32 fullgångna veckor & endast 8 kvar

Hej
Idag är det torsdag idag & en ny vecka på denna graviditet. Idag har jag alltså gått hela 32 veckor. Jisses, vart tar tiden vägen? Så idag är det 8 veckor kvar till BF men man kan ju hoppas att hon tittar ut en vecka tidigare =) Längtar så efter henne. Tänk att vi om 8 veckor kommer ha 2 döttrar utanför magen. Underbara tanke♥

Veckans info kommer här i vanlig ordning. Magbilder kommer komma lite senare med. Vi ska in till Uppsala idag med min underbara kusin. Ska bli så kul =)


Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN

Infon från boken Gravid vecka för vecka av Gitte Denker: I denna vecka brukar nu SF-måttet ligga mellan 27-32 cm.

Egen info: Léone ligger nu med huvudet neråt & men är fortfarande ruckbar men endå =) Ett steg närmare förlossnignen är det ju. Sen har jag ju ett SF-mått på 27 så jag är verkligen mini denna gång. Känns på ett sett litet läskigt att ligga på den minsta kurvan denna gång. Visst är ju alla graviditeter annorlunda men att det kan skijla 2 cm mella dessa 2 jag genomgått trodde jag då inte.(hade alltså 29 cm i SF med Lilly samma vecka). Att hon ligger neråt märkts otroligt bra då jag har en fot mot revbenet hela tiden. Visst är det ju jobbigt till&från men det är det värt =)

Det där med uppgången stämmer nog rätt så bra. Har under dom sista 6 veckorna gått upp ca 0,6 kg per vecka & det känns helt okej =) Fortsätter jag i samma takt kommer slutvuikten sluta på 8 kg uppgång sammanlagt & det är ju verkligen ingenting. Jag gick ju upp ca 13 med Lilly så det är ju 5 kg mindre vilket är mycket enligt mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling