Ny preggo vecka

Glömde helt bort att skriva att jag har gått in i en ny vecka igår. Så idag är jag 11+1. Och det är den 1:a maj. Och imorgon blir busen 1 år. Många många ettor nu =) Tänkte lägga in lite onfo om denna vecka precis som förra vecka. Det är ett inslag som kommer komma varje vecka nu i framtiden. bara så att ni vet. Så here we goooooo!


V.11+1
Nu närmar sig slutet av den första trimestern. Större delen av fostrets kritiska utveckling kommer att ha hänt om ett par veckor och risken för missfall sjunker då drastiskt.

Ditt fyra centimeter långa foster har nu alla väsentliga delar, från tandanlag till tånaglar. Bebisen håller igång med att sparka och sträcka på sig – det är rena vattenbaletten. Fingrar och tår har nu separerats helt och simhuden finns inte längre kvar. De kommande sex månadernas huvudprojekt kommer att vara att växa och bli större, starkare och mer motståndskraftig så att bebisen kan överleva utanför livmodern.

En mörk linje på magen som kallas linea nigra kan uppstå från venusberget och upp mot naveln. Din livmoder har nu växt såpass att den sticker upp ur bäckenet och barnmorskan kan alltså känna den om hon trycker på din mage.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN


Kommentarer
Postat av: Denise - Ännu en mammablogg

när kommer det magbilder då? :D Vill ju se varje vecka! Men förstå ifall du inte vill lägga ut (:

2010-05-01 @ 20:07:34
URL: http://knoddenojag.blogg.se/
Postat av: Denise - Ännu en mammablogg

sv: Jo men efter så pass många timmar så ser du ju ut att vara tip topp ju! :D



Va bra, skulle vara roligt att se :) Men förstår ifall det inte hinns med. Du får la ta en bild pch visa senare :D

2010-05-02 @ 08:23:04
URL: http://knoddenojag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling