16 fulla veckor idag + magbild

Hej
Japp idag har man gått 16 fulla veckor i graviditeten med plutt i magen då. Tänk att det bara är 12 dagar kvar innan vi får veta vad det är för lite person som ligger där inne. Och det underbara är att jag har börjat känna plutten röra sig nu med =) Så himla mysigt. Med Lilly började det när jag hade gått 17 fulla veckor så det är ju inte så mycket tidigare & V kände sin första spark när han höll handen på magen när jag hade gått 20+0 så snart kan även han få käna det lilla underbara i magen♥
Veckans mage:

En helbild på tjockisen =)

Och en närbild =) Växer utav bara den tycker jag. Blev ingen utan tröja då jag blev panik kissnödig & den gick jag helt enklet & satte mig här så det blev dom här 2 denna kväll men det kanske kommer fler under veckans gång =)

Så i vanlig ordning tar vi denna veckans info då =)

Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, precis under 12 cm, och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen kan ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar nu som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen.

Ibland kan det göra ont när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska. 

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Kommentarer
Postat av: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Grattis lille bebisen i magen. Så underbart med ett litet liv till.

2010-06-04 @ 22:55:54
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling