Välkommen Sigge

Hej
Ja, vi har fått en ny familjemedlem här hemma och han heter Sigge. 
Han är en jättesöt liten kille på 17 veckor som ägarna märkte var söv när dom hade haft honom ett par veckor. Och då dom har två andra katter och en hund tyckte dom att det var svårt att få honom att förstå att han inte fick vara ute tillsammans med dom andra. Och när dom lade ut en annons och frågade om någon skulle kunna adoptera honom så var det lilla vi som blev utvalda! 

Han är en helt underbar katt och gärna leker med barnen och ligger och myser med alla i familjen. Han pratar en hel del med oss och visst pratar vi tillbaka även om han inte hör oss. Men vad gör det, han märker nog av att han får svar ändå 😃
Så barnen är helt överlyckliga för att vi äntligen skaffat katt då dom inte trodde att det skulle hända. Jag är nämligen allergisk emot pälsdjur men märkte att vissa katter gick bättre än andra och när vi såg att jag inte kände av Sigge var det klart att han skulle få bo med oss. Att bli hälsosammare

Hej allihopa
Ja, som så många andra har vi sagt att det här året ska vi bli hälsosammare. Och hittills har det gått rätt så bra. Vi försöker räkna kalorier för att se till att vi håller oss innan eller under det rekommenderar intaget. Eller ja, räknar och räknar vet jag inte om man ska säga heller då vi inte skriver upp allt men vi håller koll. 

Jag spårade en hel del dom senaste månaderna och åt massor av onyttigt och drack 9 av 10 gånger Cola till maten eller till kvällsmyset. För ja, det var inte bara fredagsmys och lördagsgodis jag och V körde med utan något gott varje kväll. Och nu har har jag slutat dricka läsk helt och tar vatten eller Loka istället och har inte ätit godis sen 2 veckor tillbaka. Jag trodde verkligen att jag skulle få huvudvärk pga att jag varit hög på socker men det gick otroligt lätt att sluta.

Sen har jag börjat försiktigt med träningen förra veckan men tar det lugnt just nu. Kommer öka på allt eftersom. Jag vill inte bli jättesmal eller tränad utan bara må bättre och bli hälsosammare. 

Har ni lovat er något för det här året?

Full fart

Hej
Här hemma är det full fart igen. Lilly går i skolan sen i måndags och rutinerna är tillbaka. Vilket är himla skönt men oj vad man redan längtar till helgen haha. För barnen sov ju rätt så länge under lovet även om dom kom i säng nära den vanliga sovtiden. Men nu väcker jag henne strax innan 7 och så hämtas hon av bussen 7.35 typ. 

Sen har även jag varit på skolan lite denna vecka då jag börjar vikariera där. Eller ja, det började jag med innan lovet. Men oj vad kul det är! Visst är det svårt ibland när man inte har alla uppgifter dom ska ha och när man är i flera klasser och ska försöka ha alla namn i huvudet men det är kul! Så nu ska vi se hur mycket jag kan få vara där. Just nu är jag i allt mellan förskoleklass och 6:an men även på fritids och jag känner att det är precis i dom åldrarna jag känner mig bekväm med. Har även sagt att jag kan vara på högstadiet men känner mig lite mer obekväm där men vi kör ändå 😃

Veckopeng?

Hej alla.
Jag och Victor satt här om dagen och pratade om hur vi ska göra med pengar till barnen. Hemma hos Victor körde dom vecko/månadspeng medans vi hemma i min familj fick pengar när det var något vi ville ha och dom köpte godis mm åt oss utöver det. 

Så nu undrar jag hur ni hade det eller hur ni gör med era barn? Lilly fyller 7 år i maj så det känns som en bra ålder att börja men vi vet inte hur mycket vi ska ge och om tex godis ska ingå eller inte. Så vi tar mer än gärna emot tips Välkommen 2016

Hej alla underbara.
Hoppas att ni haft en härlig jul och ett bra nyår. Vi hade det jättebra och lugnt. 

Jag har många gånger den senaste tiden velat skriva här inne men visste inte vad jag skulle skriva så något inlägg kom aldrig upp. Men nu kände jag att nu, nu vill jag ta tag i det här med bloggen. Jag går så ofta tillbaka här inne och kollar vad vi gjort och hur barnen växt och jag älskar det. Så jag vill verkligen få till det här nu. Jag vet inte hur lång tid det kommer in i det igen men jag hoppas på ett inlägg i veckan iallafall. Vad tror ni om det?

Det kommer bli inlägg om barnen men även om annat så som smink då det är något jag verkligen gillar och kanske även lite inredning. Jag skulle gärna vilja köra olika sminkningen och lägga ut men jag är inte så duktig på att fota eller världens bästa på att göra olika ögon sminkningen så vi får se hur det går. Sen kanske det kommer upp hauls eller review om det skulle vara något ni tror skulle vara kul att se? Eller är ni mest intresserade av vad vi i familjen gör?

Lämna gärna en liten kommentar så jag vet vad ni vill se så kör vi på med det 😃 2016, här kommer vi 👍