35 fullgångna veckor

Hej mina fina.
Ja idag är det torsdag igen vilket betyder att vi har fullföljt en vecka i denna graviditet och startar nästa. Idag har vi alltså bara 5 veckor kvar till den 4:e oktober och med det 7 veckor kvar innan jag blir 24 år. Känns helt sjukt att jag kommer vara 23 år när William kommer till världen.  Tänk att jag var 20 år när Lilly kom och nu kommer jag inte ens vara 24 år. 3 barn på 3 år är väl rätt bra jobbat va? =)
 
Och med det tar vi denna veckas info:


Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm. 

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter. 

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak. 

Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe. 

(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN
 
Magbilder kommer nog inte idag då jag är helt slut i kroppen efter en heldag ensam hemma med barnen. Som för övrigt har gjort allt i sin makt för att rfå mig att bryta ihop. Léone har gråtit mer eller mindre hela dagen känns det som och dom har varit på varandra konstant och bara gjort det man inte får. Så här har vi verkligen testat mammas humör denna dag. Superfint med alla dessa gravidhormoner. Men det är snart slut på dom får vi hoppas =)

Kommentarer
Postat av: Emelie

Så mysigt. Inte långt kvar nu ju :) så roligt dom kommer ha när de är så tätt imellan :) själv har man gått över 6 dagar idag, så tråkigt att bara vänta på att något ska hända..de är mitt andra som är påväg. Tänkte bara fråga hur reagerade Lilly när hon fick en lillasyster, blev hon svartsjuk? Tog de ett tag innan hon blev van vid att inte få all uppmärksamhet? De är ungefär lilla långt imellan dom som med dina tjejer :)

Svar: Ja dom har otroligt kul ihop dom gångerna syskon kärleken inte kommer emellan det vill säga =) Ja, då hoppas vi att det händer något snart för dig, vet ju hur det känns att gå över tiden och det är ingen höjdare.
När vi kom hem med Léone vart Lilly en liten sol. Hon bara lös och ville hålla i sin syster och älskade henne ifrån första stund. Sprang till henne om hon lät minsta lilla och stoppade i nappen eller försökte underhålla för att Léone skulle bli glad. Ingen avundsjuka alls för oss vilket är skönt. Hon brydde sig inte alls om att inte få all uppmärksamhet utan hängde med på allt som hade med läggning av lillasyster till blöjbyte. Hon tog verkligen på sig rollen som syster direkt. Nu hoppas vi bara att Léone kommer göra det samma mot lillebror för Lilly kommer nog reagera lika som förra gången.
Liselotte

2012-08-30 @ 22:11:03

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling