28 fullgångna veckor idag

Hej
Här hemma har vi varit på vift hela dagen & därav den dåliga uppdateringen. Men nu är vi hemma så jag tönkte i vanlig ordning lägga upp denna veckans info om lilla Léone i magen. Känns helt sjukt att tiden kan gå så fort & att vi bara har 12 veckor kvar på denna graviditet innan vi har våran lilla tös hos oss. Helt fantastiskt♥

Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kanske börjat titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.


(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Enligt boken Gravid vecka för vecka av Gitte Dencker brukar vid denna vecka F-måttet ligga på ca 23-28 cm

Just nu ligger tyvärr batteriet till kameran på laddning men kort kommer när det laddat färdigt =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling