Bageriets bästa "Liselottes havre & valnötsdröm"

Ja, det har ju inte riktigt blivit av att jag fått upp recepten till tävlingen för Bareriets Bästan men idag är det ju sista dagen så nu får jag helt enklet lägga upp dom så jag hinner tävla =)

I äkta Bageriets Bästa anda har jag döpt dessa till "Liselottes havre och valnötsdröm"

5 dl mjöl
5 dl havregryn
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 msk sirap
3/4 dl vatten
150 g rumstemp margarin
100 g vit choklad
50 g valnötter

100 g ljus smält choklad att doppa dom i.

Blanda ihop torrvarorna(mjöl, havregryn, sockeret och bakpulveret) i en bunke så det blandas ordentligt. Blanda sedan i sirapen, vattnet, och margarinet. Hacka sedan choklade och valnötterna grovt och blanda ner i smeten. När allt är ordentligt blandat rullar du ihop det till en korv (med ca 5 cm i diameter) och lägger en allt i kylen i 30 minuter. Ställ ugnen på 175 grader här.

Sen tar du ut rullen ur kylen och skär upp den i ca 1 cm tjocka skivor som du sen lägger på ett bakplåtspapper. Sen ställer du in det i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter beroende på ugn. När dom ser färdiga ut lägger du dom på ett galler för att svalna. När dom är helt svala doppar du dom i den ljusa smälta chokladen.

Avnjut sedan dessa underbara kakor.


I väntan på att åka in i ugnen

Svalnar på galleret innan dom ska doppas i chokladen

Färdiga resultatet! Ser dock att man inte ser chokladen här men det får duga =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling