Gissa könet på bebisen

Som ni vet är det ju dags för vårat UL imorgon så jag tänkte att ni kunde få gissa vad ni tror att det är för liten en i magen =) Jag tror att det är en liten syster medans V tror på en liten bror. Är så himla kul att vi tror olika denna gång då vi båda var helt insnöade på en pojke inför Lillys Ul. Tänk vad fel vi 2 hade den gången va? =)

vad tror ni läsare att det är för kön på bebisen i magen?  Kommer självklart att mms blogga om det så fort vi kommit ut från undersökningen.


Sista augusti

Hej
Idag är det den sista dagen på sommaren enligt min svärfar så imorgon är det höstens första dag. Och den dagen ci får se våran lilla skrutt igen. Kommer bli så otroligt underbart att få en ny chans att njuta av vårat UL.

Idag vet jag inte varför men våran lilla tjej vaknade 6.15 vilket är otroligt tidigt för henne. Synd bara att jag hade sovit illa under natten & verklogen inte orkade gå upp med henne så just nu har jag en maken som inte är så glad på mig då han skulle jobba idag. Men jag tycker att han kan vara lite sur på mig då jag gått upp med henne tidigt alla gånger förut så en gång ville jag ligga kvar ett tag.

Snart kommer min mamma hit efter att ha lämnat min bror i skolan. Då kommer vi följa med henne hem till dom & spendera dagen där. Blir trevligt att umgås med någon istället för att bara sitta här hemma själv. Sen gillar ju Lilly att vara någon annanstans än hemma ibland hon med =)

Nej nu var det en liten tjej som kom hit & berättade att hon hade gjort något i sin blöja så jag får ta & byta den innan min mor kommer hit.


Bönder rules!

Jag visst att tv-bönderna skulle vinna över sångfåglarna =) Bönder är ju kända för att vara starka & inte rädda för lite skit under naglarna.

Har jag nämt att jag är uppvuxen på bondgård btw?? Japp, här har ni en som är bonde i rötterna. Kan man inte tro va? =)


Svar på fråga

Jag fick en liten fråga ifrån en anonym som jag tänkte ta & svara på här på bloggen.

Anonym:
Jag bara måste fråga, varför ska du göra en könsUL när du ändå ska få snart? De spelar väl ingen roll om de är en pojke eller flicka, så länge barnet är friskt?! eller har jag fel? 

Svar: Vi kommer göra ett könsUL pga hur våran upplevelse på RUL var. Vi fick en sån otroligt otrevlig kvinna som gjorde det & vi kunde inte riktigt njuta som vi gjorde på vårat med Lilly. Ett UL ska ju vara en helt underbar upplevelse & jag kan helt ärligt säga att jag bara vill gråta när jag tänker på hur hemsk denna kvinna var emot oss & förstörde våran dag. Jag har skrivit om vårat RUL i ett tidigare inlägg med där det går att läsa lite om våra tankar.

För oss är såklart huvudsaken att den lilla i magen mår bra. Det är ju allas tankar. Jag vill ju ha både en pojke & en flicka till så jag blir helt överlycklig över könet på den lilla i magen. Så det är verkligen inte därför utan helt enkelt pga att vi vill ha en ny chans att få ett UL som vi kan ha underbara tankar om & inte dom hemska som vi har med det vi gjorde på akademiska i Uppsala. Tyvärr får vi inte åka på något UL till i Uppsala & måste därför åka till Stockholm & gå på just ett könsUL. Sen i efterhand känns det faktiskt som ett bra beslut då V´s mormor & morfar får följa med & se sitt barnbarns barn i magen. Dom gjorde aldrig ett UL med sina 2 barn så det här blir deras första.

Sen är det här otroligt sent in i graviditeten för att göra ett könsUL & det vet vi. Men läkaren som gör detta dit vi ska hade tyvärr semester när vi bestämde oss för att vi ville göra ett till för att få känna den där underbara känslan men får när man ser sitt barn. Och när han kom tillbaka så började V jobba igen så det här var den "enda chansen" vi hade. Så därför blev det sent. För även vi tycker att det blev väldigt tätt inpå BF datumet. Jag menar,vi har bara 12 veckor kvar nu & det går ju så himla fort så vi ligger snart där med en liten en igen =)

Sen pratade jag även med min BM om detta & hon tycker att det är ett bra beslut att vi åker iväg på ett UL till då jag ju tyvärr inte växer så bra med SF-måttet så hon kan vid det nästa BM besöket, den 6/9 få redan på hur bebisen ligger till med tillväxt så hon kanske inte behöver skicka iväg mig på ett tillväxt UL eller om hon behöver det.

Hoppas att ni förstår att vi faktiskt hade kunnat vänta på att veta könet OM vårat RUL hade varit trevligt. Men nu är ju tyvärr detta inte fallet & det har blivit på detta sätt. Så nu behöver ni inte tro att vi är helt fixerade vid att få ett av könen på den lilla i magen eller att vi är några tokiga människor som verkligen måste veta vad det är innan det föds så vi kan älska det mera. För vi älskar detta barn så otroligt mycket så ord inte kan beskriva.

För er som varit med riktigt länge vet ni att vi faktiskt trodde att Lilly var en liten William till 100% men oj vad fel vi hade =) Och ni har ju säkert märkt att vi är otrroligt lyckligt lottade som har våran lilla tjej hos oss?

Så nu  vet ni =)


Måndag

Hej
Denna dag startade redan kl 7 då hala familjen gick upp för att köra V´s morfar till en undersökning inne i Uppsala & vi följde med som sällskap till pappan. Blev ett besök på donken för lite frukost när vi endå var i krokarna men nu har jag ont i huvuvdet vilket jag tror beror på att jag drack latte till frukosetn. Så det blir ett stort nej till koffein i framtiden. Håller mig mer än gärna till te faktiskt. Så jag har legat & vilat lite sen vi kom hem men det vill inte riktigt ge med sig så det får nog bli en himla massa vatten för att spä ut det & sen får vi se vad som händer. 

Lilly är dock på superbra humör idag vilket alltid är härligt. Tror att hon verkligen gillar att ha sin pappa hemma så det är underbart.  Snart ska vi bege oss till affären & banken för lite ärenden & jag ska lägga på ett paket på lådan när vi endå är ute & rör på oss. Sen får vi se vad vi hittar på idag. Tror att det blir lungt då V jobbar imorgon & på onsdag är det ju äntligen dags för könsUL =) Som vi har längtat. Och både V´s mormor & morfar ser fram emot det med så det kommer bli en underbar dag då


Tävling hos Evelina

Jag såg precis att Evelina har startat en tävling inne på suin blogg där man kan vara med & tävla om en åkpåse från Elodie Details! Jag är självklart med & tälvar då jag funderat länga på om bebisen i magen eller Lilly kanske till&med behöver en  till vintern. Jag skulle nog välja den kamoflage då det nog är den som pasar bäst ihop med våran framtida vagn =)

(Klicka på bilden för att komma till tävlingen)


Slapp dag

Hej
Förlåt för dålig uppdatering igår men det fanns lite annat jag hittade på & glömde helt bort tiden. Ingetr av det jag hade tänk göra blev fixade. Men jag dammsög iaf bilen så den är fri från skit =)Mer än så blev det inte.

Idag har vi varit ute på vift mest hela dagen. Hade tänk åka iväg till min gravida ingifa kusin men det kom saker mellan så det får bli någon annan dag tyvärr. Var så förbaskat sugen på att träffa henne men vi får hoppas att det hinns med innan deras lilla skutt tittar ut =)

Nej nu ska vi snart börja med middagen här hemma. Får se om jag gör den eller om min man tar det denna gång. Känner att detta är en sån där dag då man inte orkar någonting utan bara vill slöa. Men det funkar ju inte när man har en liten skrutt som har en massa spring i benen =)


Sötaste tjejen ever!

Åh vad jag älskar våran lilla tjej. Hon har varit riktigt tött ett bra tag nu men hon ville verkligen inte gå upp & vi kollade på "natt på museet 2". Så hon höll sig vaken med alla medel. Hon skulle även sitta tätt tätt mellan mig & V. Mys! OOch när hon märkte att filmen började ta slut så fick jag en massa härliga pussar av henne. Gud vad mitt hjärta svämmar över av kärlek till henne♥ Sen kan jag även tilllägga att jag inte fick gå upp med henne heller utan det ville verkligen att V skulle ta upp henne.

Bild tagen igår då hon hade på sig sin pappas små strumpor =)


Lördag

Hej på er!
Här hemma har jag & Lilly varit vakna sen 8.30 & denna morgon var jag mycket piggare =) Sen varkar ju mitt ryggont börjat ge med sig med vilket är underbart så denna dag känns redan fab.

Idag så hoppas jag att vi får lite saker gjorda. Om jag fick bestämma skulle vi köra iväg våran bäddsoffa till V´s bror då jag inte längre vill ha den nere. Tycker den inte riktigt känns barnsäker. Eller den är säkert barnsäker men inte Lilly säker =) Och hans soffa är väl inte den finaste eller bästa så jag tycker att han lika gärna kan ta den så slipper den stå här & ta plats.

Sen skulle jag vilja fixa i vårat sovrum. Just nu står ju just soffan där inne & jag kan ju tyvärr inte fixa nått där inne förens den är borta. Men om d3en försvinner så ska jag fixa till våran gavel. Den har tyvärr fått stå nere i källaren sen vi flyttade & jag saknar den. Sen skulle jag även vilja fixa en liten fotända till sängen med. Så det finns saker jag har på lager.

Men något jag verkligen är suger på om inget av detta händer är att åka iväg till min kusin & hälsa på. Hans fru är nämligan gravid hon med & dom ska ha en liten om ca 1 månad =) Så man vill ju passa på lite känner jag.

Men först av allt så vill jag duscha av mig för att starta helgen på bästa sätt. Jobbigaste är ju dock att maken precis klev upp & skuttade direkt in där. Och om jag känner duschen & maken rätt så finns det inte så mycket varmvatten kvar när han kommer kliva ur =) Och jag hade tänkt raka benen & armarna(ja, jag rakar mina armar) men det får väl helt enkelt bli den gamla vanliga mammaduschen. Det vill säga den snabba där man hoppar in fort som bara den, gör det man ska för att sedan hoppa ut fort. En mammas underbara vardag =)


Magbilder!

Hej.
Har tyvärr varit så otroligt trött idag så jag har inte orkat med mycket mer än att läsa en massa böcker för Lilly men jag lovade ju er magbilder så här kommer dom =)

Lovely babybelly♥ Mina kläder kommer från H&M. Jeansleggingings som är "vanliga" & linnet kommer från mama avdelningen

Tänk att vi snart får veta vad det är för liten filur där inne

Börjar bli spänt nu =) Man märker det på naveln som just nu känns obefintlig. Ingnorera gärna hur mina byxor sitter haha. Blev så för att jag skulle få med hela magen.

Ja det börjar ju hända saker nu & det känns verkligen. Mycket sparkar neråt vilket kan vara smärtsamt ibland men även upp mot revbenen när jag sitter. Men idag är det bara 90 dagar kvar & jag kan inte fatta att det max är 104 dagar kvar innan vi är en familj på 4♥


Fy farao

Hej
Hua vad jag är trött. Lilly vaknade av någon himla anledning till&från mellan 00-2 för att sedan tycka att det var morgon 6.30. Ingen hitt då jag inte kunde somna förrän hon somnat ordentligt så det blev en härlig nattssömn mellan 2-6.30 för mig. Sen har det blivit så kallt nattetid nu så det blir iskallt inne. Måste komma ihåg att sätta igång värmen i källaren idag. Men det jobbiga är att jag tror att våra element krånglade sist så vi får se om vi får varmt i huset eller ej. Huvudsaken är ju om Lillys rum får någon värme då det känndes som ett kylrum där inne i morse. Nej då men det var kallt iaf.

Hur som. Ryggen känner jag självklart av & det är ju inte konstigt då jag inte sovit bra inatt. Mycket vridande & vändande. Så jag kommer nog få stoppa i mig en tablett senare idag. Men det är ju en sak jag redan förstod skulle behövas.

Nu ska jag försöka trycka i mig någon form av frukost.


Rent hus

Hej
Glömn att jag sa att jag hade ont i ryggen nyss. Nu har jag det! Min stackars kropp är nu slutkörd & det blir nog lagom kul att vara jag imorgon. Men det är bara att bita ihop & kanske även ta en liten alvedon mot det värsta. Har jag lite tur kan det allra värsta försvinna om jag ligger bra inatt. Håller tummarna för det.

Men nu har vi iaf ett fint & rent hem. Så otroligt skönt att ha det gjort. Inte för att det var skitigt eller så man det är så härligt att gå på ett nyskurat golv tycker jag =) Tog mig till&med tid att olja in köksbordet så hela nedrevåningen fick sig en omgång med både snabeldraken & moppen. Hallelulja! Kännde faktiskt att jag lika gärna kunde köra helt slut på kroppen nu när jag endå var igång så får jag allt som behövs gjort istället för att skippa några saker som måste göras sen.

Men det blev ju tyvärr inga magbilder. Blev så varm & trött att jag inte orkar fixa det nu. Men det kommer knäppas imorgon kan jag lova. Så ni vet =)


Ryggont

Hej
Idag har jag & Lilly lekt för fullt. Men mer än så har jag inte orkat då jag måte legat illa inatt med vilket resulterat i ryggont. Så jag har tyvärr inte kommit mig för att knäppa några magbilder än men det kommer det snart blir ändring på. Måste ta tag & städa nu när Lilly sover känner jag. Orkar inte längre se att det är lite stökigt. Är precis som det var när vi väntade Lilly. Annars kan jag se förbi lite smått stökigt hus men inte nu. Det är visseligen inte mycket som ska göras men jag får panik när jag ser att det ligger lite leksaker & böcker på golvet tillsammans med kexsmulor. Och allt är min underbara dotters verk =) Men så är det väl när man börjar närma sig BF datumet lite smått. Alla boa-gener tar tag i en & vill ha det fint fint fint =) Men jag gnäller inte utan jag är stolt över mig själv som faktiskt försöker ha ett fint hem fast jag har småbarn här hemma.


27 fullgångna veckor

Japp, tordags igen & ännu en ny graviditetsvecka som man går in i. Tänk att det kan gå så otroligt fort att vara gravid. Vissa säger ju att det går så himla långsamt men dom kan jag inte hålla med för 5 öre. Varken denna gång eller när vi väntade Lilly. Ena dagen fick man ett plus på stickan & nästa dag låg men i en säng på BB med en liten nyfödd plutt.

I vanlig ordning så kör vi på med infon för denna vecka & magbilder kommer senare i dag då det är ett redigt kaos i våran hall som jag måste ta tag & städa i först.


Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen. Inte så kul? Läs på sidan vad du kan göra själv för att förebygga och lindra.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Enligt boken Gravid vecka för vecka av Gitte Dencker bruker denna vecka SF-måttet ligga mellan 22-27 cm

Egna ord: Jo hickan har jag ju känt av många veckor nu. Mysigt värre tycker jag att det är =) Brukar bli en 10-15 hickningar innan det försvinner. Och anfådd blir jag ju lätt om jag går i trapporna mycket. Men annars håller det sig fortfarande borta. Sen har vi ju en väldigt aktiv & hårdhänt liten plutt i magen som tydligen följer sin storasysters fotspår =)


Full rulle

Hej
Oj vad vi har haft fullt upp här idag. Har inte funnits tid att blogga vilket varit tråkigt men nu så =)

Vid 11 tiden kom jag & busen iväg till affären för att införskaffa en massa mat. Såg otroligt mörkt ut på himlen vid den tiden men man vi missade regnet så det var ju skönt. Först begav vi oss till den ena butiken där vi handlade rätt så mycket mat (tycker man när man håller på iaf) men det var ju onsdag vilket jag helt glömde bort & här hemma betyder det pensionärs rally på butikerna haha. Så det blev en lång kö där inne man jag fick med mig lite mat så vi ska klara oss några dagar iaf =)

Sen gick vi ham med en överfull vagn för att ställa in allt i hallen & springa till nästa butik. Hade velat köpa all mat på samma affär men det blev så fullt att jag inte fick ner mera så då blev det på detta sätt istället. Bra det med då jag var på bra humör & fixade allt detta spring.

När vi kom hem igen vid 12 tiden hann jag bara fixa lite korv till Lilly & sen kom min mamma & skulle kidnappa oss. Så när busen ätit klart var det bara att packa ihop oss & kuska hem till mina föräldrar. Och där vart det som alltid en massa spring & lek så nu är jag supertrött. Och hungrig men maken kommer precis in med lite hämtmat så nu ska jag trycka i mig det & kolla på fortet.


Onsdag 25/8

Hej
Sorry för dålig uppdatering igår men det kom verkligen hela tiden saker mellan mig & datorn. Avskyr när det blir på det viset men ibland är det bara att hänga med i svängarna. Men jag fick ju iaf lite saker gjorda =)

Jag fick in 2 maskiner med smuttstvätt i maskinerna & hängde upp dom. Sen var det bara att gå upp för att vika en 3-4 maskiner men fy vad skönt det är när man fått det gjort. Tycker ni inte? =)

Idag är det ett besök på affären som gäller då det börjar eka lite smått i våran kyl/frys. Så det blir till att ta brio singen så jag får ner något i varukorgen. Det är ju svårt att handla mycket om man tar fel vagn då det knappt går ner något i den andra varukorgen. Varför kan dom inte göra stora korgar på alla vagnar för? Tur att vi kommer köpa en syskonvagn med någolunda stor varukorg.

Ser ni föresten vilket datum det är idag? Idag är det 3 månader kvar till BF! =) Det går verkligen framåt i en ruskig fart. Åh vad jag längtar. Pratade nyss med V som sa att även han tycker att det går superfort denna gång men att han som jag längtar massor efter bebisen i magen.

Och det är ju faktiskt endast 1 vecka kvar idag till könsUL. Om 1 vecka vet vi om det är en lite Leoné eller en liten William som gömmer sig inne i magen på mig. Ska bli riktigt kul att se om man blir en familj på 50/50 eller om det vi blir ett tjejteam =)


Regn & grått

Hej
Här hemma har det regnat sen tidig morgon & det faller fortfarande ner en massa här utanför. Mysigt på ett sätt men det bar ju blivit så burrigt med på samma gång så det skulle nog behövas tänkas på om man snart måste gräva fram lite varmare jackor till familjen. Snart är det ju september & höste är ju på intåg så det är nog dags nu.

Skulle jobbigt nog behöva traska till affären i detta vädret men det kommer verkligen ta emot att gå ut i detta regn. Behöver lägga lite grejor på lådan men vi får se om jag skjuter på det en dag till. Man vill ju bara ligga under en filt & mysa hela dagen. Sen har jag inte sovit så bra alls så jag gick & lade mig med illamånde som skönt nog var borta när jag kom ur sängen men då jag legat helt fel pga detta så har jag ju självklart ont i ryggen idag. Vill inte riktigt knapra piller heller även om det kanske skulle behövas så man orkar med allt här hemma men jag kommer skjuter på det så länge det bara går.


Ny design

Hej alla underbara
Som ni kanske ser har jag fått en ny design av underbara Sanne som nu känns lite mera mig då det kom in lite nyare bilder =) Gillar den otroligt mycket & hoppas att ni kommer göra det med. Tack älskade vän för att du är så duktig & hjälper mig som inte kan ett dugg av detta =) Love u!

Min "gamla"


Var är babyn?


Där är h*n! Haha, lite Ice Age över det hela =)

Syns det var våran lilla skrutt just nu har lagt sig? =)


Fortet!

Nu är det äntligen fongarna på fortet igen & här hemma hommer vi självklart följa det slaviskt. Så nu börjar ännu ett beroende. Är ni med mig?


Tröttis

Hej
Här hemma har det varit fullt ös hela dagen & Lilly har bara busat. Hon gör allt hon inte får & när jag säger till henne så skrattar hon bara åt mig & fortsätter. Rackarunge. Vet inte riktigt vad jag ska göra med henne. Jag kör den där tekniken att jag sätter mig på huk så jag kommer i hennes ögonhöjd & säger nej åt henne men det verkar ju inte funka allt för bra. Eller så är hon bara jäklig på mig för när V säger åt henne så lyssnas det mycket bättre. Kanske är lite 2 års trots redan? Inte vet jag.

Just nu ligger hon & vilar faktiskt. Blir nuförtiden varannan var tredje dag som hon sover middag. Det beror helt på när hon vaknar & vad man gör. Idag vaknade hon vid 8 tiden & jag såg att hon gnussade sig i ögonen så jag lät henne sova lite faktiskt. Blev lite sent men jag tänkte gå upp & väcka henne när hon sovit 1-2 timmar. Hon får iaf inte sova längre än till 4 för då ruckar hon för mycket på sina rutiner & det brukar bli kaos.

Jaja, nu ska jag iaf slappa lite på soffan då det är ett himla liv i magen. Försöker ligga på soffan & vila lite varje dag som Lilly sover en stund för att få varva ner lite.

Kramar


Ny vecka

Hej
Måndag igen då & även denna vecka jobbar V hela vecka så det är vi tjejer som är hemma här själva. Men det funkar ju superbra =) Hon är ju så snäll & av någon andledning vill hon fixa mer själv när det bara aär vi 2 hemma. Hon sätter sig gärna mitt på golvet & leker med det hon hittar men jag är självklart välkommen att delta =) Är så otroligt skönt att veta att hon fixa att leka själv då det bara är 3 månader kvar till vi blir 4 i familjen & jag inte kan ge henne 100% som man gör nu. Visseligen är det ju inte mycket tid man läggr ner på en helt nyfödd då dom för det mesta bara sover, äter & behöver en ny blöja men man ska aldrig säga aldrig. Kan ju få en liten skrikare denna gång & det är ju jag beredd på. Jag är ju inte dum som tror att denna lilla skrutt ska bli lika snäll som sin storasyster. 

Nej nu ser jag att det är någon som snart behöver en ren liten blöja här hemma. Så vi rundar av här tror jag =)

Kram


Härliga söndag

Hej
Här hemma har det varit en bra morgon. Jag fick en skön sovmorgon för första ågngen på en vecka men jag sov inte så himla länge endå. Tror att jag vaknade till vid 9.30 & låg sedan för att dra mig lite till 10. Lovely =) Sen var det då dags att äta lite brunch vilket bestod av 2 små smörgåsar & 2 dl nyponsoppan. Men hälften hade varit nog känndes det som. Jag är inte alls sugen på att äta stora mängder mat man tvingar i mig en viss mängd till frukost & lunch för minis skull. Känner ju att jag är mer eller mindre tvungen att tvinga i mig mer än jag orkar för att SF-måttet ska hänga med så man slipper oroa sig för den lilla där inne. Men men. Allt för mina barn =)

Idag hoppas jag på att fixa lite här hemma. Får se vad det blir men det han ju hända att det inte blir något alls =)

Kramar


Hur mycket ska hon kunna?

Hej
Här hemma har det hänt så otroligt mycket med Lilly dom senaste dagarna & vi är så otroligt stolta över allt hon gör. Varje dag är det något nytt som kommer upp & vi kan inte sluta undra hur mycket hon kan som kom inte ska i denna ålder. För vissa gånger står vi bara & gapar över dom saker hon gör nu & även hennes mor & farföräldrar. 

Vi tar tex något Lilly kunnat göra sen hon var 1 & vi var till Turkiet. Hon kan blåsa i en visselpipa helt själv utan några problem. Jag vet inte när barn brukar lära sig det man jag tycker att det ska vara svårt för en 1åring att förstå att man ska blåsa utåt & hålla ihop munnen så det blir starka ljud som kommer. Någon som kan säga när era barn lärde sig detta?

Sen är det alla desssa ord som ploppar upp hela tiden. Och det är ju inte fjantiga ord  som sluddras fram heller utan det är riktiga ord som sägs ordentligt. Man bara gapar när man hör henne ibland. När vi var till furuvik sist så sa ju Lilly traktor högt & tydligt till mig när det kom just en traktor åkandes men jag var den enda som hörde detta. Men varken jag eller V har sagt vad en traktor heter. Och idag när V var ute på åkern hemma hos mina föräldrar (japp, jag är i rötterna bonde) så sa hon det igen så V & min syster hörde detta tydligt. Snacka om chokerande. Inte det lätttaste att säga tycker jag. Och igår när V´s syster Isabelle var här så frågade hon var faster Isabelle var som hon brukar & då pekar Lilly på henne & säger där & sen frågar hon var jag är & hon pekar på mig. Men igår när hon frågade Lilly denna fråga så svarade hon glatt ISABELLE & pakade på henne. Hallå ska men kunna uttala dessa ord redan? Som sagt så blir man ofta stående men öppen mun i Lillys närhet. Och det är flera ord hon säger utan problem lite då & då.  Ja man är verkligen stolt över henne.

Sen är det småsaker med som gör att man blir så otroligt varm i hjärtat. Hon sjunger till låtar, dansar när hon hör någon bra låt, försöker hoppa jämfota, snurrar runt & runt så hon nästan trillar kull, hon vill hjälpa oss städa & bära saker & vi kan fråga henne om så många saker & hon vet vad det är eller ver det finns. Hon kan tex peka ut var håret,näsan,magen,navlen,foten & strumpan är. Frågar man henne om hon vill ha en glass eller äta något springer hon till kyl/frysen & väntar på en. Hon ger oss alltid slängkyssar när hon ska sova & annars med & kan även flörta.

Och detta är självklart inget skrytinlägg utan jag vill så gärna veta vad en 15 månaders ska/brukar kunna göra & i vilken ålder Lilly verkar vara i mentalt.

Lämna jättegärna en kommentar =)

Kramar


Lördagsmorgon

Hej
Här startade morgonen vid 7 tiden efter en natt med minimal soömn för mig. Lilly hade en dåliga natt där hon av någon anledning fick för sig att ligga & smågnälla & pratat mitt i natten. Det hela började vid 2 tiden då hon skrek som en galning <6 jag gick självklart in till henne för att kolla vad det var då hon brukar sova hela nätter. Och därefter fortsatte det. Och jag hör ju självklart allt & hade otroligt svårt att somna om när hon somnade om. Så jag har kanske 4 timmars sömn bakom mig denna morgon. Och V vaknar ju inte av någonting. Sömntuta. Han har inte vaknat en enda gång inatt. Visst, jag drog ur monitorn då hon sover i rummet mittimot oss men endå. Man hör ju endå henne tycker jag iaf. Och jag orkade inte väntq på att han skulle vakna nu på morgonen & ta henne så jag skulle få sova utan gick upp själv. Som vanligt =)

Nej slutgnällt nu. Idag är det tråkväder ute som vanligt & det känns verkligen att hösten är på väg eller redan kommit. Hoppas att vi kommer hitta på roligt. Jag skulle ju vilja åka in till Uppsala men det kan jag nog glömma big time. V har ju åkt in till Uppsala varje dag hela vecka så han är nog inte sugen på det för 5 öre tyvärr. Får väl hitta på något annat helt enkelt. Finns ju alltid saker man kan göra när bygga bo efekten sätter in =) Skulle behöva ta ner bäddsoffan från vårat sovrum då det fortfarande inte blivit gjort. Sen skulle jag vilja fixa till en ny sänggavel. Så detr finns ju som sagt saker att hitta på =)

Nej nu ska jag ta & fixa mig lite. Behöver verkligen platta håret då jag dumt nog duschade innan vi gick & sov igår. Så något måste jag göra för jag ser ut som ett gammalt troll just nu haha.

Kram


Starkt jobbat gumman!

Strongt jobbat av Lilly med vakentid idag måste jag säga. På något vis fick hon otroligt mycket extraenergi av ett bad så hon var vaken i 12½ timma i sträck nyss. Upp vid 9 & kom precis i säng. 2½timmar efter hennes normala sovtid. Tror dock inte att det kommer märkas imorgon så det blir nog upp som vanligt. Men vad gör det när man får umgås med sin älskade lilla tjej =)

Nu: FREDAGSMYS till 100! =)


Lilla apan Röjerås

Herregud säger jag bara. SSkulle behöva bo i ett hus utan något att klättra på överhuvudtaget då våran lilla apa här hemma är på ALLT. Hon ska bara upp på köksbordet 6 upp i fönsterna så jag har fått ställa in hennes matstol & lilla fotölj i tvättstugan där vi har en grind & köksstolarna är just nu upp&ner vända så hon inte han klättra på dom. Har sagt åt henne en massa gånger att man kan trilla mm & tagit ner henne där hon varit & sagt nej men hon ger sig inte. Bara skrattar & ser sååå nöjd ut. Lilla rackarunge. Är ju så otroligt rädd att hon ska göra illa sig om hon ramlar.


Fredag

Hej
Ja idag är det fredag & äntöligen är det helg. Ska bli så mysigt att vara hemma hela familjen i ett par dagar nu. Man saknar ju sin familjetid när V jobbar heltid just nu men sen vet jag hur mycket han faktiskt gillar att jobba dessa 5 dagar i sträck & det unnar jag honom verkligen. och Lilly är ju så snäll så inte lider jag utav att vara ensam med henne heller =)

Imorse blev sdet sovmorgon då jag vaknade till efter 8 av mig själv. Lilly vaknade nog till någongång efter 8.30 & runt 9 kom mina föräldrar hit så det blev morgonbesök här hemma. Nu har dom åkt hem så nu är det bara jag & busen kvar här hemma & just nu leker hon med katten. Jag sitter & slötittar lite på tv & funderar på vad man ska göra idag. Och det blir nog bara lite hemma mys. Det är mulet ute idag igen så det känns inte som att man är så sugen att hitta på något heller. Det blir helt enkelt som det blir =)

Nej nu ska jag slappa lite här på soffan & njuta lite medans Lilly roar sig själv för snart blir det nog en massa lek för oss här hemma =)

Kram


Belly

Här kommer denna veckans magbilder. Tycker dock inte att den växer så mycket just nu men det syns att det har hänt grejer på kvällarna när man ska lägga sig =) Och det är verkligen fullt ös där inne om dagarna nu. Kan blir riktigt hårda sparkar med. Men det "jobbigaste" är när det lilla i magen sparkar neråt så det känns som att foten ska titta ut där nere =)Och hicka blir det gott om med kan jag lova er.






Bjuder på 3 små bilder då jag som sagt inte tycker att det händer så mycket just nu men det kan ju vara kul endå att kolla lite =) Denna graviditet har jag knäppt bilder varje vecka vilket igentligen känns onödigt d det inte händer så mycket på en vecka men det bara blir så endå. Men Lilly var det varannan vecka som gällde & då kunde man se lite skillnad från vecka till vecka =)

Kram


26 fullgångna veckor idag

Hej
Idag är det ju torsdag & ni vet ju alla vid det här laget att det är den dagen vi byter vecka här hemma. Idag har jag alltså gått in i v.27 & tiden springer verkligen förbi. Nu är det bara 14 veckor kvar innan BF datumet & det är så mycket jag vill hinna med innan & boar gör jag verkligen redan. Visseligen böjade jag tidigt med Lilly med då hennes byrå var redo i v.29 tror jag. Men det kommer nog ta ett litet tag längre med denna lilla skrutts daker att komma fram tror jag. Nu har vi ju inte lika mycket plats för att ställa allt. Men om 2 veckor vet vi ju vad det är för kön på plutten i magen så då kommer ju kläderna rensar & fixas men endå ligga kvar i sina lådor =)

Veckans info då:

Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Din föräldragrupp kommer förmodligen att börja om ett par veckor (om den inte redan börjat). Träffarna ger information om förlossningen och början av föräldraskapet och om ni kan delta båda två, är det allra bäst. Att vara välinformerad gör resan lättare.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Infon från Gitte Dencker´s bok Gravid vecka för vecka: Sf-måtten för denna vecka bukar ligga någonstans mellan 21-26 cm.

Magbilder ska jag knäppa senare idag då jag & Lilly snart ska bege oss till banken & affären så det kanske blir knäppt när vi kommer hem eller när vi går.


99 dagar kvar!

Japp. Nu är vi nere på 2 siffrigt om allt går som det ska =) Helt jäkla underbart kan jag säga er. Som jag längtar efter den 25 november just nu. Längtar så efter att bli en 2 barnsfamilj & att min lilla tjej ska bli storasyster. FFör hon kommer bli en helt underbart syster till den pluttiga i magen. Det vet jag. Tur att tiden otroligt fort.


Regnig onsdag

Hej
Jösses vad regnet öser ner här hemma . Det är som en vägg av vatten ute kan jag lover er. Och grått som bara den är det med. Nu är det höst om ni frågar mig. Regn regn regn i stora lass. Men det är lite mysigt med att höra hur det smattrar ute på altanen. Sen att alt detta regn inte riktigt ingick i planerna att gå till affären & banken är ju en helt annan sak. Det är något som får fixas i morgon helt enkel. För vårat paraply ligger dumt nog i bilen som V har & jag tänker knappast gå ut i detta väder utan ett paraply =)

iaf, här hemma startades dagen vid 8 då jag hörde att Lilly höll på att vakan till. Så vi hade en riktigt trött tjej inatt som sov 15 timmar i sträk! Så hon var otroligt pigg när jag kom in för att hämta henne kan jag lova er =) Och det första som jag möttes av var en napp som for genom lufen med en himla fart. Våran lilla tjej är nämligen super duktig på att kasta bollar & även nadra ting hårt & dit hon vill. Och denna morgon var det en napp som skulle träffa mamman i huset & det gjorde den med haha. Busunge man har va? Och just nu håller hon på att klä av sig sin tröja & tunna kofta av någon anlednig. Det är tydligen superkul att göra det då det hände ofta nu förtiden. Sen ska hon sätta på sig den själv med men det går inte alltid så bra som hon tänkt sig. Men ibland så =)

Nej nu ska jag ta & kolla vad hon gör. Ser nämligen ut som att hon tänker slita ut sängkläderna på golvet & det får hon gärna låta bli =)


Kväll

Hej
Oj vilken trött tjej jag hade när vi var på väg hem kan jag lova er. Det är ca 1 mil hem till mina föräldrar från oss & så fort vi hamnade i bilen ville hon sova. Så i 10 minuter tvingade jag henne att vara vaken men oj vad opoppis jag var sen. När jag sen fått av henne skorna & bytt på henne så var det 30 minuters gråt då hon bara ville sova. Så här hemma gick minstingen i huset i säng redan 17.15! Innan hon hoppade i säng så tvingade jag i henne en smörgås så nu hoppas vi på att hon håller sig hela natten på det. Men det tror jag nog att hon gör =) Hon är så duktig min lilla tjej. Men jag ska även tillägga att hon faktiskt vaknade 1.30 & 2.30 inatt av ingen anledning alls. Mysko men men.

Här hemma är det just nu tv mys men det mullrar ute så det blir nog till att dra ur boxern & kolla på film istället. I magen är det fullt ös & datorn skuttar till mitt i en mening lite då & då. Mys! Tänk att den lilla i magen fått en sån himla styrka helt plötsligt. Nu är det precis som när Lilly låg i magen & hade gympa pass. Minnen som är så otroligt mysiga & kärleksfulla♥


BM besöket avklarat

Hejsan.
8.30 imorse var jag, Lilly & min mamma nere hos min BM för ett extra besök pga min viktnedgång & för en koll på kurvan. Var 3 veckor sen jag sist var där & jag har tack vara tvångsmatning med diverse sött äntligen gått upp lite. Så nu har jag bara 1.4 kg kvar till inskrivningsvikten. Jag hade för dom som inte vet alltså på 3 veckor gått upp 1 kg. Känndes så skönt att veta att det går åt rätt håll nu =) Hjärtljudet låg på 136 & det är det lägsta jag någonsin haft så ni kan ju tro att V ble vmallig & sa att det är en pojke då haha. Kan ju han tro =) Och magen växer den med. SF-måttet hade ökat med 2 cm så nu ligger jag på 22 cm vilket är på den understa kurvan. Med Lilly låg jag alltid på mitten så det känns konstigt men jag följde iaf kurvan jag ska så vi hoppas på en söt liten bebis när det blir dags för könsUL om 2 veckor =) Åh vad jag längtar!

Jag & busen är hos mina föräldrar som alltid när mamman min följt med till BM. Kommer om någon timma åka hem då mamma ska jobba & vi följer med henne hem till oss då. Och då blir vi ensamma ett litet tag innan pappa V kommer hem efter jobbet. Men vi får ju se om han får träffa sin lilla tjej något idag då hon blev väkt vid 8 & struntat i luren så det kan ju bli så att hon vill sova extra tidigt idag. Men det skriver jag mer om sen såklart.

Nej nu blir det sen lunch här hemma så jag får avrunda här. Återkommer senare.

Kram 


Just nu

Just nu sitter jag här nerre helt själv då Lilly sover sin lilla lur idag. Blev ju så eftersom hon vaknade tidigare än hon brukar men det är lite småskönt att bara vara ett litet tag med. Under den tiden hon sover ska jag bara ta det lugnt & vila lite på soffan då jag är trött i huvudet idag. Tror att det beror på mitt lilla påhitt igår men vissa dagar är man ju bara tröttare än andra.

Såg även att det bara är 101 dagar kvar. På onsdag är vi nere i 2 siffrigt! Det börjar närma sig november nu känner jag =) Underbart att det bara är 3 korta månader kvar innan vi frå se våran lilla skrutt i magen. Den lilla som just nu är helt galen i magen & gör att hela min bärbara flyger runt just nu =) Längtar!

Här bär jag på mina båda underverk som jag älskar så otroligt mycket♥


Måndag

Hej
Här hemma startade dagen vid 7 för hela familjen Röjerås. V skulle ju upp & jobba men jag trode ju inte att vi skulle gå upp då med men det tyckte tydligen Lilly som vaknade av att pappan gick förbi hennes dörr & ner för trappen. Men vad gjorde ju det när jag vaknat till&från sen klockan var 6 av mini i magen.

Idag vet jag inte riktigt vad vi tjejer ska hitta på faktiskt. Blir väl lite lek & tokerier som vanligt när pappan inte är hemma men jag tror att det kommer kännas konstigt att få dagen att gå utan att V är här. Men det gick ju superbra förra gången så varför sak det inte göra det nu? =)

Nej nu är det dags för mig att ta en macka eller lite gröt. Gilar inte gröt men jag försöker få i mig det då jag vet att det är nyttigt & bra för mini i magen. Och det mättar ju bra med & det är ju bra =)

Kram


Bygga bo dag

Hej
Fy vad jag hållt på idag kan jag säga. Som ni ser på rubriken har jag verkligen boat idag. Jag har städat hela nedrevåningen & sen har fönstren i köket & vardagsrummet blivit tvättade. Och jag är inte ens slut. Sjukt som bara den. Skulle nog orka med dom sista fönsterna med men jag tyglar mig själv då jag säkert kommer vara helt slut imorgon annars & V börjar ju jobba imorgon så det skiter jag nog i.

Imorse därimot hade jag inte den bästa morgonen. Fy vad jag mådde pyton när jag vaknade. Tur att det var min tur sovmorgon idag. Mådde dock illa även när jag kom ner men då satte bo efekten in. sen har jag inte kännt av det alls. Så det var ju superskönt. Glömde ju i allt städande bort att äta så det blev frukost för mig vid 2! Fy på mig.

Nej nu ska jag umgås lite med underbara Sanne som precis kom hit efter jobbet =)

Kramar


Gårdagen i bilder

Här kommer som utlovat bilderna från våran lilla tripp i furuvik igår. Låter bilderna tala för sig själv så det blir för engång skull lite text =)



















Home

Hej.
Tänkte bara berätta att vi precis kommit hem & att jag är helt slut. Så jag tänker gå i säng pronto & lägger upp bilderna imorgon istället. Kan iaf säga att dagen varit super =)

Kramar


Hej underbaringar. Här hemma vaknade vi 9...

Hej underbaringar. Här hemma vaknade vi 9.20 och det var inte av Lilly utan av att vi var pigga. Så det blev en riktig sovmorgon. Och nu är vi på väg hem till mina föräldrar för att sedan åka till furuvik igen =) och idag är det ju redan jättevarmt så vi kommer säkert smälta bort idag. Och idag är det jag som håller i kameran så vi hoppas på en massa fina kort senare. Kramar på er


Nytt här hemma

Hej
Såg nu att mitt mobil inlägg inte kommit fran & det finns inte inne på min sida heller så det verkar blåst bort. Mysko.

Jaja. Dagen inne i Uppsala var helt fab =) Underbara Sanne följde med & det var en hel evighet sen vi träffade henne så det var helt underbart. Vi tjejer drog in på IKEA medans V var iväg & fixade lite annat då han inte ville med in dit. Blev inte så mycket köpt där innefrån men jag kollade in båda garderoberna som jag tidigare pratat om & det är verkligen något som kommer köpas senare. Men hem hit blev det kudde & täcke till Lilly & 2 plafonder in till datarummet så det skulle blir lite bättre belysning där inne. Innan hade vi en spot som satt i ena enden av rummet så det var mörk & burrigt men nu är det helt perfekt =) Såg även en gammal klasskompis till mig som hade en stor & härlig kula så det var ju kul. Blev dock inte mer än ett hej i förbi farten då vi inte träffats på 5 år. Jösses, är det verkligen så länge sen jag hoppade av utbildningen?!

Efter det lilla besöket begav vi oss till donkan för att göda upp tjockisen inför BM besöket som är om 4 dagar. För mig blev det en CBO utan B:et =) Hatar bacon & vill bara spy när jag känner luktan av det men det är så skönt att kunna äta en ahmburgare där inne som jag inte vill spy av. Visst funkar ju McChicken med men den har jag ätit sen jag blev gravid med Lilly så omväxling förnöjer.

Och efter lite flörtning med maken blev det ett snabbt besök på gränby C innan hemgång. Där gick vi in på åhlens & vet ni vad jag hittade? Haha. Jo, jag hittade syskonbodisar. Så jag snappade åt mig dom sista i 50/56 & skrattade glatt åt det faktum att jag nu har 2 av varje. Är så att jag frågade förut om dom skulle ta hem dessa bodies mer men då sa dom nej men nu fanns det igen. Sjukt. Så är det något som ska få ett syskon så tycker jag att nui ska springa till just åhlens & kolla om ni hittar några ni med så dom sa att dom inte skulle ta hem flera nu med =) Jaja, nu är ju iaf bodyn till den första klädseln fixad. Men den ser lite stor ut tycker jag. Vet inte hur Å är i strl men enligt mig såg den stor ut. Någon som kan säga hur dom upplever deras kläder? Men dessa blev i en annan färg iaf. Mörk rosa/lila & i blått. Här är bilder på dom:
 


Sen hittade jag även en brun björnmössa där inne med som jag ville köpa men jag blev så otroligt osäker på hur stort huvud som räknas som nyfött. Hjälp där med kanske? Som minst hittade jag 44 & det hade Lilly vid 8 månader så man blev ju otroligt osäker på att den passar en nyfödd liten plutt. Visseligen har ju Lilly riktigt litet huvud men hallå. Någon måtta borde det väl vara? Fast när vi var in på H&M senare prövade vi en 68 hatt på Lilly som satt jättebra så det kanske är något fel på Lilly & inte alla andra =) Ja som ni förstår följde den tyvärr inte med hem.

Och när vi kom hem så sprang jag in på  affären då jag fått en avi på mobilen & det var överdragen till stolarna som kommit. Dom var lite trånga där rygg & sitsen möts men det tror jag att underbara mamma kan fixa. På bilderna ser det värre ut än vad et är kan jag tilllägga med. Så där mycket tyg är det inte som glappar.

Sidan innan

Ryggen inna. Stolarna kommer från jysk & är köpta för ca 3 år sen. SSå underbart sköna att sitta på kan jag säga.

Stolen efter. Som sagt, ser inte alls ut så där nu. Finns visseligen tillhörande kuddar att köpa till i samma tyg som man kan lägga uppepå om det inte går att sy till så det är ju ingen fara. Men dom är ju så sköna endå så det känns lite jobbigt & sen tror jag inte heller att dom kommer få ligga där så länge då vi har en liten tjej som ska på allt.
 
Ryggen efter. Så fint det blev. Upptill skulle vi ju behöva sy in lite endå men det kan nog jag fixa. Vågar mig dock inte på den på sistsen för det kommer jag nog förstöra =)

Ja det är våran dag det. Hoppas att ni haft en superdag ni med mina underbaringar.

Kramar


Fredag den 13:e

Hej
Ja idag är det ju fredag den 13:e men det vet nog alla redan. Det är inget jag tror på kan jag helt ärligt säga. Men men. Är lite kul endå att det hel tiden uppmärksammas när den dagen kommer.

Idag ska vi ju in till Uppsala & vi hade tänk åka om en timma. Och jag har inte ätit frukost än & inte fixat mig så det är nog dags att börja med något av det =) Visseligen så tar det högst 5 minuter att sminka mig då jag bara kör på concealer, mascara & ögonbrynspenna så det är ju knappast mycket. Ska platta håret lite snabbt med men det ttr inte mer än 5 minuter heller så jag har ju en bra stund på mig att äta =)

Nej det är lika bra att ta tag i den här dagen nu. Kommer iaf ha med mig både kameran & mobilen idag så det kommer uppdateringar från Uppsala & sen blir det lite bilder ikväll.

Kram


Magbilder!

Hej
Här kommer denna veckas magbilder som utlovat =)

Inte så snyggt med min arm där men vad gör det =)



Utan tröja

Och en lite närmare på magen.Som ni ser är den otroligt långt ner & det trycker neråt så himla mycket att det ibland faktiskt gör ont. Och bebisen ligger oftast enda nere mot härligheten haha. Hoppas på att den fortsätter ligga långt ner så det går fort för den lilla att komma ut =) 


Dagens vill ha

Hej
Igår kände jag att det är dags för Lilly att få en riktig garderob istället för att ha alla sina kläder i en byrå från ikea malm med endast 3 lådor. Men liksom trycker ner sakerna nu känns det som då hon börjar bli stor & kläderna likaså. Sen har hon ju en del kläder med så hon behöver större utrymme =) Och eftersom vi har snetak uppe går det ju inte att ha vilken garderob som helst utan man får lov att tänka många gånger om för att den ska få plats. Så den vi hittat som nog passar bäst just nu är denna som kommer från IKEA

Hemnes heter den & kostar 1595 kr. Ska tvinga att gå in på IKEA imorgon kan jag säga =)


Äntligen

Titta vad jag precis vann på tradera =) Som jag letat efter dessa bodies till mini i magen. Dock var detta 62/68 men det spelade ingen roll då jag blev så lyckliga av att hitta dom överhuvudtaget. Happy!

Om jag får rätt så är det denna som kommer sitta på en liten Leoné 2011

Om om V har rätt är det en liten William som kommer bära denna 2011 =)

Sen får vi ju inte glömma våran underbara tjej som faktiskt kommer bli storasyster så denna hittade jag även som knappt var använd =)

Tradera är bra grejor det haha


25 fullgångna veckor

Idag är det ju torsdag vilken betyder ny graviditetsvecka här hemma. Idag har jag gått in i 26:e veckor. Jösses vad det går undan. Nu är det bara 15 veckor kvar innan lilla plutten i magen är redo att möta världen. Gud vad jag längtar. Helt sjukt då jag inte alls kännde på samma vis med Lilly. Oj vad fel det där lät haha. Klart att jag längtade supermycket efter henne med men då var det liksom på ett annat vis. Då tog men dagen som den kom & hittade på en massa saker för att inte tänka på att man hade X antal v3eckor kvar till att bli mamma. Denna gång vet jag ju hur himla underbart det är att få vara mamma & hur mysigt det är med en liten så man längtar ju på ett helt annat vis denna gång. Nu vill jag bara att det ska vara November & syster eller bror ska komma ut till oss♥

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på BVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Magbilder kommer senare idag


Torsdag

Hej
Här hemma är det jag & lilan som är vakna. Jag vakande till redan vid 7 men ville inte gå upp utan låg & drog mig till Lilly vaknade vid 8.30 då vi gick upp. Så jag är riktigt pigg idag vilket är underbart . Lill*n i magen har ju börjat sova nattetid nu & är bara vaken dagtid precis som Lilly var så nu får man sova på nätterna. Enda gången jag vaknar till är om jag behöver vända mig eller gå upp & kissa. Och jag brukar försöka hålla mig så länge jag bara kan när det gäller toabesöken då jag fortfarande har svårt at somna om efter dom men annars somnar jag fort vilket är en stor skillnad mot för några veckor sen.

Det blev ju inte mycket uppdatering igår men det beror på att vi var iväg till mina föräldrar efter 1 & stannade där till Lilly inte klarade mer vid 19.30 tiden. Och när vi gått upp med henne till sängen började jag städa & när jag blev klar med det så kollade vi på en film & sen var det nattinatt =) Så det blev tyvärr ingen uppdatering då.

Idag vet jag inte riktigt vad vi kommer hitta på. Som vanligt haha. Nej då lite vet jag vad vi ska göra. Imorgon ska vi åka till Uppsala så det ska fixas lite innan dess men det tar ju inte hela dagen så vi ska försöka hitta på något kul istället för att slösa bort hela dagen med att sitta. Mina föräldrar pratade om att åka till Furuvik eller ta en tur med ekerölinjen. Så vi får se om det blir något av det. Ser ju inte ut att något superväder på G utan det hänger nog regn i luften så det skulle nog vara roligast att åka till Åland en tur. Vi var ju till furuvik på en molnig dag sist & alla djur bara gömde sig ju då. Men vi får som sagt se vad som händer =)

Kramar


3 veckor kvar

Hej
Idag var det min dag att sova lite längre & det var superskönt fast jag hade kunnat gå upp med Lilly istället för V. När jag kom ner låg nämligen V på soffan & sov då han hade huvudvärk som bara den. Och Lilly hittadce jag uppe i fönstret & lekte med hasparna. Var tur att jag kom ner när jag gjorde för annars hade nog hon fått upp det & hamnat på betonggovlvet uanför. Vem vet hur det hade kunnat gå.......

Jaja, idag är det onsdag & det är endast 3 veckor kvar innan vi ska till Stockholm på könsUL =) Åh vad jag längtar. Ska bli så mysigt att se den lilla i magen igen. Sen får vi se vad det är för liten filur där inne med. Tycker det är lite kul att jag & V tror olika denna gång för det beyder att någon av oss gissat rätt. Jag tror ju som sagt på en liten Leoné & V tror att det är en William så det är bara att vänt & se =) Men vi får väl föresten se hur mitt SF-mått ser ut på tisdag för om det inte är bra så blir det nog ett besök inne på akademiska för tillväxt UL istället.

Nej nu ska jag kolla lite på TV & sen får vi se vad vi hittar på denna dag.

Kram


Hemklickat

Hej
Nu ikväll jar jag fått jaga bort lilla kattungen från våra köksstolar felar gånger än jag kan räkna till då han haft en busdag idag. Men tyvärr syns det vekligen på våra fina stolar så nu har jag precis klickat hem 4 överdrag till dom stolarna som just nu står i köket från Jotex. Blev brunt på dessa & vi har det på kökstolarna nu med men jag känner att det är dumt att köpa en annan färg än brunt då vi snart blir en 2 barnsfamilj. Hoppas verkligen att katten inte förstör stolarna mer innan överdragen kommer hem då jag blir så deppig varje gång jag ser hur förstörda dom är.

298 kr för 2 st är väl ett superbra pris för dom här fina överdragen?


Varje gång jag hör Takidas låt Curly Sue så blir jag tårögd & får en varm & härlig känsla i kroppen. För dom som inte vart med så länge här på bloggen så kan jag berätta att det var denna låt jag födde våran helt underbara dotter till. Det var till den jag krystade dom sista gångerna till & den som ekade inne i rummet tillsammans med hennes första skrik. Den är kärlek för mig nu. Och något som gör att den verkligen känns som Lillys låt mer nu är ju att hon faktiskt har lockar i håret nu. Det är verkligen ödet att den skulle spelas under den sista tiden jag var gravid & den första tiden som mamma♥

"Your strength is so hard to find
I feel so much stronger now
the feeling's alright
Your words make me whole again
Those eyes cannot ever lie
you're so divine

I'm not ever alone
You're not ever alone

I'm head over heels goddess of mine
Your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back
the glory you found
I'm in deep debt, without you I wouldn't survive

I'm not ever alone

Your smile is heavenly
I don't deserve all the love that your giving to me
Your touch makes it hard to breathe
the shiver's around me now, you're so fine

I'm head over heels goddess of mine
your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back
the glory you found
I'm in deep debt, without you I wouldn't survive

The heart is pumping for my life
the mind is happy and I,
I will love you 'til the day I die

I'm head over heels goddess of mine
your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back
the glory you found
I'm in deep debt, without you I wouldn't survive

I'm head over heels goddess of mine
your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back
the glory you found
I'm in deep debt, without you I wouldn't survive"


Tisdag

Hej
Idag var det min morgn att ta Lilly så här sitter vi nu =) Lillfröken har precis ätit upp sin frukost & det är dags för min att slänga ihop något då jag blev lite sugen av att se henne äta haha.

Idag vet jag inte vad denna familj ska hitta på riktigt. Är ju mulet ute & det hänger regn i luften så det nog till att stanna inne som det verkar nu iaf. Men det är ju skönt det med. Jag behöver ju faktiskt ta tag i den lilla tvätthögen som står på vårat sovrum men det blir när V gått upp. 

Får lite ångest när man tänker på att det är tisdag redan. Om 6 dagar börjar ju V att jobba igen i 2 hela veckor så då får jag inte träffa honom mer än på kvällarna & för Lilly blir det ju knappt det då hon brukar vilja lägga sig runt 6 tiden om hon inte sovit på dagen. Och oftast brukar hon inte göra det när jag är ensam med henne. Så det blir typ hej & godnatt för dom vilket är jobbigt. Men han måste ju jobba så man får in lite pengar. Sånt är livet. 

Nej nu är det dags att fixa lite thé & rostat så plutten i magen får i sig något.

Kram på er!  


Färg i håret

Hej
Här hemma har det varit lugnt idag. Vi var iväg till affären tidigare idag för att posta lite annonser jag hade haft ute på Tradera som jag hade fått betalning för idag. OOch då tog jag tillfället i akt att köpa hårfärg till mig då ditt hår var så dassigt & tråkigt sen sommarens poolbadande & solande. Så nu sitter jag här & väntar på att det snart ska bli dags att tvätta ur. Ska bli så himla skönt att bli riktigt mörk igen då jag verkligen trivs i det. För er som undrar använder jag Wella Vivas sheer mocka & den har jag använt i 1 år nu & trivs otroligt bra i den. Så jag längtar verkligen tills det är klart =) Och det bästa av allt är att det spöregnar ute för fullt & långt långt borta hör man hur det mullrar. Mysigt värre. Kommer bli en rulle så fort Lilly sover idag med känner jag.

Idag har Lilly verkligen haft en gnällisdag. Så nu vet ni varför jag inte bloggat något idag. Allt har bara varit skit & inget har funkar. Inte ens att bada vilket hon verkligen älskar. Så jag vet inte vad som har varit fel. Men nu är hon fin & glad igen efter en stor talrik med falukorv & stekt potatis. Så jag tror verkligen att hon kommer sova gött inatt. Men det gör hon ju visseligen alltid nu förtiden. Och vällingen är borta kan jag även tilllägga. Super enligt hela familjen. Så det lilla som fanns kvar ligger nu i komposten & alla flaskorna sår nu i skåpet & väntar på Lillysyskonet =) Fab!

Nej nu är det dags att tvätta ur mitt hår innan det är dags att äta lite mat.

Kramar på er!


Lite bilder från Furuvik

Hej
Som vanligt så tog vi tillfället i akt & kollade på en film när Lilly somnat men nu är den slut så här kommer lite bilder som utlovat från Furuvik =)

I början av turen hittade vi dessa små busar

Rackarns söta lemurerna är måste jag säga =)

Nästa stopp var fåren & getterna. Dom ville ju såklart Lilly fram till på engång

Man vill ju såklart klappa djuren med =)

Den här "lilla" orangutangen var rätt så avundsjuk på att Lilly fick äta en banan & inte hon =) Det här var faktiskt den enda apan som var igång & rörde sig denna dag. Dom andra bara höll sig undan tråkigt nog.

Sen var det dags att åka lite kul. Synd bara att vårat lilla pokerface inte verkade uppskatta det hela haha

Vi hade ju lite roligare åt henne än vad hon hade tror jag =)

Här ser ni ju hur trött busen var. Men hennes pappa var supernöjd över fin fina vinst

Det var nog tyvärr dom bilderna jag kan bjuda på. Det var ju V som var kameraman denna dag & han är mera för att filma så det blir ju inte så supermycket kort då. Men det blev ju några iaf. Vi får hoppas på att det blir lite flera utflykter där jag håller i kameran så ni får lite fler & bättre bilder.

Nej nu ska jag sova. Är helt slut faktiskt. Men vi får väl se om man får sova något med tanke på den lilla marodören  i magen som håller igång som bara den just nu. Känns mer & mer för varje dag som går nu så nu spelar det tydligen ingen roll att moderkakan ligger i fram för denna lilla plutt är verkligen stark =)

Massa kramar på er!


Hemma!

Hej
Hej alla undebara. Nu är vi hemma igen efter 2 dagar med svärisarna. Som jag skrev igår var Lilly tyvärr trött inne på Furuvik man hon höll god min endå. Tyckte djuren var lite småintressanta men inte mer. Tror dock att det blev lite för mycket på engång så det blev väl lite hjärnsmälta där =) Vi gick ju runt hela parken så det kanske inte var så konstigt heller. Men jag ska ladda in bilderna senare ikväll då Lilly gått & lagt sig sen.

Inatt var det ingen höjdare kan jag säga. Vi hade förnstret öppet & det var ett riktigt oväder utanför men det var ju nte riktigt det som var problemet. Utan vi hade inget för fönstret vilket fröken Röjerås är van med så hon sov inte så bra alls denna natt så det är en trött familj som är här hemma nu. Så denna dag började vid 7 men som tur var hade svärisarna gått upp då & dom tog henne i ca 1 timma så vi fick sova lite till =)

Och Lilly är verkligen en liten svamp kan jag lova er. Hon försöker säga allt som vi säger. Idg har hon tex sagt potatis & dörr flera gånger =) Sen är ju tydligen bajs roligt att säga med haha. Vilken buse. Vi brukar ju fråga henne om hon har bajs i blöjan & då brukar hon oftast svara ja eller nej & ibland säger hon bara bajs. Helt sjukt vad våran lilla tjej är duktig. Stolt mamma eller vad? =)

Nej nu ska jag hjälpa mannen att laga lite mat då jag är otroligt hungrig.

Kram


Hej. Blev dåligt med uppdatering tyvärr ...

Hej. Blev dåligt med uppdatering tyvärr då det var så trevligt att det glömdes bort. Men som jag sa så var det jättetrevligt och vädret var helt okej. Kom lite stänk till och från men det var ingen fara endå så det var ju super.lilly var dock trött så hon uppskattade kanske inte besöket så mycket som vi trodde men hon tyckte att det var kul endå. Åkte två små saker med men där rörde hon inte en min kan jag säga er haha. Min lilla tröttmössa<3 V vann en jättestor plopp med så han är nöjd med =) Just nu är vi på väg till somarstugan där vi nog kommer stanna i natt då Lilly redan sover och vi vill inte hålla på och böka med henne så mycket så det blir kanske lite uppdatering ikväll och imorgon men annars är jag tillbaka som vanligt imorgon. Massor av kramar


Hej alla underbara. Just nu är vi på vä...

Hej alla underbara. Just nu är vi på väg till furuvik med svärföräldrarna. Tror verkligen att Lilly kommer älska det då hon är helt galen i djur så det kommer bli superkul. Kommer uppdatera er under dagen från mobilen och så får vi se när vi kommer hem för då blir det nog en del kort för er att se =) Massor med kramar


Fredag

Hej
fredag igen då & här är hela familjen vaken. Supermysigt då det knappt händer längre. Så nu ska Röjeråsarna äta frukost tillsammans för första gången på någon månad =)

Idag kommer den sista familjen för att hämta sin katt & sen har vi bara den lilla gula katten kvar som nu är Lillys lilla katt. Och när dom varit här ska vi städa där dom varit & sen ska vi fixa lite i det rummet så det blir riktigt fint. Ska ta ner bäddsoffan som just nu står i vårat sovrum & ställa in där. Känns rätt så onödigt att ha en bäddsoffa i sovrummet kan jag säga. Den stod upp på hallen innan den kom in till oss men kattmamman bara förstörde den genom att ligga på den & klösa allt vad hon hade så det var inte så omtyckt av mig. Men nu har hon flyttat så nu får den komma ut & ställas på ett lite bättre ställe. Ska försöka knäppa kort på hur det blir sen om jag kommer ihåg det =)

Nej nu är det frukost som gäller. Kram på er!


Bilder på magen

Förlåt stt jag inte fått in inlägget tidigare men vi har haft fullt upp här hemma så det var först nu jag fick tid att knäppa kort för att lägga in. Men det är ju som man brukar säga, bättre sent än aldrig =)

Sittandes i soffan
´
Ståendes i vardagsrummet

Framifrån

Mini sparkar för fullt framför spegeln i hallen

Tröjan börjar redan bli lite kort =) Och då är det endå en mamatröja.Skönt att se att kläderna blir mindre. Då vet man ju att något händer iaf.


24 fullgångna veckor

Hej
Idag är det torsdag igen vilket betyder att ännu en graviditetsvecka flygit förbi & det är en ny. 


Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Nu börjar bebisen fylla utrymmet i livmodern och den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.

Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där.

Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Magbilder kommer senare idag när jag storstädat hela huset


To buy

Har ju sagt tidigare i veckan att jag ville köpa en garderob till hallen för att få ett mer organiserat & snyggt hem. Har suttit & letat på ikea ett tag & det var ju då jag hittade detta klädskåp inne på barnavdelningen.

Hensvik heter den & kostar 1295kr. Den är lite smalare än vad vanliga klädskåp men alla galjar funkar endå i det så det kommer passa prefekt i våran lilla hall =) Dock är ju vagnen prio ett just nu på inköpsfronten så denna får tyvärr vänta ett tag men man skulle ju kunna hoppas att den får flytta hit innan jul iaf =)


Dagen som varit

Hej
Idag har det öst ner regn men nu på kvällningen har det spruckit upp.  Som ni såg på bilderna nedan har vi idag vatit ute & lekt i regnet & Lilly älsakde det. Var så underbart att se henne när hon sprang run bland alla bölar & stampade allt vad hon hade. Ibland beter hon sig verkligen inte som en tjej på 15 månader utan en 3 åring. Helt sjukt hur en sån liten kan vara så stor redan. Hon kommer bli en sån otroligt underbar storasyster till den lilla filuren som ligger där inne.

Jaha, vad har vi mera gjort idag då? Jo vi har precis kollat klart på en film faktiskt. Lilly gick i säng strax efter 18 så då blev det lite mamma&pappa tid för oss framför tv:n. På tal om lillan & hennes sovrutiner kan jag säga att dom ändrats lite men det är inget stort. Hon har faktiskt slutat dricka välling överhuvudtaget. Hon kanske drcker ett par klunkar men sen vill hon verkligen inte ha mera. Hon dricker hellre vatten innan hon somnar nu förtiden. Och jag tycker nog att det är riktigt skönt om jag ska vara helt ärlig. Slippa att det där med flaskor & massa pulver. Hinns lite kvar i burken just nu man jag funderar starkt på att kasta det då hon inte tagit emot vällingen på 1 vecka eller mera nu.

Nej nu ska jag gå & hämta lite cola & något sött frö att göda mini i magen & sen ska jag slänga mig i duschen då mitt hår just nu ligger som något dött på mitt huvud =)

Lots of hugs!


Underbara lilla barn♥

Tänk att man kan älska någon som är så liten så otroligt mycket♥ Låter bilderna helt tala för sig själv....










Du är verkligen den vackraste & underbaraste människan på denna planedt min lilla dotter. Hoppas att du vet det. Det kommer aldrig förändras. Du är mitt allt♥


Onsdag

 Hej

Idag är det onsdag & eftersom V gick upp med sötisen igår vad det min tur idag =) Men det gjorde ingenting kn jag säga då jag sovit helt okej inatt. Det har regnat hela natten så jag vet inte om det har haft något med det att göra men jag vakande till lite smått någongång men jag slapp denna natt att vara vaken i timma i sträck för att jag inte kan somna om vilket var såååå skönt! Och dom gånger jag vaknade upp så kollade jag på klockan & kände lite sparkar i magen & sen somnade jag om.

Idag kommer det en barnfamilj som ska hämta en kattunge & sen ska en till hämtas på fredag & sen är det bara den kattungen som kanske får stanna kvar. Och jag kan säga at jag längtar till fredag då dom är instängda nattetid nu för att man inte riktigt litar på vad dom hittar på en natt utan övervakning & så fort vi kommer ner på morgonen så skriker dom som som bara den för att få komma ut men jag känner att det är lite jobbigt när Lilly springer runt & jagar dom hela tiden. Men den missen som kanske stannar ÄLSKAR Lilly & leker jättegärna med henne. Han springer faktiskt lite på sidan & ruggar upp sig mot henne som att det vore ett syskon. Snacka om bra kemi =) Så V brukar faktiskt säga att det är Lillys katt. Lite kul tycker jag att han tycker att hon ska ha en egen liten katt redan. Och hon brukar ju lyfta upp dom lite osmidigt med men han säger verkligen ingenting. Eller jo, han kurrrar! Hela tiden kurrar han så han gillar ju verkligen henne.

Här är Lillys lilla misse =)

Nej nu är det dags att äta en smörgås tror jag. Så man får i sig något innan lunch för annars kommer jag bara att glömma bort det kan jag säga. Brukar ju bli fullt upp med Lilly lek om dagarna så man glömmer så lätt bort att stanna upp & äta om hon inte säga till att hon är hungrig.

Kramar


Have to have

Åh jösses vad jag skulle vilja ha ett fint stort sovrum där detta fina klädskåp från IKEA skulle kunna flytta in in♥ 

2995 kr kostar detta underbara skåp. Åh vad jag hatar att ha ett sovrum med snetak just nu.


3 augusti 2010

Hej
Idag är det tisdag & jag fick en skön sovmorgon. Så jag kom ner precis innan 11 men hade varit vaken ett bra tag innan jag gick ner faktiskt. Låg & tänkte på en massa saker som vanligt =) Skulle vilja köpa en vit fin garderob in till hallen så man får undan alla jackor & skor så det blir "tomt" i hallen istället för som det ser ut nu. Skulle vara så skönt att slippa se allt hela tiden liksom =) Sen funderade jag lite på hur man ska fixa i det rummet där katteran är just nu. Om det ska bli ett stort lekrum eller hur man ska göra. Skulle jag få bestämma skulle jag vilja sätta upp en liten vägg så det blir som 2 rum i ett man det kan ju jag glömma. Får fixa det med möbler på något sätt.

Idag har vi inga planedr som vanligt men vi kommer ju säkert på något spm alltid.

Nej nu är det dags att äta lite tror jag. Måste ju göda upp mig inför BM beöket som 2 veckor känner jag =)

Kram


Ny underbar vecka

Hej
Idag är det måndag & V´s semester ha börjat på riktigt. Lovely. Och natten har faktiskt varit helt okej för min del med. Vaknade till lite & småhostade men jag hade bunkrat upp med massa vatten som jag drack & det lugnade sig fort då. Sen att Lilly drömde en mardröm vid 5 gjorde ju kanske att morgonen inte var lika skoj då hon somnade om fort men inte jag. Jag somnad äntligen om vid 6 tiden & sen ville Lilly upp vid 7 så det blev lite jobbigt just där men det funkade ju endå =) Det var ju otroligt skönt att få sova lite bättre inatt iaf så det gjorde inget att morgonen blev lite knasig.

Idag har ju ingen aning om vad vi ska hitta på. Man är ju inte på topp än kan jag säa då jag fortfarande hostar men jag känner mig klarare in huvudet idag vilket gör en otroligt stor skillnad. Skulle behöva införskaffa en klösbräda till katterna då dom hoppar på våra köksstolar när dom får springa fritt här hemma så dom är helt förstörda. Inte det roligaste då dom går på 1000 kr styck nypris. Älskar dom stolarna & det var ju verkligen inte meningen att vi skulle ha kattungar som kunde förstöra dom så vi valde dom med omsorg när vi köpte don för snart 3 år sen. Men men. Får försöka rädda dom lite iaf. Men det syns endå att dom haft sönder stolarna. Nej nu ska vi sluta vara negativa här. Glada miner ska det vara när man mår bättre =) Och när det är Lillys 15 månaders dag =) Jösses så fort allt går. Det är redan 15 månader sen man fick upp henne på sitt bröst & fick se den där underbara lilla ungen för första gången. Älsakar henne så mycket. Känns helt sjukt att man ska bli mamma igen. Och hur ska all kärlek räcka till nu då? Nu ska jag älska 2 barn på samma sätt som jag älskat Lilly dessa månader & sen var vi ju min make som ska ha lite kärlek han med haha =) Nej det kommer säkert finnas kärlek så det räcker ska nu se. 

Kram 


15 månader

Hej
Idag är det ju den 2:a vilket betyder att våran tjej blivit en månad äldre & nu har hon funnits utanför magen i 15 hela månader. Tänk vilken lycka hon gett oss under den här tiden. Helt underbart att få vara mamma till henne♥

Tänk vad liten hon har varit. Här är hon 2 dagar & jag tror att hon har en 50 body på sig som var för stor då. Mammas lilla hjärta

Nu är hon så stor om man jämför med den första tiden. Nu springer hon runt med världens fart & klättrar på allt. Den ät ren lycka när jag ser henne


Att känna mindre panik

Hej
Här om dagen skrev jag ju att jag hade svårt att sova pga av alla tankar som snurrar runt hela tiden & jag tänkte faktiskt ta & skriva av mig lite nu innan jag går & lägger mig.

Det är nämligen så att jag har en otrolig ångest över att min kropp inte verkar må bra av denna graviditet. Jag menar, jag har ju gått ner 2,4 kg sen inskrivningen & jag vet att jag har varit ner längre. Jag fattar verkligen inte varför min kropp gör på detta vis. När man är gravid ska man gå upp & inte ner. Jag kan inte ha alla mina mamma kläder som jag hade med Lilly för att dom är för stora. Mina M kläder blir slappa på engång & jag kan bara ha myxorna som är i S eller 38. 40 ramlar ner på engång vilket är jobbigt så jag säljer iväg det på min tradera sida för att slippa ta på mig det .Och jag kan helt ärligt säga att jag är livrädd att den lilla där inne inte ska må bra. Jag vet ju såklart att den tar det den behöver först men endå. Oron finns där hur jag än gör. Men jag vet att min BM tar hand om mig & ser till att allt är bra. Känns otroligt skönt att jag har en underbar BM kan jag säga. Och min man ska vi inte tala om. Visseligen försöker han skämta bort det hela men han vet ju att jag oroar mig så han säger ju att allt är bra & ger mig en varm & go kram. Och jag vet ju att jag bara är dum så är så här oroliga & att det förmodligen inte är något fel. Men tänk om något skulle hända. Tänk om bebisen kommer för tidigt pga detta. Men vi får se hur det ser ut den 17:e då jag ska till BM för att kolla Sf mått igen & kanske bli inbokad på tillväxt UL.

Sen har ju även en otroligt ångest för förlossningen. Jag kommer ju bli tvungen att vara ifrån min älskade dotter under många timmar vilket jag inte riktigt varit förut. Sen är jag även här otrolg för att något ska hända vid förlossningen som gör att vi måste stann mycket längre & vi inte får åka hem till vårat lilla hjärta. Jag vet ju såklart att hon klara sig själv & inte har problem att vara utan oss så det är ju ingen fara men det känns på något vis att man skuter henne åt sidan bara för att vi ska vara ensamma med den lilla i magen istället. För om denna lilla skrutt är något som sin storasyster så kommer h*n sova hela första dygnet & sen bara vara vaken till & från för att bli matad & bytt & då har vi ju al tid i världen för våran stora tjej. För hon ska aldrig i sitt liv behöva känna sig sidosatt. Jag vet ju såklart att det finns en chans att vi får ett barn med tex kolik vilket kommer göra att tiden för henne kommer bli lite mindre men när den lilla sover är det Lillys tid & inte vilotid som gäller. Våran underbart vackra dotter är värd allt för oss & det kommer inte förändras för att det kommer en lite till. Visst blir det väl kanske någon timma mindre varje dag men all tid kommer vara värdefull för oss.

Nej nu tar vi & avrundar detta inna det blir en otroligt lång text som ingen vill läsa. Känner bara att jag var tvungen att ventilera lite innan det är dags att försöka sova. Hostan vill ju inte ge med sig men vi hoppas att jag slipper vakna & hosta något inatt iaf =) Men jag kan säga att jag verkligen inte är deprimerad utan bara orolig men jag tror att det kommer ge med sig efter nästa BM besök som sagt. Försöker så gott jag kan att trycks i mig lite fetare mat & lite mer godis för att vikten ska komma upp mera nu. Men jag tror ju knappast att jag kommer få samma slutvikt denna graviditet som den man Lilly.

Massor med kramar till er!


Stora tjejen

Hej

Ja nu känner jag att det får vara slut på alla negativa sjukdoms inlägg så här kommer ett som handlar om Lillys utveckling istället =)

Lilly.....

-Har numera 12 tänder. Jisses,var det inte nyss hon var helt tandlös våran lilla tjej??

-Blir i morgon hela 15 månader.

- Är en lite apa. Jo, jag lovar! Hon klättrar på allt & detvärsta är att hon verkligen tar sig upp & ner utan problem på sakerna med. Vart ska detta sluta liksom?

- Kan säga både jag & nej. Även skaka på huvudet så det blir samma svar.

- Pratar som bara den & "riktiga" ord ofta ramlar ur munnen på henne. Nu kan hon säga: mamma, pappa, titta, där, kisse, katt, kaka, vatten, ute, kitty (hello såklart) mm. Kommer inte riktigt ihåg vilka mera ord som kommer men det brukar bli en hel del då hon härmar oss så mycket.  Imorse ropade tex V på hene & frågade vad hon åt på i köket då han hörde at det lät där innefrån & hon svarade glatt KAKA fint & tydligt. Och visst var det en liten kaka hon hade hittat på bordet som hon hade klättrat upp & tagit.

- Använder ofta kroppsspråket när det är något hon vill visa oss. Om hon blir förvånda så gapar hon stort. Om något är slut,borta eller tmt så drar hon upp axlarna & sätter upp händerna en bit.

- Vet vad: strumpan, foten, naveln, näsan & bebisen är. Sen kan man även fråga henne var tex dockan eller bollen eller skorna är så går hon & hämtar den.

- Oftast säger tack när hon får någonting.

- Kan vinka, hoppa (eller mera försöka), snurrar runt, slänga slängkyss & flörta. Kan även sätta på sig strumporna & skorna själv. Inte alla gånger kanske men dom flesta.

- Tycker att allt man äter & även affären är mmmmmm. Ser hon något som ser gott ut är det mmmmm som gäller. Samma sak är det om hon ser mataffären. För visst finns det ju massa gott där inne det vet hon ju =) Stora smarta tjejer =)

Sen är det säkert en massa mera saker men jag tror kanske att ni inte riktigt tyckar att det är så jättekul att läsa om allt hon kan. Men lite kanske är kul inte vet jag? 


Dålig natt

Hej
Japp, det vart ingen supernatt för min del kan jag säga. Varje gång jag vaknade för att vända mig lite så började jag hosta som bara den & kunde inte sluta. Så vid 4 tiden gick jag ner till soffan för att försöka sova lite men mest för makens skull. Ville ju inte att han skulle vakna lika ofta som mig så det kändes bäst. Kunde dock inte somna om heller så jag tror att jag äntligen somnade vid 5.20 & sen kom V & Lilly ner vid 7.30 så då jag jag till sängen & sov vidare i hopp om att jag skulle må bättre när jag vaknade. Men det kunde jag ju glömma. Sitter här & hostar som bara den & trött i huvudet. Svettas göt jag med så jag ska nog hoppas in i duchen & svlka av mig tror jag. Hatar att hosta. Har nästan fobi för det om jag ska vara ärlig. För ett par år sen var det nämligen så att jag fick en förkylning med hosta som vägrade ge med sig & den slutade med att jag hostade i 1 år utan att det gav med sig. Inget hjälpte heller så jag tycker inte riktigt om när det kommer tillbaka. Det enda som var någolunda positiva med all den hostan var ju att jag fick en mage to die for. Men det vill jag ju knappas ha nu då jag redan oroar mig så fruktansvärt för mini i magen som det är & detta hjälper ju knappast kan jag säga. Längtar så till den 17:e när jag ska tillbaka till BM för att kolla så allt är bra.

Nej nu ska jag knarka lite mer hounungsthé i hopp om bätter hals.

Kram