Godnatt fina ni

Här kommer en liten godnatt puss till er från en trött mamma


Väntar 2 samtal

Hej mina fina
Ja just nu väntar jag på två samtal. Det ena är ifrån vårdcentralen då jag känner att det är nog är UVI på G här hemma för mig och sen väntar vi ett annat samtal ifrån mäklaren ang lite saker med våran snart fd hyresgäst mm.  Får se vem som hinner först =)

Idag startade dagen 6.03! Inte okej. Fy vilken zombie jag var kan jag lova. Att Lilly sen vaknade 6.31 var ju inte bättre då hon brukar sova iaf 1 timme till. Så hur hennes humör blir idag återstår att se. Jag somnade iaf i soffan ett tag efter att Léone somnade i sängen så nu känner jag mig som en människa igen.

Hoppsan, nu är det en tös som ropar att det är dags att kissa. Ses sen!

Inflyttning framskjuten

Hej mina fiiiningar
Ja som rubriken låter blir det ingen inflyttnig i början av nästa vecka då våran fd hyresgäst inte alls fixat en ny bostad som han sagt sen en lång tid tillbaka. Så nu har vi blivit tvungna att låta honom bo kvar till den 9:e oktober vilket betyder att min födelsedag inte alls kommer firas i vårat hus som jag så hoppades på. Men vad gör man? Allt detta drar verkligen ur all min energi. Ja, den som finns kvar efter Lillys trots det vill säga =)

Men förhoppningsvis kommer vi bli av med puckot efter detta men jag hoppas inte för mycket. Han har ju visat sig helt oberäknelig så man kan inte mer än önska att det ska ordna sig snart.

Lite shopping

Hej alla underbara

Blev ingen byrå eller säng till Lilly idag heller men det blev iaf en påse fint till barnen ifrån kappahl



Denna 2 års trots suger musten ur mig

Hej underbaringar

Ja jösses säger jag bara. Den här 2 års trotsen som Lilly är inne i nu suger verkligen musten ur mig. Hon gör verkligen allt hon kan för att se till att man blir arg och ledsen hela dagarna. Hur sträng man än är så struntar hon fullständigt i dom orden som komme ur min mun. För enligt henne så är det bara luft som strämmar ur. Förstår inte hur hon orkar hålla på så här hela tiden. Man tycker ju att det ska ta så mycket energi ur henne med att skrika och trotsa hela hela tiden. Men nej, det är full fart hela tiden endå. Idag blir det ju en tur till Uppsala och vi får väl se hur det går idag då på alla affärer. Har sagt till henne att om hon inte lyssnar idag får hon sitta fast i vagnen hela tiden i butiken, något hon verkligen inte vill då hon bara vill springa iväg hela tiden. Vet att det är ett litet hot men vad ska man göra när 2 års trotsen kidnappat mmin älskade unge och gett mig ett litet monster som alltid skriker och bråkar på mig hela tiden? Men jag håller ut för jag vet att den här tiden kommer gå över. Någongång.

Min lilla underbara tjej. Älskar dig så innerligt mern ibland suger du verkligen musten ur din mamma.


Inga möbler införskaffade än

Hej underbaringar

Ja igår blev det ju ett besök till Uppsala men det blev tyvärr inte så mycket saker som fick följa med hem då vi hade en stor tjej som var mer än omöjlig igår. Herregud säger jag bara! Bara sprang iväg, skrek och försökte rymma hela tiden. Gick inte alls att ta det tid man vill på att köpa möbler utan det blev ett snabbt besök på IKEA bara. Fick iaf med mig ett par ramar hem men det var det enda därifrån tyvärr. Sen blev det även ett besök på gränby där det var samma visa så det enda som blev inföskaffat där var bodies i storlek 86. Lilly använde nästan aldrig bodies i 86 då hon kunde gå när hon hade den storleken så använde hon mest vanliga tröjor. Men den här lilla tjejen vi har här hemma är ju lite större än vad hennes syster var vid samma ålder så det var dags att införskaffa lite bodies kände jag då hon växer som bara den.

Ev så kommer jag och barnen följa med mina föräldrar in till Uppsala imorgon igen så vi får se om det blir några möbler då =)


Léone 10 månader

Hej alla underbara

Ja herregud vad tiden går fort. Idag är det den 28:e vilket betyder att min lilla tjej blir en månad äldre idag och denna gång är det 10 månader hon blir. Nu har hon bara 2 månader kvar till sin första födelsedag. Mammas lilla älskling är inte så liten längre♥

Tänk att det sent ikväll är 10 månader sen jag fick upp min andra lilla tjej på mitt bröst efter en snabb förlossning.
 L O V E


Ny vecka med nya tag

Hej alla underbara
Ja nu öär det en ny vecka och denna vecka ska jag verkligen ta tag i bloggandet då jag fått en nytändling känner jag. Det är ju faktiskt denna vecka som våran snart fd hyresgäst ska vara ute ur vårat hus och vi ska få tillbaka våra liv igen. Både vi och mina föräldrar. Så imorgon efter Lillys första tandläkar esök blir det en tur in till uppsala för att kolla in en av ny säng till stora tjejen och förhoppningsvis följer både det och en ny byrå med hem. Just nu har jag och V en varsin malm byrå med 3 lådor och jag hatar dom. Mörka och tråkiga, vassa i kanterna och botten vill gärna åka ur. Nä fy för dom. Så jag hoppas verkligen att det blir en fin byrå imorgon så vi kn sälja iväg dom vi har nu med tillhörande sängbord. Kolla på en tvbänk ska vi med förhoppningsvis men det kanske inte blir något köp just imorgon. Sen ska det även köpas garderobsinredning så barnen får flera lådor och en stång till sina och sen ska det köpas lite saker till oss med som ska in í en skrubb som ska bli en mini WIC. Kommer bli härligt att få ordning på allas kläder nu.

Sen ska vi kolla in lite nya tapeter med vilket blir härligt att få fixa med. Köket och vårat sovrum är väl dom jag hoppas hitta till men sen måste vi även hitta något fint in till matrummet då vi ska bygga om en vägg där inne. Ja fy vad det ska bli kul att fixa igen =)

Vad här hänt mera i vårat liv den senaste tiden då. Ja,livet har väl bara rullat på i vanlig ordning. Vissa saker har hänt som är privata då det handlar om nära och kära men det är inget jag vill eller tänker ta upp här på bloggen.


Bageriets bästa "Liselottes äppelgömma"

Ja, det har ju inte riktigt blivit av att jag fått upp recepten till tävlingen för Bareriets Bästan emn idag är det ju sista dagen så nu får jag helt enklet lägga upp dom så jag hinner tävla =)

I äkta Bageriets Bästa anda har jag döpt dessa till "Liselottes äppelgömma"

3 dl mjöl
3 dl havregryn
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 msk sirap
3/4 dl vatten
100 g rumstemp margarin
1/2 dl farinsocker
1 tsk kanel
3 dl hackade äpplen


Blanda ihop torrvarorna(mjöl, havregryn, sockeret,farinsockret och bakpulveret) i en bunke så det blandas ordentligt. Blanda sedan i sirapen, vattnet, och margarinet. Hacka sedan äpplena grovt och balnda med med kanelen och blanda ner allt i smeten. När allt är ordentligt blandat rullar du ihop det till en korv (med ca 5 cm i diameter) och lägger en allt i kylen i 30 minuter. Ställ ugnen på 175 grader här.

Sen tar du ut rullen ur kylen och skär upp den i ca 1 cm tjocka skivor som du sen lägger på ett bakplåtspapper. Sen ställer du in det i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter beroende på ugn. När dom ser färdiga ut lägger du dom på ett galler för att svalna.

Avnjut sedan dessa underbara kakor.

Färdiga resultatet!

Bageriets bästa "Liselottes havre & valnötsdröm"

Ja, det har ju inte riktigt blivit av att jag fått upp recepten till tävlingen för Bareriets Bästan men idag är det ju sista dagen så nu får jag helt enklet lägga upp dom så jag hinner tävla =)

I äkta Bageriets Bästa anda har jag döpt dessa till "Liselottes havre och valnötsdröm"

5 dl mjöl
5 dl havregryn
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 msk sirap
3/4 dl vatten
150 g rumstemp margarin
100 g vit choklad
50 g valnötter

100 g ljus smält choklad att doppa dom i.

Blanda ihop torrvarorna(mjöl, havregryn, sockeret och bakpulveret) i en bunke så det blandas ordentligt. Blanda sedan i sirapen, vattnet, och margarinet. Hacka sedan choklade och valnötterna grovt och blanda ner i smeten. När allt är ordentligt blandat rullar du ihop det till en korv (med ca 5 cm i diameter) och lägger en allt i kylen i 30 minuter. Ställ ugnen på 175 grader här.

Sen tar du ut rullen ur kylen och skär upp den i ca 1 cm tjocka skivor som du sen lägger på ett bakplåtspapper. Sen ställer du in det i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter beroende på ugn. När dom ser färdiga ut lägger du dom på ett galler för att svalna. När dom är helt svala doppar du dom i den ljusa smälta chokladen.

Avnjut sedan dessa underbara kakor.


I väntan på att åka in i ugnen

Svalnar på galleret innan dom ska doppas i chokladen

Färdiga resultatet! Ser dock att man inte ser chokladen här men det får duga =)

TGIF

Hej alla underbara
Ja idag har jag hunnit med en hel del då n dag startade redan 6.25 då Léone ville ta morgon. Behöver jagsäga att mamman i huset inte var lika sugen =) Lillan har nämligen börjat vakna till en hel del nattetid och jag bara hoppas att det beror på en utvecklingsfas. Så jag hoppas att det snart tar slut för snart är det ju dags för mina två tjejer att flytta till sitt nya rum =) Först hade vi ju tänk att dom skulle ha eget men dom älskar ju varandra så himla mycket att dom lika gärna kan dela rum. Och då hamnar ju även alla leksaker på ett och samma ställe vilket är ett plus haha.

Jaha, vad har jag hunnit med denna dag då? Jo jag har dammsugit hela nedre våningen och plockat iordning i det rummet vi sover i. Så nu är det inte 1000 saker överallt där inne längre.Har även plockat in en massa tvätt i lådorna. Sen har jag även kört igång en maskin med lite ljus tvätt då jag märkteatt Lilly knappt hade några strumpisar i lådan eftersom dom var i tvätten. Så nu ska den snart hängas upp och sen ska jag in med lite mera ljus tvätt som jag hittade gömd bland leksaker =)

Senare ikväll ska jag hoppa in i duchen så man känner sig fräch imorgon när det är jobb hela dagen. Sista dagen jag har något jobb inplanerat faktiskt. Men eftersom jag är vikarie kanske det blir flera inringningar senare. Det får vi se. Ett som är säkert är iaf att det är grym skönt att veta att jag kommer få en härlig lönelapp nästa månad =) Köksuppdatering here we come!

Torsdag med jobb

Hej alla underbara
Ja, denna vecka har detblivit mycke jobb och därav den dåliga uppdateringen. Den enda dagen jag varit ledig hitills under den här veckan är i tisdags och då blev det en liten tur till Uppsala faktiskt =) Men nu ska jag vara ledig imorgon och på söndag med för på lördag blir det heldag igen. Och idag blev det jobb mellan 16-20.

Ja i tisdags blev det som sagt lite shopping på bla stadium, H&M och Kappahl. Inne på stadium fyndade vi overaller från everest till barnen för 399 istället för 699 så det blev faktiskt en varsin till dom. Lilly kan ha båda nu men den vi köpte till Léone (86) badar hon just nu i men det funkar ju säkert endå =) Annars har vi ju andra med till henne. Så klart blev det bubbelgums rosa overaller haha. Hade faktiskt velat ha röda men det fanns inte så då fick det bli rosa. Inne på H&M blev det lite klänningar till barnen då Lilly kommit in i en klänningsperiod nu och samma blev det på kappahl.

Här har ni en av overallerna. Så fin!

Söt klännings från H&M fick följa med hem till båda barnen. Finns upp till 86 ochkostar 149:-

Söta bambi detaljer tillsammans med en rosett

Den här mjuka härliga klänningen i 86/92 fick bli Lillys för 149:-. Även den från H&M.

Den här i samma storlek men ifrån Kappahl blev det till stora tjejen med. 199:- kostade den.

Även denna blev Lillys och även den kommer ifrån Kappahl. 179:- kostade den. Hon har ju en liknanade i vitt men den är lite tvättkrymt efter ett år av användning =) Visst passar den bra den med men snart får nog lillasyster ta över den.

Och sist men inte minst blev det denna klännnig till Léone. Funderar på att kolla hur den sitter i 86 på Lilly då den är så fin! 129:- från Kappahl =)

Nej nu är det dags att jaga barn känner jag. Dom är just nu all over tha place haha.

Ps. Gissa vem som snart har en iphone då =) Välbehövligt eftersom min andra bara där hela tiden.

Lugn söndag

Hej alla fina!
Ja herregud, det har blivit dåligt på uppdaterings fronten nu när jag har jobbat men jag ska försöka ta igen det nu =) Ja, igår jobbade jag alltså från 11-20 då vi stängde och jag ska även hoppa in lite imorgon (8-13/14 vart det sagt) ochsedan blir det vila fram till lördag då det blir ett 11-20 pass igen. Fasiken vad kul det är att jobba extra =) Visst skulle det vara kulm om man blev fast med man justnuhar jag ju siktet inställt på att få bli gravid igen man efter det kanske man skulle kunna kolla upp möjligheterna till att börja jobba i butik lite mer.

Jaha vad har hänt dom här dagarna vi inte hörts då? Ja inte så mycket faktiskt. Barnen lever om som bara den som vanligt och livet bara rullar på. Jag försöker övertyga maken om hur extra underbart det skulle bli med ett till litet mirakel. Nog för att det är underbart nu även med 2 års trots och allt men jag känner att det finns plats för en litet till i våran familj men han är lite tveksam. Har lovat att fortsätta med p-pillerna en karta till iaf då det finns en hemma så jagkan ju lika gärna äta den då känner jag. Hur gärna jag än vill ha en till skulle jag aldrig sluta med piller bara för att. Vårat förhållande bygger på tillit och ren kärlek och det är det som gör att jag känner mig nykär fortfarande♥

Torsdagsmys

Hej alla underbara
Tyvärr blev det ingen uppdatering alls igår och ingen idag heller då jag haft fullt upp dessa två dagar.

Idag har Léone haft lite feber men efter lite alvedon så försvann den sura lilla tjejen vi hade här hemma och fick tillbaka våran glada tösabit. Underbart! Älskar ju min lilla gladfis som 99% av fallen är sprudlande glad och alltid har nära till skratt♥

Ja igår blev det ju lite jobb fr mig och imorgon ska jag hoppa in en snabbis med (11-14) för att sedan jobba heldag på lördag (11-20.12) och sen kanske det även blir jobb på måndag. Om inte blir det en lika lördag nästa vecka som denna. Härligt att få in lite extra kronor nu när vi kommer tillbaka till huset =) Fy vad jag längtar!! Skulle vilja göra om så mycket där hemma då jag inte är intresserad av samma saker längre som för 4 år sen när vi köpte huset så lite ändringar kommer ske men vi får börja lite smått. Lite nya tapeter står just nu högt upp på min lista. Vill köpa ljusa till köket och til matrummet då den vägg som är öppen där sak sättas igen. Och till vårat sovrum är jag sugen på en svarttapet då den vi har inte riktigt gick ihop med våran sänggavel längre då den är omklädd. Men vi får helt enklet se vad som händer =)

Åh vad arg jag blir!

Jaha, gick nyss in för att kolla på H&M hur det stod till med höstjackorna för tjejerna och nu är jag arg! Nu tycker dom tydligen att dom ska komma mellan 3-7 oktober. Känner att jag väntat jäkligt länge på dom där jackorna och nu SKITER jag helt i skiten! Fan att dom alltid ska krångla när det är något man verkligen behöver och väntat på så länge. Morr!

Här är alltså jackan jag väntat på sen slutet av juli/början av augusti. Får tydligen bli vinterkläderna direkt...

Bageriets bästa

Hej underbraringar!
Idag fick jag ett underbart paket i lådan och det var kakor =) Det är nämligen så att jag tackat ja till att vara med i Bareriets Bästa bake off callenge där jag och ett 20 tal till bloggare ska varamed och tävla med max 3 recept på en god smak till en ev ny kaka hos dom. Känns helt sinnessjuk men nui ska här gnuggas geniknölar för att hitta på en riktigt god smak =)

15% rabatt hos Panduro

Hej alla underbara.
Här om dagen hämtade jag ut ett paket ifrån panduro där jag fick någonting som jag och barnen fast mest Lilly kommer kunna pyssla med för att sedan njuta av tillsammans i många år. I samband med detta paket fick jag även en rabattkod till er läsare där ni får 15% rabatt på deras fina saker när ni uppger koden 70215 när ni betalar fram till den 18:e september. Härligt va? Tack för det säger vi till

(Erbjudandet gäller på alla varor till ordinarie pris och kan ej kombineras med andra erbjudanden) 

Här har ni lite teaser på vad vi fick av dom
   


Dagens lillfis

Hej på er fiinisar
Här startade vi dagen med buller och bång då Léone ville ta morogn vid 6.30 då hon i vanlig ordning ställer sig upp i sängen och pratar på som bara den. Och sen kommer Lilly upp vid 8.10 och det första hon säger är att hon råkat kissa på sig i våran säng. Ja det var ju bara att ta av alla sängkläder och bäddmadrass för att sedan tvätta av madrassen där det gått igenom. Men ja, det var vårat eget fel då vi lät henne dricka oboy en helvtimme innan läggning och inte såg till att hon försökte kissa innan on somnade i sin säng. Mammas lilla nattvandrare. Hon får verkligen dåligt samvete när det händer men vi vet ju att det är vårat fel som inte säger åt henne att hon visst måste försöka kissa innan hon somnar. Men man lär sig av sina misstag heter det ju =)

Idag vet jag inte rikigtigt vad vi ska hitta på mer än att det blir fördelsedagsfirade senare idag för V´s morfar. V ska väl iväg för att kolla på en bil efter jobbet och jag vet inte om vi ska åka buss in för att följa med eller hur vi gör. Blir visseligen långtråkigt för barnen att åka iväg till Stockholm för att sedan åka hem igen efter en kort stund så jag vet inte hur vi gör. Men det märks ju =)

Här kommer en liten bild på dagens lilla plutt. Om ni undrar varför det inte blir så mycket bilder på Lilly är det för att hon alltid drar av sig sina kläder när det är toadags eller blöter ner sig något fruktansvärt när hon leker i handfatet och därför går hon mest i trosorna. Så det är därför =)

Duplo är nya favoriten hos våra barn =) Bodyn och byxorna är ärvda av storasyster Lilly men dregglisen och strumporna kommer ifrån kappahl =) Ett under att något av dom sitter på dom hon hatar båda haha.


Tomt

Hejsan alla underbara.
Ja, här hemma känns det inte riktigt som att min energi kommer tillbaka utan att mera rinner ur mig. Känner att jag skulle behöva komma bort ett tag för att ladda batterierna igen. Men just nu fungerar inte det då V ska jobba hela denna ochhela nästa vecka. Och sen är det ju dags att flytta så då kommer batterierna laddas ordentligt =)

På tal om jobb ringde konsum idag och jag ska jobba både på onsdag och lördag och det ska bli riktigt kul med 2 stycken 9 timmars pass känner jag =) Blir ev lite mera jobb på måndag med om vi kan fixa barnvakter. Men vi får helt enkelt se hur det blir. På måndag ska iaf V´s mormor och morfar passa båda tjejerna tills V kommer hem då det blir innan jag slutar vid 17 och på lördag är ju V hemma med dom.

Idag var vi förresten in till Uppsala en snabbis och där blev det ett litet besök på ikea. Finns så mycket jag vill köpa inför tillbaka flytten men just nu finns inte alla dom pengarna man förhoppningsvis kommer lite på plats pö om pö =) Denna gång blev det faktiskt bara galjar till mig och maken. Det är ju på något konstigt vis sånt som alltid behövs haha. Undra vad et kan bero på ;)

Ingen bil idag

Hejsan
Ja idag blev det tyvärr ingen bil men vi fortsätter leta. Så vi hoppas på bättre tur till nästa helg istället =)

Annars har familjen precis tryckt i sig pizza medans jag tog ett par mackor istället då jag inte alls var sugen på just pizza idag. Känner att energin försvann nu på kvällnigen av olika själ men jag orkar inte riktigt gå in på varför. Det känns lite för personligt.

Åh, imorgon hoppas jag på att vi får ettsamtal av advokaten så vi kommer ett steg närmare inflytten =) Just nu är vi mer eller mindre på sluttampen av allt detta ochhoppas att allt löser sig bra för våran del. Orkar inte ha något mer med den där personen något mer! Vill ha bort all negativ energi ur mitt liv just nu och han är en stor del av den energin.

Söndag

Hej alla underbara
Här hemma började dagen med att V gick upp med båda tjejerna(Ja när man precis ska gå ut med Léone vaknar Lilly till och vägrar somna om eftersom syrran är vaken) vid 7 tiden imorse och jag låg kvar och småslumrade någon timme till. Fy vad skönt det är med sovmorgon! Och extra skönt blir det när amn vet att man ska underhålla 2 barn hela veckan själv eftersom V ska jobba hela denna vecka. Men det ska nog gå bra eftersom dom nu är friska =)

Jaha, vad händer idag då? Jo V ska åka iväg för att kolla på en bil men vi får se om hela familjen Röjerås åker med eller ej, det beror helt på om bara svärmor följer med eller om båda svärföräldrarna kommer med. Blir det bara en så tror jag att vi tar och åker med men annars stannar jag hemma med barnen. Känner mig inte så himla intresserad att jag lämnar en av tjejerna hemma bara för att få följa med. Så kul är det inte haha.


Jag och mina sockertoppar för någon månad sen. Tänk att jag fick så underbara tjejer♥

Busiga barn

Hej alla underbara
Ja ojvad busiga barn vi har här hemma denna dag. Snacka om att jag haft fullt upp sen vi gick upp imorse =) Lilly är vi ju vana med vid det här lagat och den ongen kan verkligen hitta på allt. Är det inte det ena är det helt klart det andra hon pillar med och stilla, ja det är hon aldrig. Och den senaste tiden ahr vi märket att hennes lillasyster är lika om inte värre =) Ja för inte kan jag minnas att Lilly höll på så här när hon var 9½ månad. Tur att vi gått och blivit vana med barn som aldrig är stilla haha.

Idag har vi inga planer som jag vet om. V har åkt iväg till svärföräldrarna för att kolla på bilar på blocket då det är dags att köpa en bil till oss nu. Kan inte låna deras längre och sen behöver vi ju en kombi så syskonvagnen får plats utan problem. Men om dom åker iväg idag har jag ingen aning om.

Här om dagen tvättade jag föresten upp alla vinterkläder som jag letade reda på i containern så nu ska jag lägga dom i en kassa så dom är redo att använda när vintern kommer =) Känns otroligt skönt att tjejerna har 2 uppsättningar med vinterkläder så det finns ombyte om det blir en massa utelek. Och det tror jag nog att Lilly kommer köra på med sin lilla killkompis i huset brevid vårat. Oj vad hela familjen längtar!

TGIF

Hej alla underbara
Idag har det inte blvit någon bloggnig då jag svävat på små rosa moln då vi nu vet att vi kommer få komma tillbaka till vårat hus inom ett par veckor. Så nu kollar jag efter lite fint att ha när man fixar till där.

Nu är det dags för hela familjen att äta lite kycklingsallad men innan jag går bjuder jag på en gårdagens av Léone

Body från Kappahl och leggings ifrån Lindex

Visste ni?

Visst ni förresten att MuMari som är nominerad till årets Mamablogg bor i samma lilla håla som mig? Lite kul faktiskt =)

Happy happy happy!!!!!!

Åh vad jag är lycklig! Idag ringde advokaten till mig och berättade att våran hyresgäst lovat att flytta sista veckan i september. Förstår ni vad det betyder? Vi kommer alltså få flytta tillbaka till vårat eget underbara hus till oktober. Åhvad jag längtar. Snart får vi bli den lilla familj vi var innan allt detta jobbiga hända i april. Happy! Snart kommer vi Emma!!!!

Jobbig natt och tidig morgon

God morogn på er
Ja natten var ingen höjdare alls kan jag lugnt säga. Vi gick och lade oss otroligt tidigt ifall deet skulle bli en jobbig natt men vad hjälpte det? Ingenting. När vi gick och lade oss låg Léone och rullade runt oroligt i sin säng och efter en halvtimma vaknade Lilly och kom till våran säng. Och sen var det en himla massa uppvak ifrån Léones sida hela natten och Lilly bara sparkade på mig så inatt har man inte skrapat ihop många timmars sömn. Och att barnen sen tyckte att det var morgon 6.30 gjorde inte saken bättre. Men stackarna är ju förkylda så det finnns ju en anledning till dessa nätter.

Och man märker att Léone inte är pigg då hon mest bara vill sova hela tiden och då hon bara sover ca 2-2½ timmar i sträck efter lunch annars. Och hon har ganska precis somnat för första gången idag. Nä, förkylingar har jag inget över till känner jag. Bort med dom säger jag!


Febrig liten tjej

Hej
Ja här hemma har vi en liten tös som har gått och fått feber tack vare förkylnigen. Och detta är även Léones första feber så nu har hon fått pröva på hur det är. Stackars mammas lilla tjej. Just nu ligger hon och sover för natten med lite alvedon i kroppen och vi hoppas att hon slipper må dåligt i morgon då jag är ensam med barnen och fortsätter hon som hon gjorde idag när febern kom blir det inte lätt.

Dagens Léone + vinteroverallen

Hej alla undebrara
Inatt var det kaos här hemma. Léone var otroligt orolig fram till 2 och vid 1.30 vakande Lilly upp helt tokig och bara skrek att hon inte ville sova i sin säng men då varken jag eller V kan sova speciellt gott med henne i sängen försökte jag vara stark och få henne att somna i sin säng igen men efter 45 minuter gav jag helt enkelt upp och hade en dotter som somnade som en klubbad säl i våran säng sen. Synd att man inte hade den egenskapen. Men det blev en bra förklaring på det imorse när barnen vaknade då båda hade en näsa som rann. Så nu kan jag säga att hösten är här och med den alla förskylningar. Jippie!

Här kommer iaf lite bilder på hur regnoverallen ser ut på. Så fin och härlig. Blev även en liten dagen på den snoriga lilla tösen med och ni ser säkert att hon inte är riktigt kry.

Hej hej säger Léone

Härligt pösig när man står och hänger lite

Mammas lillas sötnos

Och här har ni lillfian utan overallen på. Byxorna kommer ifrån H&M (ärvda av Lilly) bodyn kommer frånLindex och strumporna ifan Kappahl

Grattis Lilly

Idag är det min lilla Lillys namnsdag och även 2 år sen vi döpte henne. Tänk vad tiden går fort då det känns om nyss vi stod där framme med henne vid altaret på hennes första namnsdag.

Dagens namnsdagsbarn! Idag har hon tröja, strumpor och nya jeansen ifrån Kappahl och under har hon ett linne ifrån H&M. Vildingen har varit och blött håret och det är därför hon ser lite galen ut =) Såret på näsan har hon på något sätt fixat men vi vet inte hur. Hon fick det igår på morgonen men hon säger att hon inte gjort illa sig.

Nej nu ska vi iväg och köpa tårta och lite gott till tjejen. Kramar!!

Det är mycket nu

Hej
Sen jag bloggade sist imorse har jag hunit emd en hel del. Jag fixade lite oboy till Lilly när jag var färdig och sen gick jag iväg en snabbis in i sovrummet och när jag kom tillbaka hade Léone dragit ner koppen som var full med oboy på golvet så hela ungen och golvet var fullt. Ja man kan inte annat än att skratta =) Så det vatr baraatt torka upp det värsta för att sen dra fram dammsugaren och dra över hela undervåningen (när man ändå har den framme kan man ju fixa överallt) och sedan torka golven. Det enda rummet som inte är städat är det rummet vi sover i för där ligger min älskling fortfarande och sover som en stock så det får jag fixa när han slagit upp sina blå =) Och efter det ska det vikas tvätt. Ett evighets göra som aldrig tar slut när man är mamma.

Så nu är det ett fint och härligt hus här hemma och en liten tjej som redan hunnit byta om två gånger denna dag =)


God morgon

Hej alla underbara
Här sitter jag nu vid makens dator med två vakna tjejer vid mig. Dom kan tydligen inte vara utan varandra mina små hjärtan. Det första Lilly frågar när hon vaknar är om Léone är vaken så även hon kan gå upp. Mina små prinsessor♥

Igår blev det tyvärr inga höstjackor då dom vil kollat in från H&M inte fanns i svart som jag helst ville ha. Och alla andra likvärdiga på alla andra butiker kostade dubbelt så mycket som dom ifrån H&M så jag fick glatt klicka hem dom när vi kom hem igen helt enkelt. Som tur var skulle leverans datumet bli samma som förut så nu hoppas jag att kylan väntar lite till =)

Men det blev faktiskt ett par jeansleggings till Lilly och en regnoverall till Léone ifrån Kappahl. Lilly är ju som ni vet helt blöjfri men sen hon blev det har nästan alla hennes jeans blivit för stora i midjan och rumpna så dom bara glider ner och stackaren ser ut som Ronny eller Ragge =) Men just Kappahls jeansleggings sitter så bra på henne och det är ju en skön resår i midjan så det fick bli ett par sånna till i svart. Hon hade ett par redan i 86 som Léoen nu fått ta över (dom är riktigt urtvättade så dom funkar på henne fast dom är för långa) och när dom inte längre passade blev det ett par likadana mörka jeansleggings i 92 och denna gång blev det som sagt svarta. Hade gärna köpt ett par ljusa med men det fanns inte.

Och sen blev det ju som sagt en regnoverall till Léone. Hade inte tänkt köpa något sånt till henne då jag vet att det finns ett regnställ här henne i 80 som hon skulle ha men det är spårlöst försvunnet så det fick helt enkelt bli en overall till henne. Den är så himla fin och självklart kommer det upp en bild på den lite senare idag. Fick bli en i 86 och den satt jättefint. Kommer nog passa i vår med det det fanns utrymme att växa med. Den kostade 349 vilket kändes helt okej tycker jag. Med tanke på att höstkapporna jag kollade in där inne kostade 399 så var det inget att snacka om =)

Och jag som hade tänkt köpa både kofta och smink igår kom hem helt utan någonting alls. Koftan jag prövade blev jag ju helt förälskad i och den kostade 499 och den ville jag verkligen köpa men kände att det får bli till fördelsedagen istället då jag endå inte önskar mig något =) Och sminket glömdes helt bort i sökandet efter höstjackor. Så det får jag fixa sen helt enkelt.

Har precis varit inne på Lindex och föräls...

110905_162149 (MMS)

Har precis varit inne på Lindex och förälskat mig i denna kofta. Helt underbar! Men det blev tyvärr inget köp idag utan jag önskar mig den av älsklingen i födelsedagspresent istället då jag fyller om en månad och får hoppas att det finns kvar i min storlek till dess=)


Här har ni min lilla älskling idag. Just n...

110905_124940 (MMS)

Här har ni min lilla älskling idag. Just nu är vi på väg till Uppsala föa att införskaffa höstjackorna =) Men först blir det ett stopp på McDonalds!


Söndag

Hej
Oj, idag har jag varit trött. Barnen höll på att bråka inatt och sen var det morgon för Léone 6.45. Det är tydligen hennes nya morgon tid då hon kört på den i snart en vecka. Men man kommer väl snart in i det och blir pigg och leksugen då =)

Idag har det verkligen inte hänt ett dugg. Var mer eller mindre menningen att vi skulle in till Uppsala idag men maken ville inte i sista sekund och nu är det ju meningen att han ska jobba hela vecka så vi får se om jag tar och klickar hem jackorna igen haha.

Ikväll börjar ju IDOL. Är det någon mer än jag som tänker titta på det? Undra hur nya juryn är? Gillar ju inte riktigt dom nya medlemmarna men vi får se. Man kanske gillar dom som just jury medlemmar =)

Nej nu blir det lite blocket koll innan jag ska laga lite med till Léone. Blir 2 olika kycklig mixar =)

Hemma i Östervåla

Hej alla underbara!
Ja nu är vi tillbaka i Östervåla igen. Vart ju bara en natt i stugan men oj vad mysigt det var igår kväll. Kollade på "no strings attached" som var superbra. Skrattade så jag trodde att barnen skulle vakna =) Men det gick ju bra och dom sov hela natten. Men oj vad ont jag hade i ögonen när jag vaknade efter alla tårar igår efter Lillys tokigheter.

Och sen undrar jag varför all elektronik alltid ska lägga av samtidigt?! Just nu slår jag in texten här på min bärbara då vissa tangenter inte funkar som dom ska den är allmänt bråkig. Tur att jag fixade en kopia på alla mina bilder till den extrena här om veckan. Och samtidigt som detta händer dör min mobil titt som tätt av någon anledning. Blir galen känner jag! Åh jag känner att jag måste fixa något av dessa inom en snar framtid.


Mys! Är ute i stugan nu och myser bra vi t...

110902_214409 (MMS)

Mys! Är ute i stugan nu och myser bra vi två i soffan och brasan sprakar så härligt i bakrunden. Nu blir det lite film och en varsin liten smirnoff ice =)


Min älskling, vad gör du för dumheter?

Oj vad mitt hjärta var utanpå kroppen idag. Fy, vill bara gråta när jag tänker på vad min lilla Lilly gjorde idag. Det är sånt som gör att man verkligen förstår hur mycket man måste ta vara på tiden.

Klockan var runt 14 tiden ochjag satt och gav Léone hennes dagliga fruktpure (mellis) när jag frågar pappa helt tvärt var Lilly är. Han går ut och ropar på henne men hon svarar inte så han ropar och kollar med min lillebror om hon är vid honom och meckar. Nej var svaret där med. Så han går och kolalr om hon är inne någonstans men nej, inte det heller. Så då känner jag på mig att något är fel. Ni vet, en mammas känsla. Så jag går ut och ropar på henne och hör lite svagt att hon svarar ja. Ropar igen och frågar var hon är. Får till svar att hon är och gungar men detta kommer ifrån baksidan och gungan står på framsidan och då får jag panik. Jag springer mot baksidan då jag tror att hon gått genom skogen mot våra  sommargrannars gunga men när jag kommer en bit ser jag vad hon är och frå då verkligen panik. HON ÄR NÄSTAN UPPE PÅ TAKET! Hon har alltså tagit sig upp på sotarstegen som sitter nästa 1 meter ifrån marken och klätrar upp till 5½-6 meter höjd. Jag som är så sjukt höjdrädd far upp som en raket mot Lilly och hugger tag mot henne fr att sedan hålla henne krampaktigt medans jag klättrar ner med en hand, barfota på en metallstege.

När vi kommer ner håller jag henne jättehårt och förstår på en gång vad som hade kunnat hända om hon hade ramlat ner. Fy! Hemska tanke! Ingen Lilly i vårat liv! Magen vänder sig och jag håller nästan på att spy av rädsla av att hon hade kunnat gjort sig illa eller värre, dött! Springer in med henne till köket där mina föräldrar sitter och då brister allt. Jag berättar vad som hänt och man ser paniken i deras ögon. Pappa springer ut på engång och sätter frast en plastskiva där hon hade gått upp. Så nu kommer hon inte komma upp igen iaf.

Sen dess har kroppen verkligen varit i sparläge. Tankarna far runt och jag kollar till mina älsklingar hela tiden. Mina stora kärlekar. Vad skulle jag göra utan er?

Fredag

God morgon alla underbara läsare.
Här har ni en manma som har varit vaken sen 6.45 då Léone slog upp sina blå för denna dag. Så nu är hela familjen vaken och vi har redan hunnit med att fixa Léone helt med kläder,blöjbyte och frukost. Och sen har vi nyligen satt igång Pippi Långstrump så det kollar barnen in just nu. Det är ju inte bara Lilly som älskar alla Astrid filmerna utan lillasystern i familjen är helt galen i det hon med.

Idag blir det en tur till stugan som vanligt men det blir bara en tur över helgen denna gång. Hade nog inte blivit något alls om vi inte hade hur mycket barnmat som helst i frysen där borta. Gjorde ju nämligen en ordentlig insats sist vi var där då jag fixade 16 burkar med olika fruktpureer, 4 burkar med köttbullar och makaroner i tomatsås och 7 burkar med köttfärsås och spagetti. Så himla skönt att ha fixat lite så det bara är att ta upp ur frysen. Och denna gång vart det ju iaf tummen upp =) Gjorde jhu nämligen ett storkok Gjorde för ett par veckor sedan men där fick jag inte precis tummen upp om vi säger så. Det var väl köttfärsåsen den gången som dög men nja. Följde nämligen lite olika recept ifrån Sempers hemsida så man nu kan ladda ner deras recept på ekologiska mat och fruktpureer ifrån dom. Superbra enligt mig! Men jag får tydligen köra på mina vanliga recept till lillan och bara ta bort saltet.

Annars vet jag inte alls vad vi ska hitta på. Funderar på att ta en tur ut till containern för att kolla om jag hittar brio singens sittdel. Just nu används inte den vagnen alls då liggdelen sitter på den och Léone har inte använt det sen 3 månader tillbaka. Så det känns som att det är dags att fixa det nu haha.

Skulle inte heller säga nej till en tur till Uppsala men då måste jag ha singen till barnen för annars får inte vagnen plats i bilen på vägen hem. Har ju nämligen inte våran volvo kombi då den är trasig uten vi har lånat en sedan utav svärföräldrarna och där får inte våran syskonvagn plats. Annars får man hoppas att mina föräldrar vill shoppa lite =) 


Regnet smattrar så härligt

Hej
Just nu ligger jag och Lilly här i sägen och kollar på Nils Karlsson Pyssling samtidigt som regnet smattrar helt underbart på taket ovanför oss. Älskar verkligen när det regnar, ja om man är inne förstås =) Det är ett sånt underbart rogivande ljud och jag blir verkligen lugn av det. Och det är något jag känner att jag behöver just nu. Lugn och ro i kropp och själ.


Välkommen september

God morgon på er alla
Här har ni en hel säng med tjejer som vaknade vid 7 tiden då Léone höll låda samtidigt som pappan i huset gick upp för att åka till jobbet. Och då ingen annan i huset är vakern pakerade vi oss här i sängen för att inta frukosten tillsammans med lite Emil tittande. Mys!

Ja idag är det första september och det känns som att hösten är här på riktigt nu. Så det känns så skönt att vi bara väntar på deras höstjackor ifrån H&M som bara blir framflyttade hela tiden. Snart känner jag att det blir att ta en tur till butiken istället för att införskaffa jackorna eller helt enkelt köpa andra jackor ifårn en annan butik då det nu står att dom ska komma mellan den 19-23 september. Och kommer dom då är det ju nästan dags för vinterjackorna. Nej det går ju helt enkelt inte. Tror faktiskt att jag ska ta bort dom ur berställningen på engång. Tråkigt då jag sett fram emot att barnen skulle ha dom både nu i höst och sen i vår med. Och jag som tyckte att jag var så snabb med att beställa dom med. 

Idag vet jag faktiskt inte alls vad som händer. Kan inte ta bussen in med barnen iaf då jag ska vara barvakt till min lillasyster vid 5 tiden och hade vi åkt in med bussen hade vi ju åkt hem med V som slutar runt den tiden. Får hoppas på att vi kanske åker in någon dag i veckan som kommer helt enkelt för höstjackor måste dom ju ha.