34 fullgångna veckor

Ja idag är det bara 6 fjuttiga veckor kvar till BF. Kan inte riktigt förstå att det hela går så fort. Även om vi nu stött på en del problem som ni säkert vet så kan jag inte fatta att det är meningen att vi ska ligga inne på förlossningen om 41 dagar. Helt sinnessjukt. Men såklart helt underbart med.

Just nu är jag hos mina föräldrar & vi får se om jag kan tvinga iväg dom på marknaden i Tierp. Är så sjukt sugen på marknadsnougat =)

Denna veckas info kommer iaf här:

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av det och läs om våra självhjälpsåtgärder.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN


Kommentarer
Postat av: FIONA - ja, som hon i shrek

späånnande!

2010-10-15 @ 10:22:42
URL: http://lovefiona.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling