29 fullgångna veckor idag

Hej
Här hemma har vi en liten tjej som snoret rinner på för fulla muggar pga kommande tänder. Hon brukar ju få 2 tänder åt gången men denna gång tror jag att det blir 4 samtidigt faktiskt. Så det har varit lite gnälligt idag med man det är ju förstårligt. Måste ju klia som bara den när tänderna ska fram.

Idag är det ju torsdag & en ny graviditetsvecka har kommit. Tänk att jag har 11 veckor kvar nu. Hur ska vi hinna med allt när det gåtr så här fort? Just nu står vagnköp högts upp på min lista eftersom vi har det mesta av dom andraq sakerna här hemma redan som kan fixas senare men vagnen känns som prio ett just nu. Enligt mig iaf =) Just nu lutar det nog mot den rosa men det ska ju fixas fram pengar fort isåfall vilket känns lite långt bort just nu. Jag menar, 3000 är inget vi har ligger i en burk & väntar på att spenderas. Visst har vi väl pengar som vi skulle kunna använda men när man har barn så vll man gärna hålla hårt i dom. Och just nu har det varit viktigare att sätta in pengar till Lillys sparkonto än till ett eget.

Men nu tar veckans info i vanlig ordning tycker jag =)

Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

I boken "Gravid vecka för vecka" av Gitte Dencker så står det att SF-måttet denna vecka brukar ligga mellan 24-29 cm.

Egna ord: När vi var hos BM tidigare i veckan så kollade vi ju mitt SF-mått & det låg ju på 25 så liten är jag ju. Känns konstigt att lilla L redan ska vara runt 39 cm lång & väga ett kilo. Är helt sjukt så fort tiden går & det känns inte riktigt som man hinner med. Känns som att det är massor vi ska hinna med innan hon kommer men det är endå inte alls lika mycket som med Lilly. Vi har ju det mesta redan som sagt så det som ska fixas nu är vagn, vaggan & ett till babyskydd. Sen kommer det ju säker fixas lite mer kläder åt henne men det är ju inga mängder. Lite nytt som första plaggen & lite tjockare kläder men annars har vi ju allt. Eller ja, det ska ju fixas blöjor med =)Känns faktiskt jätteskönt att det blir en tjej till då alla kläder finns här hemma så vi inte behöver fixa en massa med pojkkläderna.

Magbilder kommer senare ikväll då jag som sagt har en snorig liten tjej som nog inte går med på att jag går ut till hallen just nu =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling