När allt känns så där jobbigt

Hej
Vill först varna för ett lite långt och krångligt inlägg.

Oj vilken dag det varit idag. Som jag skrev i föregånde inlägg via MMS så har det idag hänt saker som gjort att jag gråtit sjöar då bägaren verkligen svämmade över idag. Allt har bara varit jobbigt idag känns det som och jag har så otroligt ont i ögonen efter mitt skyfall till tårar. Men jag ska försöka fatta mig kort även om det blir lite svårt känns det som.

Allt började i början av november då våran tidigare hyresgäst i huset som vi äger men inte bor i flyttade ut och inte berättade det på engång. Han skickade sedan ett brev där han berättade att han flyttat ut och att han sa upp hyreskontraktet men eftersom han sa upp det försent så förlängdes det med ett år.

Sedan januari månad har han krånglat med våra hyror och beslutade sig snabbt för att vägra att betala dom till oss. Något vi var beroende av för att kunna betala våran hyra som vi har på våran nuvarnade hus. Efter mycket tjafs och med hjälp av min far så fick vi ur honom tre stycken halva hyror vilket gjorde att vi kunde betala 1½ hyra till dom vi hyr av. Sedan har det varit så otroligt mycket bråk om hyror mm och vi fick lov att sätta ut vårat hus till försäljning i hopp om att någon skulle vilja köpa det så vi skulle slippa tänka på allt.

Men tyvärr blev det inte som vi tänk. Några familjer visade intresse men kom inte på utsatt tid för visning av huset utan kom med undanflykter och besked om att det skulle fixas nya tider då dom ville komma och se huset senare istället. Men allt var lögn då dom inte hört av sig mera.

Efter detta började våran fd hyresgäst att bråka mera då han nu ville att hans son med familj skulle flytta till vårat hus men bara betala hälften av hyran för att ha råd att bo där men då även renovera huset under den tid dom skulle bo där. Mycket undligt men eftersom fd hyresgästen visat sitt rätta jag så vägrade vi detta. Något vi känner var så rätt eftersom han visat sitt rätta jag då han inte vill betala oss allt längre fast vi har ett ordentligt hyreskontrakt skrivet av våran mäklare.

Så dom senaste två månaderna har vi inte kunnat betala våran hyra eftersom vi nu gått back med 6000 kr varje månad pga att han vägrar betala för sig. Vi har pratat med våran hyresvärd som vet precis hur allt står till och dom har varit snälla och låtit oss försöka få tag i pengar.

I onsdags kom våra hyresvärdar in för att prata med oss om hur det går mm och då bestämdes det mer eller mindre att vi skulle hyra ut en del av vårat hus som stod tomt till den ena av killarna som äger huset eftersom min far skulle på möte med fd hyresvärden och mäklaren. Något som inte blev av då fd hyresvärden avbokade någon timme innan själva mötet.

Sedan torsdagen har våran hyresvärd ringt varje dag för at kolla hur det går med våran hyresvärd och för att kolla om vi givit honom ett brev som jag skrev ihop under torsdagen ed det han inte hållit av hyreskontraktet och en varning om att han måste betala hyran annars tar vi honom till kronofogden. I fredags var min far in med en kopia av detta brev till mäklaren som gav mig beröm för ett bra brev som han tyckte skulle bli jättebra att lämna till hyresgästen.

Idag blev brevet lämnat direkt i hand på hyresgästen då vi tror att han kommer neka att han fått det om det inte blev så och han sa inte mycket allt innan han stängde dörren. Detta var efter att någon drog bort mattan under våra fötter. Detta var våran hyresvärd som nu ville berätta att vi måste omgående betala hyrorna vi missat för att inte bli vräkta. Detta var något vi mådde otroligt dåligt av att höra så vi fick sätta oss ner för att försöka komma på en plan.

Denna plan blev något som var meningen sulle hända om någon månad men måste ske nu. Vi ringde till våran hyresvärd för att berätta att den ena ägaren kunnde flytta in i huset som dom äger, det vi just nu bor i om 2 veckor. Detta fick vi göra för att vi inte skulle bli vräkta mm så nu måste vi, mitt i födelsedagar och dop se till att göra. Så den 18:e april kommer vi bo i vårat underbara hus som just nu saknar både vatten och värme.

Vi ska nu försöka packa så mycket vi bara kan under dessa dagar för att flytta lite saker allt eftersom. Något som känns så svårt med 2 små barn. Under denna tid måste vi även se till att vattnet blir lagat så värmen kan komma igång och även ringa sotaren som ska sota åt oss och allt som har med en flytt att göra. Visst ville vi ju att detta skulle ske men inte att vi helt plötsligt mer eller mindre bli utkastade med våran små. Så nu ska vi som sagt packa allt som inte används för att köra till huset. Under denna tid måste vi även sätta för en del av huset så det blir 2 olika lägenheter igen och måla det som sätts för. Lillys blivande rum måste även målas och tapetseras så allt är klart när vi flyttat det sista.

Ja så nu vet ni hur allt står till här hemma. Allt känns bara så jobbigt eftersom inget av detta hade hänt om våran hyresgäst hade skött sig med betalningarna. Så i mitten på nästa vecka kommer mäklaren, hyresgästen och min far ha ett möte igen där det kommer bestämmas hur allt blir varpå vi kommer flytta in ett par dagar senare.

Men vi är så otroligt starka som familj så detta kommer lösa sig men ibland kan en händelse under dagen verkligen dra ner en långt ner i det där mörka och djupa hålet. Men då är det verkligen tur att man har två små prinsessor som får en att le♥


Ja snart kommer vi bo i det här huset igen då. Något som vi känner glädje över då det är vårat egna. I våran stil. Som vi renoverade med tankarna om att vi skulle bli gamla ihop i detta hus och se våra barn växa upp här.

Vill nu se flera bilder finns det HÄR hos mäklaren. 


Kommentarer
Postat av: Hanna

Ni vet vart jag finner om ni behöver hjälp med flytt eller barnpassning eller vad som helst! Bara att ringa :)

2011-04-05 @ 12:50:49
URL: http://haannnna.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling