33 fullgångna veckor

Ja, nu var det ju visseligen i torsdags vi gick in i vecka 34 i denna graviditet då vi hade gått 33+0 och idag ligger vi på 33+3 men vi kör på infon nu då det är första gången på otroligt länge som jag sitter vid en dator. Har bloggat ifrån mobilen dom senaste gångerna men det är ju bättre än ingenting eller vad säger ni?
När vi ändå är inne på graviditet kan jag ju ta och skriva vad vi fick veta hos BM i torsdags:
SF-mått: 33cm som för övrigt är det största jag haft i just denna vecka med någogt av barnen
Min vikt:  82,2 kg och nu har jag "bara" 2,2 kg kvar till inskrivningsvikten =)
HB/Järnvärde: 120 vilket känns skönt att äntligen komma upp i
Hjärthjud: 152 slag/minuten och där brukar det ligga så han följer då inte det här emd att killar ska ha lägre.
Och slutligen läga: Fortfarande huuvudet neråt och ruckbart. Love it!
  
Men här kommer iaf infon för denna vecka:


Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet. 

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen. 

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig. 

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. 

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. 

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN
 

Magbilder ska jag försöka ta ikväll. Håller just nu på att fixa om lite i ett av rummen i hopp om att få lite mera ordning här hemma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling