Underbara och vackrast av alla




Här behövs inga ord utan bilderna talar för sig själva. Ren och skär kärlek♥


TGIF

Hej alla underbara
Igår var det full fart här hemma då Léones tänder spökar så det var ett himla bärande på henne igår. Men idag verkar det lite bättre hoppas jag. Mat är ingen öjdare tydligen då det är ömt i tandköttet så just nu lever lillfian på välling, gröt och fruktpure. Men det är bättre än ingenting iaf =)

Igår blev fröken förresten 8 månader. Helt sjukt att det är 8 hela månader sen vi fick se den där underbara syskonkärleken slå gnistor då Lilly fick se sin syster för första gången. Åh jag börjar nästan gråta bara av att tänka på hur underbart det var ♥ Och kärleken mellan dom växer verkligen varje dag. Mina underbara sessor.

Både igår och idag har jag packat inför ett till stsuganbesök som kommer vara fram till den 13:e eller 14:e. För idag får V semester i 2 veckor igen. Så igårkväll var det en massa fixande med barnens kläder för knäpp som jag är vill jag fixa iordning outfits så jag vet att det finns tillräckligt med byxor/shorts/linnen och toppar. Underbart att fixa det redan nu så man vet att det finns. Så nu har jag fixat så att dom ska ha nästan 2 ombyten om dagen för mina barn är lortiga av sig så det behövs om vi säger det =) Men lortiga barn är glada barn säger man ju och det tror jag stämmer här. Men det tog verkligen hela kvällen att fixa deras kläder då det även rensades i deras lådor på sånt som är för litet och det som inte används. Och oj vad jag märkte att Léone har dåligt med bodies i 74, både lång och kortärmade. Men inte är jag så sugen på att köpa så himla många flera heller då hon växer som ogräs juh =) Så jag tog och tvättade upp dom få bodiesarna som fanns i 80 med även om dom är lite för stora. Men man tager vad man haver =)

Och idag var det packning av mina och V´s kläder. Där blev det inte lika mycket och verkligen inte lika utarbetat om vi säger så. Klännningar blev i kastade åt mig och ett par jeansshort med ett par toppar för det funkar ju alltid. Blev även ett par jeans med då man aldrig vet hur det blir med vädret. Så nu är vi redo för att åka. Den enda som fattas är ju V =)


Äntligen internet!

Hej
Ja herregud säger jag bara. Natten då jag bloggade senast blev det ett sånt himla oväder här hemma så åskan tog allt internet genom att förstöra något i en telecentral här ute. Men idag kom det ut en ifrån telia som fixade detta och nu är vi tillbaka =) Underbart!

Jaha vad har nu härt den senaste veckan vi har varit ifrån varandra då? Jo, för en vecka sedan tittade lilla Léones första lilla tand fram. Så nu har lillfröken sitt första lilla gryn på väg upp. Känns helt sjukt att det sitter något litet vitt där nere nu. Som vi har väntat =)

Ja och nu idag har hon även kört igång med hårdtränding på krypfronten. Nu kommer ju iaf armarna framåt ochgungar som bara den gör lilla tösen men när armarna komit en bit fram så åker rumpan ner igen. Men det är så häftigt att det händer saker nu =) Hon blir ju så sjukt stor helt plötsligt min lilla tjej.

Och på Lilly fronten kan jag nu meddela att vi har en helt torr tjej både dag och natt. När dagen hade kommit igång superbra och det gick ett par timmar mellan toabesöken vart helt plötsligt blöjan torr på natten! Så i 1 vecka tog vi av en torr blöja varje morgon sopm sen åkte i soporna. Så vi bestämde oss för att köra på med bara trosor och det funkar super. Vad har hänt med mina lilla bebis? Hur kunde hon gå och helt plötsligt bli 2 år och redan torr både dag och nattetid?

Ja annars hardet inte hänt så supermycket här hemma. Vi har självklart följt dom hemska nyheterna om Oslo och det är verkligen skrämmande att något sånt kan hända. Fy vilket monster som gjort detta mot så många.

Stora tjejen!

Hej
Oj oj oj oj. Nog för att jag tyckte att lillfian växt som bara den men hallå. Det märks ju iaf att hon äter ordenligt våran lilla tjej =) Idag stannade vågon på hela 9080g och längde var på 72.2. Hon hade blivit 990g tyngde på 2 månader och växt 4.2cm. Inte konstigt att man tycker att dom snart är lika stora då Lilly vid 2 år var 84 cm lång och vägde 11,5kg.

Det helt sjuka är ju att jag trodde att Léone skulle kännas som en bebis mycket längde eftersom Lilly fanns redan men oj vad fel jaghade då Léone nu är lika stor som hennes storesyster var vi 10½ månad =)

Akta dig Lilly för snart är syrran ikapp =)

Vi pratade även lite om lillfrökens matvanor och hon frågade hur mycket hon åt nattetid. Just nu är hon ju inne i en bra period och har dom senaste dagarna vaknat 1 gång! vid 3 tiden och ätit. Men jag undrade lite om när vi började ge Lilly vatten nattetid istället för mat då man vid en viss ålder ska försöka vänja av dom vid nattmål för att komma in i att sova hela nätter. Och det var nu det fick jag höra =) För från och med denna månaden i utveckligen brukar dom inte behöva näringen nattetid då dom får i sig tillräckligt dagtid och då dom även börjar drömma mycket+att dom är extra lättväckta gör att dom vaknar av dessa skäl och inte av hunger. Så nu får vi ha en flaska vatten vid sängen för att ge istället men om man märker att barnen är riktigt hungrig ska men självklart ge det välling. Men nöjer dom sig med att dricka en svätt vatten istället är det super!

BVC och Uppsala besök

Hej
Japp, det är det som står på schemat idag. Vid 13 tiden ska vi kolla vad lilla fröken Röjerås väger just nu och jagtror atthon skjutit iväg ordentligt på både längd och vikt faktiskt. Just nu är hon bara ett huvud kortare än Lilly så snart är dom nog lika stora mina små barn. Helt sinnes faktiskt. Det skiljer 19 månader mellan dom men dom kan snart ha samma storlek känns det som. Vart tog mina små bebisar vägen?

Efter BVC ska jag och barnen hoppa på bussen in till Uppsala tillsammans med deras faster för att möta upp min älskling lagom till han slutar för att sedan hitta på något. Vad får vi helt enklet se =)

Visning?

Hjälp! Mäklaren ringde nyss och berättade att det en familj som tydligen ville kolla på vårat hus. Vad ska man säga liksom? Huset ligger ju fortfarande ute för försäljnig så man kan ju inte gärna säga nej heller. Men jag kan inte tro att någon kommer köpa huset i dagsläget eftersom vi fått gjort en massa provisoriska lösnigar efter att våran förra hyresgäst förstörde så himla mycket. Och vi vet ju verkligen inte hur det ser ut där hemma heller. Ser det ut som det gjorde förut kommer dom nog vända i dörren för när ***** hade flytatt ut så var det allt annat än frächt i huset. Men vi får se. På ett sett vill vi gärna sälja huset eftersom våran förra hyresgäst förstört alla minne därifrån och man tänker bara på idioten när man är där med. men sen vill vi ju bo där med eftersom det är vårat hus. Det var ju där vi startade vårat liv som föräldrar genom att ta beslutet att sluta med p-piller och sedan se det där lilla plusset på stickan. Ja, vi får se....

Renoveringssug!

Hej
Åh gud vad det kliar i mina renoveringsfingrar kan jag lova. Efter att ha varit ifrån vårat hus i snart 2 år(kommer vara precis 2 år när vi flyttar tillbaka) känner jag att det är så himla mycket jag vill göra. Köket är ett stort område jag vill fixa i och ideerna flyger runt som bara den. Något som måste göras är helt klart att byta ut bänkskivan som sitter där idag mot en i ek då den gamla svällt eftersom det trängt in fukt vid diskhon. Och det är ju bara början =) Jag vill byta ut den runda hon i rostfritt till en i vit emalj/keramik. Sen vil jag ha en ny kram med två kranar, en sån där gammeldags ni vet =) Ochsen vill jag få bort kaklet och istället ha en panel som ska vitmålas för att tåla vattenstänken. Och tapeten måste ju självklart bytas ut haha. Ja ni kanske förstår att jag har en del ideer och så =)

Köket som det ser ut just nu

Från andra sidan

Tänk att det är lite mer än 3 år sen jag inredde detta hus. Helt sjukt hur annorlunda stil man fått nu. Så var det mera modernt jag ville ha men nu älskar jag lantligt och är jag vill även byta luckor och lådornas froner till det vi har på överskåpen. Åh vad jag vill tillbaka nu!


Sovrummet är jag däremot riktigt nöjd med. Det enda jag vill är att bya sängbord och byrån till vitt och gärna får det vara hemnes från ikea med =)




Nej nog om detta nu =) Nu ska jag fixa lite här hemma med tvätt och så.

Ny design kanske skulle vara på plats?

Haha ja vad tror ni? Det är ju ett bra tag sen den byttes ut och den jag har känns ju rätt så pase eftersom Léone inte ens var född här och snartär hon ju faktiskt  månader =)

Kärlek!

Hej
Förlåt förlåt förlååt för den dåliga uppdateringen. Men dongeln blev av misstag hemme när vi åkte iväg vilket gjorde att det inte blev någon uppdatering.

Men det har ju tyvärr inte funnits så jättemycket att blogga om där ute då vi mest rensat rabatter och fixatdär så det skulle bli fint. Har faktiskt inte ens åkt iväg till något bad så det blev inte rikigt någon semester denna vecka som varit alls. Men nu ska Victor jobba i 2 veckor till innan han får semester i 2-3 veckor och då har vi en massa saker vi vill göra =) Tex är ett besök till junibacken inplanerat och även tomtits =) Sen vill jag ju dra med familjen på skansen och grönan men vi får se. Skulle nästan behöva boka en natt på hotell för att hinna med allt haha.

Just nu är det så mycket i mitt huvud då det äntligen börjar närma sig flytt för oss. Om 75 dagar är det dags att ta sitt pick och pack tillbaka till vårat hus och det ska bli så underbart att få barnen i sina rum och vi i vårat. lillys sömn har nämligen blivit lidande av allt detta som hänt ochhon är numera en nattvandrare. Inte nog med att Léone vaknar minst 2 gånger per nattså kommer Lilly 8/10 gånger och lägger sig mellan oss. Och jag kan verkligen inte sova med barn i sängen så mitt sömnkonto ligger på ett par hundra minus just nu. Men snart kommer vi kunna komma in i nya rutiner och då hoppas vi på att Léones sömn blir bra.


Mina 2 underbara ♥ Vad skulle vi göra utan er?!

Mammas lilla tjej

Åh vad min tjej växer. Förstår inte att hon snart blir 8 månader. Fy vad tiden springer ifrån en. Hon sitter jätteduktigt själv och försöker förstå sig på konsten att krypa men det verkar inte vara något hon är super intresserad av då hon rätt så snabbt ger upp och vill sitta igen. Dock dår det rätt så bra att ser att det är något på gång där nere. åla sig fram mär hon är på bra humör =) Och tänder väntar fröken med verkar det som då inga än kommit upp. Men man ser att det är något som är på g då det är lite vitt där nere. Känns jätte konstigt när man tänker på att Lilly fick sina tänder redan vid 6 månader och nu är snart Léone 2 månader äldre =)

Här kommer lite bilder på min sötnos som jag tagit för att lägga upp som en dagens två dagar i rad men som glömts bort =)

Mammas lilla gladfis =) Här hade hon på sig en klännign med tillhörande trosor ifrån kappahls vintage stories delen ifrån förra året tror jag. Har nämligen inte köpt den ny utan det är ett tradera fynd =)

Min lilla busunge!

Och igår hade hon på sig sin klänning med inbyggd body ifrån kappahls newbie serie. Detta var första och kanske sista gången hon hade den på sig för oj vad hon växt på sista tiden märkte jag. Visseligen har vi ju faktiskt lagt i en massa kläder i 74 i lådan och rensat bort nästan alla bodies i 68 men jag trodde nog att den här skulle funka ett tag till. Men vi får se. Den var ju inte supertrång utan det var mest det att jag hade velat att den skulle funka någon månad och inte bara någon gång.


Nytt långt hår =)

Hej alla underbara
Igår när barnen hade somnat satte vi (läs Vicotr) in löshår på mig här ute. Mitt hår annars är i en sån tråkig längd att jag för någon vecka sen köpte hem lite hår ifrån Rapunzel. Det blev denna gång microringar vi använde för att sätta i håret med då jag inte riktigt gillat dom andra sätten vi använt förut. Jag har nämligt ett långt register på löshårsfronten =) Har testar både liminsättnig, sy fast det och nail slingor. Och detta med microringar var ju sjukt mycket bättre enligt mig =) Så här kommer lite före och efter bilder på mitt hår. Och det är inte världens bästa bilder då det var dåligt ljus igår.

Före:
 
Ett tunt och tråkigt hår med den tråkigaste längden som finns enligt mig. Det enda jag har när mitt håt är så här är tofs.

Under insättnig:

Ser ni dom små microringarna? Som sätter man fast med ett verktyg som ser lite ut som en virknål där man satt på ringen först och sedan snappar upp lite hår. Efter det för man in hårfästet som ser ut som enden på ett skosnöre och klämmer år ringen med en tång. Ringen kan sedan öppnas om man vill ta ur håret eller flytta upp allt en bit när håret växer.

Efter insättnig och före klippning:

Så här tjockt och lånt blev det när alla slingorna var i. Jag köpte 100 slingor i färgen nr.2 men har färgat dom med den färgen jag använder när jag fyller i min utväxt (wellas dark mocca) För mig är det här för långt hår då det är en massa lek som gäller och även att gå från mitt korta till detta bilr ju lite för mycket =)

Efter klippningen, Slutresultatet:

JA så här blev det tillslut =) En lagom längd tycker jag då det är ca 20 cm längre än vad jag brukar ha och då har jag klippt av ca 20 cm av håret. Jag har försökt klippa lite olika längder för att håret ska smälta in lite bättre och jag tycker att det blev bra då men inte ser var mitt vanliga hår är och det ser inte ut som man bara satt in håret och låtit det bara eller fejk kanske man ska säga =)

Vad tycker ni? Blev det bra?


I´m back!

Hej alla underbara!
Äntligen har jag fått lite tid att sitta här vid datorn igen. Denna gång ute vid stugan igen. Kom ut hit igår kväll och ska stanna här i en vecka har vi sagt. Är en perfekt liten mini semester då V börjar jobba igen den 18:e. 

Denna vecka har det inte blivit mycket till bloggning då jag jobbat 3 av dom 5 dagarna vi varit hemma hos mina föräldrar sen vi kom hem härifrån sist. Det blev 3 stycken långa dagar med en massa knapprande på kassaapparaten. Oj vad kul det kommer bli när lönen kommer =) Så nu vet ni varför det har varit så dött här inne dom senaste dagarna.

Jaha, vad har mera härnt dessa dagar då? Jo i torsdags firade vi faktiskt 4 år som gifta♥ Kan inte förstå att dte är så länge sen som vi stod framme vid altaret och sa ja till varandra. 4 helt underbara år som fru Röjerås har hitills farit förbi och många år till blir det♥

Underbara dag

Tänk att vi 4 år seanre skulle ha 2 helt underbara busungar som bara växer och växer för var dag som går. Livet är verkligen helt underbart. Även om vägen inte alltid är spikrak så finns det inget bättre i världen än att vara V´s fru och Lilly och Léones mamma.


Mor och dotter

Hej
Just nu håller vi på att packa ihop oss för att bege oss härifrån denna gång. Vet inte om vi åker tillbaka i helgen som kommer då V har semester en vecka till då men som sagt så får vi se hur det blir. Tänkte iaf titta in en snabbis innan vi lastar in alla våra saker och n trött liten tös och på samma gång lägga in en bild på en mor och dotter.

Dom här dagarna vi har varit här har Lilly varit en riktig morsgris vilket är underbart då hon annars är pappas flicka♥


Gårdagens middag

Hej alla underbara
Tänkte lite snabbt titta in innan vi ska iväg till furuvik tillsammans med V´s mormor och morfar denna molniga dag. Blev ett spontant beslut att vi skulle dit men jag tror att det kommer bli superhärligt =) Och kameran följer självklart med så det blir väl en massa blider.

Försökte lägga in bilder ifrån kameran igår men det hade hänt något med min minnsekortsdel i datorn så vi har fått fixat lite idag så funkade det. Så jag slänger upp denna bild ifrån gårdagens middag som bestod av helstekt fläskfile med dillpotatis och aioli.