i skogen & det var även hon som fick all svamp. Jag & V gillar ju inte svamp men maken gillar ju att plocka det så man får ju offra sig om vi säger så. Jag är ju i grunden en bonde & har levt på bondgård tills jag flyttade ihop med V så jag har liksom fått nog av det livet litegrann. Sen har man ju bott ute i ingenstans så det har ju blivit mycket traskande i skogen med så jag känner lite att jag gjort min kvot i det ämnet men vad gör man inte för familjen.

Hur som så blev det 4 liter vanliga & 1,5 liter trattkantareller. Och jag hittade ett riktigt superställe i början så det jag stod för var ca 3 liter vanliga kantareller.

När vi var klara var det bara att bege sig hem & äta sen lunch. Sen rensade vi all svamp & pratade lite strunt =) Sen begav vi oss till affären & handlade mat som vi sedan åt. Och nu har jag precis klippt makens hår så nu är han fin igen haha.

Och vet nu vad? Imorgon blir det shopping! Jippie. Och vi ska till&med in på ikea. Som jag längtat efter det. Så det blir förhoppnigsvis en massa doftljus därifrån & sen hoppas vi att jag hittar något litet bebisplagg till Léone med. Får helt enklet se vad som kommer med hem. Kommer ladda mobilen nu så jag kan blogga när vi är borta. Får bara hoppas att jag kommer ihåg att göra det med =) Ska packa ner kameran redan nu så den iaf kommer med.

Nej nu ska jag kolla lite tv & sen är det dags att skutta in i duschen. Lovely!


Här är dagens "fångst" från skogen. Båda s...

100920_151036 (MMS)

Här är dagens "fångst" från skogen. Båda sorterna hittade vi och av dom vanliga gula hittade lilla jag 2/3. Illa för någon som inte ens gillar att vara i skogen eller svamp.....


Eftersom Lilly vaknade tidigt idag hade ja...

Eftersom Lilly vaknade tidigt idag hade jag hoppats på att kunna övertala älsklingen om att åka in till Uppsala och shoppa lite så busen kunde sova på vägen in. Men icke! Han gick upp med henne för hennes lur och nu ska vi tydligen ut och plocka svamp. Denna dag blir ju bara bättre och bättre..... När det blir bebis shopping för min del vete tusan. Men men. Får väl skylla mig själv då jag inte har körkort eller lusten att ta risken att ta bussen ifall Lilly spyr.


Tidig måndag

Hej & god morgon.
Här hemma vaknade Lilly-bus vid 6.30 så vi 2 har nu varit vakna i 1 timma. Självklart så vaknar hon tidigt idag eftersom jag & V kom i säng rätt så sent. Och han drog täcket över huvudet så det kändes som en vink att det var  jag som skulle gå upp =)  Så nu kollas det på the voice & busen äter sin frukost.

Nej nu fortsätter vi här.... Hoppas ni sovit gott iaf =)


Söndagen som varit

Hej
Denna dag har vi haft fullt upp. Vi gick alla upp vid 8 tiden då Lilly sa till om morgon. Supermysigt att gå upp alla i familjen tycker jag. Sen vart det en massa lek innan jag tillslut inte kunde hålla mig & sparn in på toan med en sax. Och ni kan ju gissa vad jag gjorde =) Så nu ligger det en massa hår i sopen där inne. Blev kort kort i bak & lite längre i fram & jag tror att jag är nöjd med det. Kanske blir kortare. Vem vet =) Blir bilder på det tillsammans med veckans magbild på torsdag för det är nämligen dags att färga håret igen så det blir ju roligare med ett kort där allt blir som det ska vara.

Efter jag var klar sprang V för att rösta & sen begav vi oss till mina föräldrar. Där lekte Lilly ute med sin pappa & morfar medans jag spenderade tid med mamma & syster. Efter någon tilmma blev det god mat så vi hade en superdag idag.

Snart ska vi ta lite rester sen igår då magarna börjar kurra igen & sen blir det lite filmmys. Ska kolla om mannen som just nu är i duschen har lust att köpa något smaskens att ha till filmen annars får jag kolla vad som finns här hemma. Något finns ju alltid =)

Nej nu ska kolla lite på TV & halvligga ner. Det är min nya stil. Vet inte hur himla bra det är för min kassa rygg men då det gör ont i revbenen efter en massa sittande så är det detta som funkar bäst. Men får ju anpassa sig hela tiden efter graviditetens gång helt enkelt


Tacopaj på G

Hej
Här hemma står just nu en tacopaj i ugnen & om 25-30 miuter är det mat. Tur det då jag är fasligt hungrig nu =) Skulle behöva ta något innan maten då jag dumt nog skippade lunchen idag pga huvudvärk. Fy på mig!!! Vet det men då jag har jobbigt nog att äta lunch så är det inte så roligt att trycka i sig ett mål när man när skit. Får kompromissa med lite lördagsgodis ikväll istället =)

Idag har vi varit hos Lillys farmor & farfar där hon kört slut på dom båda. Jag hade ju som sagt huvudvärk så det var lite skönt att slippa leka som en tok just dag. Sen blev jag i vanlig ordning misshandlad av lilla L i magen. Kan lova att denna lilla dam har de vassaste hälarna i länet. Fy vad hon kan göra illa en. Håller verkligen igång 24/7 med. Men så är det ju när man har en liten där inne. Ska bli kul natt se om hon kan sparkas & så hela graviditeten som sin syster eller om det inte finns plats i slutet. För Lilly sparkade hela tiden verkligen. Slutatde väl nog hon föddes =) Men jag tor att jag hade mer plats med henne för Léone är ju så långt ner men sparkar hela tiden mig i revbenen. Jobbigt som bara den att andas redan nu så jag vet inte hur det ska gå längre fram. Men men. Vi frå helt enkelt se =)

nej nu ska jag kolla till maten lite snabbt.


Lördags funderingar

Hej
Här hemma vaknade hela familjen vid 9 tiden & var utvilade då vi gick i säng vid 23 redan! Vet inte när dt händde sist. Visseligen låg vi & pratatde en halvtimma innan vi somnade men endå =) Och snart ska vi bege oss till affären för att handla lite lördagsgott. Lilly ska få plocka en egen påse med godis & det brukar sluta på en 6-7 kr. Man kan ju inte gnälla där inte =) Tar max 4 av en sort & sen ska man på nästa. Det är ju så man nästan tror att hon är en tjej som är rädd om vikte haha.

Nu till rubriken. Satt igår & började fundera på om jag ska klippa mig igen. Kollade nyss igenom bilder från förr & så fort håret blir topslång så åker det ju upp i just det. Toffs! Så det blir ju liksom inte så mycket variation & det blir ju bara tråkigt i slutänden att ha lite längre hår för min del.Så nu är jag ruskigt sugen på någon kort pixie frisyr igen. Sist jag klippte mig blev det ju en pixie bob & det gillade jag jättemycket. Men jag kanske ska köra kortare denna gång??? Så länge jag har en lång lugg kvar så kan jag köra på rätt så kort i bak. Hittade några bilder jag gillade. Så vad tycker ni? Ska jag klippa mig igen?

Något liknandae kanske?

Eller så?

Eller något liknade som denna?

Så här såg jag ut sist jag klippte mig & jag gillade ju det som sagt. Men kan tänka mig ännu kortare. Vad tror ni läsare?


Här hemma är det lite mamma & dotter mys i...

100917_155235 (MMS)

Här hemma är det lite mamma & dotter mys innan pappa kommer hem om 1 1/2-2 timmar. Jag dricker som vanligt mitt te och lillan får sockerfri saft. Till det blir det självklart bulle =)


Fredag

Hej
Blev sen uppdate idag men jag & Lilly har lekt hela förmiddagen så det har inte blivit prioriterat med datatid.

Idag har det varit & kommer nog fortsätta vara en lugn dag med massa mys. Längtar så efter att V ska komma hem men det tar ett ju ett par timmar till innan han kommer så jag får fortsatta gulla med Lilly =) Vi har nog visseligen redan läst ut alla hennes böcker idag men hon älskar att sitta i knät & höra vad som står i böckerna. En annan favorit är att leka med garaget som vi lånat hem från henne s farmor & farfar. Det är nämligen så att vi har en tjej som älskar tjejiga & killiga saker. Praktiskt värre då det verkar som vi bara får töser här hemma haha.

Nej nu ropar hon här hemma. Ses senare!


Belly pics

Tidigare idag tog jag magbilderna för denna vecka men det blev så att jag & Lilly åkte till mina föräldrar innan dom hann läggas in. Och det blev att vi kom hem rätt så sent så jag tog tag i städningen innan jag kom på att jag hade bilder att lägga in men som man säger, Bättre sent än aldrig =)

Älskade lilla Léone

En på avstånd utan tröja

Nära utan tröja

Avstånd med tröja

Och nära =)

Och sist så kör vi en bild för att gämföra Lilly-magen & Léone-magen. Rätt så stor skillnad tycker jag. Lilly-magen var en rundare & högre upp. Léone-magen är långt ner & mer droppformad. Tänk så stor skillnad det kan vara. Sen kan jag även tillägga att uppgången med Lilly i v.29+ var 6,6kg upp & samma vecka med Léone är som ni kanske mins 0,7kg upp sen inskrivningsvikten. Helt sinnes =)


30 fullgångna veckor

Hej
Idagär det torsdag vilket betyder att vi går in i en ny vecka här hemma. Så nu är det endast 10 veckor kvar till BF men vi kan ju hoppas att hon kommer lite tidigare än vad hennes syster gjorde (41+1) Så om 70 dagar är det meningen att vi ska ha en nyfödd liten srutt hos oss. Fy vad vi längtar♥

Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.

Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.)

Infon kommer HÄRIFRÅN


Allt & inget

Hej
Idag har vi varit hemma & tagit det lugnt hela dagen. Jag har lite smått startat torsdags städningen då jag plockat med en massa saker här hemma under dagen. Inget stort men det gör mycket att få saker avbockade från listan. Så imorgon slipper jag ta upp rentvätten & fixa med den. Sen slipper jag även tvätta en massa kläder då jag redan fixat 2 maskiner som jag inte tror hinner torka tills imorgon. Härligt! Ska även städa en skrubb innan läggdags är det tänkt då jag får panik när jag öppnar den dörren. Japp här hemma boas det för fullt =)

Imorgon är det förresten endast 10 veckor kvar till BF! Så nu har jag gått 3/4 av denna graviditet. Har gått superfort & det är skönt för jag har ju som sagt börat tröttna lite smått på detta nu. Vill ju ha min lilla tjej här hos oss =) Lilly älskar att leka med bis (bebis) & hon myser ofta med magen min. Är otroligt lycklig lottat som har en sån underbar dotter som redan verkar älska sin lilla syster & ofta vill kolla på bebis bilder. Tor hon längtar lika mycket som oss om jag ska vara ärlig =)

Försöker gå igenom vad det är kvar att skaffa till lilla L´s ankomst nu. Det jag än sålänge kommit fram till är:

-Nappar av ministorlek. MAM har ju gjort några som är för premature & nyfödda som finns på apoteket så ett par sånna ska fixas.
- BB-kläderna. Där ska allt vara nytt nytt nytt. Inget ärft som första kläder tycker jag. Har en body i vitt men en till body ska nog fixas, ett varmare sett, mjukisar, strumpor & tossor =) Har ju en overall & tunna mössor med som är helt nya men jag skulle kanske behöva lite tjockare mössor till henne med.

- Liggdel & regnskydd till vagnen

-Amninspump & falskor. Bra att ha ifall att. Ska köpa en från MAM som kommit ut för ett tag sen där 2 flaskor ingår med en handpump för 500 kr. Helt okej pris tycker jag för det paketet. Sen ska jag köpa BH-inlägg & små kupor att ha i BH:n som samlar upp mjölken.

Det är det jag kommer på just nu iaf. Tror inte att det är mycket mer som behövs då vi har så mycket sen Lilly kvar. Det är ju mest bara lite småsaker kvar så det känns jättebra =)

Blev ett väldigt surrigt inlägg känner jag men så kan det bli ibland. Speciellt när man är preggo med haha


1 månad kvar

Hej
Idag är det den 15:e & om 1 liten kort månad är det dags för mig & min älskade make att fira 8 underbara år tillsammans. Tänk att det nu är 8 år sen jag hittade min själsfrände i livet. Är inte många som har en sån himla tur i livet att hitta den rätta för just dig vid 13 års ålder & det vet jag verkligen. Är verkligen helt lycklig & faktiskt fortfarande nykär. V är en helt uderbar människa & vi är verkligen som 2 pusselbitar som passar i varandra. Vi tänker lika & kan ibland säga samma sak fast det inte har med det vi pratar om att göra. Vi gillar samma saker. Ja kan det bli bättre? Och snart har jag jag fått ge honom dom 2 vackraste & mest betydelsefulla "sakerna" man kan ge någon. 2 döttrar♥

Back in the days. Tack för att du finns i mitt liv underbara V. Vet inte vad jag hade gjort utan dig.


Startar onsdagen med....

Ett litet ha begär =)

Supersöt tunika från Kappahl för endast 69.50kr. Finns i strl 56-86. Finns även i denna färg:

Riktigt söt denna med.

Även denna jacka kommer från Kappahl & kostar 279 kr. Finns konstigt nog endast i strl 68-80 enligt deras hensida. Lite udda storlekar men dtr är så himla söt =) Skulle jackan finnas i 86 skulle jag helt klart köpa den till Lilly & även lilla Léone skulle nog få en så dom skulle kunna matcha i vår.

Denna söta tröja finns hos Lindex & kostar 149 kr. Finns i strl 56-86. Jättegullig med blommorna & de söta spets detaljerna.

Tunikan kommer jag verkligen leta efter nästa gång vi åker till Uppsala för den var otroligt söt & ett perfekt pris. Sen är jag sugen på tröjan med men där måsta jag kolla hur den sitter på Lilly eftersom deras storlekar är rätt så små men jag skulle inte säga nej till dessa plagg. Är helt inne på plagg som ska matcha just nu vilket vissa tycker är lite tacky men i små mängder är det otroligt sött enligt lilla mig =) Men lagom är såklart bäst.


Idol

Här hemma är det självklart IDOL som står igång på TV:n just nu. Härligt med lite mys efter en dag med huvudvärk som tyvärr var envist på besök här hemma idag. Men efter en alvedon, vila & lite färsk pasta med ostsås så försvann den så nu är man på topp ett tag till =)


14/9

Hej
Idag är det tisdag & vi har faktisk något inplanerat idag tro det eller ej. Vi ska iväg & besiktiga bilen vid 13 tiden i Tierp men vad som händer efter det har jag ingen aning om. Funderar på att svänga förbi min höggravida ingifta kusin eller ta en tur till mina föräldrar. Det märks helt enkelt vad det blir.

Inatt har jag förresten sovit riktigt gott vilket var välbehövligt. Har inte vaknat alls vad jag kan minnas & igrå när jag gick i säng hade jag ont i ena axeln men idag var det helt borta. Underbart! Var så rädd att dt var en inflamation på G igen då det är samma axel som jag fick det i för snart 1 år sen.

Nej nu ska jag ta & fixa mig lite smått så jag slipper göra det innan vi åker precis. Mycket skönare att ha det gjort redan nu =)


Vagnen bestämd & beställd =)

Nu har jag äntligen fått vagnen beställd! Helt underbart. BBeställde dock bara vagnen & ingen liggdel då den inte fanns i samma färg som vagnen på min nya favorit sida köpbarnvagn =) Så nu är det en liggdel & rednskydd kvar att köpa sen är allt det fixat. Så om 7-14 arbetsdagar kommer vi få vagnen & jag längtar så otroligt mycket =)


Dagens mama

Hej
Tänkte slänga in en bild lite snabbt på dagens mama =) Klädde ju upp mig lite idag för att peppa mig & det funkade superbra.

Prövade att ta en bild med självutlösaren nyss & det gick ju rätt så bra =) Dock hade V ställt in färgen & jag har ingen aning om hur man ställer tillbaka den haha. Idag hade jag iaf på mig en klänning från Elise Ryan & leggings från H&M. Hårbandet kommer även det från H&M.


Matlista

Hej
Här hemma har vi precis ätit lite mat efter lite födelsedagsfirande. Var jättetrevligt att vara iväg på lite kalas idag & herrn i huset fick 4 st whiskyglas vilket uppsakttades.

Här hemma kollas det just nu på "halv 8 hos mig" & vi håller även på att fixa en matlista till kommande månaden. Vi har totalt tröttnat på att alltid komma på vad som ska ätas i sista sekund för att sedan panik handla. Blir bara jobbigt & så himla mycket dryarare tyvärr. Så nu ska det bli ändring på det hade vi tänkt =) Så nu får vi hålla tummarna att vi fixar det med. Vet ju hur det brukar bli tyvärr.


Sovmorgon

Hej
Idag blev det en sovmorgon för hela familjen Röjerås. Lilly vaknade först vid 9.50! Snacka om trött tjej. Hon gick i säng sin vanliga tid så det var nog lite sömn att ta igen sen hennes sena kvällar. Men jag vaknade till inatt vid 4 att hon skrek & jag trodde att det som vanligt var för att hon inte hittade sin napp. Men oj vilken chock jag fick när jag gick in till henne. Hon satt på golvet vid fotänden av sängen & har förmodligen letat efter sin napp eller gått i sömnen för hon hade trillat ur sin säng. Och hur hon nu klarade av det vet jag inte då det är en ordentlig fotände på sängen. Gud vad jag skattade i morse åt hur det såg ut när jag öppnade dörren till henne inatt.

Här nere på golvet satt våran lilla tjej inatt. 1 meter ifrån dörren. Gissa om jag blev förvånad när man mitt i natten öppnar dörren & hon sitter där. Oj vad vi skrattade imorse =)

Idag ska vi åka & gratta V´s morfar som fyller 72 år. Och då jag känner mig lite småless på att vara gravid så ska jag snygga till mig så jag blir på bättre humör idag =) Ska ta på mig en fin klänning & fixa mig så blir man ju gladare på engång.

Tycker det känns hemskt att vara lite små less på att vara gravid redan men det kanske blir så när det är andra gången man väntar en liten? Jag älskade att vara gravid med Lilly hela tiden. Till&med den tiden då jag gick över. Nu har jag drygt 10 veckor kvar på denna men jag vill redan att det ska vara november så lilla L kan titta ut. Längtar så otroligt mycket efter henne & det kliar så mycket i fingrarna på mig nu. Vill fixa allt & riktigt boa in mig men det känns lite väl tidigt. Var visseligan färdig med nästan allt i denna vecka med Lilly men jag ska försöka hålla mig lite till =) Ska försöka vänta till mittan på oktober men vi får väl se hur det blir med det haha. Är ju svårt att hålla emot modersinstinkterna.


Åkpåse från Bozz

Hej
I fredags fick jag hem ett litet paket som jag skicade efter tidigare i veckan som jag tänkte tipsa lite om. Det är nämligen en liten åkpåse ifrån Bozz som jag köpte på köpbarnvagn.se. Den är gjord speciellt för att passa i liggdelen på vagnen där andra åkpåser kan vara för stora. Den var så otroligt söt måste jag säga =)Det finnns möjlighet att ha den i babyskyddet med då det finns ett hål till bältet. Sen kan man ju även sätta fast barnet i selen i sittdelen med denna med. Den är inte så fruktansvärt dyr heller utan kosten 295 kr vilket var ett bra pris enligt mig.  Finns i brunt som jag tog, svart & rött.

Passar perfekt i våran bruna liggdel till Brio Singen =)

Baksidan har små gummiduttar så påsen ska ligga still. Här ser ni även hålet på baksidan för att trä igenom bältet i =)


Sönddag igen då

Hej
Idag är det söndag igen då. Tänk så himla fort tiden går. Förstår verkligen inte hur det går till. Men det är ju härligt med eftersom varje dag är en dag närmare förlossningen & våran andra lilla tös♥

Idag ska vi vara lite med underbara Sanne under den tiden hon inte ska jobba vilket är mellan 13-16 =) Kul med lite sällskap-. Skulle jag få bestämma skukle det blir en supersnabbis i Uppsala men får maken min bestämma stannar vi nog hemma =) Vad som än händer så kommer det säkert bli härligt då man får umgås lite med en underbar vän =)

Kan förresten tillägga att denna natt var som vanligt. Ingen Lilly som hade jobbigt & en hel natts sömn =) För henne & V iaf. Själv har man en buse i magen som inte riktigt får plats i magen längre verkar det som då jag vaknar massor & måste vända på mig hela tiden. Men det är väl för att förbereda kroppen på hur det blir när hon tittat ut. För jag förväntar mig knappast att hon kommer sova lika ra på natten som Lilly gjorde. Snacka om att man blivit bortskämd till max av Lilly. Men henne så var det matning vid 00 & 4 för att sedan gå upp vid 8 tiden. Lyx!  


Utvilad & mätt

Hej
Jösses vad jag har varit sliten idag. Men nu är man pigg osm en mört. har precis vaknat efter en liten lur på soffan & därav den dåliga uppdateringen =) Vi har precis ätit lite mat här hemma & fy vad gott det var. Blev grillad kyckling med pommes denna kväll & det var välbehövligt då jag denna dag inte fått i mig mycket alls eftersom jag varit så trött. Fy på mig jag vet. Men det blir ju tyvärr så ibland. Men jag rkar inte alltid tvångsäta heller fast jag vet att jag måste. Lilla L får ju i sig det hon behöver endå hoppas jag & det är visseligen min kropp som tar stryk men det är smällar man får ta.

Just nu har Lilly gått i säng & det blev inte mycket gnäll vid denna läggning så nu hoppas vi på en bra natt med. Sitter & kollar lite på TV:n. Är Sandor/Ida på 5 som står på just nu. Vilka minnen. Är längesan man såg den nu. Gick första året på gymnasiet om jag inte minns helt fel. Och det var ju inte igår kan jag lova er =)


Efter en monsternatt med 2 barn som bråka...

Efter en monsternatt med 2 barn som bråkat och en riktig tidig morgon står vi nu på loppisen. Går bra för våran del iaf. Har varit öppet i 30 minuter och vi har redan tjänat 110 kr =) Hoppas såklart på lite till så det kan bli ett bidrag till vagnen som sagt.


Sov lilla gumman

Just nu är här hemma kaos. Lilly vägrar att sova. Vad vi än gör så vägrar hon verkligen. Gallskriker som en tok fast hon märker att vi inte kommer gå upp till henne då vi vet hur trött hon är. Vet inte vad det är med henne just nu. Tror att det är tänderna & det hoppas jag verkligen nu för jag orkar inte ha det så här just nu. Finns inget värren än att höra henne ledsen. Det brukar 9/10 gånger gå att säga att det är natt & att det är dags att sova för att gå ut utan gnäll. Men inte idag & inte igår heller.

 Vet inte vad jag ska göra då det gör så himla ont i hjärtat när hon gråter.


Fredag

Hej
Idag är det fredag & det är äntligen helg igen. Härligt! Inatt hade Lilly det jobbigt & vaknade ett par gånger men det gick bra endå. Hon vaknade till när V skulle till jobbet med men somnade om för att vakna ordentligt vid 8.30 tiden. Så det blev lite sovmorgon endå.

Idag har vi som vanligt inga planer utan det blir som det blir. Ska fixa lite saker till imorgon då vi ska försöka sälja lite saker på loppisen som är i närheten av vårat hus. Lite bidrag till vagnen helt enkelt.


Magen min

Hej
Fick inte Lilly i säng förens klockan var 20.30 & det var under protester. Tror att hon hade lite ont i tandköttet för när jag borstade hennes tänder så ville hon inte att jag skulle borsta dom nere i fram. Uppe gick det rätt så bra men nere var det aj aj. Så efter lite alvedon & väntan att det skulle verka så fick hon vara med oss. Sen tyckte nog hon att vi hade det så mysigt här nere att hon inte ville sova. Men när hon märkte att vi inte gick på det så somnade hon fort & sover nu gott i sin säng. Så nu har jag äntligen fått lite kort på magen =)

Belly



Tänk att det ligger en liten Léone där inne & växer för fullt. Livet är verkligen helt underbart.


29 fullgångna veckor idag

Hej
Här hemma har vi en liten tjej som snoret rinner på för fulla muggar pga kommande tänder. Hon brukar ju få 2 tänder åt gången men denna gång tror jag att det blir 4 samtidigt faktiskt. Så det har varit lite gnälligt idag med man det är ju förstårligt. Måste ju klia som bara den när tänderna ska fram.

Idag är det ju torsdag & en ny graviditetsvecka har kommit. Tänk att jag har 11 veckor kvar nu. Hur ska vi hinna med allt när det gåtr så här fort? Just nu står vagnköp högts upp på min lista eftersom vi har det mesta av dom andraq sakerna här hemma redan som kan fixas senare men vagnen känns som prio ett just nu. Enligt mig iaf =) Just nu lutar det nog mot den rosa men det ska ju fixas fram pengar fort isåfall vilket känns lite långt bort just nu. Jag menar, 3000 är inget vi har ligger i en burk & väntar på att spenderas. Visst har vi väl pengar som vi skulle kunna använda men när man har barn så vll man gärna hålla hårt i dom. Och just nu har det varit viktigare att sätta in pengar till Lillys sparkonto än till ett eget.

Men nu tar veckans info i vanlig ordning tycker jag =)

Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

I boken "Gravid vecka för vecka" av Gitte Dencker så står det att SF-måttet denna vecka brukar ligga mellan 24-29 cm.

Egna ord: När vi var hos BM tidigare i veckan så kollade vi ju mitt SF-mått & det låg ju på 25 så liten är jag ju. Känns konstigt att lilla L redan ska vara runt 39 cm lång & väga ett kilo. Är helt sjukt så fort tiden går & det känns inte riktigt som man hinner med. Känns som att det är massor vi ska hinna med innan hon kommer men det är endå inte alls lika mycket som med Lilly. Vi har ju det mesta redan som sagt så det som ska fixas nu är vagn, vaggan & ett till babyskydd. Sen kommer det ju säker fixas lite mer kläder åt henne men det är ju inga mängder. Lite nytt som första plaggen & lite tjockare kläder men annars har vi ju allt. Eller ja, det ska ju fixas blöjor med =)Känns faktiskt jätteskönt att det blir en tjej till då alla kläder finns här hemma så vi inte behöver fixa en massa med pojkkläderna.

Magbilder kommer senare ikväll då jag som sagt har en snorig liten tjej som nog inte går med på att jag går ut till hallen just nu =)


Onsdags kväll

Hej
Oj oj vilken dag. Har inte hänt så himla myckt här hemma utan det blev en slapp dag tyvärr. Hade något litet öskemål om vad vi skulle hittat på men det blev inget med det. Som vanligt. Och sen har Lilly haft lite gnälldag idag med. Vet inte om det är tänder som är på G igen eller om det bara var dags för en gnällis dag igen. Aldrig kul med dessa dagar men dom är ju en del av mammalivet så det är ju bara att ta =) Man kan ju faktiskt inte vara glad alla dagar eller hur?

Så det är därför uppdateringen inte varit den bästa idag tyvärr. Har ju haft fullt upp att sysselsätta henne så hon ska vara på lite bättre humör men jag vet inte riktigt hur det gått.

Imorgon verkar det som att vi kommer få besök av en annan mamma med son på en lite lekstund. Får hoppas satt våran tjej är på bättre humör då bara. mem jag skulle nog tro att det är så. Hon älskar ju att få besök & att leka av sig med någon annan än sin mamma & pappa.

Nej nu ska jag ta & hoppa in i duschen tror jag. Känner att jag behöver spola av krioppen lite då min kropp ena stunden är riktigt varm & andra kall. Är det någon annan som upplever/upplevt samma ska som gravid?

Vårn söta tjej i måndags tillsammans med våran "lilla" misse Göte. Han är som ett extra litet barn för oss då vi har tagit hand om honom sen han var 2 veckor & nu är han 4 år.


Onsdag morgon

Hej
Idag var det min dag att ta Lilly & inte gjorde det mig något då hon vaknade 8.35 idag =) Men jag har tyvärr börjat vakna till på nätterna igen & vänder & vrider mig hela tiden. Men det är nog för att magen nu är så tung att jag inte ligger så bra längre. Men det är ju är precis som det ska så vad gör det =)

Idag hoppas jag att det kommer hända en sak men jag vi får helt enkelt se hur det blir. Hoppas kan man ju göra iaf eller hur? =) Annars så har vi nog inte så mycket inplanerat idag faktiskt. Det är ju dimmigt ute här hemma så det verkar inte bli något superväder. Men höste är ju här nu så det är väl väntat. Varje dag med fint väder är ett plus enligt mig =)


Pink dream

Satt & kollade på blocket lite för skoj skull & hittade den vagnen vi ska köpa fast i bubbelgums rosa =) Måste säga att jag blev lite småkär i den. Visade den för V för att kolla hans reaktion men den blev inte alls som ja hade tänkt. Han ville at vi skulle mejla & kolla om den fanns kvar då han tycker vi ska ha den. Ska vi ha 2 töser ska det synas sa han. Så nu får vi se om de tblir den helt nya i oliv färgen eller om det blir en rosa som var ca 1 år men knappt använd =)


Utedag

Hej
Idag är det så fint väder ute så vi har bestämt oss för att ta en tur ut i skogen för att leta svamp. Får se om vi hittar några eller om det är slut. Men hur som helst så ska vi iaf försöka få i oss lite friskluft innan vintern kommer.


BM besöket

Hej
Idag  det det varit fullt ös som ni vet & det är först nu jag fått orken att ens vara i närheten av bloggen. Men jag tänkte iaf ta & berätta lite om BM besöket idag.

Allt gick ju superbra där. Hade gått upp 2 kg på 3 veckor & nu är jag ÄNTLIGEN över min inskrivnings vikt. Med hela 700g =) Sa till min BM att jag nog är den enda som är överlycklig att gå upp i vikt under graviditeten haha. Så nu får vi se hur mycket vikt jag kommer gå upp i sammanlagt under denna graviditeten. Blir inte mycket men några kilon ska jag väl hinna med =) Och Léones hjärtljud var på 148 så hon följer sitt "tjej hjärtljud" fint. Och jag ligger fortfarande allra längst ner på SF-kurvan. Måttet var denna gång på 25 cm om jag inte hörde fel. Men det är otroligt skönt att veta att jag äntligen gått upp lite vi vikt & att det händer något. Sa även till BM att magen ligger så otroligt lågt så det är jobbigt att sitta & hon sa att den var rätt så långt ner.

Sen berättade vi om vårat Ul som vi gjorde i Stockholm med & hon tyckte att det var superbra att vi gjorde det så vi fick veta att hon växer som hon ska & även hur moderkakan låg då det bara stod i papperna från RUL att den låg i fram så hon undrade hur den riktigt låg. Och vi med såklart. Men den skulle inte kunna hamna för så det var lugnt.

ja det var väl det som hände idag hos BM. Kommer blogga mer imorgon.


Barnmorskan nästa + namnsdag

Hej
Om 20 minuter ska vi bege oss till BM för en till koll. Ska bli hrligt att se hur jag gått upp nu & hur SF-måttet ligger nu. Sen ska det självklart bli underbart att höra lilla L´s hjärtljud igen.

Efter det ska vi bege oss till Tierp & hälsa på min ingifta kusin som ska ha om några få veckor. Ska bli härligt att se en jättemage =) Så det blir fullt upp nu på förmiddagen.

Idag är det förresten Lillys namnsdag. Grattis på den älskligen. Tänk att det är ett helt år sen vi döpte henne idag. Helt sjukt vad tidn går. Våran lilla tjej har blivit så stor♥


Fästing!

Hej.
Vi duschade nyss Lilly innan hon skulle få sova då det kännes som att det var dags nu. Hon har ju en hel del hår som behövs tvättas oftas. Och när vi höll på att torka henne tyckte jag att det var lite ludd bakom hennes öra men när jag tittade närmare var det en mini fästing! Fy f*n vad jag fick panik. Inte får dom bita min lilla tjej. Men den var så himla liten att den måste satt sig igår när hon var ute & lekte en massa så vi hoppas att hon inte blir sjuk av den nu. Så det blir en massa kollande nu bakom örat för att se så det inte blir rött. Varför finns dom där äkliga djuren för? Morr!


Uppsala

Hej
Äntligen fick jag komma iväg till Uppsala för att kolla in lite bebiskläder. Men det blev tyvärr inga köpta =( Hade hittat en supersöt hello kitty dress i 50 inne på H&M sist vi var in där men det fanns såklart inga kvar nu när vi visste att det är en Léone i magen. Morr.... Men det hinner nog komma in flera innan det är dags för henne att titta ut. Sen var vi runt & kollade på lite vinter kläder till henne med. Har ju overaller i 50 & 56 men jag är sugen att köpa en liten påse med som hon kan ligga i när vi går med vagnen & jag hittade en jättefin på Kappahl men jag ville inte lägga ut dom pengarna just idag. Så jag får hoppas att den kommer finnas kvar närst sväng istället. Samma med ett set om mössa & vantar. Vet ju hur det var sist med Lilly. Man måste ju tyvärr vara snabb & köpa vinterkläderna redan nu för om en månad kommer inget finnas kvar typ. Hoppas att jag kan övertala maken om en till tur snart =)

Så det är det vi har fixat med idag. Skulle MMS blogga lite med men mitt batteri var nästan dött så den ville inte få iväg bilderna. Som vanligt. Lilly fick förresten en jättesöt skjortklänning ala jeans inne från H&M. Så himla söt var den. Och mjuk med vilket är ett stort plus. Så den kommer nog åka på imorgon & då blir det såklart kort =)

Just nu håller vi på med maten så jag ska nog springa & kolla om maken behöver någon hjälp. Ses senare hoppas jag =) 


Lördag

Hej
Här hemma är det som vanligt fullt ös redan från första stund. Idag var jag dock lite trött när vi skulle upp men det var bara att gå upp endå =)

 Idag är det jättefint väder ute så vi får se vad vi ska hitta på. Jag hade mer än gärna åkt in till Uppsala då jag är så otroligt sugen på McDondals med jag tror verkligen inte att min make är sugen på det då vi varit ute på vift hela veckan. Sen är det ju tydligen loppis på ikea idag med & den äör jag rätt så sugen att kolla in med. Men som sagt så tror jag inte att det kommer hända.

Tror faktiskt att jag ska hoppa in i duschen nu då mitt hår verkar vara på krigsstigen idag. Får ingen ordning på det alls. Inte ens med en toffs så det blir nog en snabb dusch & hoppas att det hjälper. Är ju lite drygt att försöka få fason på något som verkar vägra.


Vittne

Nu är jag & maken ätit lite god mat & pratat lite. Har nu förstått lite mer om vad han var med om idag. Är nämligen så att han 6 hans bror vart vittnen till denna "olycka" imorse.

http://www.unt.se/uppsala/stopp-i-tagtrafiken-efter-olycka-1031017.aspx

Kan säga att det inte var just en olycka som dom skriver här utan det var ett medvetet val av denna person. Sen var det tur i oturen att det bara var V & hans bror som såg detta. V var den som fick larma om "olyckan" & såg även personen efter detta hänt. Henskt att vissa kan må på det viset att dom gör såhär.

Tur nog så mår dom bra & det är ingen fara med dom. Men det känns hemskt att vissa gör ett sånt där val.


TGIF

Hej
Äntligen fredag & nu är det slut på denna vecka med fullt ös. Har ju haft något att görq nästan varje dag denna vecka vilket är otroligt ovanligt här hemma =)Men det var så otroligt skönt att komma ner till ett rent & fint hem imorse. Känns härligt att förstöka få ordning på sina rutiner någolunda innan Léone kommer ut så man vet att det inte skämmas när det kommer folk & hälsa på. Men hit kommer det ju knappt männinskor endå haha. Fast vi fick besök igår av en mammakompis med tillhörande son men då var vi självklart inte hemma. Attans! Men ni får självklart kommer hit & leka någon annan dag Annika =)

Idag fick jag höra en jobbig sak som handlade om maken men det är inget jag vill ta upp här på bloggen innan jag pratat med V om han vill att alla vet vad som hänt. Men det var en sak som hände i morse när han jobbade. Gud vad hemskt att sånna saker ska hända säger jag bara.

Idag får vi se vad vi hittar på. Mina förälder kommer nog hit snart på en liten fika om jag förstod det hela rätt =) Sen vet jag inte vad vi ska hitta på resten av dagen & kvällen. Men något blir det säkert. Blir väl lite soffmys med min underbara man ikväll iaf för att fira att det är helg & att vi har varandra.


Magen v28+0

Hej
Blev sent idag med men jag körde på med trosdags städningen innan så det blev så då. Sköt hela tiden på att städa men det är verkligen otroligt skönt att veta att golvet blir skurat minst 1 gång i veckan. Sen blir det ju såklart en massa leksaker överallt på engång men det är ju iaf inte skitigt då =)

Men här kommer äntligen dagens magbilder:







Vilken utsikt =) Börjar ju blir en kula nu & det trycker verkligen hela tiden neråt. Verkar ligga långt ner denna lilla dam. Men man känner mest av det när man sitter rakt upp & ner länge. Som igår tex när vi åkte hem från Stockholm. Det var ingen höjdare alls kan jag lova er. Men nu är det slutspurten kvar då det endast är 12 veckor kvar vilket kommer gå i rasande takt. Precis som hela denna graviditet har gjort


16 månader idag!

Idag är det den 2:a September vilket betyder att våran lilla tjej numera är 16 månader. Jösses vad hon växer & blir stor. Om 12 veckor kommer hon vara storasyster inte inte längre den lilla i familjen Röjerås. Tänk så mycket vi fått vara med om dessa 16 månaderna med henne. Våran underbara Lilly♥

För 16 månader sen var du så liten & kunde inte göra någonting själv.

Men nu  är du en stor tjej som vill fixa allt själv & gärna berättar om dina tankar. Även om vi inte förstår allt du säger så är det helt underbart att höra dina ord♥


28 fullgångna veckor idag

Hej
Här hemma har vi varit på vift hela dagen & därav den dåliga uppdateringen. Men nu är vi hemma så jag tönkte i vanlig ordning lägga upp denna veckans info om lilla Léone i magen. Känns helt sjukt att tiden kan gå så fort & att vi bara har 12 veckor kvar på denna graviditet innan vi har våran lilla tös hos oss. Helt fantastiskt♥

Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kanske börjat titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.


(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Enligt boken Gravid vecka för vecka av Gitte Dencker brukar vid denna vecka F-måttet ligga på ca 23-28 cm

Just nu ligger tyvärr batteriet till kameran på laddning men kort kommer när det laddat färdigt =)


Babygirl i my tummy

Hej
Ja nu är vi hemma igen efter en tur till huvudstaden. Och som ni såg i det tidigare inlägget så hittade han en liten flicka till i våran mage. Och jag kan verkligen rekomendera läkaren som gjorde vårat UL. Så himla trevlig & ett superbra bemötande. Helt underbart helt enkelt. Man fick visseligen inga bilder man vad spelar det för roll. Barnet är ju endå för stort att få med på bild så det är ju inte riktig någon ide att knäppa några. Så om ni vill kolla upp könet & göra det billigt (320kr) så ska ni verkligen åka till Sibyllekliniken i Stockholm.

Han började med att ta mina uppgifter & frågade när vi var beräknade. Sen var det dags att kolla hur allt stod till. Och hon växer precis som hon ska. Så det var en otrolig lättnad som föll från våra axlar när han sa det kan jag lova er. Sen visade han ju jättebra vad allt var & att allt såg fint ut. V´s mormor vart helt stum & fascinerad över att få se den lilla där inne. Och sen sa han lite snyggt: Ja hon växer ju precis som hon ska fröken iaf =)Sen sa han att han var 110% säker & visade blygdläpparna & "springan". Och sen sa han att det inte finns på en pojke så det är verkligen en tös =) Vi blev så glada när vi fick höra det. En till liten tjej i familjen Röjerås. Så vi behöver ju inte riktigt skaffa mera kläder då vi ju har en massa rosa redan. Åh, jag svävar verkligen på små moln just nu.

Så välkommen till familjen lillasyster Léone =)


Svar på fråga

Såg nu när vi kom hem att jag hade fått en till anonym kommentar av samma som frågade varför vi skulle göra ett könsUL. Och eftersom denna preson inte vill visa vem den är så får jag väl helt enkelt svara här igen då.

Anonym:
hur kan du tillåta att din unge går och sover kl 16.40 och sen sova till 8.30? är inte de tok för många timmar att sova för ett litet barn?!

Svar: Lilly gick den morgonen upp kl 6 & var sen vaken till 16.40 vilket är närmare 13 timmars vaken tid i sträck vilket är rätt så mycket för att barn. Sen sov hon då från 16.40-8.30 vilket är 14t 16 timmar & det är runt 1-2 timmar "mer" vad man brukar säga att ett barn mellan 1-3 år ska sova pre dag inklusive dagssömnen. Vilket Lilly hoppas över varje dag nästintill. Så nej, hon sover inte för mycket utan helt inom tabellen =)

Och nästa gång kan du ju stå på dig & skriva vem du är. Om du bara är här för att leta fel på mig som mamma kan du lika gärna strunta i att läsa om vårat liv Skutskärs fröken ;)

Ps: Jag litar på mitt barn så pass mycket så jag låter henne sova det hon själv kännar att hon behöver. Hon var riktigt trött & behövde alltså det mängden enligt henne & hon mådde bra av det. Hon har sovit så länge andra gånger med men det är endast pga att hon är jättetrött. Vilket man som vuxen kan vara med. Vi vuxna ska ju helst "bara" sova i 8 timmar men många sover ju minst 10 & då är det ju inget konstigt med det. Jag tar inga komentarer negativt utan vill förklara mig då jag känner min dotter bäst & vet vad som är bäst för just henne. Och jag litar blint på att hon sover det hon behöver. Och vi gör alla på vårat sätt & vårat funkar för oss. Ds.


En bild säger mer än 1000 ord så här har n...

100901_115315 (MMS)

En bild säger mer än 1000 ord så här har ni resultatet =)


Välkommen September

Hej
Idag är det äntligen 1:a september. Som vi har längtat efter denna dag. Idag är ju som ni nu vet den underbara dagen då vi ska få se vårat lilla barn i magen igen =) Så idag vet ni ju vad vi kommer hitta på.

Denna dag var det min lilla tur att gå upp med Lilly men det gjorde ingenting då hon sov till hela 8.30 idag. Duktiga lilla tjejen =) Men denna morgon var jag beredd på att vi skulle upp redan vid 6 tiden då hon vägrade sova på dagen igår. Och det blev att hon somnade för natten redan vid 16.40!!!! Men vi har turligen en snäll liten tjej som älskar att sova så det funkade endå.

Nej nu är det dags att se till att poappan i huset kommer igång. Han ligger nämligen fortfarande & sover. Tröttmössa där =) Men jag måste nog väcka honom då vi ska åka iväg vid 11.30/12 så han kun ju behöva sparkas ur sängen nu =) Tycker ni inte?

Glöm inte bort att gissa könet på den lilla imagen i inlägget nedanför. Kan säga att det just nu är tjej som leder inne på omröstningen=) Men om man kollar kommentarerna är det kille haha