25 fullgångna veckor

Idag är det ju torsdag vilken betyder ny graviditetsvecka här hemma. Idag har jag gått in i 26:e veckor. Jösses vad det går undan. Nu är det bara 15 veckor kvar innan lilla plutten i magen är redo att möta världen. Gud vad jag längtar. Helt sjukt då jag inte alls kännde på samma vis med Lilly. Oj vad fel det där lät haha. Klart att jag längtade supermycket efter henne med men då var det liksom på ett annat vis. Då tog men dagen som den kom & hittade på en massa saker för att inte tänka på att man hade X antal v3eckor kvar till att bli mamma. Denna gång vet jag ju hur himla underbart det är att få vara mamma & hur mysigt det är med en liten så man längtar ju på ett helt annat vis denna gång. Nu vill jag bara att det ska vara November & syster eller bror ska komma ut till oss♥

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på BVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Magbilder kommer senare idag


Kommentarer
Postat av: Spiderchick

spännande :) Det kommer gå galant! Det kommer ju ut ngt fint i slutänden :)

2010-08-12 @ 12:46:38
URL: http://spiderchick.nu
Postat av: ♥anna♥

Vi längtar grymt mycket efter bebisen nu med!

2010-08-12 @ 16:56:07
URL: http://storasyrran.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling